v.v. Musketiers

JO11-1

Teamfoto: JO11-1

Sponsoren

Van Verseveld Infra

Foto's: http://vvmusketiers.nl/galerij/jo11-1-najaar-2017

***
Wedstrijdverslagen:

12.05.2018

Het aftellen is begonnen! Nog 4 nachtjes slapen en dan kan na de JO16 ook de JO11-1 van Musketiers kampioen worden. 1 puntje hebben ze nog nodig en dan kan het feest losbarsten.

Maar voor het zover kwam moest er afgelopen zaterdag eerst nog een wedstrijd gespeeld worden tegen VV Amsvorde. Dat leek vooraf een makkie te worden want Amsvorde staat laatste. Maar gelukkig hadden de leiders de jongens goed op scherp gezet want Amsvorde was absoluut geen zwakke tegenstander! Ze namen zelfs brutaal de leiding! Maar onze jongens lieten zich niet gek maken, ze namen de leiding weer over en gaven deze voorsprong in de loop van de wedstrijd ook niet meer uit handen. Als team bouwden ze de voorsprong zelfs uit en uiteindelijk werd er met 2-6 gewonnen. Zonder Jannes en Thijs, zij waren op kamp, maar met Jesse, hij wilde graag meespelen, hebben de jongens wederom een goede wedstrijd gespeeld!

En nu hebben ze dan nog één puntje nodig om kampioen te worden! Er is inmiddels sprake van gezonde spanning en dat is ook logisch. Voor veel kinderen zou het het eerste kampioenschap worden en voor Jens en Niels zou het zelfs het tweede achtereenvolgende kampioenschap worden. Dat is helemaal uniek!

Nu is het zaak rustig te blijven en de jongens klaar te stomen voor de spannende wedstrijd van zaterdag. Ze spelen dan om 9:30 in Elst tegen Renswoude. Wilt u ze komen aanmoedigen? U bent van harte welkom! En buiten het voetbal is het ook altijd leuk om zenuwachtige ouders rond het veld te zien ijsberen! Eigenlijk is er geen reden te bedenken om niet te komen kijken zaterdag, dus tot zaterdag!

Oh en dan tot slot nog een paar dienstmedelingen! Benne, controleer je zaterdag voor je naar het voetbalveld gaat nog even je tas of de voetbalschoenen er inzitten? En Niels doe jij deze week rustig aan met je geblesseerde enkel? En als laatste hoop ik dat Tim deze week even niet op de trampoline gaat! Zo zijn jullie zaterdag helemaal compleet om het kampioenschap met z’n allen te kunnen vieren! Succes, jullie verdienen het!!

***
21.04.2018

Helaas heb ik 2 wedstrijden van de JO11-1 moeten missen. Maar gelukkig werd er tijdens deze 2 wedstrijden genoeg heen en weer "ge-appt" zodat ik jullie weer helemaal kan bijpraten over onze jongens.

Zoals eerder al gemeld doet de JO11-1 het na de winterstop heel erg goed. Ze staan eigenlijk al sinds de winterstop bovenaan!
De laatste wedstrijd waar ik bij was, was die spannende pot tegen AFC quick die knap werd gewonnen.
De daarop volgende wedstrijd was een uitwedstrijd in Zeist tegen Jonathan. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3 - 10. Ik begreep via de bekende kanalen dat onze jongens een maatje te groot waren voor Jonathan. De grootste opwinding langs de lijn ging over het fluitje van de dienstdoende scheidsrechter en niet over het verloop van de wedstrijd!

Maar dan afgelopen zaterdag, toen was dat wel even anders! Er werd gespeeld tegen Kampong uit Utrecht, de nummer 2 uit de stand. Het werd een zware wedstrijd. Musketiers kwam op voorsprong maar Kampong knokte zich terug in de wedstrijd met als gevolg dat zij in eens voor kwamen te staan! In de rust is er weer goed gesproken door de trainers. De jongens werden weer op scherp gezet en zo konden ze weer fris aan de 2e helft beginnen. En wat het is, ik weet het niet, maar het ging weer lopen na de rust! Hoewel het spannend bleef tot het eind werd uiteindelijk gewonnen met 7 - 5. Een zwaarbevochten maar geweldig resultaat!

Doordat één team zich heeft teruggetrokken zijn er wat schuivingen geweest in de stand. Maar nog altijd staat de JO11-1 van musketiers bovenaan, ze liggen nog steeds prima op "kampioenskoers"!
Met nog 3 wedstrijden te spelen staat de JO11-1 nu 1e met een voorsprong van 6 punten op de nummer 2 AFC quick. Met een doelsaldo van +37 tegenover een doelsaldo van +8 voor AFC quick, zijn ze dus eigenlijk bij één overwinning zo goed als kampioen. Maar omdat er af en toe rare uitslagen zijn , is het beter om 1x te winnen en daarbij nog minimaal 1 punt te halen dan is het in ieder geval zeker!
Het blijft in ieder geval spannend tot het eind want bij één verliespartij zit de nummer 2 gelijk weer in hun nek te hijgen!
De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd. Deze wordt op 12 mei in Amersfoort gespeeld tegen Amsvorde JO11-2. Bij winst kunnen ze op 19 mei in een thuiswedstrijd kampioen worden!

Nu eerst 2 weken geen wedstrijden, de jongens mogen samen met de trainers gaan genieten van een welverdiende vakantie!

***
07.04.2018

Nu had ik afgelopen dinsdag al wel een leuke wedstrijd op televisie gezien, Juventus tegen Real Madrid. Een mooie wedstrijd met een leuk omhaaltje van Christiano Ronaldo. Dat was een goed niveau, leuk om naar te kijken. Maar toen wist ik nog niet wat de JO11-1 van VV Musketiers voor een wedstrijd op de mat zouden gaan leggen! Nou en dat weet ik nu wel!! Daar kunnen ze in Turijn en Madrid nog een puntje aan zuigen! Oke, een omhaal werd er niet gemaakt, maar er was wel spanning en er waren veel doelpunten!

De JO11-7 van AFC Quick uit Amersfoort was de tegenstander. Zij stonden voor aanvang van deze wedstrijd op plek nummer 3 en onze jongens stonden bovenaan. Het beloofde dus een heuse kraker te worden. Jannes was er niet, hij had een feestje, maar de overige 9 spelers waren wel aanwezig. Tim had wel een zere voet maar hij wilde het toch proberen dus ook hij was gewoon bij de groep. Om stipt 9:30 floot de scheidsrechter voor de aftrap van de wedstrijd. En onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd! Ze waren beter en kwamen zelfs verdiend op een 1 - 0 voorsprong. Eigenlijk hadden ze daarna moeten uitlopen naar een 2 - 0 of misschien zelfs wel een 3 - 0 voorsprong want ze waren duidelijk de betere ploeg. Maar dat gebeurde niet, ze raakten zelfs de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. AFC Quick kwam beter in de wedstrijd en wat onze jongens niet lukte lukte hun wel, ze maakten een doelpunt. Sterker nog ze maakten er 2! En ja, toen stonden de mussen in een keer met 1 - 2 achter!! Op dat moment waren ze het eventjes helemaal kwijt. Gelukkig was daar het fluitsignaal van de scheidsrechter, het was rust.

De jongens kwamen allemaal bij elkaar staan en Johan vertelde ze als een ware Dick Advocaat wat er niet goed ging en wat er in de 2e helft toch echt beter moest! Nou ik weet niet wat hij allemaal heeft gezegd en hoe hij het allemaal heeft gezegd, maar het heeft wel geholpen! Hij heeft bij de jongens precies de juiste snaar weten te raken want de 2e helft was geweldig! Samenspel, strijd en (niet onbelangrijk) doelpunten! Ze kwamen al snel weer terug tot 2 - 2 en volgens mij scoorde Jens toen de 3 - 2. En zo was er weer die voorsprong die ze zo graag wilden. Nu niet verslappen, zoals anders wel eens gebeurt, maar vasthouden en proberen uit te bouwen die voorsprong! En dat lukte! Justin kreeg de bal en hij ging maar eens aan de wandel tot hij dacht: '' Laat ik maar eens schieten!'' Dat was een prima gedachte! 4 - 2!! En toen was de marge weer 2! En na dat doelpunt was het eigenlijk gedaan, de wedstrijd was gespeeld! De jongens liepen uit naar 6 - 2, toen mocht de tegenstander nog een keertje scoren. Maar voordat ze zouden gaan denken dat er nog iets te halen viel maakte Twan de 7 - 3! En dat was dan ook de eindstand!

Eindelijk kon de fanatieke aanhang van de JO11-1 weer rustig adem halen, de punten waren binnen. Het zijn wel de mooiste wedstrijden als het zo spannend is maar dan wel NA de wedstrijd! Een wedstrijdje die met gemak wordt gewonnen met 11 - 0 is wat beter voor de bloeddruk! De doelpunten kwamen deze wedstrijd op naam van Justin(1), Raymond(1), Jens(1), Twan(2) en Benne(2). Niels en Thijs scoorden niet maar waren zeer belangrijk op het middenveld, zij zorgden voor de aanvoer naar voren en het verdedigen. Tim heeft het nog geprobeerd met zijn zere voet maar helaas had hij te veel pijn en moest hij snel weer gewisseld worden. Dat was jammer voor hem want hij wilde zo graag!'' Laat je voet maar goed genezen dan kan je snel weer meedoen jongen!!'' En dan stond Kevin weer als vanouds onder de lat. Sommige momenten had hij bijna niets te doen maar als het nodig was stond hij op zijn plek!

En dan nu volgende week de wedstrijd tegen Jonathan uit Zeist. Deze wordt in Zeist gespeeld en de aftrap is om 9:30. Jonathan staat 6e dus we hopen weer op een goed resultaat. Onze jongens staan er nu echt goed voor, ze staan 1e en ze hebben 2 punten voorsprong op de nummer 2 Kampong. En laten ze daar nou een week later tegen moeten spelen. Het worden dus een paar spannende weken voor onze jongens. Maar zoals gezegd eerst zaterdag Jonathan. Met de steun van de altijd aanwezige fanatieke aanhang gaan we voor een goed resultaat. We gaan het zien!

***
24.03.2018

Na een week niet gevoetbald te hebben, stond afgelopen zaterdag voor onze JO11-01 de uitwedstrijd tegen DOVO JO11-06 op het programma. Voor het eerst sinds een aantal weken was de JO11-01 weer compleet. Dat betekent dat ze met z'n 10en waren. Kevin stond weer als vanouds onder de lat en Jannes nam zo zijn plekkie in de verdediging weer in. Verder waren ook Niels, Twan, Benne, Jens, Tim, Raymond, Thijs en Justin weer present.

De aftrap stond gepland om 9:45. Zowel onze JO11-01 als de JO11-06 van DOVO stonden om 9:45 kant en klaar om aan de wedstrijd te beginnen. Maar er ontbrak alleen nog een scheidsrechter. Helaas kwam die er ook niet. Gelukkig was er nog wel een fluitje over en was een vader van een van de spelers van DOVO zo vriendelijk om dit fluitje op te pakken en zo als scheidsrechter op te treden. Zo kon er in ieder geval gevoetbald worden! En zo werd er met een kleine vertraging van een minuutje of 10 toch begonnen aan de wedstrijd.

Eigenlijk was het de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer. Onze jongens stonden goed te voetballen en DOVO kwam er niet aan te pas. De wedstrijd werd uiteindelijk zelfs met 0 -11 gewonnen! Een geweldig resultaat! Achterin hield de verdediging en de keeper de boel op slot en voorin werd er goed samen gespeeld en werden de kansen netjes afgemaakt! Er zat zelfs een kopdoelpunt van Twan bij! Oke, het haar zat wel even in de war maar het was een mooi doelpunt!

Helaas was er na de wedstrijd geen tijd meer om penalty's te nemen want de volgende teams stonden al weer klaar om het veld te betreden voor hun wedstrijd. Maar wij hebben als toeschouwers een leuke wedstrijd gezien met veel doelpunten en vooral ook veel plezier van de jongens en goed samenspel! En het leuke is dat na deze wedstrijd onze jongens bovenaan staan en dat ze 2 punten voor staan op de nummer 2. Maar de komende wedstrijden krijgen ze nog de nummers 2 en 3 als tegenstander, het worden dus spannende weken. In die wedstrijden zullen ze het wel wat moeilijker krijgen als afgelopen zaterdag. Maar ook tegen moelijke tegenstanders kunnen onze jongens goed voetballen, ik ben benieuwd! Als ze deze wedstrijden met een goed resultaat afsluiten dan zouden ze het seizoen wel eens op een hele mooie plek kunnen eindigen.

Maar zo ver is het nog niet. Eerst hebben ze komende zaterdag vrij i.v.m. Pasen en dan kunnen ze een week later op zaterdag 7 april helemaal uitgerust de strijd aan gaan met de nummer 3 AFC Quick. Deze wedstrijd begint dan om 9:30 op het sportpark van Elst. Wie weet tot dan!

***
10.03.2018

Na een wedstrijd te hebben moeten missen, was ik afgelopen zaterdag weer aanwezig bij een wedstrijd van de JO11-01 van VV Musketiers. De uitwedstrijd tegen de JO11-03 van Woudenberg stond op het programma. En dat team was geen onbekende voor onze jongens! Voor de winterstop zaten zij namelijk ook al bij onze JO11-01 in de poule. Ook toen hebben onze jongens in Woudenberg tegen dit team gespeeld. Deze wedstrijd werd met 2 - 7 gewonnen. Maar het ging niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden. Zeker in het begin hadden ze het toen lastig tegen Woudenberg. Maar toen het uiteindelijk begon te lopen liepen ze snel uit naar 2 - 7. Dus onze mannen waren gewaarschuwd!

Met Jannes op het doel (Kevin speelde met onze JO11-02 mee) en zonder Niels (hij was afwezig), werd met 8 spelers begonnen aan de wedstrijd. En vanaf het begin was duidelijk dat het geen makkelijk potje zou worden. Maar ze waren nu in het begin wel wat scherper dan bij de vorige wedstrijd. Ze liepen zelfs uit naar een 2 - 6 voorsprong! Niet omdat Woudenberg nou veel slechter was, nee onze jongens waren gewoon net wat alerter en ze maakten de kansen die ze kregen ook af. Alleen bij die ruime voorsprong verslapten onze jongens wat leek het, Woudenberg kwam weer terug in de wedstrijd. Sterker nog, die ruime voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en uiteindelijk was er nog maar een verschil van 1 doelpunt in het voordeel van Musketiers. Gelukkig hield Jannes zijn hoofd koel want op het einde van de wedstrijd hield hij door een paar katachtige reacties Woudenberg van het scoren af waardoor uiteindelijk werd gewonnen met 6 - 7! En dat is een geweldig resultaat voor onze jongens. Hierdoor hebben ze na de winterstop 3 wedstrijden gespeeld en 3 wedstrijden gewonnen en staan ze gedeeld 1e in de poule. Maar het seizoen is nog lang en er zullen nog meer moeilijke tegenstanders komen. Het is voor alle meegekomen ouders wel te hopen dat er af en toe een wat makkelijker wedstrijdje tussen blijft zitten want wat maakten ze het weer spannend voor ons!

Deze week zullen de jongens weer lekker gaan trainen en zullen ze gaan toewerken naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag thuis tegen Roda '46 uit Leusden. Aftrap is om 09:30. Misschien moeten er weer handschoenen en mutsen uit de kast getrokken worden want de zogenaamde ''Siberische Beer'' schijnt weer terug te komen, maar ik ga er van uit dat onze mannen het doen op de korte broek en met blote handen. Alleen raad ik ouders, grootouders, ooms, tantes, etc. die willen komen kijken wel aan de handschoenen en muts mee te nemen!

Voor de volledigheid noem ik nog wel de uitslag van de vorige wedstrijd, deze werd met 7 - 2 gewonnen van CDW. Nu zijn jullie weer helemaal bijgepraat!

Tot zaterdag! 9:30 uur, sportpark Elst!

***
10.02.2018

Ook voor onze JO11-1 zit de winterstop er weer op. 2 Weken geleden werd er al een oefenwedstrijd gespeeld, maar afgelopen zaterdag moesten ze voor het '' eggie'' in Veenendaal tegen VRC spelen.

Voor de winterstop zaten onze jongens in een sterke poule waarin ze knap 5e zijn geworden. Er zaten sterke teams in maar de JO11-1 bood goed tegenstand! Nu start de voorjaarscompetitie en zitten ze in een nieuwe poule met nieuwe tegenstanders. Dus: '' Nieuwe ronden, nieuwe kansen!''

Helaas waren Thijs en Kevin afwezig waardoor er met een groep van 8 spelers werd afgereisd naar Veenendaal. Bij VRC aangekomen bleek de tegenstander 9 spelers te hebben. In verband met de kou werd besloten om 8 tegen 8 te spelen, zodat er slechts 1 wisselspeler was aan de kant van VRC. Ik kan u vertellen dat dat geen onverstandige beslissing was, want het was koud langs de lijn!

Maar de wedstrijd maakte voor ons gelukkig veel goed! Onder leiding van een scheidsrechter die jaren in Elst heeft gewoond en volgens mij ook een Musketiers verleden heeft, werd om 9:00 afgetrapt. Het begin van de wedstrijd was een beetje afwachtend, onze jongens kwamen nog niet in hun spel. VRC kreeg een paar aardige mogelijkheden maar gelukkig voor ons scoorden zij niet. Ja, en toen kreeg Jens het op zijn heupen!! 2 keer kreeg hij de bal perfect aangespeeld door een teamgenoot en 2 keer bedacht hij zich geen moment. Hij haalde beide keren uit en beide keren vloog de bal achter de keeper tegen de touwen! En toen stonden ze met 0 - 2 voor! Ik begreep zelfs dat er een telefoontje naar Feyenoord is gepleegd met de vraag of die andere Jens even zou willen komen kijken bij de musketiers JO11-1, hij kan dan zien hoe het moet!!

En vanaf dat moment speelden onze jongens een gewonnen wedstrijd. Met de rust stonden ze al met o - 3 voor en de eindstand was zelfs 0 - 7! Naast Jens hadden Twan, Raymond en Benne hun vizier ook op scherp staan, zij waren de makers van de overige doelpunten.

Jannes heeft als invalkeeper keurig zijn doel schoon gehouden en achterin stonden Tim, Niels en Justin hun mannetje. Tim als een echte libero achter de verdediging en Justin en Niels in de mandekking. Niels had in de 2e helft zelfs even tijd om met zijn directe tegenstander even wat familiezaken door te nemen. Ja als je dan toch tegen familie speelt kun je dat beter gelijk maar even doen!

Zoals jullie zien speelt iedere speler zo zijn rol in het veld, en zo hoort het ook! Hopelijk kunnen Thijs en Kevin snel weer meedoen, dan is het team weer helemaal compleet!

Voor komende zaterdag wacht er een thuiswedstrijd tegen CDW uit Wijk bij Duurstede. Deze wedstrijd begint om 9:30. Aan de technische staf de taak om de jongens weer klaar te stomen voor deze wedstrijd. Maar dat komt wel goed, want de staf bestaat inmiddels uit 4 personen! Naast Berry en Johan dragen ook Menno en Tim hun steentje bij. Leuk dat deze jongens zich willen inzetten voor de jongere jeugd!

Tot zaterdag! Aftrap is om 9:30.

***
16.12.2017

GVVV JO11-3 was in de laatste wedstrijd voor de winterstop de tegenstander van onze JO11-1. In het koude, gladde Elst werd om 9.30 afgetrapt. Ja en ook nu hadden onze jongens wat opstart probleempjes. Zoals wel vaker moesten ze eerst even wakker worden, de slaap moest uit de ogen geveegd worden en de spiertjes moesten nog even los komen. En zaterdag duurde die opwarming ongeveer één helft. Maar aangezien GVVV net even wat minder tijd nodig had om bij de les te zijn, stonden zij met de rust met 0 - 3 voor!

Na de rust was alles anders! Onze jongens waren wakker en het ging lopen. GVVV werd teruggedrongen en ze wisten niet wat hun overkwam. Ik weet niet precies wat er in de rust gezegd is door Berry en Johan maar het heeft wel geholpen! Een overwinning of gelijkspel lukte helaas net niet maar ze zijn geweldig terug gekomen! 4 - 5 was de eindstand. Justin heeft zijn eerste doelpunt van het seizoen gemaakt en verder maakten Benne (2×) en Raymond de doelpunten.

En dan is het nu winterstop. Even bijkomen en goed uitrusten en dan in het nieuwe jaar weer vlammen! Als ze de goede lijn van de laatste weken doorzetten dan wordt het een leuk voorjaar. Nou wordt het dat sowieso wel denk ik. Twan, Tim, Kevin, Jannes, Niels, Raymond, Thijs, Benne, Jens en Justin hebben in ieder geval veel lol met elkaar en dan komen de resultaten vanzelf!

Tot volgend jaar!

***
09.12.2017

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Sporting’70 uit Utrecht op het programma. En omdat het weer niet al te best was, werd op vrijdag al begonnen met het bezoeken van de website van Sporting’70 om te kijken of de wedstrijd misschien al afgelast zou zijn. Nou er werden steeds meer wedstrijden doorgestreept, die werden dus afgelast, maar die van onze jongens bleef gewoon staan en ging dus nog altijd gewoon door! Dus moest de wekker vroeg gezet worden op de zaterdag. Maar vlak voordat iedereen ingestapt was om richting Utrecht te gaan, kwam daar toch een belletje van Sporting’70. De wedstrijd werd toch afgelast. Iedereen had dus de wekker voor niets zo vroeg gezet! Maar aan de andere kant, zo heb je wel wat aan je dag!!

Maar dan hebben jullie nog wel de uitslag van de uitwedstrijd van een week eerder tegen Woudenberg tegoed. Ik kan niets anders zeggen dan dat het een geweldige pot was! Onze jongens hadden nog wel even 5 a 10 minuten nodig om wakker te worden. In die tijd kwamen ze zelfs nog achter met 1 - 0, maar daarna waren ze los! Er werd ontzettend goed en leuk gevoetbald! Ze hadden er ook echt allemaal zin in, ze waren erg gedreven! Woudenberg kwam er eigenlijk niet aan te pas. Je zag aan hun leider dat hij eigenlijk niet goed wist wat hij er mee aan moest. Uiteindelijk werd er met 7 - 2 gewonnen! 4x scoorde Raymon en 3x Benne. Uiteraard werden zij weer keurig bediend door hun teamgenoten!!

Met het maken van zijn 2e doelpunt van de 3 bereikte Benne zijn eerder genoemde mijlpaal. Benne heeft namelijk al 200 doelpunten gemaakt! Na deze wedstrijd staat hij dus zelfs op 201! Hoe hij het heeft bijgehouden weet niemand, maar we geloven hem op zijn woord! Alleen had hij tegen Woudenberg zijn zelfgemaakte”jubileumshirt" niet aangetrokken. Gelukkig was de foto een week eerder al gemaakt toen hij hem wel aan had! Gefeliciteerd Benne, op naar de volgende 200!!

Aanstaande zaterdag wordt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gespeeld. Tegenstander van onze JO11-1 is dan GVVV uit Veenendaal. Zij staan bovenaan. Maar als er net zo gespeeld wordt als tegen Woudenberg dan belooft het een mooi en spannend potje te worden! Aftrap is om 9.30 en er wordt lekker in Elst gespeeld. Als het weer het toelaat tenminste. Tot dan!!

***
25.11.2017

Wat​ ​was​ ​het​ ​koud​ ​zeg,​ ​afgelopen​ ​zaterdag​ ​rond​ ​8:30!​ ​Het​ ​gras​ ​was​ ​wit​ ​uitgeslagen​ ​en​ ​het​ ​ijs zat​ ​op​ ​de​ ​hekken.​ ​Maar​,​ ​bikkels​ ​als​ ​ze​ ​zijn,​ ​de​ ​mannen​ ​van​ ​de​ ​JO11-1​ ​waren​ ​allemaal​ ​op tijd​ ​aanwezig​ ​om​ ​weer​ ​lekker​ ​te​ ​gaan​ ​voetballen.​ ​Over​ ​de​ ​kou​ ​werd​ ​niet​ ​gesproken.​ ​Wel​ ​had een​ ​enkeling​ ​voorzorgsmaatregelen​ ​genomen.​ ​Ik​ ​zag​ ​een​ ​paar​ ​handschoenen​ ​en​ ​een enkele​ ​lange​ ​broek,​ ​maar​ ​het​ ​viel​ ​mee.

Voordat​ ​Berry​ ​en​ ​Johan​ ​konden​ ​beginnen​ ​aan​ ​de​ ​voorbereiding​ ​voor​ ​de​ ​wedstrijd​ ​tegen VRC​ ​moest​ ​er​ ​eerst​ ​geposeerd​ ​worden.​ ​Zoals​ ​jullie​ ​al​ ​gelezen​ ​hebben​ ​kwam​ ​de​ ​fotograaf langs​ ​om​ ​de​ ​sponsors​ ​van​ ​de​ ​nieuwe​ ​tassen​ ​en​ ​trainingspakken​ ​in​ ​het​ ​zonnetje​ ​te​ ​zetten. En​ ​dat​ ​de​ ​jongens​ ​op​ ​de​ ​foto​ ​moesten​ ​hebben​ ​we​ ​geweten!​ ​Ze​ ​hebben​ ​nog​ ​nooit​ ​zo​ ​lang over​ ​het​ ​omkleden​ ​gedaan!​ ​Maar​ ​dat​ ​is​ ​ook​ ​logisch​ ​natuurlijk!​ ​Het​ ​haar​ ​moet​ ​goed​ ​zitten,​ ​de veters​ ​moeten​ ​op​ ​de​ ​juiste​ ​manier​ ​gestrikt​ ​zijn​ ​en​ ​uiteraard​ ​moet​ ​het​ ​shirt​ ​op​ ​de​ ​juiste​ ​manier uit​ ​de​ ​broek​ ​komen.​ ​Maar​ ​als​ ​alles​ ​dan​ ​eindelijk​ ​goed​ ​zit​ ​kunnen​ ​de​ ​foto's​ ​gemaakt​ ​worden en​ ​dan​ ​kunnen​ ​ze​ ​aansluitend​ ​toewerken​ ​naar​ ​de​ ​wedstrijd.

VRC​ ​was​ ​de​ ​tegenstander.​ ​​ ​Dit​ ​team​ ​draait​ ​ook​ ​goed​ ​dus​ ​ze​ ​zullen​ ​aan​ ​de​ ​bak​ ​moeten!​ ​De JO11-2​ ​zat​ ​wat​ ​krap​ ​in​ ​de​ ​spelers​ ​vandaar​ ​dat​ ​Niels​ ​met​ ​hun​ ​mee​ ​speelde.​ ​En​ ​zo​ ​had​ ​de JO11-1​ ​negen​ ​spelers​ ​om​ ​het​ ​VRC​ ​moeilijk​ ​te​ ​gaan​ ​maken.​ ​En​ ​dat​ ​lukte​ ​vrij​ ​aardig!​ ​Onze jongens​ ​speelden​ ​goed​ ​en​ ​op​ ​sommige​ ​momenten​ ​waren​ ​ze​ ​ook​ ​beter​ ​dan​ ​VRC.​ ​VRC kwam​ ​op​ ​voorsprong​ ​maar​ ​er​ ​was​ ​nog​ ​niets​ ​aan​ ​de​ ​hand.​ ​In​ ​de​ ​rust​ ​stonden​ ​ze​ ​op​ ​een kleine​ ​achterstand​ ​maar​ ​ze​ ​hadden​ ​er​ ​al​ ​wel​ ​eentje​ ​in​ ​liggen.​ ​Ook​ ​na​ ​rust​ ​werd​ ​er​ ​weer​ ​goed gespeeld​ ​en​ ​waren​ ​ze​ ​weer​ ​beter​ ​alleen​ ​ontbrak​ ​er​ ​één​ ​heel​ ​belangrijk​ ​ding​ ​namelijk doelpunten.​ ​En,​ ​om​ ​er​ ​eens​ ​een​ ​voetbalcliché​ ​in​ ​te​ ​gooien,​ ​als​ ​je​ ​zelf​ ​niet​ ​scoort​ ​dan​ ​vallen ze​ ​aan​ ​de​ ​andere​ ​kant!​ ​En​ ​helaas​ ​gebeurde​ ​dat​ ​ook.​ ​In​ ​korte​ ​tijd​ ​vielen​ ​er​ ​3 tegendoelpunten​ ​en​ ​toen​ ​was​ ​de​ ​wedstrijd​ ​gespeeld.​ ​Onze​ ​mannen​ ​scoorden​ ​nog​ ​wel​ ​een keer​ ​tegen​ ​maar​ ​uiteindelijk​ ​werd​ ​helaas​ ​met​ ​7​ ​-​ ​2​ ​verloren.​ ​De​ ​wedstrijd​ ​was​ ​echt​ ​beter​ ​dan de​ ​uitslag​ ​doet​ ​vermoeden.​ ​Het​ ​was​ ​alleen​ ​zo’n​ ​dag,​ ​het​ ​lukte​ ​allemaal​ ​net​ ​niet.​ ​

Maar​ ​niet getreurd!​ ​De​ ​jongens​ ​waren​ ​na​ ​de​ ​wedstrijd​ ​in​ ​opperbeste​ ​stemming!​ ​Ze​ ​kregen​ ​namelijk friet.​ ​Op​ ​de​ ​training​ ​hadden​ ​ze​ ​latje-trap​ ​gedaan​ ​en​ ​ze​ ​moesten​ ​er​ ​6​ ​tegen​ ​de​ ​lat​ ​krijgen.​ ​En dat​ ​was​ ​gelukt,​ ​vandaar​ ​de​ ​friet! Aanstaande​ ​zaterdag​ ​mogen​ ​de​ ​jongens​ ​de​ ​wei​ ​weer​ ​in.​ ​Dit​ ​keer​ ​staat​ ​er​ ​een​ ​uitwedstrijd tegen​ ​Woudenberg​ ​op​ ​het​ ​programma.​ ​De​ ​aftrap​ ​is​ ​om​ ​9.00.​ ​Ik​ ​hoop​ ​dat​ ​Benne​ ​zijn zelfgemaakte​ ​t-shirt​ ​dan​ ​aan​ ​het​ ​publiek​ ​kan​ ​laten​ ​zien.​ ​Dat​ ​zou​ ​betekenen​ ​dat​ ​hij​ ​een mijlpaal​ ​bereikt​ ​heeft.​ ​Wat​ ​voor​ ​een​ ​mijlpaal,​ ​dat​ ​horen​ ​jullie​ ​als​ ​het​ ​zover​ ​is. Tot​ ​zaterdag,​ ​9.00​ ​in​ ​Woudenberg!

***
18.11.2017

Ik zal u weer eens bijpraten over musketiers JO11-1. Sinds het vorige overzicht is er weer veel gebeurd. Het is net of ze het stukje gelezen hebben! Inmiddels zijn ze namelijk gestegen naar de 5e plaats.

De wedstrijd van zaterdag 4 november werd gespeeld tegen Renswoude. Dit was een spannende pot maar werd uiteindelijk keurig gewonnen met 5 - 3. Zaterdag 11 november hadden ze een weekje vrij maar afgelopen zaterdag 18 november mochten ze weer. Ditmaal speelden ze een uitwedstrijd tegen Roda’46 in Leusden. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 7 - 1. De wedstrijd begon wat te laat maar onze mannen lieten zich niet van de wijs brengen. Sterker nog, ze scoorden denk ik het snelste doelpunt van het seizoen tot nu toe. Al in de 1e minuut kwamen ze op een 1 - 0 voorsprong!!

Sinds afgelopen zaterdag zit Raymon ook bij de groep zodat de JO11-1 nu bestaat uit 10 spelers. Tot aan de winterstop staan er nog 3 wedstrijden op het programma. Te beginnen aanstaande zaterdag thuis in Elst tegen VRC. Dit team staat een paar plekjes hoger dus het belooft een zwaar potje te worden. Maar ik heb ze er vorig seizoen ook al een paar keer op betrapt dat ze tegen sterkere tegenstanders juist hun beste wedstrijden spelen. Ik ben benieuwd, want na een aantal wedstrijden afwezig te zijn geweest, ben ik er gelukkig ook weer bij langs de lijn.

Ik hoop dat we er weer met velen staan om Kevin de ballen uit de kruising te zien duiken en het verdedigende blok van Justin, Jannes en Thijs te zien bikkelen. En wat dacht u van de loopacties van Tim, Twan, Niels en Jens op het middenveld. En dan als laatste alle aanvallende acties van Benne en Raymon. Volgens mij is er geen reden te noemen om niet te komen kijken! Dus tot zaterdag! Aftrap is om 9:30.

***
28.10.2017

Na 5 competitiewedstrijden en 3 bekerwedstrijden gespeeld te hebben, wordt het hoog tijd het JO11-1 team van de Mussen eens uit te lichten.

Aan het begin van het seizoen waren er wat wisselingen. Keeper Jibbe ging in een elftal hoger bij zijn klasgenootjes voetballen en de dames Mariska en Luna gingen in het nieuwe meidenteam ballen. Het JO11-1 team werd toen weer aangevuld met Jens en Niels. Zo hadden we bij aanvang van het seizoen de volgende 9 spelers in het team: Kevin, Twan, Niels, Jens, Thijs, Jannes, Tim, Benne en Justin. Dit team wordt getraind en gecoacht door Berry en Johan.

Nu de personele bezetting bekend is zal ik u eens vertellen hoe het tot nu toe gegaan is. Ik kan u vertellen dat er bij iedere wedstrijd genoeg te beleven valt! Het ene moment is er een speler die een haarbandje nodig heeft, het volgende moment ontstaat er spontaan een zogenaamde ”DEP” na een gescoord doelpunt, dan vliegen de hakballen je om de oren en als klap op de vuurpijl is bij het nemen van de penalty’s het soms belangrijker om op de lat te schieten dan te scoren! Maar het allerbelangrijkste is dat ze enorm veel plezier in het spelletje hebben en dat er heel leuk en goed gevoetbald wordt! Oké, als het wat kouder is of het regent of er gebeuren bijzondere dingen in of buiten het veld dan zakt de concentratie wel eens wat weg en wordt er wel eens vergeten dat we aan het voetballen zijn, maar dat hoort dan ook bij de leeftijd. En je ziet dat ze het steeds beter door beginnen te krijgen. Als je ziet hoe ze voetballend zijn gegroeid kun je niets anders dan Berry en Johan een groot
compliment geven! Af en toe staan wij als ouders met open mond te kijken wat onze kinderen al kunnen!

Van de 5 competitiewedstrijden die ze hebben gespeeld hebben ze er 3 verloren en 2 gewonnen. En dan waren ze in 2 van de 3 verliespartijen erg aan de tegenstander gewaagd maar viel het kwartje net de andere kant uit. Van de 3 gespeelde bekerwedstrijden gingen er 2 verloren en werd er 1 met ruime cijfers gewonnen. Maar ook deze verliespartijen waren spannende wedstrijden. Op dit moment staan ze 8ste in de competitie maar ik durf te beweren dat ze nog wel een paar plaatsjes gaan stijgen. Een paar teams die bovenaan staan, zijn waarschijnlijk een maatje te groot maar er is een grote middengroep die allemaal van elkaar kan winnen.

Aanstaande zaterdag 4 november speelt onze JO11-1 om 9.30 een thuiswedstrijd tegen Renswoude. Ik kan u aanraden eens te komen kijken! Wel moeten de zenuwen goed in bedwang gehouden kunnen worden want ze maken het wel eens heel spannend. Nou heb ik wel het idee dat wij als ouders daar meer last van hebben dan de jongens zelf!