v.v. Musketiers

JO11-1

Teamfoto: JO11-1

Sponsoren

Van Verseveld Infra

Foto's: http://vvmusketiers.nl/galerij/jo11-1-nj-2018

***
22.09.2018
SVF Cothen JO11-2 - Musketiers JO11-1: 2-6 (0-4) / Eerste 3 punten binnen & Joël maakt zijn 100ste

Na de succesvolle eerste reeks in de beker, begonnen we vandaag aan een gloednieuwe competitie. Om kwart voor 9 werd er afgetrapt in Cothen. Victor was er helaas niet bij. De Musketiers begonnen uiterst scherp aan de wedstrijd. Er werd fel op de man gevoetbald, goed overgespeeld en de posities werden goed gehouden. Het resulteerde al meteen in gevaar voor de goal van SVF. Na goed overspelen van Luca en Niels, kwam de voorzet naar Joël die met links de bal in de verre hoek prikte. Nog geen twee minuten later lag de volgende bal er in. Joep had een één tweetje met Lukas. Joep kapte zijn man goed uit en gaf voor met rechts. Joël prikte de voorzet uit de lucht en schoot de 0-2 binnen. Een bliksemstart! Nog eens drie minuten later was het al 0-3. Lukas ging goed door, gaf de voorzet en Joël tikte binnen. SVF had op dat moment geen antwoord op ons spel. Dennis stond ijzersterk te verdedigen en was met zijn verre uittrappen heel gevaarlijk. Matthijs zat goed op zijn man en vocht voor elke bal. Irianah liep de gaten goed dicht. Sieme was met zijn felheid goed aanwezig en gaf uiteindelijk ook de beslissende pass op Niels voor de 0-4. Nadat Sieme eerst zelf de kans kreeg en de keeper redde, legde hij daarna de bal goed op zij, zodat Niels kon binnenschieten. Na de eerste time out veranderde ons spel behoorlijk. De controle was weg, de posities werden niet gehouden en SVF kwam er te vaak gevaarlijk door heen. Gelukkig was Tim wel bij de les. Hij pakte de ene na de andere bal. Moest tot twee keer toe gestrekt, maar tikte de bal prima uit het doel. Dankzij hem gingen we met 0-4 de rust in.

Ook na de rust speelden we niet meer zoals in het eerste kwartier. SVF kreeg meer en meer ruimte en ook nu weer werd Tim een paar keer getest. Hij hield zijn doel schoon. Toch kregen wij een enorme kans op een goal. Luca ging op rechts weg en schoof de bal naar Joep. Hij omspeelde zijn tegenstander en ging op de keeper af. Hij deed alles goed en omspeelde ook de keeper, maar schoot vervolgens op de paal. In de rebound werd de paal ook geraakt en uiteindelijk schoot Niels de bal naast. Op rechts kwamen een paar goede voorzetten van Lukas en Niels, maar de ballen gingen er niet in. Tot kort voor de laatste time out. Na een schot van Luca mocht de keeper uittrappen. Hij legde de bal echter op de grond en wilde een aanloop nemen. Joël zag het en sprintte op de bal af. Hij plukte de bal voor de keeper weg en scoorde de 0-5. Na de laatste time out ging Tim de spits in en Dennis gingen keepen. SVF bleef voetballen en zocht nadrukkelijk naar een goal. Een aanval werd door ons niet goed gestopt. Teveel voetballers als een kluitje op elkaar en de bal werd niet weggetrapt. Uiteindelijk was Joep een seconde te laat en haalde zijn tegenstander onderuit. Penalty! De aanvaller schoot goed binnen in de rechter bovenhoek. Een paar minuten later kwam er toch nog een doelpunt van ons. Lukas was op links weg en gaf de bal breed op Joël. Hij schoot de 1-6 hoog binnen. Ook een speciale goal want, het was zijn 100ste voor de Musketiers. De laatste goal was voor SVF. Nadat Lukas de bal in het gezicht had gekregen, waren we niet helemaal bij de les. SVF ging goed door en schoot de bal achter Dennis binnen. Eindstand 2-6. Een prima pot voetbal! Vooral het eerste kwartier was ijzersterk van ons. De eerste 3 punten zijn binnen!

Statistieken:
0-1 Joël (Niels) '3
0-2 Joël (Joep) '5
0-3 Joël (Lukas) '8
0-4 NIels (Sieme) '11
0-5 Joël (-) '43
1-6 Joël (Lukas) '53

***
15.09.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers Jo11-1 - Vriendenschaar Jo11-2: 5-0 (3-0) / Door naar de knock-out fase in de beker

Na de nederlaag vorige week tegen SVL, hadden we het vandaag niet helemaal meer in eigen hand. We moesten gewoon vol voor de winst gaan en dan maar afwachten wat de uitslag van de andere wedstrijd zou zijn. Op Irianah na waren we compleet.
De Musketiers begonnen goed en scherp aan de wedstrijd. Vooral achterin werd er geconcentreerd gevoetbald. Dennis en Joep waren met hun snelheid de aanvallers steeds weer te baas. Matthijs en Victor bleven strak op de man verdedigen waardoor er weinig kansen voor de tegenstander kwamen. Als er al geschoten werd lag Tim op de goede plek. Zoals gezegd begonnen we goed en was de eerste grote kans voor Niels die na een voorzet van Joël op links voorlangs mikte. Daarna kon Sieme na een pass van Lukas alleen op de keeper af. Hij schoot hard, maar recht in de handen van de keeper. Kort voor de eerste time out was het raak. Dennis nam de doeltrap en kwam ver. De bal kwam bij Joël, die goed wegdraaide bij de verdediger. Hij ging op de keeper af en prikte de bal in de hoek, 1-0.
Na de time out drukte de thuisploeg door. Na een goede pass van Niels ging Luca op links richting de goal. Hij aarzelde met zijn schot. Uiteindelijk kon Sieme overnemen en hij scoorde de 2-0. Nog voor de rust werd het 3-0. Na stoorwerk van Joël, kwam de bal bij Luca die van dichtbij binnenschoot.

Na de rust speelde Vriendschaar iets aanvallender. Vooral Joep stond goed te voetballen en haalde veel gevaar weg voor de goal Tim. Joep was ook de aangever voor de 4-0. Na goed uitverdedigen van Matthijs ging Joep er vandoor en maakte de oversteek naar de andere kant van het veld. Net voordat hij door twee verdedigers zou worden ingesloten, gaf hij net tijd een tikkie naar Niels, die goed de bal binnenschoot. Hierna konden de Musketiers nog meer scoren, maar we waren niet scherp genoeg in het geven van een goede laatste pass. Toch werd het op randje van de laatste time out nog 5-0 voor de thuisploeg. Na goede combinaties tussen Joël en Sieme, schoot de laatste op goal. De keeper duwde de bal naar rechts. Lukas lette goed op en schoot de bal knap met links binnen.
In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet heel veel meer. Er waren een paar kansjes, maar het bleef, ook doordat de wedstrijd 5 minuten eerder stopte, 5-0. Een prima wedstrijd. Goed geconcentreerd gespeeld vanaf het begin. De concurrent SVL had inmiddels verloren van CDW en dat betekende dat wij eerste in de poule zijn geworden. Door dus naar de knock-out fase!

Statistieken:
1-0 Joël (Dennis) ‘9
2-0 Sieme (Luca) ‘18
3-0 Luca (Joël) ‘26
4-0 Niels (Joep) ‘35
5-0 Lukas (Rebound) ‘44

***
08.09.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers Jo11-1 - SVL Jo11-2: 5-6 (3-3) / SVL krijgt de drie punten toch wel makkelijk mee.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vandaag ontbrak Luca, verder was iedereen er. Nadat het veld uitgezet was (nieuwe regels :-I ) konden we eindelijk beginnen. De Musketiers waren vast onder de indruk van al die pionnen die er stonden, want ze raakten geen pepernoot in de eerst 10 minuten. SVL kreeg alle ruimte om de bal van voet naar voet te laten gaan en kon al heel snel druk op onze verdediging zetten. Al na 4 minuten was het raak. Op rechts schoot de aanvaller de bal voor. Door een inschattingsfout rolde de bal niet voorlangs, maar in de verre hoek binnen. Een paar minuten later was het al weer raak. De verdediging stond te ver in het veld opgesteld. Een simpel balletje er tussendoor en de aanvaller kwam oog in oog te staan met Tim, 0-2. En of dat nog niet genoeg was, lag kort daarna de bal er weer in door een zelfde soort actie. De Musketiers waren totaal niet bij de les en hadden weinig in te brengen tot dan toe. Gelukkig, op slag van de eerste time out, hadden we toch uit het niets een treffer te pakken. Dennis was goed bezig achterin en veroverde de bal. Ter hoogte van de middenlijn schoot hij richting goal. De bal schoot omhoog, was lang onderweg en vloog in de kruising binnen, een schitterende 1-3. De time out kwam als geroepen. We konden kort de boel weer even op scherp zetten. Zoals we stonden te voetballen, was echt niet goed. Het hielp. De scherpte was meteen terug. De verdedigers zaten er goed en bovenal strak op en lieten niets meer door tot aan de rust. We gingen beter voetballen. Vooral Niels op links was balvast en Joep op rechts. Hierdoor kwam de bal ook meer voorin. Al snel resulteerde dat in een goal. Na de opbouw van Matthijs en Dennis, kon de laatste een pass richting Sieme geven. De verdediger schatte de move verkeerd in en Sieme kon de aansluitingstreffer maken. SVL kwam er niet uit en de Musketiers drukten nu door. Kort voor de rust gaf Lukas de bal op links aan Joël. Hij sleepte met links de bal om de verdediger en schoot het hetzelfde been de bal laag in de rechterhoek binnen. We stonden weer gelijk met de rust!

Na de rust kwam SVL wat terug in de wedstrijd en kon zo nu en dan een schot lossen op het doel van Tim. De beste kansen kwamen toch van de Musketiers. In de afronding ging het helaas niet altijd goed. Joël kreeg een dot van een kans en Niels schoot maar net voorlangs. Toch kwam de voorsprong. Na een pass van Irianah ging Joël er op links vandoor. Hij speelde zijn man uit en schoot met links nu hoog rechts binnen, 4-3. Was dik verdiend. Kort voor de laatste time out kregen we de mogelijkheid met een uitbraak om de winst veilig te stellen. Helaas speelden we dat niet goed uit, waardoor de kans voorbij ging. Na de time out ging SVL drukken. Al heel snel kwamen ze te eenvoudig op een 4-4. En of dat niet genoeg was volgende de knock out al meteen daarna. Een afstandschot betekende de 4-5 en een man die helemaal vrij stond zorgde voor de 4-6. Erg jammer dat we zo de voorsprong in korte tijd weggaven. We kwamen daarna nog een aantal keren goed door en Sieme maakte nog wel de 5-6, maar inmiddels waren de speelminuten ook op. Erg jammer dat we uiteindelijk zonder punten stonden. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel misschien wel terecht geweest.

Statistieken:
1-3 Dennis (-) '15
2-3 Sieme (Dennis) '17
3-3 Joël (Lukas) '23
4-3 Joël (Irianah) '38
5-6 Sieme (-) '60

***
01.09.2018 - Bekerwedstrijd
CDW JO11-4 - Musketiers JO11-1: 2-11 (1-6) / Musketiers begint het seizoen goed.

De aftrap van het nieuwe seizoen was voor ons in Wijk bij Duurstede bij CDW. Na de eerste trainingen deze week de eerste echte test, een bekerwedstrijd. Wij waren deels in een nieuwe bezetting. Een aantal spelers had ons verlaten en vandaag maakten Sieme, Niels, Luca en Irianah hun debuut en of rentree in ons team. Helaas na één week ook al blessures. Tim kon niet aan de wedstrijd beginnen (enkel) en Joël zou kijken hoe zijn knie het zou houden.
Het veld was aanzienlijk kleiner dan we gewend waren en een aantal spelregels, zoals terugspelen op de keeper en indribbelen waren nieuw voor ons. De scheidrechter leidde de wedstrijd keurig, zodat de jongens het vrij snel oppikten.

We begonnen wat slapjes aan de wedstrijd. CDW mocht ver komen en al wat schoten op Sieme afvuren. Gelukkig realiseerden de Musketiers zich dat ze een tikkie feller moesten gaan ballen en al vrij snel namen we de controle over. Na wat kleine kansjes was het in de 9de minuut raak. Niels die kort daarvoor al dicht bij de openingstreffer was, kreeg de bal voor de voeten en schoot hard de bal binnen. Joël kwam daarna het veld in en was ook meteen aanwezig. Eerst ronde hij een voorzet van Luca op links goed af. Daarna slalomde hij richting doel en liet Luca het laatste tikje geven voor de 0-3. Nog twee minuten later stuurde Irianah Joël op rechts weg. Hij schoot hard de 0-4 binnen en in principe waren de drie punten nu al binnen. De Musketiers gingen door. Nadat Joël er af was gegaan, meldde Joep zich meer voorin. Op de middenlijn veroverde hij de bal. Hij begon zelf aan een solo. Ging goed door en schoot mooi buitenkant rechts binnen, 0-5. CDW kreeg daarna een mogelijkheid op rechts, die ze meteen benutte. De aanvaller ging door richting eerste paal en knalde de bal knap hoog diagonaal binnen. Net voor de rust leek Dennis voor zijn eerste goal te gaan. Uiteindelijk werd het een assist op Joep, die zijn tweede maakte.

Na de rust ging Sieme voorin voetballen. Joël wilde het wel onder de lat proberen. In de tweede helft was er weinig aan het spelbeeld veranderd. Kansen kwamen er al snel. Niels had twee keer de kans om te scoren, maar schoot in beide gevallen naast. Ook Lukas was dicht bij, maar vond de keeper in de korte hoek. Na ongeveer zes minuten ging Lukas er op links vandoor. Hij gaf de bal goed mee aan Sieme, die zijn eerste binnenschoot. Ook Dennis loerde op zijn eerste Musketiers goal. Voor de rust was hij al dicht bij en nu ging hij alleen richting de goal. Hij omspeelde 3 man. Uiteindelijk werd het ook nu weer een assist. Joep legde aan en scoorde de 1-8. Joël had in de tussentijd toch ook al het nodige reddingswerk moeten verrichten. En na de goal van Joep moest ook hij een tegentreffer incasseren. De aanvaller schoot goed in. Joël zat er nog wel aan met de hand, maar de bal vloog toch tegen de touwen. Lukas pakte ook zijn goaltje mee. Niels hield het overzicht en gaf de assist op Lukas voor de 2-9. Daarna was het eindelijk de beurt aan Dennis. Na 4 seizoenen een goal! Ook nu weer hield Niels het overzicht. Hij zag Dennis gaan, gaf de bal op maat en Dennis schoot zijn eerste goal binnen. Wat een ontlading! Iedereen langs de kant (van de Musketiers dan) juichte met Dennis mee. Het slotakkoord kwam van Sieme. Via de kluts kreeg hij de bal en zette de eindstand op het scorebord 2-11. Prima wedstrijd vandaag! Volgende week weer goed trainen voor de volgende pot!

Statistieken:
0-1 Niels (-) '9
0-2 Joël (Luca) '11
0-3 Luca (Joël) '13
0-4 Joël (Irianah) '15
0-5 Joep (-) '20
1-6 Joep (Dennis) '26
1-7 Sieme (Lukas) '36
1-8 Joep (Dennis) '39
2-9 Lukas (Niels) '44
2-10 Dennis (Niels) '53
2-11 Sieme (-) '58