v.v. Musketiers

MO11-1

Teamfoto: MO11-1

16-09-17
Beker: Thuis tegen IJsselmeervogels

Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. IJsselmeervogels komt op bezoek en we waren het er allemaal over eens dat we deze wedstrijd ook wel graag wilden winnen. Snel gingen jullie omkleden om daarna nog even warm te lopen, met natuurlijk het leuke spelrondo nog even doen (altijd lachen gieren brullen). We hadden er vandaag genoeg en de tegenstander ook dus speelden wij vandaag 8 tegen 8. Iedereen op haar plekkie gezet en zo kon de wedstrijd gaan beginnen.
We speelden de bal leuk naar elkaar over en echt iedereen werkte keihard om de bal af te pakken. IJsselmeervogels kwam er een paar keer goed voorbij en al snel stonden deze meiden met 0-2 voor. Maar eerlijk is eerlijk, deze dames speelden al even samen en konden ook leuk en goed voetballen. Wij hebben 3 geweldige wedstrijden gespeeld waarvan zelfs 2 gewonnen. De laatste was net even een maatje te groot helaas: deze wedstrijd met 0-5 verloren. Maar niks geen schande, dames, wij gaan straks ook zo goed voetballen als deze dames. Na de wedstrijd hebben we nog lekker patatjes gegeten en de trainingspakken gepast, die we gesponsord krijgen. En al snel was iedereen deze wedstrijd vergeten.
Maandag en woensdag gaan we weer gezellig trainen om naar zaterdag toe te werken, want dan begint het echte werk, de COMPETITIE. En we beginnen helemaal opnieuw. Ik heb er zin in en ik denk jullie ook, dus gaan we veel plezier maken met z'n allen en dan zul je zien dat het voetbal elke week een stukje beter wordt. Tot maandag allemaal!

***
09-09-2017
Beker: Uit bij SV Spakenburg

Wedstrijd nummer 2 stond vandaag op het programma. Na een leuke maandag en woensdag met de training moesten we vandaag weer voetballen tegen, jaja, Spakenburg. Het weer was echt drama toen we vertrokken, maar gelukkig konden we toch lekker voetballen. Iedereen had zijn voetbalkleren al aan dus konden we bijna gelijk naar het veld. We gingen eerst even warmlopen.
Wij hadden de tos verloren, dus Spakenburg mocht aftrappen. Iedereen op zijn plekkie gezet en toen floot de scheidsrechter. De bal werd in het begin een beetje gehaast naar voren gespeeld, zodat de tegenstander de bal weer had. Spakenburg kwam er een paar keer gevaarlijk doorheen en in de eerste 5 minuten was voor hun de kans daar. Gelukkig ging de bal op de bovenkant van de lat. Volgens mij was iedereen daar nogal van geschrokken en dachten wij van "heeey, WIJ willen hier winnen. " Na de uittrap van Alicia draaide de wedstrijd compleet om en iedereen begon in 1 x te voetballen en er werd goed overgespeeld. De bal ging naar voren en kwam mooi voor de voeten van Merel. Merel bedacht zich geen moment en trapte de bal richting de goal. Ze schoot tegen een speler van Spakenburg aan en kwam toen mooi in de goal: YES 0-1! Goal komt uiteraard op naam van Merel. Daarna kregen we kans op kans ook Sanne, Kristel en Luna waren een paar keer goed gevaarlijk voor de goal, maar misten soms op een haar na de goal: JAMMER dames! Gelukkig floot de scheids voor de rust.
Even een praatje gemaakt met iedereen en iedereen was er van overtuigd dat we deze wilden en moesten winnen.
De tweede helft begon en wij mochten aftrappen. Er werd zo goed gespeeld van achter naar voor en van link naar rechts. Zo kwam de bal op het middenveld en Sanne pakte die fel. Ze liep goed met de bal naar voren ook Luna liep goed mee. Sanne keek goed om haar heen en speelde de vrijgelopen Luna goed aan. Luna aarzelde niet en schoot de bal prima binnen: 0-2... top, dames!! Ook het middenveld stond goed met Isabel, Diana, Kristel en Romy: allemaal super gewerkt. Na de 0-2 kwam Spakenburg nog 1 keer bij ons voor de goal. Helaas ging deze erin: 1-2. Gelukkig bleef iedereen voetballen en zoals afgesproken met Emma in de rust om maar een paar keer mee naar voren te gaan, omdat ze een goed schot heeft en ook om haar goal te scoren. En ja, dat ging goed. Ze kreeg de bal van Luna en met al haar kracht schoot ze de bal keihard in de goal: 1-3! Emma schoof naar voor, Mariska en Bente hielden het achterin super goed dicht. Laatste aanval was daar: na weer goed overspelen van allemaal, maakte Luna het werk in Spakenburg af: BAM 1-4 door Luna, mooie goal! Daarna floot de scheids voor het einde.
Top gedaan dames!! Dit had niemand verwacht: nog nooit samen gevoetbald en nu 2 wedstrijden gespeeld en 2 gewonnen. Dit heeft elke ouder verbaasd, behalve mij dan. Ik wist dat jullie dit konden. Nu maandag en woensdag weer lekker trainen allemaal en dan zaterdag de laatste uit de groep: IJsselmeervogels. Dus lekker trainen en zaterdag er keihard tegen aan!
SUPER TROTS OP JULLIE, DAMES. Tot maandag!!

***
02-09-2017
Beker: Thuis tegen SDO

Dames dames dames, wat een zaterdag! Wat hebben jullie onwijs goed je best gedaan en gespeeld. Ik kan niemand aanwijzen of noemen die niet zijn best heeft gedaan.
Na een paar leuke trainingen en een oefenpartij tegen de jongens woensdag moest het deze zaterdag gaan gebeuren. Het was vroeg opstaan; voor de ene wat makkelijker als voor de ander. Toen naar het voetbalveld, toch spannend de eerste keer met zijn allen voetballen.
De opstelling werd bepaald en we gingen van start.. jaja en wat voor start! Jullie waren echt goed goed. Overspelen, van voor naar achter ging het balletje lekker rond. En ja, we kregen kans op kans. Iedereen had er plezier in. Toen werd er gescoord: wat waren we blij en zeker verdiend: 1-0 bij rust.. hehe effe uitpuffen.
De 2e helft weer begonnen en niemand verzwakte. En zowaar werd het 2-0: toen wisten we het wel, deze gaan we winnen. Maar het werd nog spannend want de tegenstander wist toch nog de 2-1 te maken.
Onze pitbull Emma ruimde alles op samen met Bente: top, dames. Isabel, voor niks en niemand bang: top gedaan. Romy, goed gespeeld: goed de meiden van de tegenpartij weggehouden. Maris, ook super: bal krijgen en gelijk naar voren spelen, top. Diana, voor de eerste keer voetbal heb je het super goed gedaan. Alicia, keepster, in het begin beetje wennen, maar daarna als een tijger in de goal gestaan, topper. Sanne, super goed gedaan: veel loop werk verricht en super overgespeeld. Dan heb je nog de laatste 2 dames die bijna samen anderhalf uur onder de douche hebben gestaan: Luna en Merel ook super goed gespeeld: balletjes gingen van links naar rechts, top dames.
Mascha en Kaat waren ook trots op jullie! Fijn dat we gewonnen hebben, MAAR dit smaakt naar meer dus allemaal maandag en woensdag weer lekker trainen. En dan zullen we ze zaterdag in Spakenburg is een poepie laten ruiken. Slaap lekker dames en tot maandag!