Musketiers JO16 kampioen!

13-05-2018

Musketiers JO16 kampioen!

Zaterdag 12 mei stond de wedstrijd uit tegen VRC JO16 op het programma.Voor Musketiers altijd een lastige uitwedstrijd.
Met nog 3 wedstrijden te spelen en 6 punten los was er veel spanning voorafgaande het duel. Musketiers begon dan ook gespannen aan de wedstrijd. VRC begon sterk en geholpen door twee verdedigingsfouten stond het al vroeg in de wedstrijd 2-0.  Musketiers bleef geloven in een goede afloop. Toonde inzet en dit werd beloond. Een voorzet van Lars van Wolde werd door  Jeroen Padberg binnen gekopt. Kort na de aansluitingstreffer scoorde Sven Dupont de 2-2.

Het vertrouwen kwam weer terug en de Mussen gingen steeds beter voetballen.Een pass van Niels de Boer werd prachtig ingeschoten door Tim Claessen 2-3. Musketiers leek op weg naar de overwinning maar door een misverstand in de verdediging kreeg VRC een strafschop te nemen. Jimmie Vent beging de overtreding en moest met rood vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.  De dit seizoen regelmatig bij het eerste elftal ingevallen keeper Bastiaan Starrenburg liet zien waarom. De talentvolle keeper keerde de inzet en voorkwam hiermee de gelijkmaker.
In de laatste minuut kreeg ook Musketiers een strafschop toegewezen. Bas Claessen bleef rustig en schoot de bal beheerst tussen de palen 2-4. Toen later het bericht binnenkwam dat DOVO JO 16 niet verder was gekomen dan een gelijk spel kon het feest beginnen. Musketiers JO16 is de kampioen. En dat is een prachtige teamprestatie van deze talentvolle lichting uit Elst.