v.v. Musketiers

JO11-2

Teamfoto: JO11-2

Sponsoren

TapijtTegelStunter.nl

Foto's:
http://vvmusketiers.nl/galerij/jo11-2-vj-2018
http://vvmusketiers.nl/galerij/jo11-2-najaar-2017

***
Wedstrijdverslagen:

Musketiers JO11-2 - Woudenberg JO11-5: 7-4 (3-2) / Spannende wedstrijd met veel doelpunten
28 april 2018

Na het toch ietwat teleurstellend gelijkspel van vorige week, wilden we vandaag een en ander rechtzetten. Het moest fanatieker vandaag en met meer strijd. Na de warming up was het zover. Koen begon op de plaats van de afwezige Anouar en Raymon en Lukas moesten de schakel worden tussen verdediging en aanval. De Musketiers vlogen uit de startklokken. En zochten meteen het doel op van de tegenstander. Al gauw kwamen de kansen. De eerste van Lukas op een voorzet van Joël. De bal kwam hoog en bij de tweede paal probeerde Lukas de bal in te knikken. Hij schoot maar net over. Kort daarna gaf Raymon de bal voor en schoot Joël de bal in, maar deze werd geblokt. De derde kans was wel raak. Victor gaf een lange bal van achteruit en Lukas ging er op links vandoor. Hij legde de bal goed terug naar de inkomende Raymon en hij tikte de 1-0 binnen. We waren nog maar zeven minuten bezig, maar het was dik verdiend. De kansen bleven daarna komen. Lukas schoot naast, Joël over en Raymon stuitte twee keer op de keeper. In de 12de minuut was het weer raak. Een corner van Lukas werd in eerste instantie weggewerkt. De bal kwam echter bij hem terug en hij schoot op goal. De keeper redde, maar Joël stond op de goede plaats en in de rebound maakte hij de 2-0. Woudenberg kwam er vooralsnog niet uit en dat was te danken aan goed spel achterin van Koen, Victor en Dennis. In de 18de minuut vergrootte de thuisploeg de voorsprong. Dennis kon uitverdedigen en gaf de bal mee aan Raymon. Hij ging door richting achterlijn en gaf uiteindelijk voor op Joël die de bal de verre hoek binnen prikte, 3-0.
Daarna gingen de Musketiers wat onzorgvuldig om met het balbezit en de kansen. Want de kansen kwamen nog steeds alleen werd er vanuit steeds onmogelijke posities op goal geschoten. Hierdoor verloren we veel meer de bal en moesten de aanvallers en de middenvelders continu weer terug meeverdedigen. Er kwam ook meer ruimte achterin en op het middenveld en dat resulteerde in twee tegendoelpunten in de laatste 5 minuten…echt onnodig weer en het leek een beetje een kopie van vorige week……Gelukkig kwam de rust goed uit voor ons.

Hoewel….Na rust de eerste de beste aanval van Woudenberg…de aanvaller werd helemaal vrij gelaten en kon van afstand hard en hoog binnenschieten. Hoe was het mogelijk ..zo riant weer voorstaan en binnen enkele minuten je hele voorsprong verspelen? Het duurde even, maar langzaam begon het weer iets beter te lopen. Kleine kansjes kwamen er, maar vaak door individuele acties die te ver werden doorgevoerd. Gelukkig gingen we weer overtikken en dat resulteerde in wederom een voorsprong. Lukas passte de bal over de breedte naar Joël op rechts. Raymon was naar binnengetrokken en schoot de voorzet vervolgens binnen 4-3. Woudenberg werd ook sterker en had continu de spits vrij staan. Meerdere keren kwam hij in kansrijke positie. Vaak gingen de ballen naast of kon Fokko redding brengen. Maar toch maakten ze al snel de 4-4. Balverlies…teveel man voor de bal en binnen een paar tikken lag de bal er weer in. Het zou toch niet weer. Het bleef lang gelijk, maar gelukkig kon de thuisclub de overwinning over de streep trekken. Een voorzet van Lukas werd door Joël binnengeknald 5-4. Daarna kreeg Joël een dot van een kans. Op een voorzet van Raymon, wilde hij de bal binnenglijden, maar de bal kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Gelukkig kreeg hij daarna meteen de kans om het te herstellen. In de volgende aanval kreeg hij weer een voorzet van Raymon, dit keer ging de bal hard en naar de hoek, 6-4. De voorsprong was weer ruimer, maar een relaxed gevoel gaf het nog niet. Woudenberg voetbalde goed en kreeg veel kansen, waaronder een schot op de paal. Kort voor tijd maakten we het laatste doelpunt. Na goed stoorwerk van Jannes en zijn daaropvolgende voorzet, schoot Raymon hard en droog de 7-4 binnen.

Wat een spannende wedstrijd. Veel doelpunten. Hele mooie aanvallen, maar ook periodes waar het aan scherpte ontbrak. Maar lekker hoor…verdiend gewonnen!

1-0 Raymon (Lukas) ‘7
2-0 Joël (Rebound) ‘12
3-0 Joël (Raymon) ’18
4-3 Raymon (Joël) ‘31
5-4 Joël (Lukas) ‘44
6-4 Joël (Raymon) ‘46
7-4 Raymon (Jannes) ‘49

***
SVF JO11-3 - Musketiers JO11-2: 4-4 (0-0) / Musketiers geeft riante voorsprong weg
Zaterdag 25 april 2018

Wat een lekker weer vandaag. Met het zonnetje erbij trapten we met een complete selectie af voor de wedstrijd in Cothen. Na de prima wedstrijd van vorige week, hoopten we dat we vandaag ook weer zo'n pot voetbal zouden neerzetten. Helaas bleek al heel snel dat het vandaag anders zou worden. Het spel in de eerste helft was eigenlijk niet om aan te gluren (we moeten eerlijk zijn). In balbezit waren we uiterst slordig. De passes naar elkaar kwamen niet of nauwelijks aan en bij een tegenstoot leek het er soms wel op of we een aantal secondes achter liepen. SVF was dan al een paar passen verder en dan kwamen wij pas in actie. Hoewel SVF geen grote kansen kreeg, mochten we toch wel wat meer verwachten van het spel van de Musketiers. Halverwege de eerste helft kregen we toch een grote kans. Via een bal tussendoor van Joep, kon Joël richting goal gaan. Zijn vizier stond niet op scherp en hij schoof de bal naast het doel. Kort voor tijd mocht Lukas een corner nemen. Tim prikte de bal hoog bij de eerste paal, maar de keeper kon een redding maken. Het was rust en dat was maar goed ook. Even de boel weer op scherp zetten.

De rust had geholpen. Iedereen was het er wel over eens dat het niet goed was en dat we anders moesten spelen. Al snel had het effect, we werden meteen gevaarlijker. Na uitverdedigen van Dennis, ging Anouar er vandoor. Hij pakte meters en gaf uiteindelijk voor. Tim kon het laatste tikje er tegenaan zetten en het stond, 0-1.
Nog geen twee minuten later ging Anouar op avontuur en prikte uiteindelijk de 0-2 binnen. Het ging lekker. Eindelijk kregen we een beetje grip op de wedstrijd! Weer 5 minuten later was het Anouar die zijn tweede binnenschoot. En binnen de 12 minuten stond het 0-4. Anouar gaf voor op Tim en uiteindelijk was de bal hard genoeg zodat de keeper hem niet meer kon tegen houden. En dan staan we ruim voor en dan denken we ineens dat iedereen zijn doelpuntje mee kan pikken…..Het leek wel of het hele middenveld in de aanval stond en onze verdedigers (uitzondering daargelaten) aanvallende middenvelders waren geworden. Kortom SVF werd gevaarlijker, kreeg gigantisch veel ruimte voorin en kwam met simpel overtikken of een bal er overheen continu voor de goal van Fokko. Het duurde ook slechts enkele mintuutjes voordat het al raak was. Op links kon iemand geheel ongestoord richting Fokko gaan en de 1-4 binnen knallen. Twee minuten later drie tegen 1 verdediger van ons. Een simpele driehoek en het stond 2-4. Misschien dat de Musketiers nu de controle zouden terugpakken, maar nee hoor. Niemand die meeverdedigde en wederom 3 man die op Fokko af konden gaan, 3-4. Een voorspelling doen over wat daarna zou gebeuren was niet moeilijk…die 4-4 zou er komen. En ja hoor, binnen de 10 minuten (!) heel eenvoudig, werd de gehele voorsprong verspeeld. Alle lof voor SVF hoor: Van een 4-0 achterstand terugkomen en optimaal van de ruimte gebruikmaken en afstraffen. Met nog een minuut te gaan, was het veelte laat, maar Musketiers probeerden het nog een keer. Een voorzet van Joël en een schot van Anouar dat volgde. Helaas knalde de bal onderkant lat en stuitte weer het veld in. Afgelopen. Na vorige week was deze wedstrijd teleurstellend. Een slechte eerste helft. Een mooie opleving begin tweede helft, maar wat er daarna gebeurde…….
Op naar volgende week en een en ander rechtzetten!

Statistieken:

0-1 Tim (Anouar) ‘26
0-2 Anouar (-) ‘28
0-3 Anouar (-) ‘32
0-4 Tim (Anouar) ‘40

***
DEV Doorn JO11-3 - Musketiers JO11-2: 0-3 (0-2) / 3 punten mee naar Elst na een lekkere pot voetbal
Zaterdag 14 april

De selectie van vandaag was compleet, maar we moesten zonder Ries richting Doorn. We speelden wat later in de ochtend, dus het kon niet anders zijn dan dat de jongens goed uitgerust waren. Omdat DEV ook 10 spelers had, speelden we in overleg met de scheidsrechter 8 tegen 8. Dit maakte dat we de bezetting iets anders konden invullen. Anouar kwam er op het middenveld bij, waardoor we nu in het midden met drie man speelden. We begonnen redelijk geconcentreerd aan de wedstrijd. Lukas en Anouar probeerden de diepte te zoeken en Joep en Tim stonden vaak aan het begin van de opbouw. Achterin had Victor zijn plekkie op links weer ingenomen en Dennis probeerde er op de flank zo nu en dan overheen te komen. Tot echte kansen kwam het nog niet. DEV kwam er in het begin een paar keer door, waardoor Fokko twee keer een corner moest toestaan. Voor de rest kwamen er vooral schoten van afstand, maar die vlogen naast en over. De eerste kansen van onze kant kwamen van Lukas en Tim. Lukas probeerde een voorzet van Joël binnen het werken, maar kon net niet lekker bij de bal komen, waardoor de bal naast ging. Tim kon op aangeven van Anouar uithalen, maar de bal ging maar net over. De Musketiers speelden fris en scherp. Veel duels werden gewonnen. Koen zat er goed op, net als Victor en Joep had weer een paar mooie slidings in huis. Anouar speelde lekker en liet zich niet van de bal zetten. Dennis kwam er meer en meer overheen en won al zijn directe duels. Het goede spel werd (redelijk laat pas in de eerste helft) bekroond. Via Koen en Tim kwam de bal op rechts bij Anouar. Hij speelde Joël aan in het midden. Hij speelde de bal vrij voor zijn rechter en haalde hard en hoog uit buiten bereik van de keeper, 0-1. Nog voor het rustsignaal lag de tweede er ook in. Victor stuurde Lukas op links er vandoor. De voorzet kwam naar tweede paal en Joël schoot de bal laag en diagonaal binnen, 0-2. Het was meteen rust.

Na de rust hadden we een keeperswissel. Tim nam de plaats onder de lat in en Fokko begon in de wissel. Doordat DEV moest komen, kwam er voor ons meer ruimte te liggen voorin. Al snel kregen we grote kansen. Anouar die op aangeven van Joep overschoot bij de eerste paal en Joël die op aangeven van Mohammed de bal maar net naast prikte. DEV kreeg een paar kansen. Op rechts kwamen ze er een paar keer door en schoten dan van redelijke afstand op de goal. De schoten waren wel hard, maar Tim kon een paar goede reddingen maken. Door de ruimte die er voorin lag, drukten we soms iets teveel naar voren. DEV kon daarom een paar keer counteren, maar gelukkig haalden Dennis en Joep alle counters eruit. Hoewel het 0-2 stond, wilden we geen doelpunt tegen hebben want anders zou de wedstrijd misschien nog kunnen kantelen. Gelukkig kwam de 0-3 en hadden we daarmee genoeg marge om de overwinning veilig te stellen. Via Koen en Fokko kwam de bal op rechts bij Anouar. Hij hiel overzicht en speelde Joël op links aan. Hij schoot in de korte hoek de 0-3 binnen. De laatste kansen kwamen van Anouar, die na goede solo acties over en naast schoot. De drie punten waren binnen. We gingen de eerste 10 minuten van de wedstrijd redelijk gelijk op, maar daarna controleerden de Musketiers de wedstrijd. Er werd goed gestreden en de duels werd bijna allemaal gewonnen. Achterin stond het goed en de kansen werden goed afgemaakt. Prima wedstrijd!

Statistieken:
0-1 Joël (Anouar) '18
0-2 Joël (Lukas) '25
0-3 Joël (Anouar) '37

***
Musketiers JO11-2 - Valleivogels JO11-2: 6-5 (3-1) / Musketiers maakt het op het eind onnodig spannend
7 april 2018

Wat een prima voetbalweer vandaag. Het is inmiddels al weer lente en vandaag de eerste dag dat de temperatuur naar de 20 graden zou gaan. Perfect om te voetballen. Hoewel.. we hadden wel wat zieken gehad de afgelopen week, dus het was wel even afwachten hoe het zou gaan vandaag. Afwezig waren Joep en Mohammed.

Het eerste schot naast was van de Musketiers. Op aangeven van Tim schoot Joël naast. De Musketiers lieten zich in de beginfase ietwat makkelijk aftroeven door de Valleivogels. Dat resulteerde al meteen in de 4de minuut in een tegendoelpunt. Via makkelijk combinatiespel kon de tegenstander zo bij ons scoren. Gelukkig duurde het nauwelijks voordat we weer gelijk stonden. De bal ging via Dennis naar Anouar. Hij gaf de bal naar links waar Lukas goed binnenschoot, 1-1! Het spel ging redelijk gelijk op en over en weer kwamen er kansen. Lukas schoot uit een voorzet van Joël maar net naast en aan de andere kant kon Fokko na een vrije trap de bal nog maar net over de lat tikken. De Musketiers waren beter en begonnen ook redelijk te combineren. In de 21ste minuut werd Anouar op links door Victor diep gestuurd. Hij liep richting eerst paal en schoot op goal. Met een tegenstander in de rug gleed hij de verdiende 2-1 binnen. Twee minuten later ging Anouar op avontuur. Hij worstelde zich door de verdediging en schoot goed en hoog de bal tegen de touwen, ruststand 3-1.

Na de prima eerste helft, zaten we er begin tweede helft meteen weer heel goed op. We waren nog geen minuut aan de gang of er stond al een 4-1 voorsprong op het scorebord. Dennis stoomde op rechts op. Gaf de bal mee met Joël. De voorzet ging richting Lukas bij de tweede paal, die goed binnenschoot . De Valleivogels waren in de aanval daarna gelukkig. De bal vloog van ver de goal in. Nog geen vijf minuten later werd Anouar op rechts door Tim vrij gespeeld. Die bracht de bal hoog in voor het doel. Joël prikte de bal uit de lucht binnen en we stonden op een relaxte 5-2 voorsprong. Niet veel aan de hand zou je zeggen, maar de controle glipte langzaam door de vingers. De batterij leek leeg en de tegenstander mocht steeds meer combineren en zelfs gevaarlijk worden. Het resulteerde meteen al in twee schoten op de paal. Al gauw na de 5-2 kwamen de Valleivogels door het midden. Niemand pakte de aanvaller aan. Hij was eerder bij de bal dan Fokko en schoot de 5-3 binnen. Gelukkig kregen we de bal via Koen bij Dennis. Hij stak het veld over gaf voor en Lukas maakte zijn derde van de ochtend, 6-3. De Valleivogels voerden de druk nog eens op. Weer kon men zonder tegenstand door het midden opkomen. En weer hadden ze de hoek voor het uitkiezen, 6-4. Met nog een paar minuten kregen we het nu toch wel een beetje benauwd. Zeker toen met nog 3 minuten te spelen de 6-5 ook nog werd gemaakt. De seconden tikten weg....wat er ook gebeurde, die bal zo ver mogelijk bij onze goal vandaan. Gelukkig kwam daar het verlossende fluitje van de scheids. De drie punten blijven hier. Een goede eerste helft en eerlijk is eerlijk...een niet al te beste tweede helft van ons...maar goed 6 doelpunten en drie punten. Op naar de volgende wedstrijd!

Statistieken:
1-1 Lukas (Anouar) '6
2-1 Joël (Anouar) '21
3-1 Anouar (-) '24
4-1 Lukas (Joël) '26
5-2 Joël (Anouar) '32
6-3 Lukas (Dennis) '43

***
CJVV JO11-5 - Musketiers JO11-2: 3-2 (1-0) / Duurde de wedstrijd maar wat langer..
24 maart 2018

Vandaag gingen we richting Amersfoort. Door het ontbreken van Fokko, stond Tim onder de lat. CJVV speelde vol op de aanval in de beginfase. En eerlijk is eerlijk, de Musketiers speelden alles behalve goed. Er werd niet goed gecombineerd en ook vielen op het middenveld en in de verdediging teveel gaten waardoor CJVV alle ruimte voor hun aanvallen kreeg. Tim speelde een goede eerste helft en hield de ploeg in de wedstrijd. Eerst stompte hij de bal goed weg in de bovenhoek en het volgende schot werd in de onderhoek weggestompt. De druk werd almaar groter en CJVV had ondertussen ook al een keer de lat geraakt. Het doelpunt van de tegenstander hing echt in de lucht. In de 15de minuut was het dan ook raak. Op links worstelde een aanvaller zich door de verdediging. Hij werd te laat aangepakt en voordat we het schot konden blokken, had hij al de verre hoek uitgekozen. De bal werd zuiver geschoten en verdween diagonaal in de verre hoek.
Pas na het tegendoelpunt gingen de Musketiers iets verder richting doel van CJVV spelen. Het leverde een schotje op van Anouar. Kort voor de rust kreeg CJVV nog een grote kans. De aanval ging door het midden. Een hard schot volgde. De bal vloog op de paal en ketste terug naar Tim. Hij kreeg de bal vol op de neus en terwijl hij viel, dreigde de bal over de doellijn te rollen. Nog net op tijd pakte Tim de bal alsnog en voorkwam het tegendoelpunt. Daarna kon hij behandeld worden voor de bloedneus. Met uitzondering van het keeperswerk absoluut geen sterke eerste helft van de Musketiers.

In de tweede helft ging Tim het veld in als speler en nam Dennis de plek onder de lat over. Hopelijk kon Dennis ook zo'n goede pot keepen. Het spel werd beter en via goed combineren kwamen we langzaam weer in de wedstrijd. Toch kwam CJVV aan een volgend doelpunt. Na een aanval te hebben afgeslagen, ging CJVV er pijlsnel vandoor over links. De bal werd uiteindelijk goed breed gelegd op de inkomende speler. De bal ging strak en hoog het doel in. Een 3 minuten later was het al weer raak. Een afstandsschot werd verkeerd beoordeeld en vloog de goal binnen. Hierna kantelde de wedstrijd. CJVV nam gas terug en al snel kwamen er meer kansen. Een 10 minuten voor tijd scoorde Anouar uit een voorzet van Mohammed. Achterin stond het goed. Joep speelde een hele goede tweede helft en had een paar mooie slidings. Ook Dennis stond goed te keepen en had nog een paar mooie reddingen. De klok tikte verder….met nog 5 minuten te gaan kwamen we op 3-2. Op rechts werd een schot van Tim gekeerd. De keeper werkte niet goed weg en Mohammed kon de bal intikken. Nog een paar minuten. Weer waren we in de aanval en CJVV werd op rechts weg gecombineerd, een goede voorzet volgde, maar helaas werd de bal niet goed gecontroleerd en weg was de kans. CJVV tikte de wedstrijd goed uit en sleepte de drie punten binnen. Het was nog heel spannend in de tweede helft, maar CJVV was over het geheel beter en had dus verdiend gewonnen.

Statistieken:
3-1 Anouar (Mohammed) ‘40
3-2 Mohammed (-) ‘45

***
SVL - Musketiers JO11-2: 2-4 (1-3) / Overtuigende overwinning Musketiers
10 maart 2018

Het was al weer twee weken geleden dat we de laatste wedstrijd hadden gespeeld. Na de twee nederlagen, moesten we nu echt een en ander rechtzetten. In de aanloop van de wedstrijd zaten we minimaal in het aantal spelers. Gelukkig konden we Kevin inzetten als keeper. Na een lange warming-up was het eindelijk zover. De Musketiers begonnen sterk en gecontroleerd. Binnen de 3 minuten was er al een grote kans. Kevin schoot ver uit, Lukas ving de bal op. Hij gaf de bal mee met Joël op links en hij kon de bal had voorzetten op Anouar. Hij schoot vervolgens de bal naast. De druk op SVL werd opgevoerd en dat bracht al een paar corners. De keeper was alle keren alert. SVL profiteerde vervolgens van een opbouwfout bij ons en kon een kans creëren. De aanvaller kreeg teveel ruimte en werd niet geblokt toen hij vrij kon schieten. Kevin was kansloos en tegen de verhouding in stonden we dus achter. Gelukkig had dit tegendoelpunt geen negatief effect. Integendeel. De bal ging goed rond en via goed overspel ging de bal uiteindelijk op rechts naar Anouar. Hij zag Tim vrij staan, passte de bal en Tim schoot de 1-1 binnen! De Musketiers gingen door en waren al weer in de aanval. Een voorzet van links van Joël op Joep was goed en het schot ging maar net naast. De volgende aanval ging over rechts. Dennis kon meters maken. Schoof de bal naar Lukas. Lukas speelde Tim in de punt aan. Hij legde vervolgens de bal naar links naar Joël. Hij had tijd om te bedenken wat hij ging doen. Met een bekeken schot schoot hij de bal hoog in de rechterbovenhoek binnen, 1-2! Achterin liep het ook goed. Kevin was scherp en zorgde elke keer voor een snelle spelhervatting. Dennis en Victor hadden wel constant een aanvaller bij zich, maar maakten geen fouten. 10 Minuten voor de rust hadden we achterin de bal. De bal ging naar Anouar in het midden. Hij speelde meteen door naar rechts op Dennis. Hij ging door richting achterlijn. De voorzet gaf hij hard en laag voor. Joël gleed naar de bal en schoot maar net over. Nog net voor de rust kwam dik en dik verdiend de 1-3 voorsprong. Weer ging de aanval over rechts. Dit keer kon Joep een eind komen. Hij gaf de voorzet op Joël, die goed de hoek koos en de ruststand op 1-3 zette.

Na de rust stond er bij SVL een andere doelman onder de lat. De keeper ging als speler verder. Dit resulteerde in ieder geval meer snelheid in de omschakeling, dus daar moesten we toch rekening mee houden. Her spel ging in de tweede helft meer op en neer, maar toch kregen wij al snel weer grote kansen. Lukas kon twee keer op goal schieten en Tim kopte uit een corner van Lukas maar net over. SVL kreeg ook de nodige kansen en ook Kevin werd steeds meer getest. Onze verdediging had wat moeite met de snelle omschakeling en bij balverlies voorin kwamen we toch te snel tegen een overtal van aanvallers te staan. Kevin kon veel tegenhouden, maar helaas kon hij niet verhinderen dat de tweede tegentreffer gemaakt werd. Op rechts kon een aanvaller ongestoord tot op een paar meter van onze goal komen en toen was het makkelijk om de bal binnen te knallen. SVL kreeg het gevoel dat er misschien meer in zat en probeerde druk te zetten. Een aantal corners volgende, maar gelukkig werd de bal toch elke keer weer weggewerkt. Zo ook een tien minuten voor tijd. Kevin schoot de bal naar Lukas op links. Hij liep een paar meters met de bal en zag Anouar diep gaan. Op het goede moment gaf hij de bal en Anouar kwam alleen voor de keeper te staan. Hij koos de linkerhoek en schoot de bal helaas tegen de paal. Het bleef dus nog spannend. Nog drie minuten te gaan. SVL nam weer over en tikte de bal van rechts naar links. De bal kwam hoog bij de tweede paal bij een SVL speler. Ze stond vrij voor de goal. Kon schieten, maar de bal verdween gelukkig voor ons in het zijnet. De laatste minuut liep inmiddels al. Victor verdedigde uit naar Dennis. Anouar won zijn duel en ging er vandoor op rechts. Hij kon de bal voorgeven maar punterde de bal in de korte hoek binnen, 2-4. De punten waren nu echt binnen.

De Musketiers hadden uitstekend gespeeld. Goed samenspel, mooie goals en goed verdedigd. Een terechte overwinning.

Statistieken:
1-1 Tim (Anouar) ‘8
1-2 Joël (Tim) ‘13
1-3 Joël (Joep) ‘21
2-4 Anouar (-) ‘50

***
Musketiers JO11-2 – VRC JO11-4: 1-2 (1-0) / Musketiers uiteindelijk met lege handen
17-02-2018

Na de nederlaag van vorige week, waar we als team ernstig onderbezet waren, was vandaag iedereen weer van de partij. Dennis nam zijn plek achterin weer in en Fokko zijn vertrouwde plek onder de lat. De Musketiers begonnen redelijk, hoewel het wel een beetje aftasten was. VRC was misschien iets meer aan de bal in het begin, maar daar kwamen geen kansen uit. Zo nu en dan kon er in elke linie wel wat scherper gespeeld worden. Vaak werd bij balverlies niet snel genoeg hersteld en liepen we vaak bij de directe tegenstander weg. Ook moest het scherper bij de corners die we tegen kregen. VRC nam bijna elke corner kort, waar in twee tikken de bal breed werd gelegd op een inkomende speler die van afstand schoot. De meeste ballen vlogen over het doel en anders kon Fokko zijn vuisten er wel tegenaan zetten. Na 8 minuten konden de Musketiers op rechts uitbreken. Fokko hervatte het spel met een uittrap naar Joep. De bal ging naar rechts waar Anouar naar de achterlijn sprintte. In het midden stonden Tim en Joël vrij, maar de bal ging richting korte hoek en uiteindelijke over het doel. Een goede aanval waar wel meer in had gezeten. Doordat we in de omschakeling (verdedigend) vaak niet bij de directe tegenstander bleven staan, kon VRC vaak druk zetten op onze laatste linie. Onnodig eigenlijk en het kostte wel veel energie om te herstellen. Maar met Dennis, Joep en Victor hadden we de spelers om toch dat laatste tikkie eruit te halen. Fokko moest twee keer redding brengen, maar verder kwam de tegenstander er niet doorheen. In de 16de minuut was het raak. Van achteruit werd er aan de opbouw begonnen. Victor kon Lukas in het midden bereiken. Joël was de loopactie al gestart. Op het goede moment gaf Lukas de bal mooi tussen 2 verdedigers door en zette zo Joël vrij naar de keeper. De bal werd goed in de linkerhoek binnen gewerkt, 1-0! Gezien het spelbeeld en de controle achterin een verdiende ruststand.

Na de rust kregen we meteen twee goede kansen om uit te lopen. Dennis poeierde de bal naar voren. Koen gebruikte zijn lichaam goed en gaf de bal op links mee aan Lukas. Tim en Anouar stonden vrij voor het doel. Het schot werd in de korte hoek door de keeper gepakt. Ook bij de volgende kans waar Tim Anouar op rechts wegstuurde zat er meer in. Lukas kon vrij voor de goal de bal ontvangen, maar in plaats van een voorzet kwam een schot en dat verdween in het zijnet. VRC speelde meer en meer de lange bal, ook omdat de Musketiers op zoek waren naar het tweede doelpunt. Er lag veel ruimte achter onze verdediging en twee keer schoot de verdediging van de tegenstander de bal er overheen, waardoor de aanvaller alleen op Fokko af kon. Fokko speelde prima en kwam zijn goal beide keren goed uit. Toch moesten we de 1-1 toestaan. In de 32ste minuut kreeg VRC een corner op rechts. Een dekkingsfout bij de Musketiers, waardoor de aanvaller van VRC helemaal vrij de bal kon intikken. Jammer…maar goed de focus werd weer op de aanval gelegd. Strijd was er zeker in het spel en we wilden er wel voor gaan. Het spel ging in de laatste fase ook continu van ene goal naar de andere. VRC was wat beter in de slotfase, dus we zaten eigenlijk op het fluitsignaal te wachten. Helaas werd er heel veel extra tijd aangehouden/bijgetrokken en ver in de blessuretijd maakte VRC alsnog de winnende. Wat een pech zeg en daarmee stonden we toch onterecht met lege handen. De jongens hadden goed gestreden, aan de inzet lag het niet. Komende twee weken is er geen wedstrijd, maar daarna gaan we een en ander rechtzetten!

Statistieken:
1-0 Joël (Lukas) ‘16

***
HDS JO11-2 – Musketiers JO11-2: 7-1 (3-0) / Een valse start
10-02-2018

Eindelijk was het weer zover. Na ruim 2 maanden geen wedstrijd meer te hebben gespeeld, startten we vandaag de nieuwe competitie in Leersum. Er was goed getraind de laatste weken en iedereen had er veel zin in. Helaas door ziektes en blessures gingen we zwaar onderbezet naar HDS.

Op voorhand zou het een moeilijke pot worden, maar goed... in de voetbal weet je het maar nooit. Zeker in het begin ging het redelijk. De grootste kansen waren dan ook voor de Musketiers. Binnen 10 minuten had het al minimaal 0-2 moeten staan. De bal ging goed van achter naar voren. En via de zijkanten werden we gevaarlijk en waren we tot drie keer toe in een man meer situatie. Een simpele voorzet op zij en een voetje er tegenaan zetten en we waren op voorsprong gekomen. Helaas werden elke keer dezelfde verkeerde keuzes gemaakt en kon de keeper vrij makkelijk zijn ploeg on de been houden. Na deze kansen kwam HDS. In de 13de minuut werd de bal achterin verspeeld en een mooi diagonaal schot op links volgde en Tim was kansloos, 1-0. Nog geen twee minuten later, kwam een aanvaller ook via de zijkant vrij makkelijk door. Hij speelde goed over en de bal verdween hoog in het dak van het doel. In de 20st minuut kwam eigenlijk al de beslissende klap. Een hard afstandsschot bleek onhoudbaar en daarmee kwam de ruststand op 3-0.

Na de pauze werd het er niet beter op. Al binnen een minuut ging de bal al weer tegen de touwen. Volledig vrijgelaten kon HDS kiezen tussen de hoeken of zelfs de bal nog afleggen. De aanvaller had een niet te missen kans en schoot zelf de 4-0 binnen. De Musketiers kwamen in de tweede helft er wel iets vaker doorheen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toch kwamen we tot een doelpunt. In de 29ste minuut mochten we een hoekschop nemen. Lukas bracht de bal hoog in. Een verdediger probeerde de bal weg te werken, maar raakte hem totaal verkeerd. De bal werd in eigen doel gewerkt. Daarna volgde nog een paar kleine kansjes van Lukas en Joël, maar HDS was er niet echt van onder de indruk. We hadden geen wissels en Joep was inmiddels ook geblesseerd. En het ontbreken van wedstrijdritme ging nu ook meewerken. HDS kon zo nu en dan frisse krachten brengen en dat was toch een behoorlijk verschil. Keer op keer kwamen ze oog in oog met Tim. Een geluk voor ons, dat ze niet zorgvuldig met de kansen omgingen. Toch liep HDS vrij eenvoudig uit naar 7-1. De laatste kans kwam van de Musketiers. Anouar schoot nog op de lat.

Gauw deze wedstrijd vergeten. Hopen dat we volgende week weer compleet zijn!

Statistieken:
4-1 E.d. ‘29

***
Woudenberg JO11-4 – Musketiers JO11-2: 0-2 (0-0) / Ondanks matige spel toch drie punten
02-12-2017

Het is inmiddels al weer december, Sinterklaas gaat er bijna weer vandoor en de winterstop komt er snel weer aan. Voordat het zover is, hebben we nog twee wedstrijden te spelen. Vandaag de wedstrijd tegen Woudenberg. De tegenstander stond één plaats onder ons, dus een directe concurrent. Fokko was helaas nog steeds geblesseerd. Kevin verving hem onder de lat. De Musketiers kregen in de beginfase al een goede kans. Een aanval opgezet door Anouar ging vervolgens naar Joël. De voorzet werd door Joep net naast de goal gewerkt. Een goed begin en als dit een voorbode zou zijn voor de rest van de eerste helft zouden we nog wat gaan beleven. Echter was dit totaal niet het geval. Het meeste aan Musketiers’ kant ging fout. De opbouw verliep niet soepel, de passes kwamen niet aan of als ze wel aankwamen, hadden we niet de controle er over. Positioneel ging het ook al behoorlijk door elkaar heen, hierdoor kon Woudenberg meerdere keren er zelfs doorheen glippen. Gelukkig stond Victor nog redelijk zijn mannetje en had Kevin alles te pakken. Een eerste helft om snel te vergeten.

De tweede helft begon niet veel beter. Woudenberg had de eerste kansen. Twee harde afstandsschoten dwongen Kevin tot het maken van een redding. Gelukkig kwam hierna het besef bij de Musketiers dat het beter moest. We kwamen beter in de wedstrijd en hier en daar verliepen de combinaties beter. Dennis kon zo nu en dan via de flank er overheen en Victor stond vaak aan de basis van de aanvallen. Na wat kleine kansjes voor Anouar en een schot naast van Dennis, was het ver in de tweede helft toen er een grotere kans kwam. Victor passte de bal op links naar Joël. Tim was de diepte in gegaan. De bal ging over de verdediging heen. Net voordat Tim bij de bal was om hem in te glijden, bracht de keeper redding. Een 10 minuten voor tijd was het toch raak. Anouar kon meters maken op het middenveld. De bal ging diep door het midden. Tim was net een seconde eerder bij de bal en gleed de bal om de keeper heen het goal in, 0-1! Was een meevaller was dat. De keeper van de tegenstander was duidelijk niet blij met de achterstand en kapte er letterlijk mee. Nadat hij eerst al met de bal aan de voet het veld was overgestoken, ging hij bij een aanval van ons languit op de doellijn liggen. Zoiets dus meteen afstraffen. Gelukkig zagen de Musketiers dat en profiteerde voor de volle 100% van deze “voorzet.” Joël speelde Anouar op rechts aan. Hij liep door naar de eerste paal, legde terug op Tim. Zonder moeite werkte hij de bal in het doel, zonder keeper, 0-2. Thank you keeper, de overwinning was meteen veilig gesteld. Woudenberg greep meteen in. Een nieuwe keeper stond onder de lat en de rest van het team ging er nog wel voor. Ze kregen nog een aantal goede kansen, maar Dennis en de goed spelende Victor hielden het achterin goed dicht. Drie punten het resultaat, maar eerlijk is eerlijk….wat een matig spel van de Musketiers. Dit moet echt beter volgende week.

Statistieken:
0-1 Tim (Anouar) ‘40
0-2 Tim (Anouar) ‘45

***
Musketiers JO11-2 - CDW JO11-3: 1-3 (0-1) / Goed gestreden, maar helaas geen punten.
25-11-2017

Het was lekker fris vandaag. De zon scheen gelukkig op de helft waar de wedstrijd werd gespeeld. Omdat Joep en Fokko er niet waren, werd de selectie met good old Niels compleet gemaakt. CDW was eerder al een tegenstander in de beker. Destijds ging het gelijk op, maar toen gaf het niet hebben van wissels uiteindelijk de doorslag. De wedstrijd begon ook zoals we verwachtten. Beide teams zochten de goal op van de tegenstander. In de 4de minuut waren de Musketiers dicht bij de openingstreffer. Nadat Victor en Niels de bal van achter naar voren hadden gebracht, kon Joël de bal meegeven aan Anouar die op links er vandoor ging. Hij liep een aantal passen door en haalde goed uit in de korte hoek. De bal ging via de paal helaas naast. CDW combineerde ook redelijk en kwam zo nu en dan gevaarlijk door. Kort nadat Anouar op de paal had geschoten, was het de beurt aan CDW. Van grote afstand werd er geschoten. Tot opluchting van Tim stond de paal precies op de goede plek. De kans daarop was weer voor ons. En voorzet van Dennis kwam voor de voeten van Lukas, maar het schot ging helaas voorlangs. De aanvallen van CDW werden tot dan toe nog redelijk afgeslagen door Victor en Dennis. Maar richting de rust hing de tegengoal aardig in de lucht. Vanuit een corner werd er net overgekopt. Musketiers ging in de tegenaanval en bijna de hele verdediging liep ergens voorin. CDW veroverde te simpel de bal op het middenveld en ging met drie man op de goal af. Joël probeerde de bal te onderscheppen, maar via een 1-2tje kwam een aanvaller voor Tim en zo kon vrij eenvoudig de 0-1 binnen worden geschoten.

Na de rust drukte CDW door. Ze kwamen vaker gevaarlijk door en Tim moest zo nu en dan gestrekt richting de hoeken om de doelpogingen onschadelijk te maken. Helaas kwam het tweede doelpunt toch. De aanvaller op rechts werd helemaal vrij gelaten en kon te makkelijk het doelpunt maken. Gelukkig waren we zelf redelijk aan het voetballen. De Musketiers gingen door en probeerden de controle over de wedstrijd te krijgen. In die periode liep het redelijk en al snel hadden we de aansluitingstreffer te pakken. Dennis bouwde op via de rechterkant. De bal ging breed naar Niels. Hij leek zicht vast te lopen aan de rechterkant van het goal. Naast hem stond Moh die op het goede moment de bal kreeg en hem onder de keeper door schoof, 1-2. Het kon weer! Meteen ging de thuisploeg weer in de aanval. CDW hield het helaas toch aardig dicht en speelde meer de lange bal. Op het middenveld kreeg de verdediger de bal in de voeten. Hij werd niet aangepakt waardoor hij van ver uit kon halen. De bal was hard en helaas onthoudbaar voor Tim 1-3. Een domper...het verschil was weer 2 doelpunten. Toch hadden we meteen erna weer een goede kans. Anouar bikkelde op links langs de lijn en kwam er goed door. De voorzet kwam bij Joël die met zijn rug naar het doel stond. Hij draaide, de keeper kwam inlopen en helaas ging het schot naast. Het was inmiddels al diep in de tweede helft. CDW had nog een paar kansen. Allemaal afstandsschoten, maar Tim liet zich daardoor niet verrassen. Het bleef bij de 1-3. CDW speelde degelijk en had op de goede momenten de scherpte en maakte het dan ook goed af.

Helaas voor ons geen punten, maar gezien de personele veranderingen in ons team toch goed gespeeld. Op naar de volgende pot dan maar!

Statistieken:
1-2 Mohammed (Niels) '34

***
VVA Achterberg JO11-2 – Musketiers JO11-2: 1-6 (0-2) / Zonder problemen een makkelijke overwinning
18-11-2017

Vandaag gingen we in een veranderd team naar VVA. Zonder Raymon, maar met Mohammed en Koen. Vorige week stonden we aan het eind onverdiend zonder punten, dus we wilden nu echt wel de punten mee naar huis nemen. Er zat een behoorlijk verschil tussen de beide teams en dat bleek al na 3 minuten. Anouar vloog er op rechts makkelijk voorbij, gaf scherp voor en Tim rondde knap af, 0-1. Het spel bevond zich vooral op de helft van VVA. Tot echte grote kansen kwamen de Musketiers echter niet. Zo nu en dan gingen Dennis, Anouar of Joël op rechts er vandoor. Maar een voorzet zoals in de derde minuut kwam er maar niet uit. Ook kregen we veel corners mee. De hoekschoppen moesten van wel heel ver worden genomen (op de hoek), waardoor Lukas en Joël de bal veelal bij de eerste paal inbrachten. Achterin stond het prima. Het gevaar voor Fokko was eigenlijk alleen een vrije trap in de 12de minuut, toen een VVA speler over zijn eigen benen struikelde en daarvoor een vrije trap kreeg. Maar goed, de bal vloog ruim langs de paal. Victor was scherp in het winnen van zijn directe tegenstander en Joep liep de gaten dicht. Dennis speelde een prima wedstrijd en was naast het verdedigen vaak de gevaarlijke opkomende man. In de 14de minuut kregen wij een vrije trap mee, nadat de scheidsrechter eerst goed keek of er voordeel kon worden behaald. Anouar stond achter de bal en schoot maar net over. Kort voor de rust ging de bal er in. Lukas nam de corner en de bal werd door een VVA speler ongelukkig in eigen doel gekopt. Inmiddels hadden Moh en Koen hun debuut gemaakt en konden zonder al te veel aanpassing prima mee doen.

Na rust was het spelbeeld niet anders. De druk op de goal van VVA nam meer toe. In de 27ste minuut mocht Anouar een vrije trap nemen. Tim stond iets van de tweede paal af. Kreeg de bal in de voeten en schoot strak de 0-3 binnen. Een 3 minuten later werd een schot van Anouar geblokt. Mohammed kreeg de bal en schoot in de rebound de 0-4 binnen. De Musketiers waren vooral voorin te vinden. Hierdoor was de focus op de verdediging een stuk minder. VVA was er al drie keer doorheen gekomen, maar kreeg de schoten niet tussen de palen. De vierde uitbraak was een stuk gevaarlijker. Het was een counter, 2 tegen 1 situatie. Dennis leek in eerste instantie uitgespeeld en de VVA speler stond vrij voor de goal. De bal ging langs Fokko richting de goal. Op het laatste moment was Dennis toch terug en schoot de bal voor de doellijn weg voordat het een tegengoal was. De Musketiers waren meteen daarna al weer naar voren. Anouar maakte meters en ging alleen op de keeper af. Hij schoot knap de 0-5 binnen. Het laatste wapenfeit kwam van Mohammed. Na een blok van VVA schoot hij de bal in de rebound goed en hoog in de verre hoek binnen. De Musketiers speelde niet super, maar geheel verdiend en zonder al te veel moeite gewonnen. Een goede en ruime overwinning!

Statistieken:
0-1 Tim (Anouar) ‘3
0-2 Ed ‘25
0-3 Tim (Anouar) ‘27
0-4 Mohammed (Rebound) ‘30
0-5 Anouar (-) ‘35
1-6 Mohammed (Rebound) ‘48

***
Musketiers JO11-2 - GVVV JO11-4: -2 (0-0): Musketiers beter, maar aan het eind zonder punten
11-11-2017

Na weer een week geen voetbal speelden we vandaag de topper tegen GVVV. Fokko was geblesseerd en daarom nam Tim de positie onder de lat over. Het was tevens de laatste wedstrijd van Raymon bij ons. Hier en daar dus wat wijzigingen en toch ook een speciale wedstrijd. De thuisploeg begon heel sterk aan de wedstrijd. Het team stond goed in het veld en straalde vertrouwen uit. Het spel was meteen goed vanaf het begin. Er werd lekker gevoetbald en de bal werd goed rondgetikt. Al na twee minuten kon Joël op aangeven van Raymon schieten. De keeper dook helaas de goede hoek in. Uit de corner werd naast geschoten. Elke keer als GVVV probeerde op te bouwen, werd er meteen goed druk uitgeoefend. Het middenveld nam snel over. Als ze er toch doorheen kwamen, dan waren het wel Victor, Thijs of Dennis die de aanval onschadelijk maakten. In de 9de minuut werd Raymon door Anouar weggestuurd. Hij ging op de keeper af, maar de keeper zou moeilijk te verslaan blijken te zijn deze ochtend. De bal werd naast gewerkt. Nog geen 5 minuten later weer een grote kans. Joep speelde Joël op links aan. Hij haalde uit in de korte hoek, maar weer zat de keeper er aan. De volgende kans kwam van Anouar, nadat Dennis super had uitverdedigd. Ook hij stuitte uiteindelijk op de keeper. De laatste kans van de eerste helft was voor Raymon. Na goed overtikken van Twan en Joël, ging Raymon er op links er van door. Zijn schot (diagonaal) was hard, maar ook nu zat de keeper er weer aan. GVVV kwam zo nu en dan door in de eerste helft. Maar onze verdediging stond goed en veroverden veel ballen. Echt gevaarlijk voor het doel van Tim, was het nog niet geweest.

In de tweede helft kregen we een aantal goede kansen in het begin. Al snel kwam eindelijk dat doelpunt. Na 6 minuten gaf Twan de bal diep op Raymon. Hij schudde zijn tegenstander af en ging alleen op de keeper af. Hij wachtte tot de keeper een hoek koos en schoot hem vervolgens de andere hoek binnen, 1-0. De voorsprong was meer dan verdiend. Meteen na de openingsgoal kwam GVVV er uit. Met een paar snelle passen, ging ook nu de bal diep en ging de aanvaller alleen op Tim af. Hij speelde de bal iets voor zich uit waardoor Tim de bal naast kon glijden. De Musketiers waren op zoek naar de bevrijdende 2-0. In de 38st minuut leek die er ook te komen. Victor had de bal bij Anouar ingeleverd en hij ging door richting achterlijn. Joël ging naar de eerste paal. De voorzet kwam, hij plaatste de bal in de hoek bij de tweede paal. We telden de goal al, maar de keeper had een katachtige redding en wist de bal knap uit de hoek te duiken. Intussen werd GVVV ook iets scherper in de omschakeling. Tot twee keer toe had Tim ook een knappe redding gebracht. De eerste keer dook hij de goede hoek in en de tweede keer tikte hij de bal uit de kruising. Toch kwam er weer een grote kans voor de thuisploeg. Joël werd door Thijs op links weggestuurd. De voorzet was goed op Joep die in het midden vrij stond. Het schot kwam, maar raakte helaas de paal. Het was bijna tijd en omdat GVVV al een paar keer gevaarlijk bij Tim in de buurt was geweest, had de ploeg wel het gevoel om de tweede te maken. De laatste grote kans kwam een 4 minuten voor tijd. Raymon liep iedereen op rechts voorbij. Hij legde terug op Thijs, maar hij mikte net iets te hoog en schoot over. Met nog twee minuten op de klok schoot GVVV de bal naar voren. 3 Man liepen door en onze verdediging met een man minder werd uitgespeeld, de bal viel binnen 1-1. Nog geen minuut later stonden we helemaal met lege handen. Na een hoge bal werd bij ons de bal niet weggewerkt.GVVV profiteerde optimaal van de twijfel en schoot eenvoudig de winnende binnen. Het was ook meteen gespeeld hierna.

Wat balen. Misschien wel de beste wedstrijd dit seizoen. Veel kansen, hoewel de keeper uitstekend speelde. Maar een 1-2 verlies was behoorlijk tegen de verhouding in...Jammer....

Statistieken:
1-0 Raymon (Twan) 31'

***
VRC Jo11-4 - Musketiers Jo11-2: 7-2 (3-1) / Snel vergeten en weer door
28-10-2017

Als koploper in de poule gingen we richting Veenendaal. Het team was compleet en iedereen had er veel zin in. Het tijdstip (11:30uur) was wel even wennen. De Musketiers begonnen behoorlijk mak aan de wedstrijd. Hoewel er moet wel gezegd worden dat we flink de wind tegen hadden. De bal kwam niet echt ver als er werd opgebouwd. VRC profiteerde met name in die beginfase van de wind. Door het slechte wegwerken kregen ze 5 corners achter elkaar. De laatste vloog er in met een kopbal. De druk bleef nog op het doel van Fokko. Een minuut later kwamen we met de schrik vrij, toen de bal op de paal vloog. Na een 10 minuten kwamen de Musketiers steeds verder op de helft van de tegenstander. Na wat kleine kansjes maakten we in de 13de minuut de gelijkmaker. Anouar ging er op rechts vandoor en zette met een goede pass Raymon alleen voor de keeper. Hij hield het hoofd koel en schoot de 1-1 binnen. VRC bleef wel gevaarlijker en was snel in de omschakeling. Een counter vloog kort na onze goal weer op de paal. In de 18de minuut kreeg een VRC speler kortsluiting in het bolletje. Nadat Joël van hem de bal had veroverd en naar Lukas had gepasst, draaide speler zich om en schopte Joël vol op de kuit. Na een eerdere overtreding op Raymon (duw met twee handen naast en richting de doelpaal) had de scheidsrechter deze grove overtreding wel gezien en stuurde de VRC speler van het veld. Echter werd een speler van VRC er meteen weer ingebracht waardoor er weer 7 spelers stonden...en er werd in de eerst volgende counter gescoord. Doelpunt had niet mogen worden goedgekeurd.
Maar goed...het was aan ons om het koppie er bij te houden en te blijven voetballen. Helaas kregen we net voor rust, na een dekkingsfout de 3-1 om de oren.

Na de rust hadden wij wind mee. We begonnen scherp en sterk. VRC had duidelijk ook moeite met de wind en de lange bal die wij speelden. Meteen na rust kregen we een grote kans. Fokko schoot uit, de bal stuiterde over de laatste linie en Tim ging alleen op de keeper af, maar schoot net naast. Niet kort daarna een pass tussendoor van Joep. Tim stond oog in oog met de keeper, maar de bal ging via het lichaam van de keeper net over. We waren al een aantal minuten bezig in de tweede helft en na deze twee kansen konden we het drukzetten iets beter vasthouden. Dennis stuurde Joël op rechts weg. Hij liep een paar meter door en schoot op het doel. De bal ging rakelings naast bij de verre hoek. VRC had nog geen kans in de tweede helft gehad. Toch kwam er een uitbraak. Een behendige speler kwam langs onze verdediging en scoorde de 4-1. We raakten de grip op het spel meer en meer kwijt en nadat Joep ongelukkig de bal uit een corner verkeerd raakte, stond het al 5-1 en was de achterstand al te groot. Toch bleven de Musketiers doorgaan om nog een doelpunt te maken. En die kwam er ook! Anouar ging goed door en gaf voor op rechts. De bal rolde aan de keeper voorbij en Lukas was er het eerst bij om de bal binnen te tikken, 5-2. We kregen nog een kans. Op aangeven van Joël ging Raymon op de keeper af. De keeper kwam uit en gleed Raymon onderuit. Zelf bleef hij licht geblesseerd liggen. Het was een overtreding van de keeper, dus we dachten dat we op z'n minst een vrije trap zouden krijgen, maar raar genoeg kreeg Raymon de vrije trap tegen. Kort voor tijd kregen we nog twee counters om de oren waardoor het uiteindelijk 7-2 werd. Jammer van de incidenten in de eerste helft. Tweede helft redelijk gespeeld, maar VRC was deze pot beter. Volgende keer gaan we er weer voor. Forza Musketiers E2!!

Statistieken:
1-1 Raymon (Anouar) '13
5-2 Lukas (Anouar) '41

***
Musketiers Jo11-2 - Veenendaal Jo11-2: 12-2 (6-1) / Musketiers combineert naar een grote zege.
14-10-2017

Wat een dag vandaag. Een heerlijke nazomer. Veel wedstrijden thuis, dus heel veel publiek om de velden. We hadden vorige week een goede tweede helft gespeeld en lekker getraind deze week. Alle ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd.

De scheidsrechter had gefloten en binnen de minuut lag de bal al in het netje. De bal werd snel veroverd. Joël werd op rechts weggestuurd en gaf voor. Anouar zette zijn voet er tegenaan en het stond meteen 1-0. Wat een start. De Musketiers speelden fel en scherp. Vrijwel alle duels werden gewonnen en Veenendaal werd continu naar achteren gedrukt. 4 Minuten later was het weer raak. Dit keer stuurde Lukas Joël op rechts weg. De voorzet vloog richting Raymon, die knap afrondde,2-0. Nog binnen de 10 minuten was het weer raak. Na een schot van Joël moest de keeper de bal tot corner verwerken. Raymon nam de corner. Tim stond bij de eerste paal en zette goed zijn lichaam er tegenaan en maakte zo de 3-0. Een volgende aanval was ook weer raak. Dit keer ging de bal over links. Victor stuurde Anouar weg. Hij liep een aantal meters door, gaf op het goede moment breed op Tim, die zijn tweede er in knalde, 4-0.Veenendaal kon eigenlijk niets daar tegen in brengen. Ruim een kwartier stonden ze onder druk. Daardoor stond het bij ons eigenlijk 1 tegen 1 ...en als de bal er dan overheen komt wordt het gevaarlijk. Zo ook in de 16de minuut. De bal werd van achteruit over het middenveld gespeeld. Een aanvaller glipte langs de verdediging. Anouar en Raymon probeerde nog een schot te voorkomen. De aanvaller schoot knap laag de verre hoek in, buiten bereik van Fokko, 4-1. Het deed de thuisclub weinig. De volgende aanval werd door Dennis ingeleid. Via goed verdedigingswerk kon Raymon op rechts oppikken. Hij liep door en was de verdediging voorbij. Tim stond vrij in het midden. Het schot kwam, werd lichtjes door een verdediger aangeraakt, maar in ieder geval ging het schot van Raymon in de verre bovenhoek de goal in, 5-1. Veel aanvallen gingen over de beide flanken. Bijna elke keer kwamen de voorzetten goed aan. Zo ook die van de 6-1. Tim kreeg de bal van Victor ingespeeld. Hij hield de bal goed bij zich en legde vervolgens breed op Joël. Hij liep door op rechts. Gaf de bal hard voor richting Tim. Een verdediger probeerde de bal weg te werken, maar schoot in eigen doel, 6-1. Kort voor het rustsignaal kon de score nog groter worden. Joël raakte de paal na een hard schot vanaf links en Raymon schoot van ver maar net over. Een hele knappe eerste helft!

Na rust was er binnen een minuut al een hele mooie aanval. Raymon die op de achterlijn teruglegde op Joël. Kort tikkie breed naar Lukas, die maar net naast schoot. Toch ging de thuisclub wat laconieker spelen. Fokko had in de eerste 5 minuten al twee keer moeten redden. Bij de volgende tegenaanval leek het een beetje op het "we stonden erbij en keken er naar." Veenendaal mocht een 6 meter van de goal een paar keer combineren, waarna op links een speler de bal kreeg. Zonder dat hij aangepakt werd mocht hij op Fokko afgaan en de 6-2 binnenschieten. Gelukkig begrepen de jongens zelf ook dat dit niet kon en de focus was weer op het naar voren spelen. Dit had meteen effect. De mooiste aanval van de ochtend was in de maak. Fokko schoot naar Dennis. Hij liep een paar meter. Gaf een steekbal op Joël, die langs zijn tegenstander ging. Vervolgens een bal breed op Lukas die de bal in de loop meenam en op het goede moment aflegde op Anouar. Anouar kwam vrij voor de keeper, bleef koel en scoorde de 7-2. Veenendaal zat er een beetje doorheen en liet grote gaten vallen in de verdediging. Daar maakten de Musketiers optimaal gebruik van. In de 39ste een uitbraak waar de Musketiers in 3 tikken met Tim en Raymon alleen op de keeper af gingen. Tim had de bal, de hoek voor het uitkiezen. Hij gunde de bal aan Raymon naast hem en hij zetten de 8-2 op het scorebord. Joël had al wat kansen gehad in de wedstrijd, maar had tot de 43ste minuut behoorlijk pech. Toch kwam het doelpunt. Anouar bikkelde goed door op links. gaf voor op Joël in het midden en met behoorlijk wat frustratie in het schot, schoot hij hoog in het dak van het doel de 9-2 binnen. Twee minuten later ging Raymon er weer eens vandoor. Met drie man op de keeper af. Raymon schoot zelf hoog in de korte hoek de 10-2 binnen. Met nog een paar minuten te gaan werd het nog erger voor Veenendaal. Anouar ging op links goed door en schoot hard en laag langs de keeper de 11-2 binnen. Het laatste doelpunt werd ook knap uitgespeeld. Victor en Dennis speelden het achterin goed uit. Raymon was al weer vertrokken. De bal ging naar de tweede paal naar Joël. Hij draaide goed en schoot de bal in de verre hoek binnen. Een monsterscore vandaag. Los daarvan was het samenspel vandaag echt top. Een groot aantal zeer goede combinaties gezien, goede voorzetten en vandaag waren we uiterst effectief in de afronding!

Statistieken:
1-0 Anouar (Joël) '1 7-2 Anouar (Lukas) '32
2-0 Raymon (Joël) '5 8-2 Raymon (Tim) '39
3-0 Tim (Raymon) '9 9-2 Joël (Anouar) '43
4-0 Tim (Anouar) '12 10-2 Raymon (-) '45
5-1 Raymon (-) '18 11-2 Anouar (-) '48
6-1 E.d. '22 12-2 Joël (Raymon) '50

***
DOVO JO11-7 - Musketiers JO11-2: 0-2 (0-1) / De doelpalen stonden een grotere zege in de weg
7 oktober 2017

Na de ietwat geflatteerde nederlaag van vorige week, moesten we nu een en ander rechtzetten. Gelukkig hadden we nu wel een wissel, ondanks het ontbreken van Victor. De Musketiers hadden veel balbezit in het begin. De bal ging goed rond achterin. Op het middenveld ging het soms iets te gehaast net als in de aanval. Het in de voeten spelen liep niet geheel vlekkeloos en daar waar er makkelijk overgespeeld kon worden, werd vaak de drukte opgezocht en zo liepen veel aanvallen stuk in het begin. De grootste en tevens mooiste kans kwam na ongeveer 10 minuten van Raymon. Op rechts liep hij halverwege het veld ter hoogte van de zijlijn. Een diagonaal schot van ver ging richting doel en raakte de lat. Vanaf dat moment, kwamen er meer en meer kansen. Na een goede aanval gaf Tim voor op Joël, die uit de draai net naast de goal schoot. Daarna stoomde Raymon op links op, waar hij uiteindelijk op de keeper stuitte. De corner die daarna volgde was ook gevaarlijk. Anouar schoot in de korte in, maar de keeper redde knap. Een minuut later kon Anouar in de andere hoek inschieten, maar ook daar redde de keeper goed. De Musketiers waren veel beter, hadden veel kansen, maar nog steeds niet gescoord. De eerste helft was al bijna voorbij. Een 5 minuten voor het rustsignaal ging de bal er eindelijk in. Lukas speelde Tim aan voor de goal, maar de bal werd half weggetikt. Anouar pikte rechts voor de goal de bal op en schoof hem onder de keeper door het doel in 0-1. Een opluchting ..toch met een voorsprong rusten. DOVO had slechts een kans gehad. Halverwege de eerste helft kregen ze een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar Fokko redde goed.

Daar waar de eerste helft toch een en ander niet goed ging (vooral het samenspel) ging het in de tweede helft stukken beter. De druk op de goal van DOVO bleef groot. De Musketiers waren veelvuldig in de aanval en binnen een aantal minuten hadden Raymon en Joël al de paal geraakt. Ook Tim had pech met de palen. Na een goede aanval van Lukas op Anouar en vervolgens naar Tim, kon de laatste uit de draai schieten. De bal vloog via de linkerpaal op de rechterpaal weer uit het doel. Hij wilde er maar niet in. De aanvallen gingen meer en meer over meerdere schijven. Zo ook in de 32ste minuut. Joep passte naar Joël op rechts. Hij ging door richting achterlijn. legde iets terug op Anouar en Anouar legde breed op Tim die voor de goal vrij kwam. De bal ging helaas over. Omdat de Musketiers nadrukkelijk op zoek waren naar de tweede goal, kwam er ook meer ruimte achterin te liggen. DOVO kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Fokko moest twee keer, met de benen uitgestrekt, redden. Toch kwam die bevrijdende tweede treffer. In de 38ste minuut, was Anouar losgekomen van zijn tegenstander. Hij zocht de achterlijn. En gaf voor naar de tweede paal, waar er twee medespelers stonden. Een verdediger van Dovo raakte de bal verkeerd en schoot in eigen doel de 0-2 binnen. Het kon nu niet meer fout gaan. Een derde maken zat er ook nog zeker in en dat probeerde de jongens ook. Joël schoot van ver op goal. De bal had op het laatst een stuit waardoor de keeper nog redding moest brengen. Uit de corner tikte Lukas binnen, maar ook dit keer weer stond de paal in de weg. De scheidsrechter floot voor het eind van de wedstrijd. De drie punten waren binnen.

Een dikverdiende zege. De eerste helft was qua samenspel niet heel goed. De tweede helft had het team zich goed herpakt en liet het een paar hele mooie aanvallen zien. Helaas dat de doelpalen zo nu en dan in de weg stonden, maar ja..die horen bij het spel.

Statistieken:
0-1 Anouar (-) '20
0-2 E.d. '38

***
Scherpenzeel JO11-2 - Musketiers JO11-2: 3-1 (0-1) / Eerste competitienederlaag na precies één jaar .
30-09-2017

Met een behoorlijk uitgedunde selectie gingen we richting Scherpenzeel. Vandaag hadden we geen wissels, dus de jongens moesten wat voorzichtig met de energie om gaan. Bij afwezigheid van Fokko, nam Tim zijn plaats in onder de lat. De Musketiers kwamen meteen goed uit de startblokken. De eerste de beste aanval leverde een goal op. Anouar speelde Joël op links aan. De bal ging breed en Joep schoot in. De keeper zat er nog aan, maar kon niet verhinderen dat de bal uiteindelijk tegen de touwen ging. De Elstenaren zaten goed in de wedstrijd. Dennis en Victor waren alert achterin en Anouar kreeg veel ruimte op het middenveld. Lukas en Joep kwamen een aantal keer goed door. Het laatste tikje ontbrak een aantal keren achter elkaar, waardoor er veel meer kansen gecreëerd hadden kunnen worden. Scherpenzeel kwam er zo nu en dan doorheen. Tim moest in de korte hoek een keer gestrekt en een schot hoog op doel had hij klemvast. Op het middenveld hadden de Musketiers veelvuldig de bal en dat resulteerde nog in een handje vol kansen, waarvan Joël links schuin van de goal nog de beste kreeg. Ook daar moest de keeper zich strekken om de bal tot corner te verwerken. Toch vrij gecontroleerd werd de eerste helft uitgespeeld en konden we heel tevreden zijn met de ruststand.

Na een hele korte pauze (ongeveer 2 minuten... ) moesten de jongens weer aan de bak. De eerste helft had al best veel energie gekost zo zonder wissels, dus we moesten rustig beginnen en voorzichtig met de krachten omspringen. Helaas hadden we al vrij snel pech . Victor bleef met de noppen in de veters van de tegenstander hangen. Er werd (vrij zwaar) besloten tot een vrije trap voor de thuisploeg. Het muurtje stond goed, maar de bal vloog hoog het doel in, 1-1. Echt pech hebben! De tegentreffer werkte een beetje verlammend op de jongens. Ook hadden sommige spelers moeite om alle gaten dicht te lopen. Na een sprint naar voren, werd een aanval afgeslagen. We waren niet snel genoeg terug. Scherpenzeel kon vrij eenvoudig van links naar rechts doorsteken, waardoor de aanvaller alleen op Tim af kwam. Hij tikte hem om Tim heen en schoot de 2-1 binnen. We waren al weer halverwege de tweede helft toen de derde werd gemaakt. Ook na balverlies, nu op rechts, ging de aanvaller alleen op Tim af en stonden we met 3-1 achter. Hierna kwamen we toch nog een aantal keren redelijk goed door. Het is niet bijgehouden, maar op corners hebben de Musketiers dik gewonnen. De bal wilde er echter niet in. Anouar kreeg uit een corner nog een grote kans, maar stuitte op de keeper. Ook Joël had de pech dat de keeper in de weg lag. Het bleef bij de 3-1 achterstand. Het was het eerste verlies sinds 1 oktober 2016! Eens komt het er toch van. Vandaag hadden we uiteindelijk wissels te kort. Met een of twee man er bij zou het in de tweede helft anders zijn gegaan. Maar goed...volgende week gaan we er weer vol voor!

Statistieken:
0-1 Joep (Joël) '2

***
Musketiers JO11-2 - Renswoude JO11-2: 2-0 (1-0) / Musketiers begint competitie sterk!
23-09-2017

Eindelijk weer competitievoetbal. Tuurlijk we hadden al drie wedstrijden beker achter de rug (prima gespeeld), maar het voelt toch net weer iets anders. We beginnen weer op 0 punten en het is interessant om te zien waar we nu staan. Vandaag kwam Renswoude op bezoek. In het verleden altijd een moeilijke tegenstander voor ons. We zaten er vanaf het begin van de wedstrijd goed op. We speelden redelijk compact en probeerden druk naar voren te zetten. Achterin zat het goed. Victor speelde rustig en betrouwbaar. Dennis greep in daar waar nodig en Anouar kon door het vele balbezit eigenlijk als extra middenvelder doorschuiven. Joep stoorde goed en Lukas speelde sterk op het middenveld. Na een paar minuutjes kreeg Joël een schop en moesten we noodgedwongen al wisselen. Raymon nam de plaats op het middenveld over. Het goede spel leverde ook wat kansen op, waarvan Lukas de beste kreeg. Na een pass van Joep schoot hij over. Renswoude had het moeilijk met ons spel en probeerde zo nu door te combineren gevaar te stichten voor de goal. Fokko kon een aantal reddingen brengen, maar kwam niet echt in de problemen. Een doelpunt van de Musketiers hing meer en meer in de lucht. In de 18de minuut viel de bal goed. Van achteruit werd de bal door Anouar richting Lukas gespeeld. Met een bekeken pass op rechts stuurde hij Tim weg. Op het goede moment kwam de voorzet op Raymon, die de bal vrij voor de goal kreeg. Hij faalde niet en zette geheel verdiend de 1-0 op het scorebord. Met nog een paar minuten te gaan probeerden de Musketiers nog een keer aan te zetten. Uit een corner van Joep schoot Joël net over en uit een voorzet van Raymon kopte Tim over. Prima eerste helft!

De voorsprong was dunnetjes, dus het was zaak om in de tweede helft snel de 2-0 te maken zodat we iets veiliger zouden zijn. Renswoude voelde ook dat het maar 1 doelpunt verschil was en ging meer op de aanval spelen. In het begin van de tweede helft konden we het nog aardig voetballend oplossen. Anouar speelde sterk en won veel duels. Victor en Dennis hadden vrijwel elke bal die in de buurt kwam. Aanvallend ging het eigenlijk prima. Joël en Joep liepen veel meters en stonden vaak aan het begin van een aanval. Tim hield de bal goed bij zich waardoor we aan konden sluiten. Raymon liep de longen uit zijn lijf en sleepte het team in zijn enthousiasme mee. Lukas speelde een ijzersterke wedstrijd en won vrijwel alle duels op het middenveld. Het resulteerde in een groot aantal kansen voor de thuisploeg. We kregen veel corners achter elkaar en zijn vier keer in een twee of zelfs drie tegen één situatie voor de goal gekomen. Er werd slordig met die kansen omgegaan en we verzuimden daardoor de 2-0 te maken. Renswoude had nog alle kans om1 wat terug te doen en kreeg een paar behoorlijke kansen. Gelukkig was Fokko vandaag weer top en hield hij de ploeg in deze fase op de been. Het was inmiddels al ver in de tweede helft toen eindelijk de bevrijdende 2-0 kwam. Na goed storen van Tim en Joep ging Lukas er met de bal vandoor. Hij behield goed het overzicht en gaf de bal aan Raymon die mee opgekomen was. Met een bekeken schot liet hij de doelman kansloos, 2-0. Met nog een paar minuten te gaan, speelden de Musketiers het goed uit. De eerste overwinning was een feit. Topprestatie van het team vandaag. De keeper een aantal belangrijke reddingen verricht. Achterin stond het super goed. Op het middenveld werden vrijwel alle duels gewonnen en voorin hebben we goed druk gehouden en heel veel gecreëerd. Prima overwinning!

Statistieken:
1-0 Raymon (Tim) '18
2-0 Raymon (Lukas) '44

***
Vriendenschaar Jo11-3 - Musketiers Jo11-2: 1-5 (0-2) / Musketiers klaar voor de competitie
16-09-2017

Op deze regenachtige dag gingen we richting Culemborg. Op Hen Jurre na waren we compleet. In deze laatste bekerwedstrijd namen we het op tegen Vriendenschaar, dat vandaag zijn eerste wedstrijd speelde. De Musketiers begonnen erg sterk aan de wedstrijd. De bal ging al meteen goed rond en Joep werd op rechts door Tim weggestuurd. De voorzet kwam voor de voeten van de inkomende Raymon en die tikte de bal achter de doelman binnen, 0-1. Een uitstekende start. De druk werd opgevoerd en de Musketiers lieten de bal goed van man naar man gaan. Een drie minuten na de openingsgoal kreeg Raymon een zelfde grote kans. Op aangeven van Tim kon hij binnenschieten, maar de bal ging dit keer naast. De thuisclub kwam er niet uit en werd zo nu en dan via goed combinatiespel van de Musketiers weggetikt. In de 10de minuut was het weer Raymon, die op aangeven van Anouar naast schoot. Bij de volgende aanval was Raymon op rechts de aangever. Joël probeerde het met een volley, maar schoot ook naast. Anouar kon zo nu en dan ook goed doorkomen door het midden en was bij veel aanvallen betrokken. Tim had zojuist de bal overgeschoten en Anouar had de daarop volgende uittrap van de keeper al weer te pakken. Hij stak de bal tussendoor en Joël schoot de bal in, maar de keeper redde en stompte de bal uit de hoek. Het was in de 20ste minuut toen Vriendenschaar voor het eerst doorkwam op links. De aanvaller legde de bal terug naar de middenstip. Een speler kwam inlopen en kon de bal inschieten. Dennis was net op tijd terug en kreeg nog net zijn voet er tussen, waardoor de bal over de achterlijn ging. Het spel werd snel voortgezet. Victor speelde Lukas op links vrij. Joël dook de diepte in...tikte de bal door naar rechts waar Raymon snoeihard uithaalde en de bal op de kruising schoot. De bal was snel weer in ons bezit en Joep kreeg op links de bal. Hij zette voor en Joël tikte de 0-2 binnen. Het was vlak voor de rust. Een goed moment op de tweede er in te knallen, zeker na een handvol kansen die we gehad hadden.
Na de rust ging het tempo nog wat verder omhoog. De Musketiers zaten goed in de wedstrijd en waren op zoek naar meer goals. Na 5 minuten in de tweede helft, werd het spel nog eens beloond met misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd. Dennis had Anouar op links weggestuurd. Bij de tweede paal stond Joep. Anouar had het al gezien en gaf een voorzet over een zeer grote afstand op Joep, die hem goed binnenschoot, 0-3. Naast het gewone regen dat viel, ging het nu ook kansen regenen. Het vizier stond in dit deel van de wedstrijd niet echt scherp: Raymon schoot in vrije positie op de keeper, en haalde daarna van ver aan en schoot naast, Joël tikte eerst een goede voorzet van Raymon naast en schoot daarna een voorzet van Tim op de paal. Tim zelf mocht een voorzet nemen op een mooie positie, maar de bal verdween in het zijnet. Op een gegeven moment vond Raymon het genoeg. Hij veroverde zelf de bal en speelde zichzelf langs een verdediger en schoot de 0-4 binnen. Vriendenschaar redde daarna nog wel de eer. Op rechts schoot een aanvaller op goed geluk de bal op de goal. Fokko zag de bal te laat en deze verdween in de verre hoek, 1-4. Met nog een 10 minuten te gaan, probeerden de Elstenaren nog een mooi slot aan de wedstrijd te geven. Anouar was nog dicht bij een goal. Op een voorzet van Joël schoot hij naast en Joël zelf schoot de bal uit een scrimmage net over het doel. Na het missen van een paar kansen, gaf Joël in een volgende aanval de bal mee aan Lukas die de eindstand op 1-5 bepaalde. Musketiers speelde bij vlagen mooi en goed combinatie voetbal. Kansen waren er genoeg en er hadden er nog wel een paar meer gemaakt moeten worden, maar we kunnen zeer tevreden zijn met de inzet en het getoonde spel. Op naar de competitie!

Statistieken:
0-1 Raymon (Joep) '1
0-2 Joël (Joep) '21
0-3 Joep (Anouar) '28
0-4 Raymon (-) '35
1-5 Lukas (Joël) '43

***
Musketiers JO11-2 - CDW JO11-3: 2-4 (1-1) / “Strijdend ten onder”.
09-09-2017: Beker

’s-Ochtends leek zware regenval nog spelbreker te worden voor het doorgaan van onze 2de bekerwedstrijd. Om half-9 echter kon er op ons nieuwe kunstgrasveld prima gevoetbald worden, al was het nog steeds niet helemaal droog.
Helaas konden Hen Jurre, Joël en Anouar niet aanwezig zijn, waardoor we het vandaag zonder wissels moesten doen.

We begonnen weer in onze vertrouwde “kerstboom” opstelling (1-3-2-1): Fokko in de goal, Victor, Dennis en Raymon achterin, Lukas en Tim op het middenveld en Joep in de spits.
In het begin hielden de twee goed spelende teams elkaar volledig in evenwicht. Het spel golfde heen en weer zonder dat er echte kansen gecreëerd werden. Beide teams hadden een sterk verdedigingsblok staan en de keepers hadden dan ook weinig te doen. Het leek vooral een slag op het middenveld te worden. CDW bleek een erg fysieke tegenstander, ze waren niet vies het betere duw- en trekwerk en af en toe een schop. Onze jongens vochten echter dapper terug en lieten zich niet zomaar wegzetten. Joep was met zijn felheid zijn directe tegenstander regelmatig te snel af, maar had het wel moeilijk met het fysieke spel van zijn boomlange bewaker. Hierdoor werd er besloten om Tim en Joep van plek te laten wisselen. Dit had al snel effect. Tim werd in de 15de minuut voorin goed aangespeeld, draaide knap in 1 keer weg bij zowel zijn directe tegenstander als de ver uitgekomen keeper en schoot op doel. De keeper gaf op dat moment Tim echter nog een duw mee, waardoor zijn schot iets aan kracht verloor. De bal rolde richting de verre hoek, belandde op de binnenkant van de paal en bleef op de doellijn liggen. Gelukkig was de attent meegekomen Joep er snel bij om het beslissende tikje te geven, net voor een aanstormende verdediger: 1-0 !

Daarna begon CDW iets meer aan te vallen en werd het wat meer een open wedstrijd. We kregen een paar kleine kansjes, maar bij corners en enkele afstandsschoten was de sterke keeper van CDW elke keer een sta-in-de-weg voor onze jongens. Gelukkig voor ons was Fokko vandaag ook goed op dreef. Hij stond elke keer op de goede plek bij de harde afstandsschoten van CDW en wist een keer ternauwernood redding te brengen door met zijn vingertoppen de bal nog net tegen de lat en uit het doel te werken. Even later was het jammer genoeg toch raak. Een CDW’er stoomde in de 20ste minuut via de rechterkant op en onze verdediging was net één stapje te laat om de voorzet eruit te halen. De knappe voorzet werd al even mooi ingekopt door de spits van CDW: 1-1. Jammer, maar op zich wel een terechte gelijkmaker. Ook daarna bleef het een leuke wedstrijd om te kijken. Victor, Dennis en Raymon gaven weinig tot niets weg achterin. Er werd goed opgebouwd, goed overgespeeld en er waren ook nog wel een paar dreigende momenten voorin, maar ook de CDW-verdediging speelde een prima partij.

Na de rust zag je dat onze mannen het steeds moelijker kregen. Het gebrek aan wissels begon ons op te breken (CDW had er 3). Lukas, Tim en Joep probeerden zowel voor- als achterin te zijn, maar op een gegeven moment zag je de krachten wegvloeien. Raymon en Dennis wisten nog wel een paar keer goed op te stomen naar voren, maar ook bij hen zag je dat ze het steeds moeilijker kregen. CDW wist, door telkens weer verse krachten in te zetten, steeds meer druk op onze ploeg te zetten en ook steeds meer kansen te creëren. Onze jongens bleven echter keihard werken en wisten nog lang stand te houden. In de 12de minuut na rust redde Tim middels een sliding nog een bal net voor de doellijn, maar drie minuten later was het dan toch raak. De linksbuiten van CDW werd heel even vrij gelaten, kreeg de bal en wist deze mooi voor het doel te slingeren, waar deze behendig door de CDW-spits werd binnengetikt: 1-2. Onze moegestreden verdedigers en middenvelders kwamen nu telkens een stapje te laat, waardoor de tegenstander steeds meer ruimte kreeg om de bal goed over te spelen en op doel te schieten. Twee minuten na de vorige treffer was het weer raak. Een middenvelder van CDW kon vrij uithalen en schoot de bal hard en onhoudbaar in de kruising: 3-1. Dit leek de nekslag en een grotere nederlaag dreigde. Onze helden wilden echter nog steeds niet van opgeven weten en begonnen gewoon weer vol de aanval te zoeken. Waar ze de energie vandaan haalden is mij een raadsel, maar ze wisten CDW weer onder druk te zetten en dit leidde in de 46ste minuut tot een onnauwkeurige terugspeelbal van een CDW-verdediger. Raymon reageerde hier alerter op dan de doelman en joeg de bal snoeihard in de touwen: 2-3 !
Met nog een paar minuten te gaan gingen we nog even vol voor de gelijkmaker: alles-of-niets! Door de ruimte die we hierdoor achterin moesten weggeven, viel het doelpunt jammer genoeg aan de verkeerde kant. Een vrijgelaten CDW-speler schoot hard en geplaatst binnen: 2-4.

Al-met-al wel een terechte nederlaag, maar eentje waar we ons zeker niet voor hoeven te schamen. Er werd goed gevoetbald/overgespeeld en van de eerste tot de laatste minuut keihard geknokt voor elke bal. Een goed voetballende tegenstander, maar wij deden er niet veel voor onder. In het laatste kwart van de wedstrijd kwamen we alleen wat lucht tekort. Waren we volledig geweest, dan hadden we waarschijnlijk wel een goede kans gemaakt. Als we deze lijn doortrekken, komt het helemaal goed dit seizoen!

Statistieken:
1-0 Joep (Tim) '15 / 1-1 CDW '20 / 1-2 CDW '40
1-3 CDW '42 / 2-3 Raymon (-) '46 / 2-4 CDW '48

***
't GOY JO11-3 - Musketiers JO11-2: 0-11 (0-6) / Musketiers haalt keihard uit.
02-09-2017: Beker

De allereerste wedstrijd na de zomerstop. Het kampioensteam was op 2 plaatsen gewijzigd. Nieuwkomers Joep en Raymon maakten vandaag hun debuut. Voor het team was het vandaag ook de eerste wedstrijd als "E-tjes." Anouar en Fokko ontbraken en daardoor stond Tim de eerste helft onder de lat en Joël de tweede helft. De Musketiers gingen als een razende van start. 't Goy werd voorbij gelopen op rechts. De voorzet van Raymon op rechts was goed en Joël maakte het eerste doelpunt van het seizoen. Een twee minuten later kon Raymon zelf richting goal gaan. De keeper was kansloos op het schot en de 0-2 stond op het scorebord. De druk bleef heel hoog. 't Goy kwam er niet uit en Joep kreeg een goede kans, maar schoot naast. Na een 10 minuten kwam het eerste kansje voor de thuisclub. Een afstandsschot vloog een meter over het doel van Tim. Het deed de Musketiers weinig, want Joep kon op de keeper af. De keeper stopte zijn inzet. Vervolgens kon Joep voorgeven en Lukas wilde binnen tikken, maar de bal werd tot corner verwerkt. Raymon kreeg de bal voor zijn voeten en scoorde de 0-3. Een regen van kansen volgde...Lukas schoot in de handen van de keeper na een goede voorzet van Raymon. Vervolgens schoot Lukas naast op aangeven van Joël. Joep was de volgende die naast schoot en Joël schoot daarna nog een keer hard op de keeper. De keeper raakte de uittrap vervolgens totaal niet waardoor Joep zijn eerste goal kon maken, 0-4. Een 3 minuten later nam Raymon een corner van links. Joël tikte de bal bij de tweede paal binnen. Nog net voor de rust werd het 0-6 door Raymon op aangeven van Joep. Het was een eerste helft waarin de Musketiers domineerden. De aanval liep erg goed, het middenveld won vrijwel elk duel en Victor, Dennis en Hen Jurre hielden het achterin goed dicht.

Na de rust gingen de Musketiers op zoek naar meer goals. In de 27ste minuut maakte een verdediger net voor de goal hands. De vrije trap van Tim werd door de verdediging goed geblokt. In de kans die daarna volgde kreeg Tim de bal voor zijn voeten en hij schoot de 0-7 binnen. Ondanks dat het de eerste wedstrijd was, lag het tempo hoog. Een volgende aanval werd al weer opgezet. Joël gaf de bal mee op Victor, die Raymon wegstuurde. Hij stuitte uiteindelijk op de keeper. Joep schoot in een volgende kans de bal naast. Tim was scherper en veroverde zelf de bal en schoot de 0-8 binnen. De mooiste aanval werd in de 39ste minuut van achteruit opgezet. Joël speelde de bal naar Dennis. De bal werd meegegeven aan Hen Jurre, die breed tikte op Raymon. Op snelheid ging hij zijn tegenstander voorbij. Hij liep door richting de goal. Joep was mee op links. Daar waar Raymon zelf kon scoren, gunde hij de goal aan Joep. De bal ging breed, de keeper was uit positie en de 0-9 was een feit. Dennis stond inmiddels voorin en kreeg een aantal goede kansen, maar had de pech dat zijn schot naast ging. In de kluts die volgde kon Joep een tikkie breed geven en zo kon Lukas zijn eerste van het seizoen maken. Het slotakkoord kwam uit een corner van Raymon. In het midden kreeg Tim de bal op zijn hoofde en knikte strak de 0-11 binnen.

Een prima start van het seizoen. Goed veldspel, geen kansen weggeven en een goede combinaties gezien met veel goals.

Statistieken:
0-1 Joël (Raymon) '2 / 0-2 Raymon (-) '4 / 0-3 Raymon (-) '11
0-4 Joep (-) '18 / 0-5 Joël (Raymon) '22 / 0-6 Raymon (Joep) '23
0-7 Tim (-) '28 / 0-8 Tim (-) '34 / 0-9 Joep (Raymon) '39
0-10 Lukas (Joep) '42 / 0-11 Tim (Raymon) '47