v.v. Musketiers

Senioren 3e elftal

Teamfoto: Senioren 3e elftal

Sponsoren

H. Overeem Bedrijfsdeuren

Foto's: http://vvmusketiers.nl/galerij/musketiers-3

***
Wedstrijdverslagen:

19.05.2018

Dat VV Veenendaal 6 een lastige tegenstander zou worden, wisten we al. De thuiswedstrijd tegen hun hadden we met veel pijn en moeite gelijkgespeeld. Nu stond dus afgelopen zaterdag de uitwedstrijd op het programma. Om 12:00 al was de aftrap. Deze week slechts 1 gastspeler. Het overgrote deel van de eigen selectie was weer eens aanwezig, dus we hadden aan 1 gastspeler genoeg. Maar dat neemt niet weg dat we wel weer bijzonder blij waren met Karlo. Hij was het namelijk die met ons mee speelde.

Nou was ik zelf wel afwezig dus alles wat ik over de wedstrijd vertel, heb ik gehoord via de door mij zorgvuldig anoniem gehouden bron. Het enige wat ik kan zeggen is dat mijn bron Arie van W is, woonachtig op de Prinsenweg te E. Hier moet ik het verder wel bij laten!

Veenendaal 6 is een sterk team en dat waren ze zaterdag ook. Fysiek sterke en ook slimme voetballers zitten er in dat team. Wij moesten eigenlijk net zo spelen als een week eerder tegen Merino's 6 om een goed resultaat te kunnen halen. Maar deze week kwamen we net te kort. Ze hadden een ongelooflijk sterke spits die 5 doelpunten wist te maken en zo wist de thuisploeg, ondanks een geweldige vrije trap van Jos Tollenaar die in de kruising belandde, deze wedstrijd te winnen met 7 - 3. Helaas maar ook weer niet geheel onverwacht. Dit team kwam wat laat op gang anders hadden ze het Merino's 6 zeker nog wat lastiger gemaakt in de strijd om het kampioenschap.

Maar ondanks deze nederlaag hebben we nog steeds een goede kans om als 3e te eindigen in de competitie. Op dit moment staan we gedeeld 3e met net zoveel punten als VV Veenendaal 7. Alleen hebben zij een net iets beter doelsaldo ( +31 tegenover +19 voor ons) en daarom staan zij 3e. Maar zij moeten in de laatste wedstrijd nog tegen de kampioen voetballen die tot nu toe nog niet verloren heeft. Dus die willen vast ongeslagen blijven en dat zou voor ons inhouden dat wij bij een winstpartij 3e zijn! We gaan er in ieder geval alles aan doen!

Wij spelen aanstaande zaterdag thuis om 14:30 tegen Merino's 7. Het wordt heerlijk weer, de wedstrijd is te volgen vanaf het terras dus wees welkom!

Tot slot heb ik nog transfernieuws. Voor het volgende seizoen is het de technische staf weer gelukt om een speler van formaat aan te trekken! Nadat eerder Wilco van Schaik al was vastgelegd kunnen we nu ook melden dat Peter Diteweg zijn contract heeft ondertekend. Het betreft ook hier weer een contract voor onbepaalde tijd! Welkom Peter!

We kunnen nog altijd een paar versterkingen gebruiken! Dus is je interesse gewekt? Kom dan woensdagavond om 20:00 uur naar de training op het sportpark of kom zaterdag kijken bij de laatste wedstrijd van het seizoen. Zoals gezegd, 14:30 aftrap op het sportpark in Elst.

Tot zaterdag!

***
12.05.2018

“Lichte paniek” is denk ik de juiste omschrijving van de toestand waarin de technische staf van Musketiers 3 zich afgelopen week bevond! Maar liefst 9 afmeldingen kregen zij voor hun kiezen en dat uitgerekend voor de wedstrijd tegen Merino’s 6! Dat is de koploper en zij kunnen bij ons kampioen worden en verder hebben wij ook nog wat recht te zetten tegen dit team na de door ons met ruime cijfers verloren uitwedstrijd.

Maar goed, zoals wel vaker gebleken dit seizoen, draaide de staf onder aanvoering van Arie zijn handen hier niet voor om. Hoe groter de uitdaging hoe creatiever de wijze mannen worden! En zo hadden we wederom genoeg mensen om te kunnen starten. Vanuit de jeugd en het 2e waren Kees Pitlo, Kees van Leeuwen, Bernhard, Beau, Gerrit en Karlo bereid met ons mee te spelen en daarnaast was Martin na een aantal weken afwezigheid weer aanwezig en als laatste 2 spelers waren Paul en Geurt ook aanwezig om ons te helpen. Zij spelen eigenlijk alleen maar als de nood echt heel hoog is en ja dat was het nu!

Als buitenstaander zou je kunnen denken dat het, met alle respect, een bij elkaar geraapt zooitje was. Nou iedereen die de wedstrijd gezien heeft weet wel beter, het was allesbehalve een bij elkaar geraapt zooitje!!!

Om 14.30 werd door scheidsrechter Dirk-Jan gefloten voor de aftrap van deze kraker. Er stonden veel “blauwen” langs de lijn waaronder de voor ons niet onbekende voorzitter van de Merino’s. Merino’s 6 kon namelijk kampioen worden, ze moesten daarvoor minimaal gelijkspelen. Aan ons dus de taak het ze zo lastig mogelijk te maken.

De Merino’s was in het begin beter dan wij, zonder echt grote kansen te krijgen overigens. Ze waren wel een paar keer dreigend maar of wij stonden achterin goed opgesteld of de mogelijkheid werd zeer professioneel om zeep geholpen. Wij daarentegen hadden een paar echt kleine kansjes maar echt gevaarlijk was het zeker nog niet. Eigenlijk waren we aardig aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor de Merino’s. Tot Jos Tollenaar in het 16-metergebied de bal voor zijn voeten kreeg en hij zonder na te denken de bal snoeihard tegen de touwen schoot. Een prachtig doelpunt en alles en iedereen van de Merino’s werd een beetje stil en tegelijkertijd ook een beetje zenuwachtig. Bij een nederlaag zouden zij namelijk géén kampioen zijn. Maar wat maakte ons dat uit, wij stonden mooi op een 1-0 voorsprong! En met die stand gingen we de rust in en konden we met een goed gevoel de thee tot ons nemen!

Een aantal spelers kon maar één helft spelen dus werden er een aantal wissels toegepast. Verder maakten we elkaar duidelijk dat de Merino’s meer zou gaan drukken, we moesten dus gewoon geconcentreerd blijven voetballen. En inderdaad zette de Merino’s gelijk een tandje bij, ze scoorden en kwamen terug tot 1-1. En even later kwamen ze zelfs op een 1-2 voorsprong. Maar we bleven met dit gelegenheidsteam goed en geconcentreerd voetballen. Eigenlijk is het spelbeeld de hele wedstrijd hetzelfde geweest, aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor de Merino's. Maar een overwinning of gelijkspel was absoluut geen zekerheidje voor hun. Dat bleek ook wel in de slotfase. “Hoofd coaching” Kees van Swetselaar stuurde René (ja, dat ben ik) naar voren om in de spits te gaan spelen. Ik dacht eerst dat hij niet goed was geworden, maar hij bedoelde toch echt dat ik naar voren moest! En Kees had het bij het juiste eind. Want niet veel later kreeg Beau de bal aangespeeld van Kees van Leeuwen en gaf hij een afgemeten voorzet die ik bij de eerste paal, ik mag wel zeggen keurig, binnenkopte! En ja, toen werden ze bij de Merino’s echt zenuwachtig. Kort voor tijd stond het ineens 2-2 en wij kregen vleugels!! Het werden een paar hete minuten maar helaas voor ons kregen wij de bal er niet meer in. En zo eindigde de wedstrijd in 2-2. Voor ons voelde dat als een overwinning en de Merino’s was met deze stand kampioen! Wij feliciteren de Merino’s; zij zijn de terechte kampioen!

Maar wij kijken vooral naar onze eigen wedstrijd en die was super! Complimenten voor iedereen en als we de laatste 2 wedstrijden ook zo spelen zit er echt een top 3 klassering in! Nogmaals wil ik alle spelers bedanken die ons geholpen hebben!

En dan nu nog 2 wedstrijden, te beginnen aanstaande zaterdag om 12:00 in Veenendaal tegen VV Veenendaal 6. Ook dat belooft weer een heuse kraker te worden zij staan namelijk 2e! Maar ik ga er van uit dat alle vakanties, weekendjes weg, etc nu wel voorbij zijn en dat we zo goed als compleet zijn. We gaan het zien!

***
21.04.2018

De laatste weken hebben jullie het moeten doen zonder een verslag van de verrichtingen van de mannen, en vrouw, van Musketiers 3. Betekent dat dan dat er in die periode niets is gebeurd? Nee, zeker niet! Het tegenovergestelde zelfs, er is heel veel gebeurd!

Sinds het gelijke spel tegen DOVO is er gespeeld tegen SVP en tegen VRC. Beide wedstrijden werden gewonnen! Nou, dat feit op zich is al bijzonder te noemen. Twee wedstrijden op rij winnend afsluiten, het was al even geleden! Thuis tegen SVP 6 werd met 4 - 1 gewonnen en uit tegen VRC 8 werd met 4 - 0 gewonnen.

Tegen SVP wist Eep ( ja het is echt waar!!) te scoren! De laatste keer dat Eep gescoord had was in het het voorjaar van 1993! Tenminste dat zijn de verhalen die je hoort, maar het zou maar zo eens de waarheid kunnen zijn! Verder wist ook Jos Tollenaar het net weer eens te vinden! Hij zat er al weken tegen aan te hikken maar nu was het dan zover. Dus alom vreugde in het team. Ondanks dat we op papier een hele grote groep hebben moesten we ook in deze westrijd weer geholpen worden door een aantal jeugdspelers. Beau, Kees en Geurt-Jan waren bereid om met ons mee te spelen. En vooral over Kees zaten we tijdens de wedstrijd wel een beetje in. We speelden tegen het voormalige team van zijn vader. Hij kende dus een aantal spelers. En nu was het zo dat uitgerekend Kees kwam te spelen tegen iemand die bijna 2 meter lang was en minimaal 1,5 meter breed! We zagen al helemaal het beeld voor ons dat kleine Kees door deze speler onder de arm werd meegenomen en achter de hekken werd gezet. Maar gelukkig gebeurde dat niet!

Na deze gewonnen pot stond op zaterdag 21 april de uitwedstrijd tegen VRC op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld op echt gras! Ja wij wisten ook niet wat ons overkwam. Na afloop de schoenen vies, het tenue bleef niet schoon en de knieen zaten onder het zand. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: hobbels in het veld!! Maar goed toen we over die schrik heen waren speelden we gewoon een goede wedstrijd die dus met 4 - 0 werd gewonnen. Bij deze wedstrijd werd de hulp ingeroepen van Raymond, Geurt en ja zelfs Jan Heikamp heeft nog een paar minuten gevoetbald! Want ook nu ontbraken er meerdere spelers. Je merkt dat, nu we geen kampioen meer worden en het einde van het seizoen nadert, er allerlei dingen gaan spelen. Blessures, waar voor de winterstop niemand last van had. Er hebben spelers last van spieren waarvan ik het bestaan niet eens af wist! En verder is er een heel hardnekkig virus wat sinds de winterstop steeds vaker opduikt, het ''IK GA EENS EEN WEEKENDJE WEG'' virus. Bij sommige spelers is dit virus zeer hardnekkig! En het maakt niet uit waarheen hoor, de een zit in Londen de ander op Mallorca en weer een ander gaat binnen een paar weken 2 keer op wintersportvakantie. Vroeger kwamen we tijdens zulke weekendjes weg gewoon even terug om een wedstrijdje te voetballen, maar die tijden zijn voorbij. Het is nu aan de technische staf om hier een passende sanctie voor te verzinnen. Ik zelf zat te denken aan 1 kannetje jupiler voor ieder weekendje dat de speler weg is geweest. Maar uiteraard wil ik de staf niet beinvloeden.

Gelukkig heb ik tenslotte nog goed nieuws! De eerste nieuwe selectiespeler voor het nieuwe seizoen is inmiddels vastgelegt! Wilco van Schaik komt ons versterken. Nee het is niet de algemeen directeur van NEC , tenminste niet dat ik weet, deze Wilco kan gewoon goed voetballen. Wilco, welkom! En er spelen nog meer dingen. Maar in het belang van de onderhandelingen is het beter dat we daar nog niet te veel over zeggen. Zodra dingen definitief zijn kom ik daar uiteraard gelijk op terug!

Nu hebben we eerst 2 weken vrij voor we beginnen aan de laatste 3 wedstrijden van het seizoen. Een top 5 notering is eigenlijk een zekerheidje maar misschien zit er nog wel een top 3 notering in. We gaan zien wat het gaat worden. Op zaterdag 12 mei is in ieder geval de eerstvolgende wedstrijd. Thuis om 14.30 tegen de Merino's 6.

Als allerlaatste wil ik alle spelers van andere teams die ons geholpen hebben nogmaals bedanken voor het meespelen!

***
24.03.2018

Verbazing alom afgelopen zaterdag rond 14:30! Jan was aanwezig, Kees was aanwezig en ook Arie was aanwezig. Dat betekent dat de complete staf aanwezig was! Dan hoef ik jullie niet te vertellen wat voor een weer het was.............Want inderdaad, het zonnetje scheen en de temperatuur was prima!

Valleivogels 10 uit Scherpenzeel was de tegenstander. De uitwedstrijd hadden we met 1 - 2 gewonnen mede door een wonderschoon doelpunt van Gertjan. Maar we konden ons nog wel herinneren dat we die wedstrijd niet zo goed speelden, het veld was ook niet best. Nou aan het veld kon het nu sowieso niet liggen want we speelden op ons kunstgrasveld. Aangevuld met Raymond hadden we een mooie groep van, als ik het goed heb, 14 spelers.

Ja en ik mag toch zeggen dat het onze wedstrijd werd. Het spel was zeker niet altijd goed maar over de hele wedstrijd gezien hebben wij terecht gewonnen. De 1 - 0 was een mooi doelpunt van Gerben. Nou wordt er wel aan getwijfeld of hij hem bewust zo inschoot, wij denken dat hij een voorzet wilde geven namelijk, maar voor zijn zelfvertrouwen zullen wij het opnemen in de statistieken alszijnde een prachtig ingeschoten bal van Gerben! Na de gemiste kansen van 2 weken eerder kon hij dat doelpunt namelijk goed gebruiken! Maar mooi doelpunt of niet, ook nu konden we er weer niet lang van genieten. We lieten de Valleivogels veel te snel weer terug komen in de wedstrijd. Nu zou ik natuurlijk ook een kritische noot over de verdediging van ons kunnen geven, maar dat doe ik niet. Daar sta ik namelijk zelf............... Dus ja, dan doe je dat niet natuurlijk!

Gelukkig kwamen we wederom op voorsprong en dit keer hielden we die wat langer vast. Sterker nog, we bouwden hem uit! We kwamen zelfs op een 4 - 1 voorsprong. Na de 4 - 1 kwamen we in een wat mindere fase te zitten en toen kwam Valleivogels ook terug tot 4 - 2. En de 4 - 3 hing zelfs in de lucht. Maar gelukkig werd toen de verlossende 5 - 2 gemaakt en daarna was het gespeeld. 5 - 2 was ook de einduitslag en daar waren we dik tevreden mee!

Zijn er dan nog wat opvallende dingen gebeurd tijdens de wedstrijd?
Ach, Gertjan vond het leuk om zijn tegenstander te laten zien dat hij veel sneller kon rennen! Hij begon een meter achter deze speler maar haalde hem in en pakte de bal af. Verder liet Jos van de Linden zijn ongenoegen blijken over het feit dat in zijn ogen iedereen maar van alle afstanden op het doel ging schieten, maar toen hij dat zelf deed (uiteraard ook zonder het gewenste resultaat) deed hij het af als een poging tot een voorzet! ja,ja.... En dan Jos Tollenaar, hij wilde zo graag scoren. En een paar schietkansjes heeft hij ook wel gehad maar het lukte niet. Alleen wist hij het net van een klein doeltje langs de lijn te vinden toen hij de bal uitschoot. Jos, over 2 weken komen er weer nieuwe kansen! En als laatste toch weer eens een paar woorden over Nico Roks. Die man die rent het veld over alsof hij nog 18 is. Zijn directe tegenstanders worden gedurig helemaal gek van hem. Denken ze hem uitgespeeld te hebben komen ze hem weer tegen! Nico, niets dan respect!!

En nu hebben we een weekje vrij. Zaterdag 7 april mogen we weer, we spelen dan uit tegen DOVO. Dat wordt een lastig potje, dat zijn namelijk allemaal jonge gasten! Maar goed, na deze mooie overwinning tegen de valleivogels en een weekje vrij in verband met Pasen kunnen we uitgerust en met een goed gevoel de strijd weer aangaan op 7 april!

***
17.03.2018

Afgelopen zaterdag speelden wij de uitwedstrijd in Veenendaal tegen VV Veenendaal 7. Een moeilijke wedstrijd. Thuis hadden we weliswaar met 2 - 0 gewonnen, maar dat ging toen zeker niet vanzelf. Wederom gingen wij op pad zonder technische staf! Jan moest vlaggen bij het 1e, Arie zou de 2e helft misschien komen kijken maar ik denk dat hij na het voelen van de koude oosten wind zich bedacht heeft en toch maar lekker naar huis is gegaan en dicht tegen de kachel is gaan aanzitten! Wij hebben hem in ieder geval niet gezien! En dan hebben we Kees nog, nou Kees noemde ons eerst watjes omdat wij aangaven het koud te vinden maar toen het er op aan kwam stonden wij gewoon op het veld met de korte broek aan en was Kees nergens te bekennen! Eigenlijk had hij nog gelijk ook, want er was niets aan! Wij, maar ook de tegenstander, waren blij toen de wedstrijd er op zat. VV Veenendaal was wel iets blijer dan wij want zij hadden met een 2 - 1 overwinning de punten binnen gesleept.

Het was vanaf het begin redelijk gelijk opgaand met een licht overwicht voor Veenendaal. Wel kwamen wij op voorsprong. Na het missen van de nodige kansen in de vorige wedstrijd, wist Jeroen het net nu wel te vinden. En zo kwamen wij dus op een 0 - 1 voorsprong. Ook nu konden wij daar helaas niet lang van genieten want Veenendaal maakte vrij vlot na de 0 - 1 de 1 - 1. Dat gebeurt ons wel vaker de laatste tijd! Kort na de 1 - 1 leek de wedstrijd al beslist te worden. Veenendaal kreeg een strafschop, maar gelukkig voor ons werd deze naast geschoten en zo bleef het dus nog even 1 - 1. Wel kwam Veenendaal nog voor rust op een 2 - 1 voorsprong. In de laatste minuut van de 1e helft kwam er een voorzet van Veenendaal en deze werd heel ongelukkig door Oege in het eigen doel gewerkt. Pech voor ons en Veenendaal had geluk!

Dan maar gauw een bakje thee drinken in de warme kleedkamer! Oege kreeg de nodige psychische ondersteuning, maar na een korte sessie was ook hij, net als de rest, weer klaar voor de 2e helft. Nou, en die hadden we beter niet kunnen spelen! Er werd niet gescoord en er werden nagenoeg geen kansen gecreëerd! Alleen Veenendaal miste nog wat kleine kansjes maar dat was het wel. En zo werd de eindstand 2 - 1 in het voordeel van VV Veenendaal 7. Wel weer een nederlaag voor ons maar toch had ik het idee dat het beter begon te lopen. Het is nog steeds niet het niveau van voor de winterstop maar we komen er weer aan. Ik denk dat als het straks echt mooi weer begint te worden we niet meer zijn te houden! Echte ''mooi weer'' voetballers dus!

Aanstaande zaterdag spelen we weer in Elst. Valleivogels uit Scherpenzeel is dan onze tegenstander. De aftrap is om 14:30

Rest mij nog om Raymond en Bernhard van het 2e te bedanken voor het meespelen afgelopen zaterdag!

***
10.03.2018

Jonathan uit Zeist was afgelopen zaterdag onze tegenstander. Zij staan laatste dus het moest de wedstrijd worden waarbij wij weer eens de volle buit zouden gaan halen. Gekleed in een donkerblauw shirt met korte mouwen (Jonathan heeft namelijk ook groene shirts) stonden wij samen met de scheidsrechter en een gedeelte van het team van Jonathan om 14:30 klaar voor de aftrap. Langs de zijlijn was de helft van Jonathan zich nog aan het omkleden maar na een paar minuten was Jonathan compleet en konden we beginnen aan de wedstrijd.

Ik heb besloten het deze week eens kort te houden! We hebben gewonnen en wel met 4 - 2! De 1e helft was redelijk maar de 2e helft was uh.......ja gewoon niet zo best!! Maar de 3 punten zijn in de pocket en nu op naar volgende week zaterdag.

Ik zal het verder niet uitgebreid over de wedstrijd gaan hebben maar een aantal dingen moeten toch even besproken worden. Zo had het maar zo kunnen zijn, geloof het of niet, dat wij de 1 helft met 6 - 0 voor hadden gestaan! ''En waarom gebeurde dat dan niet?'', hoor ik jullie vragen, nou omdat Jeroen, Gerben en Gert-Jan hun vizier niet echt (echt niet is misschien beter) op scherp hadden staan! Ik kan jullie zeggen dat het geen 100% procent kansen waren, nee het waren 300% kansen!! Gert-Jan maakte het nog een klein beetje goed door in de 2e helft een mooi doelpunt te maken waardoor we ook op een 4 - 2 voorsprong kwamen, maar Jeroen en Gerben hebben aanstaande zaterdag nog wat goed te maken! De groep rekent op jullie!!

Normaal zou in zo'n situatie de technische staf dan kunnen ingrijpen door een wissel door te voeren. Maar helaas begonnen we de wedstrijd zonder iemand van de technische staf langs de lijn. Jan moest het 2e fuiten, Arie lag met een kruik in bed want hij was ziek en Kees kon er pas de 2e helft zijn. Des te knapper is het eigenlijk dat we toch in de 1e helft nog 3 keer gescoord hebben en dat we gingen rusten met een 3 - 1 voorsprong. Het is dus ook opvallend te noemen dat in de 2e helft toen Kees en Jan er weer bij waren, het spel niet beter werd en we maar met hangen en wurgen de 3 punten in Elst hebben kunnen houden. Verbanden worden gezocht maar uiteraard niet door ons! Wij houden van onze technische staf!! Misschien moeten ze er wel gewoon altijd alle 3 zijn, kunnen we er gewoon geen een missen!!

Na afloop van de wedstrijd hebben we de behaalde 3 punten weer als vanouds gevierd en deze keer kwam er ook een schaal hapjes voorbij die de vorige keer nog ontbrak! Nu op naar de volgende wedstrijd. Het spel was dan wel niet zo goed, we hebben wel weer eens gewonnen! En dat smaakt naar meer. We blijven gewoon vol goede moed doorgaan dan komt het met spel ook wel weer goed. En ja het zou natuurlijk ook fijn zijn als onze eerder genoemde spitsen de kansen afmaken!!
We spelen aanstaande zaterdag om 14:30 bij VV Veenendaal.

Dan wil ik tot slot nog graag een oproepje doen. Wij kunnen altijd nieuwe spelers gebruiken, dus ben je al wat ouder (net als wij), denk je nog heel goed te kunnen voetballen (net als wij), kun je wat kilootjes missen (net als wij) en heb je zin om gewoon af en toe weer eens tegen een balletje te trappen (net als wij), meld je dan aan bij VV Musketiers. Wij trainen op woensdagavond om 20:00 en spelen onze wedstrijden op zaterdag, meestal 's middags. Maar als je alleen af en toe wilt trainen is dat natuurlijk ook geen probleem. Wees welkom!

***
24.02.2018

Ik denk dat ik namens de meerderheid van Musketiers 3 spreek, als ik zeg dat we op vrijdagavond hoopten dat de uitwedstrijd tegen Candia zou worden afgelast. Maar de wedstrijd ging gewoon door en achteraf gezien was dat ook een juiste beslissing. Want het was prima te doen boven op de Grebbeberg achter de bomen en in de zon.

Candia staat vrij laag in de stand dus we hoopten op een mooie pot met uiteraard een voor ons mooie uitslag. Na een lange afwezigheid in verband met de nodige fysieke ongemakken, was Jos van de Klift weer toegevoegd aan de selectie. De technische staf gaf hem gelijk het volste vertrouwen door hem een basisplaats te geven. En het was alsof hij nooit was weg geweest, lekker ouderwets fanatiek het duel in gaan! Verder hadden we uiteraard weer een mooie grote groep.

Eigenlijk begonnen we helemaal niet zo slecht aan de wedstrijd. We hadden veel balbezit en we kregen best wat kansen. Maar er viel voor ons maar geen doelpunt. En langzaam begon dat toch een beetje te frustreren! En zal ik er dan maar weer eens een bekend voetbalcliche ingooien? '' Als je zelf het doelpunt niet maakt, dan...........'' Ja precies! Dan maakt de tegenstander hem! En dat gebeurde dus ook, we kwamen 1 - 0 achter. Gelukkig bleven we strijden en zodoende kwamen we weer snel terug tot 1 - 1. Maar terwijl wij de gelijkmaker nog aan het vieren waren ging Candia gewoon verder met voetballen en ze maakten eigenlijk direkt de 2 - 1. Konden we weer opnieuw beginnen! En ondanks dat het niet liep zoals we wilden, kwamen we gelukkig nog voor rust weer op gelijke hoogte. Met 2 - 2 gingen we naar de thee.

Met nog de volledige 2e helft voor de boeg moest het goed gaan komen voor ons, dat was onze overtuiging. En het had ook goed moeten komen, we kregen kansen in overvloed! Maar net dat laatste toch wel belangrijke onderdeel van het spelletje, scoren, lukte ons niet! ''Dan maar een puntje mee naar huis''. Was onze gedachte. Maar daar dacht Candia duidelijk anders over, helaas! Zij maakten vlak voor tijd de 3 - 2, en zo bleven de 3 punten in Rhenen en gingen wij toch wel een beetje ontgoocheld met lege handen naar huis!

Gelukkig verdween de ontgoocheling snel toen we in Elst kwamen. Tijdens de evaluatie kwamen we tot de volgende nieuw te volgen strategie: '' Meer doelpunten maken dan de tegenstander''! Nou daar is geen speld tussen te krijgen! Ik heb overigens de schaal hapjes wel gemist maar dat wordt vast een keer goed gemaakt.

Aanstaande zaterdag hebben we vrij en kunnen we even bijkomen. Iedere speler met nieuwe voetbalschoenen kan dan de dozen van de schoenen halen en iedere speler met fysieke ongemakken kan even opladen om een week later weer helemaal fris en fruitig aan de aftrap te staan. Dan spelen we thuis tegen Jonathan uit Zeist. Zij staan laatste dus dat zou een mooie opmaat kunnen zijn voor de pittige wedstrijd die we een week later hebben. Maar laten we eerst maar eens toewerken naar de wedstrijd tegen Jonathan. Zaterdag 10 maart om 14.30.

***
17.02.2018

Tsja, waar moet je beginnen na zo'n wedstrijd....... Moet ik beginnen over de, in onze ogen, 2 onterecht gegeven penalty's? Of zal ik gewoon beginnen met te zeggen dat we terecht verloren hebben omdat we gewoon niet goed genoeg waren? Beide is namelijk waar vind ik, maar we moeten uiteindelijk gewoon vaststellen dat we terecht hebben verloren. Om uit tegen Renswoude een goed resultaat te willen halen moet je gewoon beter voetballen! In de thuiswedstrijd tegen Renswoude wonnen we weliswaar met ruime cijfers, maar we waren het er allemaal over eens dat het een sterke tegenstander was. En dat bleek afgelopen zaterdag.

Al vrij snel was duidelijk dat het een zware middag voor ons zou worden. Renswoude kreeg een paar goede kansen en er werd zelfs een buitenspel doelpunt afgekeurd. Wij kwamen er eigenlijk niet echt uit. Helaas had Renswoude wel een discutabele strafschop nodig om op 1 - 0 te komen, maar de stand op zich was niet onverdiend gezien het spelbeeld. Wij vergaten weer om gewoon te gaan voetballen en voor we het goed en wel door hadden stonden we via 2 gewone velddoelpunten al in de 1e helft met 3 - 0 achter. Na de thee begonnen we aan de 2e helft met het idee de schade beperkt te houden. We hadden echt niet het idee dat we nog zouden winnen maar we hoopten op nog wat doelpunten om het zelfvertrouwen wat op te krikken. En het ging ook wat beter, we kwamen wat beter in ons spel zonder echt grote kansen te krijgen maar we kregen het idee dat we de uitslag nog wat dragelijker konden maken en dat we ons zelfvertrouwen zo wat konden opvijzelen. Helaas floot de leidsman toen voor een strafschop in verband met een vermeende handsbal van een speler van ons. Zelfs de spelers van Renswoude waren verrast door dit presentje maar maakten uiteraard optimaal gebruik van dit buitenkansje. Toen was het 4 - 0 en was het bij ons helemaal over. We maakten nog wel een doelpuntje maar die was puur voor de statistieken. Ook Renswoude maakte nog een doelpunt en zo eindigde het in een 5 - 1 nederlaag voor ons.

Ergens is het misschien ook niet zo erg dat we verloren hebben. Als mensen op leeftijd niet meer kunnen slapen omdat ze denken kampioen te gaan worden komt dit het spel niet ten goede. Aan het kampioenschap hoeven we voorlopig even niet te denken. Merino's 6 staat met een wedstrijd minder gespeeld nu 3 punten voor op ons en sinds afgelopen zaterdag staat Renswoude ook boven ons. Wij kunnen nu weer gewoon zonder druk onze potjes gaan voetballen en dan komen de goede uitslagen en het goede spel vanzelf weer. Nog altijd maken wij een goed seizoen door namelijk! Na tegen alle tegenstanders gespeeld te hebben kunnen we concluderen dat wij de hoogste gemiddelde leeftijd hebben. Alleen Veenendaal 6 heeft ook wat oudere spelers in hun team zitten maar voor de rest ligt bij alle overige tegenstanders de gemiddelde leeftijd ver onder die van ons!

Dus woensdag gaan we gewoon weer lekker trainen en zaterdag spelen we gewoon weer een wedstrijd. Dit keer mogen we naar Rhenen. We spelen om 14.30 tegen het 4e van Candia'66. Wel zou het kunnen dat de evaluatie na afloop van de wedstrijd wat langer duurt dan normaal. Dus partners, hou daar vast rekening mee! Onder het genot van een door Ed bestelde schaal hapjes en een door onze eigen ''Kenneth'' Vermeer gehaald kannetje, zullen we toch een nieuwe tactiek moeten uitstippelen voor de rest van het seizoen. En voor zulke belangrijke besprekingen moet de tijd genomen worden!!

***
07-02-2018

Beste Musketiers 3 volgers,

Het waren zware weken! Ik begreep dat spelers zijn gaan winkelen op zaterdag, er zijn klusjes rond het huis gedaan die best hadden kunnen wachten tot de zomer en er is doelloos in een stoel gezeten, met de afstandbediening in de hand, kijkend naar slechte televisie programma's! Ja, je moet wat als er geen wedstrijden worden gespeeld! Gelukkig werd er nog wel getraind maar een training is nog altijd geen wedstrijd natuurlijk.

Afgelopen zaterdag mochten we weer, het 7e van de Merino's was onze tegenstander. Met een aardig grote selectie vertrokken we rond 13:30 naar Veenendaal. Wel moesten we het doen zonder onze ''Pater Familias'' Jan Heikamp. Jan heeft in zijn contract een clausule dat hij bij bijzondere gelegenheden kan worden uitgeleend aan hoger spelende elftallen. En zo kon het dus gebeuren dat Jan als grensrechter met het 1e op pad ging. Maar Jan had alleen Arie niet helemaal goed ingewerkt. Zo vertrokken we bijna uit Elst zonder de shirts en ballen en Arie had zich helemaal niet aangemeld in de bestuurskamer van de Merino's zodat we na de wedstrijd voor een gesloten kleedkamerdeur stonden. Maar dat maakt allemaal niet uit Arie, wij zijn er om je te ondersteunen!

Dan de wedstrijd. Volgens de stand zou het een makkie worden. Maar onze technische staf had goed naar alle statistieken gekeken en daaruit bleek dat het toch een gevaarlijke ploeg moest zijn. Ze hadden namelijk net zoveel doelpunten gemaakt als wij. Alleen hadden ze er een heel beetje meer tegen dan wij daarom stonden ze lager. Hun verdediging moest dus DE zwakke plek zijn! Jullie zien wel, er wordt niets aan het toeval over gelaten. Maar het liep niet lekker. We kwamen niet goed in de wedstrijd. Blijkbaar had de tegenstander ook een beetje medelijden met ons want ze hielpen ons bijna met een prachtig eigen doelpunt. Maar helaas schoot deze speler de bal net naast zijn eigen doel en zo bleef het nog 0 - 0. Het kon alleen niet lang meer duren voordat de 1 - 0 voor de Merino's zou vallen. Ze waren beter en bij ons liep het niet. En ze kwamen ook op 1 - 0. En het is aan de Merino's te danken dat het maar 1 - 0 bleef. Ze kregen behoorlijk wat kansen maar gelukkig scoorden ze niet! Zodoende was voor ons een doelpuntje genoeg om weer in de wedstrijd te komen. En dat gebeurde! Een mooie voorzet en Jeroen kopte hem keurig binnen! 1 - 1, gelukkig!

In de rust hebben we ons spelsysteem aangepast. In de 2e helft gingen we in een zogenaamde 4-4-2 opstelling spelen om zo het overwicht op het middenveld weer in handen te krijgen. Ja, en jullie maar denken dat wij van musketiers 3 maar een beetje voetballen om daarna lekker een biertje te kunnen drinken (dat doen we ook natuurlijk), maar er wordt op een hoog niveau technisch/tactisch naar een wedstrijd gekeken! Ik begreep al dat er voorzichtig geïnformeerd is naar onze technische staf om analyses te geven bij FOX sports! Maar hielp die wijziging dan eigenlijk wel?

Gedeeltelijk. Het spel was in de 2e helft wel beter maar tot echt veel kansen kwamen we niet. Sterker nog, we kwamen weer op achterstand! En eigenlijk leek de wedstrijd uit te lopen op een nederlaag. En zeker toen ondergetekende een opgelegde kopkans er niet wist in te krijgen, toen leek het echt over en uit. Maar gelukkig hebben we Jos Tollenaar nog, hij dacht er duidelijk anders over en maakte vlak voor het einde toch nog de 2 - 2! Dan maar een punt, altijd beter dan verliezen!

En dat werd ook de eindstand. Meer zat er ook niet in! Aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd, we spelen dan een thuiswedstrijd tegen Candia uit Rhenen. Ook deze tegenstander staat vrij laag in de stand, maar we hebben gezien dat dat niets hoeft uit te maken. Een aantal spelers is er helaas niet bij, Dikkie moet nog bijkomen van zijn gespeelde 1e helft van afgelopen zaterdag en Jeroen loopt een hardloopwedstrijd maar daarentegen is Ed terug uit Oostenrijk en Gertjan is ook weer aanwezig. Dus spelers genoeg zou je zeggen!

Alleen onze vaste thuisscheidsrechter van de laatste wedstrijden is helaas voorlopig niet inzetbaar. Ruud, wegens zijn verdiensten in het verleden als speler van musketiers 3 en 4 nog altijd als erelid verbonden aan musketiers 3, wilde graag weer een keertje trainen. Zodoende trainde hij tijdens de winterstop weer eens mee. Helaas liep het anders dan verwacht. Ruud kwam zeer ongelukkig terecht en brak daarbij zijn enkel. Hierdoor moest Ruud geopereerd worden en zit hij nu met zijn pootje omhoog. Namens Musketiers 3 wil ik Ruud nogmaals beterschap wensen en we hopen op een voorspoedig herstel!

Aanstaande zaterdag 10 februari trappen wij om 14:30 af op ons sportpark in Elst voor de wedstrijd tegen Candia. We hopen u te zien!

***
16-12-2017

Het zou zo mooi geweest zijn: “MUSKETIERS 3 HERBSTMEISTER 2017". Maar helaas is dat net niet gelukt. We hadden nog een klein kansje. Afgelopen zaterdag stond er voor ons nog een uitwedstrijd tegen Candia op het programma, terwijl koploper Merino’s 6 vrij was. Hadden we die wedstrijd gewonnen dan waren wij de nummer 1 geweest. Maar helaas, de wedstrijd bij Candia werd afgelast. En zo bleven we dus staan op de 2e plek op slechts 1 punt van de Merino’s.

Een positie waar we overigens behoorlijk trots op mogen zijn! Met 7 overwinningen, 1 gelijkspel en slechts 1 nederlaag hebben we een seizoensstart waar veel elftallen jaloers op zijn. En ja dan kruipt het gevoel van kampioen kunnen worden toch langzaam naar binnen bij veel spelers. Laten we eerlijk zijn, het zou ook fantastisch zijn! Maar we moeten ook realistisch blijven. We krijgen nog een aantal hele moeilijke wedstrijden tegen sterke tegenstanders.

Vanaf 3 februari gaan wij er als team alles aan doen om het seizoen een goed vervolg te geven. Eindigt het dan in een kampioenschap, dan is de kans groot dat spelers en staf van musketiers 3 een paar dagen op een tropisch eiland het hele seizoen gaan evalueren!! Maar spelen we een leuke 2e seizoenshelft en worden we geen kampioen, is er niets aan de hand. Misschien is dat eigenlijk nog wel iets beter zelfs! Spelers als Arie en Ed, en misschien zijn er nog wel een paar, wilden afgelopen seizoen eigenlijk stoppen. Ze zijn toch nog een jaartje gebleven en nu het zo goed gaat bestaat er natuurlijk de kans dat ze bij een eventuele titel zullen stoppen. Denk aan het gezegde: “ Op het hoogtepunt stoppen”. Volgt er geen titel, dan hebben ze eigenlijk geen enkele reden om te stoppen! Verder circuleren er ook al foto’s van nieuwe voetbalschoenen bij Arie en Dikkie. Zij moeten dus sowieso voorlopig blijven voetballen.

Zonder gekheid, we hebben een leuk elftal bestaande uit 20-ers, 30-ers, 40-ers en 50-ers waar gezelligheid en plezier voorop staat maar waar ook zeker fanatiek gevoetbald wordt zowel in wedstrijden als op de training. Kliko’s zijn soms zelfs niet veilig tijdens trainingen! Voor verdere details over de kliko’s verwijs ik u graag naar Arjan Vermeer!

Zoals gezegd, 3 februari starten we weer. We spelen dan een uitwedstrijd tegen Merino’s 7. Maar dat betekent niet dat we tijdens de winterstop helemaal niet gaan trainen! Om sterk aan de 2e seizoenshelft te kunnen beginnen mag er eigenlijk geen training worden overgeslagen! Vandaar dat er gewoon op woensdagavond en zaterdagmiddag getraind zal worden! Mits het weer het toelaat natuurlijk. Verder is Gerben 3 februari ook weer terug en hij zal, als hij zijn conditie op peil heeft gehouden tenminste, weer van de partij zijn. Verder hopen we dat alle geblesseerde spelers weer fit zullen zijn. Jos van de Klift heeft in ieder geval zijn 1e training er al weer opzitten dus dat zijn goede berichten!

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

***
02-12-2017

Wederom​ ​was​ ​het​ ​afgelopen​ ​zaterdag​ ​een​ ​zware​ ​wedstrijd​ ​voor​ ​ons.​ ​Veenendaal​ ​6​ ​was​ ​de tegenstander.​ ​Zij​ ​staan​ ​een​ ​paar​ ​plekken​ ​onder​ ​ons,​ ​maar​ ​daar​ ​was​ ​niet​ ​veel​ ​van​ ​te​ ​merken! Het​ ​was​ ​gewoon​ ​een​ ​goeie​ ​ploeg​ ​en​ ​zodoende​ ​moesten​ ​we​ ​vol​ ​aan​ ​de​ ​bak.​ ​Tegelijk​ ​zie​ ​je ook​ ​dat​ ​je​ ​de​ ​te​ ​kloppen​ ​ploeg​ ​bent​ ​als​ ​je​ ​koploper​ ​bent!​ ​De​ ​tegenstanders​ ​​ ​zijn​ ​tot​ ​op​ ​het bot​ ​gemotiveerd​ ​om​ ​ons​ ​een​ ​nederlaag​ ​te​ ​bezorgen.​ ​Gelukkig​ ​zijn​ ​wij​ ​fysiek​ ​en​ ​mentaal​ ​zeer sterk​ ​en​ ​kunnen​ ​we​ ​een​ ​stootje​ ​hebben,​ ​zo​ ​ook​ ​afgelopen​ ​zaterdag.

Na​ ​een​ ​1e​ ​helft​ ​waarin​ ​beide​ ​ploegen​ ​behoorlijk​ ​aan​ ​elkaar​ ​gewaagd​ ​waren,​ ​maar​ ​er​ ​geen echte​ ​kansen​ ​zijn​ ​geweest,​ ​gingen​ ​we​ ​thee​ ​drinken​ ​met​ ​een​ ​0-0​ ​tussenstand.​ ​Gelijk​ ​na​ ​de rust​ ​was​ ​het​ ​alsof​ ​we​ ​nog​ ​in​ ​de​ ​kleedkamer​ ​zaten.​ ​We​ ​werden​ ​overrompeld​ ​en​ ​wisten​ ​even niet​ ​waar​ ​we​ ​het​ ​zoeken​ ​moesten.​ ​We​ ​kwamen​ ​0-1​ ​achter​ ​en​ ​de​ ​0-2​ ​ging​ ​er​ ​op​ ​een miraculeuze​ ​wijze​ ​gelukkig​ ​niet​ ​in.​ ​Vanaf​ ​dat​ ​moment​ ​waren​ ​we​ ​weer​ ​wakker​ ​en​ ​gingen​ ​we beter​ ​voetballen!​ ​En​ ​toen​ ​kreeg​ ​Dikkie​ ​de​ ​bal​ ​voor​ ​zijn​ ​rechter​ ​“chocoladebeen”.​ ​De​ ​bal​ ​ging niet​ ​over​ ​het​ ​hek​ ​naar​ ​de​ ​tennisbaan,​ ​nee​ ​hij​ ​ging​ ​strak​ ​in​ ​het​ ​hoekje:​ ​het​ ​was​ ​een​ ​doelpunt! 1-1,​ ​we​ ​waren​ ​terug​ ​in​ ​de​ ​wedstrijd!​ ​En​ ​alsof​ ​het​ ​nog​ ​niet​ ​genoeg​ ​was​ ​scoorde​ ​Dikkie​ ​de​ ​2-1 ook​ ​nog!!​ ​Toen​ ​hadden​ ​we​ ​dus​ ​weer​ ​een​ ​voorsprong​ ​te​ ​pakken!​ ​En​ ​nu​ ​uitspelen,​ ​zou​ ​je zeggen!​ ​Nou,​ ​nee​ ​dus!​ ​We​ ​kregen​ ​weer​ ​een​ ​tegendoelpunt​ ​om​ ​onze​ ​oren!​ ​En​ ​wat​ ​voor​ ​één! Een​ ​knullig​ ​rollertje​ ​die​ ​precies​ ​overal​ ​tussendoor​ ​rolde​ ​en​ ​die​ ​door​ ​ons​ ​allemaal​ ​gemist werd​ ​en​ ​uiteindelijk​ ​in​ ​het​ ​doel​ ​belandde.​ ​2​ ​-​ ​2​ ​was​ ​nu​ ​de​ ​stand,​ ​nog​ ​altijd​ ​niets​ ​aan​ ​de​ ​hand want​ ​het​ ​was​ ​nog​ ​niet​ ​afgelopen!​ ​En​ ​zeker​ ​niet​ ​toen​ ​wij​ ​de​ ​mogelijkheid​ ​kregen​ ​om​ ​de wedstrijd​ ​definitief​ ​op​ ​slot​ ​te​ ​gooien.​ ​We​ ​kregen​ ​namelijk​ ​een​ ​penalty.​ ​Jos​ ​nam​ ​hem​ ​en​ ​Jos schoot​ ​hem​ ​perfect​ ​in.​ ​De​ ​keeper​ ​was​ ​kansloos​ ​alleen…. …..DIE​ ​PAAL!!​ ​Via​ ​de​ ​paal​ ​vloog​ ​de​ ​bal​ ​naast.​ ​Het​ ​bleef​ ​dus​ ​2​ ​-​ ​2!​ ​​ ​En​ ​kort​ ​hierna​ ​werd afgefloten​ ​en​ ​zo​ ​was​ ​de​ ​eindstand​ ​2​ ​-​ ​2!

Ik​ ​denk​ ​dat​ ​beide​ ​teams​ ​hier​ ​achteraf​ ​goed​ ​mee​ ​kunnen​ ​leven.​ ​We​ ​hadden​ ​kunnen​ ​winnen maar​ ​evengoed​ ​kunnen​ ​verliezen​ ​en​ ​dan​ ​is​ ​een​ ​gelijkspel​ ​een​ ​terechte​ ​uitslag!​ ​Wel​ ​zijn​ ​wij door​ ​dit​ ​gelijke​ ​spel​ ​onze​ ​nummer​ ​1​ ​positie​ ​kwijt.​ ​Merino’s​ ​6​ ​heeft​ ​gewonnen​ ​en​ ​staat zodoende​ ​nu​ ​1​ ​puntje​ ​boven​ ​ons.​ ​Maar​ ​die​ ​plek​ ​op​ ​de​ ​ranglijst​ ​zegt​ ​niet​ ​zoveel.​ ​We​ ​hebben gezien​ ​dat​ ​er​ ​circa​ ​6​ ​ploegen​ ​heel​ ​dicht​ ​bij​ ​elkaar​ ​liggen.​ ​Maar​ ​wij​ ​hebben​ ​een​ ​perfecte uitgangspositie​ ​om​ ​na​ ​de​ ​winterstop​ ​goed​ ​bovenin​ ​mee​ ​te​ ​blijven​ ​draaien.​ ​Onze wereldreiziger​ ​Gerben​ ​is​ ​dan​ ​als​ ​het​ ​goed​ ​is​ ​weer​ ​terug​ ​en​ ​we​ ​hopen​ ​onze​ ​2​ ​andere “Jossen”​ ​ook​ ​weer​ ​te​ ​mogen​ ​verwelkomen​ ​na​ ​hun​ ​blessures.​ ​En​ ​zo​ ​hebben​ ​we​ ​dan​ ​een ruime​ ​selectie​ ​om​ ​het​ ​seizoen​ ​af​ ​te​ ​maken.

Maar​ ​eerst​ ​aanstaande​ ​zaterdag​ ​de​ ​uitwedstrijd​ ​tegen​ ​Merino’s​ ​7​ ​en​ ​dan​ ​16​ ​december​ ​nog een​ ​uitwedstrijd​ ​tegen​ ​Candia​ ​en​ ​dan​ ​weten​ ​we​ ​precies​ ​waar​ ​we​ ​staan​ ​halverwege​ ​het seizoen. Graag​ ​wil​ ​ik​ ​nog​ ​wel​ ​even​ ​een​ ​compliment​ ​maken​ ​aan​ ​onze​ ​enige​ ​dame​ ​in​ ​de​ ​selectie!​ ​Haar naam:​ ​Laura! Afgelopen​ ​zaterdag​ ​was​ ​een​ ​fysiek​ ​zware​ ​pot​ ​maar​ ​Laura​ ​stond​ ​haar​ ​mannetje​ ​en​ ​ze maakte​ ​het​ ​de​ ​tegenstanders​ ​knap​ ​lastig!​ ​Zonder​ ​gepiep​ ​of​ ​gezeur,​ ​gewoon​ ​bikkelen! Keurig​ ​Laura!! Caroline​ ​is​ ​uiteraard​ ​ook​ ​onderdeel​ ​van​ ​onze​ ​groep​ ​maar​ ​zij​ ​heeft​ ​helaas​ ​een​ ​hardnekkige blessure​ ​en​ ​speelt​ ​daarom(nog)​ ​niet! En​ ​nu​ ​op​ ​naar​ ​zaterdag!​ ​13.00​ ​is​ ​de​ ​aftrap​ ​bij​ ​de​ Merino’s​ ​in​ ​Veenendaal!

***
25-11-2017

Valleivogels​ ​10​ ​was​ ​zaterdag​ ​25​ ​november​ ​onze​ ​volgende​ ​tegenstander.​ ​Ondanks​ ​het vroege​ ​tijdstip​ ​waren​ ​we​ ​zo​ ​goed​ ​als​ ​compleet.​ ​We​ ​speelden​ ​namelijk​ ​al​ ​om​ ​12.30. Arie​ ​hoefde​ ​zich​ ​niet​ ​eens​ ​om​ ​te​ ​kleden​ ​en​ ​Nico​ ​kon​ ​even​ ​een​ ​weekje​ ​vrij​ ​nemen.​ ​En​ ​zelfs toen​ ​hadden​ ​we​ ​nog​ ​3​ ​wisselspelers!​ ​We​ ​waren​ ​er​ ​dus​ ​klaar​ ​voor. We​ ​speelden​ ​overigens​ ​op​ ​een​ ​heel​ ​slecht​ ​bespeelbaar​ ​veld,​ ​maar​ ​goed​ ​daar​ ​had​ ​de tegenstander​ ​ook​ ​last​ ​van.

Na​ ​de​ ​aftrap​ ​begonnen​ ​we​ ​op​ ​een​ ​rustig​ ​tempo​ ​aan​ ​de​ ​wedstrijd.​ ​Wij​ ​hadden​ ​een​ ​licht overwicht​ ​maar​ ​er​ ​ging​ ​ook​ ​nog​ ​wel​ ​eens​ ​wat​ ​verkeerd.​ ​Gelukkig​ ​kwamen​ ​we​ ​op​ ​een​ ​1​ ​-​ ​0 voorsprong!​ ​Jeroen​ ​had​ ​nog​ ​geen​ ​bal​ ​geraakt​ ​maar​ ​zijn​ ​eerste​ ​balcontact​ ​was​ ​gelijk​ ​goud waard!​ ​Vervolgens​ ​kwamen​ ​we​ ​niet​ ​echt​ ​in​ ​de​ ​problemen.​ ​Goed​ ​was​ ​het​ ​niet​ ​maar​ ​ook valleivogels​ ​bracht​ ​niet​ ​veel.​ ​Door​ ​een​ ​domme​ ​overtreding​ ​van​ ​ene​ ​René​ ​Stuivenberg kwamen​ ​we​ ​met​ ​10​ ​man​ ​te​ ​staan.​ ​Hij​ ​was​ ​te​ ​laat​ ​met​ ​zijn​ ​sliding​ ​en​ ​moest​ ​zodoende​ ​met geel​ ​10​ ​minuten​ ​toekijken.​ ​En​ ​zo​ ​werd​ ​het​ ​toch​ ​nog​ ​gevaarlijk​ ​in​ ​de​ ​1e​ ​helft​ ​met​ ​10​ ​man tegen​ ​een​ ​goed​ ​team.​ ​Ter​ ​geruststelling,​ ​ik​ ​heb​ ​René​ ​er​ ​op​ ​aangesproken​ ​en​ ​hij​ ​heeft beloofd​ ​het​ ​niet​ ​meer​ ​te​ ​doen! Gelukkig​ ​kregen​ ​we​ ​geen​ ​doelpunt​ ​tegen​ ​in​ ​die​ ​10​ ​minuten​ ​en​ ​dus​ ​konden​ ​we​ ​gaan​ ​rusten met​ ​een​ ​1​ ​-​ ​0​ ​voorsprong.

Na​ ​de​ ​rust​ ​speelden​ ​we​ ​lekker​ ​verder.​ ​We​ ​waren​ ​beter​ ​en​ ​we​ ​kregen​ ​wat​ ​kleine​ ​kansjes. En​ ​toen​ ​kwam​ ​dat​ ​ene​ ​moment. Hadden​ ​we​ ​vorige​ ​week​ ​nog​ ​een​ ​prachtige​ ​vrije​ ​trap​ ​van​ ​Jos​ ​die​ ​doel​ ​trof​ ​en​ ​weer​ ​een​ ​week eerder​ ​een​ ​schitterend​ ​doelpunt​ ​van​ ​Gertjan,​ ​nu​ ​deed​ ​Gertjan​ ​er​ ​nog​ ​een​ ​schepje​ ​bovenop! Ik​ ​weet​ ​niet​ ​precies​ ​hoe​ ​ik​ ​het​ ​moet​ ​omschrijven,​ ​maar​ ​hij​ ​kreeg​ ​de​ ​bal​ ​op​ ​ongeveer dezelfde​ ​plek​ ​als​ ​Van​ ​Basten​ ​bij​ ​het​ ​EK​ ​van​ ​‘88​ ​door​ ​de​ ​lucht​ ​aangespeeld.​ ​Hij​ ​bedacht​ ​zich geen​ ​moment​ ​en​ ​hij​ ​nam​ ​de​ ​bal​ ​in​ ​1x​ ​op​ ​zijn​ ​pantoffel.​ ​En​ ​dit​ ​schot​ ​ging​ ​nog​ ​iets​ ​harder​ ​en iets​ ​beter​ ​in​ ​de​ ​kruising​ ​dan​ ​zijn​ ​vorige​ ​doelpunt.​ ​Het​ ​was​ ​echt​ ​een​ ​prachtig​ ​doelpunt.​ ​Zelfs de​ ​tegenstander​ ​stond​ ​met​ ​open​ ​mond​ ​te​ ​kijken! Maar​ ​ook​ ​na​ ​zo’n​ ​doelpunt​ ​gaat​ ​de​ ​wedstrijd​ ​gewoon​ ​door.​ ​We​ ​kwamen​ ​niet​ ​in​ ​de problemen​ ​en​ ​kregen​ ​zelfs​ ​meerdere​ ​kansen​ ​op​ ​een​ ​grotere​ ​voorsprong.​ ​Maar​ ​hij​ ​viel​ ​niet en​ ​met​ ​name​ ​Dikkie​ ​had​ ​2​ ​grote​ ​kansen.​ ​En​ ​toen​ ​kwam​ ​er​ ​een​ ​vrije​ ​trap​ ​voor​ ​valleivogels​ ​op een​ ​gevaarlijke​ ​plek. En​ ​die​ ​schoten​ ​ze​ ​snoeihard​ ​binnen!​ ​Ja​ ​en​ ​toen​ ​stond​ ​het​ ​1​ ​-​ ​2​ ​en​ ​maakten​ ​wij​ ​het​ ​onszelf weer​ ​onnodig​ ​lastig.​ ​Het​ ​waren​ ​nog​ ​een​ ​paar​ ​zware​ ​minuten​, ​maar​ ​we​ ​hebben​ ​de​ ​zege​ ​de eindstreep​ ​over​ ​getrokken.​ ​En​ ​zo​ ​wonnen​ ​we​ ​van​ ​een​ ​belangrijke​ ​concurrent!​ ​Die​ ​staat​ ​nu op​ ​een​ ​afstand​ ​en​ ​nog​ ​mooier,​ ​we​ ​staan​ ​weer​ ​boven​ ​aan!​ ​VV​ ​Veenendaal​ ​heeft​ ​verloren​ ​dus die​ ​zijn​ ​we​ ​voorbij​ ​gegaan​ ​en​ ​ook​ ​de​ ​Merino’s​ ​is​ ​Veenendaal​ ​voorbij​ ​gegaan​ ​en​ ​zij​ ​staan​ ​nu 2e​ ​achter​ ​ons​ ​op​ ​slechts​ ​1​ ​puntje!​ ​Dus​ ​het​ ​blijft​ ​voorlopig​ ​nog​ ​wel​ ​spannend.

Aanstaande​ ​zaterdag​ ​spelen​ ​we​ ​een​ ​thuiswedstrijd​ ​tegen​ ​VV​ ​Veenendaal.​ ​Het​ ​is​ ​het​ ​andere team​ ​van​ ​Veenendaal​ ​bij​ ​ons​ ​in​ ​de​ ​competitie.​ ​We​ ​trappen​ ​af​ ​om​ ​12.30. En​ ​dan​ ​volgt​ ​er​ ​nog​ ​1​ ​wedstrijd​ ​uit​ ​tegen​ ​de​ ​Merino’s​ ​en​ ​dan​ ​is​ ​het​ ​winterstop.​ ​We​ ​gaan​ ​er alles​ ​aan​ ​doen​ ​om​ ​de​ ​winterstop​ ​als​ ​koploper​ ​in​ ​te​ ​gaan​ ​en​ ​dan​ ​zien​ ​we​ ​komend​ ​voorjaar wel​ ​waar​ ​het​ ​schip​ ​gaat​ ​stranden!

Sinds​ ​afgelopen​ ​zaterdag​ ​is​ ​onze​ ​technische​ ​staf​ ​overigens​ ​uitgebreid​ ​met​ ​Kees​ ​van Swetselaar. Arie​ ​en​ ​Jan​ ​konden​ ​door​ ​de​ ​spanning​ ​niet​ ​altijd​ ​meer​ ​helder​ ​denken​ ​en​ ​daarom​ ​is​ ​het​ ​goed dat​ ​Kees​ ​is​ ​aangetrokken.​ ​Officieus​ ​was​ ​hij​ ​al​ ​lid​ ​maar​ ​nu​ ​zijn​ ​de​ ​contracten​ ​officieel getekend​ ​en​ ​nu​ ​kan​ ​Kees​ ​er​ ​niet​ ​meer​ ​onderuit!​ ​Kees,​ ​welkom!!

***
18-11-2017

Na de toch wel teleurstellende wedstrijd van een week eerder stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen VRC 8 op het programma. VRC staat laatste dus dat leek een mooie kans om ons te herstellen van een week eerder. Maar het was lastig om genoeg mensen op de been te krijgen. We zitten met blessures, sommigen gaan een weekendje weg en weer anderen moeten werken en dan hebben we ook nog iemand die de intocht van Sinterklaas moest begeleiden of zoiets met een pet op en een zak op zijn rug, ik weet het ook niet!

Maar voor dit soort klusjes hebben we Arie. Hij bijt zich erin vast en laat niet los voor het opgelost is. En ja hoor, ook afgelopen zaterdag hadden we uiteindelijk weer genoeg mensen. We kregen hulp van Raymond, Lars en Nicolas. Super mannen!! En Arie, ook voor jou weer complimenten! Niet voor niets ben jij ook gekozen tot man of the match!

Maar laat ik eerst eens vertellen hoe de wedstrijd verliep. Het was koud, het was nat en er stond aardig wat wind! Eigenlijk geen weer om te voetballen! Maar goed, echte mannen (en dame) als we zijn, begonnen we toch aan de wedstrijd. Aan het spelbeeld was niet echt te zien dat wij bovenin spelen en dat VRC onderaan staat. Het was niet zo best namelijk. Wel kwamen we voor rust op een 1 - 0
voorsprong via Raymond. Met die stand gingen we thee drinken.

Ondanks de wissels in de rust en de gehouden peptalk gingen we de 2e helft gewoon verder zoals we de 1e helft waren geëindigd. En zoals ik al eerder aangaf, dat was niet best! VRC had ook door dat er misschien wat te halen viel en zij kwamen zelfs terug tot 1 - 1. Maar gelukkig vanaf dat moment werd het ietsje beter. We kwamen wederom op voorsprong! Deze keer was het Jos Tollenaar die een vrije trap feilloos in het hoekje schoot, prachtig doelpunt! Nou had Jos in de 1e helft al even geoefend maar laten we het daar maar een andere keer over hebben. Nu stonden we 2 - 1 voor gelukkig! Helaas voor VRC raakte een speler van hun zo geblesseerd dat hij niet verder kon. Maar ze hadden ook geen wisselspelers meer tussen toen stonden ze met z’n tienen. Ze wilden wel door voetballen maar uiteraard werd het toen voor ons wel een stuk makkelijker. We liepen via 2 doelpunten van Jeroen en nog eentje van Lars uit naar 5 - 1. Dat werd ook de eindstand. Een beetje geflatteerd misschien omdat VRC maar met z’n tienen speelden, maar desondanks waren wij wel blij met de 3 punten.

Voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen valleivogels zal het alleen wel beter moeten. Want ook zij draaien bovenin mee. Laten we hopen op weinig afzeggingen zodat we zo compleet mogelijk kunnen
aantreden tegen de’’Valleybirds”!! Ook dit wordt weer een moeilijk potje maar als het goed gaat zijn het wel de mooiste wedstrijden. We gaan het zien! Aftrap is in ieder geval aanstaande zaterdag om 12.30 in Scherpenzeel.

***
11-11-2017

In​ ​de​ ​auto​ ​onderweg​ ​naar​ ​Veenendaal​ ​voelde​ ​ik​ ​toch​ ​een​ ​beetje​ ​een​ ​gezonde​ ​spanning. Niet​ ​alleen​ ​bij​ ​mijzelf​ ​maar​ ​ook​ ​bij​ ​mijn​ ​medepassagiers.​ ​Het​ ​was​ ​ook​ ​een​ ​hele​ ​belangrijke wedstrijd​ ​voor​ ​ons.​ ​Bij​ ​winst​ ​zou​ ​het​ ​echt​ ​op​ ​een​ ​sprookje​ ​gaan​ ​lijken,​ ​maar​ ​bij​ ​een​ ​nederlaag zou​ ​er​ ​ook​ ​nog​ ​niets​ ​aan​ ​de​ ​hand​ ​zijn.​ ​Alleen​ ​als​ ​je​ ​5​ ​wedstrijden​ ​achter​ ​elkaar​ ​gewonnen hebt,​ ​dan​ ​wil​ ​je​ ​die​ ​6e​ ​wedstrijd​ ​ook​ ​winnen!

We​ ​hadden​ ​een​ ​goeie​ ​groep.​ ​Peter​ ​en​ ​Geerten​ ​waren​ ​vrij​ ​met​ ​hun​ ​eigen​ ​elftal​ ​en​ ​zij​ ​wilden graag​ ​met​ ​ons​ ​mee​ ​doen,​ ​nogmaals​ ​dank​ ​heren!​ ​En​ ​zo​ ​hadden​ ​we​ ​toch​ ​weer​ ​3 wisselspelers.​ ​Maar,​ ​hoe​ ​zal​ ​ik​ ​het​ ​zeggen,​ ​het​ ​werd​ ​niet​ ​onze​ ​wedstrijd!​ ​Jos​ ​van​ ​der​ ​Linden viel​ ​al​ ​heel​ ​snel​ ​uit​ ​met​ ​een​ ​spierblessure.​ ​Dat​ ​was​ ​jammer!​ ​Daarna​ ​kwamen​ ​we​ ​nog​ ​wel​ ​via een​ ​werkelijk​ ​schitterend​ ​doelpunt​ ​op​ ​een​ ​0-1​ ​voorsprong!​ ​Als​ ​een​ ​ware​ ​Klaas-Jan Huntelaar​ ​nam​ ​Gertjan​ ​de​ ​bal​ ​in​ ​1x​ ​uit​ ​de​ ​lucht​ ​en​ ​schoot​ ​hij​ ​hem​ ​diagonaal​ ​snoeihard​ ​tegen de​ ​touwen.​ ​Schitterend​ ​doelpunt! Maar​ ​na​ ​dit​ ​doelpunt​ ​was​ ​het​ ​wel​ ​even​ ​over​ ​voor​ ​ons​ ​in​ ​de​ ​wedstrijd.​ ​Als​ ​eerste​ ​kregen​ ​we een​ ​strafschop​ ​tegen.​ ​In​ ​onze​ ​ogen​ ​was​ ​het​ ​geen​ ​strafschop,​ ​maar​ ​goed​ ​de​ ​scheidsrechter gaf​ ​hem​ ​en​ ​toen​ ​stond​ ​het​ ​1-1.​ ​Even​ ​later​ ​krijgt​ ​Denny​ ​eerst​ ​een​ ​gele​ ​kaart​ ​en​ ​vrijwel​ ​direct er​ ​na​ ​een​ ​rode​ ​kaart.​ ​Ook​ ​hier​ ​waren​ ​wij​ ​het​ ​niet​ ​mee​ ​eens,​ ​maar​ ​ook​ ​nu​ ​gold:​ ​we​ ​moesten door!​ ​Door​ ​twee​ ​beslissingen​ ​van​ ​de​ ​leidsman​ ​lieten​ ​wij​ ​ons​ ​van​ ​de​ ​kaart​ ​brengen​ ​en​ ​we speelden​ ​een​ ​aantal​ ​minuten​ ​tegen​ ​ons​ ​zelf.​ ​De​ ​tegenstander​ ​maakte​ ​er​ ​goed​ ​gebruik​ ​van en​ ​kwam​ ​op​ ​een​ ​3-1​ ​voorsprong.​ ​Na​ ​de​ ​3-1​ ​herpakten​ ​wij​ ​ons​ ​en​ ​speelden​ ​het​ ​restant​ ​van de​ ​1e​ ​helft​ ​weer​ ​geconcentreerd.​ ​We​ ​kregen​ ​zelfs​ ​nog​ ​wat​ ​kansjes​ ​om​ ​de​ ​aansluitende​ ​3-2 te​ ​maken,​ ​maar​ ​dat​ ​zat​ ​er​ ​helaas​ ​niet​ ​in.​ ​We​ ​gingen​ ​de​ ​rust​ ​in​ ​met​ ​een​ ​3-1​ ​achterstand. We​ ​moesten​ ​nu​ ​alleen​ ​nog​ ​de​ ​hele​ ​2e​ ​helft​ ​met​ ​10​ ​man​ ​tegen​ ​een​ ​sterke​ ​tegenstander spelen.​ ​Het​ ​zou​ ​dus​ ​zwaar​ ​gaan​ ​worden.​ ​

En​ ​dat​ ​werd​ ​het​ ​ook.​ ​We​ ​maakten​ ​nog​ ​wel​ ​een treffer,​ ​Peter​ ​scoorde​ ​netjes,​ ​maar​ ​we​ ​verloren​ ​uiteindelijk​ ​met​ ​9-2.​ ​Het​ ​was​ ​niet​ ​te​ ​doen​ ​met 10​ ​man​ ​tegen​ ​deze​ ​tegenstander.​ ​Want​ ​dat​ ​was​ ​ook​ ​duidelijk,​ ​de​ ​Merino’s​ ​6​ ​zal​ ​ook​ ​bovenin blijven​ ​meedraaien.​ ​Met​ ​11​ ​tegen​ ​11​ ​hadden​ ​we​ ​het​ ​ook​ ​zeker​ ​zwaar​ ​gehad​ ​maar​ ​we hadden​ ​absoluut​ ​niet​ ​met​ ​deze​ ​cijfers​ ​verloren.​ ​Gelukkig​ ​komen​ ​ze​ ​in​ ​het​ ​voorjaar​ ​nog​ ​naar Elst​ ​dan​ ​kunnen​ ​we​ ​revanche​ ​nemen!

Toen​ ​de​ ​frustratie​ ​wat​ ​weggetrokken​ ​was​ ​en​ ​we​ ​eens​ ​rustig​ ​alles​ ​op​ ​een​ ​rijtje​ ​gingen​ ​zetten, bleek​ ​dat​ ​we​ ​er​ ​nog​ ​steeds​ ​heel​ ​goed​ ​voor​ ​staan.​ ​We​ ​hebben​ ​nog​ ​altijd​ ​de​ ​minste verliespunten.​ ​We​ ​staan​ ​weliswaar​ ​niet​ ​meer​ ​bovenaan​ ​maar​ ​dat​ ​komt​ ​omdat​ ​VV Veenendaal​ ​een​ ​wedstrijd​ ​meer​ ​heeft​ ​gespeeld.​ ​Verder​ ​heeft​ ​iedere​ ​kampioen​ ​zijn​ ​mindere periode​ ​gedurende​ ​het​ ​seizoen.​ ​Ik​ ​heb​ ​eens​ ​gekeken​ ​naar​ ​het​ ​kampioensjaar​ ​van Feyenoord.​ ​Zij​ ​wonnen​ ​hun​ ​eerste​ ​9​ ​wedstrijden​ ​maar​ ​gingen​ ​toen​ ​ook​ ​punten​ ​verspelen. Dat​ ​was​ ​dus​ ​ongeveer​ ​na​ ​een​ ​kwart​ ​van​ ​de​ ​te​ ​spelen​ ​wedstrijden.​ ​Laat​ ​dat​ ​bij​ ​ons​ ​nou​ ​ook het​ ​geval​ ​zijn.​ ​Oké​ ​het​ ​klopt​ ​niet​ ​helemaal ​,​ ​maar​ ​het​ ​gaat​ ​om​ ​het​ ​idee!​ ​Alles​ ​is​ ​dus​ ​nog mogelijk.​ ​

Aanstaande​ ​zaterdag​ ​spelen​ ​we​ ​in​ ​Elst​ ​tegen​ ​VRC.​ ​Zij​ ​staan​ ​laatste​ ​dus​ ​we​ ​hopen ons​ ​zelfvertrouwen​ ​weer​ ​terug​ ​te​ ​krijgen​ ​in​ ​die​ ​wedstrijd.​ ​Maar​ ​we​ ​zullen​ ​wel​ ​moeten​ ​waken voor​ ​onderschatting. Het​ ​viel​ ​ons​ ​op​ ​dat​ ​er​ ​afgelopen​ ​zaterdag,​ ​voor​ ​onze​ ​begrippen​ ​dan,​ ​een​ ​hoop toeschouwers​ ​langs​ ​de​ ​lijn​ ​stonden.​ ​En​ ​niet​ ​alleen​ ​van​ ​de​ ​Merino’s,​ ​nee​ ​de​ ​Musketiers aanhangers​ ​waren​ ​zeker​ ​niet​ ​in​ ​de​ ​minderheid!​ ​Leuk​ ​dat​ ​jullie​ ​de​ ​moeite​ ​hebben​ ​genomen om​ ​bij​ ​ons​ ​te​ ​komen​ ​kijken.​ ​Wel​ ​jammer​ ​dat​ ​uitgerekend​ ​deze​ ​wedstrijd​ ​verloren​ ​ging​ ​maar er​ ​was​ ​genoeg​ ​te​ ​beleven​ ​in​ ​ieder​ ​geval! Zoals​ ​ik​ ​al​ ​zei​ ​spelen​ ​we​ ​aanstaande​ ​zaterdag​ ​een​ ​thuiswedstrijd​ ​tegen​ ​VRC.​ ​Aftrap​ ​is​ ​om 14.30​ ​misschien​ ​zien​ ​we​ ​jullie​ ​dan​ ​weer!

***
04-11-2017

Op zaterdag 4 november stond de uitwedstrijd tegen Jonathan uit Zeist op het programma. Nou kan ik natuurlijk een heel mooi verhaal op gaan hangen over hoe goed wij gespeeld hebben. Ik kan jullie vertellen over die schitterende redding van onze keeper Dick of over die geweldige loopactie van Nico langs de lijn en wat te denken over onze grensrechter Jos van der Linden, dat hij precies op het juiste moment vlagde waardoor de scheidsrechter floot en wij een vrije trap kregen en de tegenstander zo niet in een scoringspositie kon komen en eventueel de gelijkmaker had kunnen maken!

Daar zou ik over kunnen schrijven, alleen dan had ik er wel bij moeten zijn!! Helaas was ik verhinderd waardoor ik niet weet of al het eerder genoemde ook daadwerkelijk gebeurd is! Ik twijfel daar overigens geen moment aan. Want wat ik wel weet is dat ook deze wedstrijd weer werd gewonnen waardoor wij nog steeds de trotse koploper zijn. 5 wedstrijden gespeeld en de volle 15 punten!!

Tegen Jonathan was de 1e helft de mindere van de 2. Het liep nog niet zo goed. Maar de 2e helft ging beter en uiteindelijk werd deze wedstrijd gewonnen met 8 - 3, dankzij doelpunten van Dikkie(4), Raymond(2) en Gertjan(2). Uiteraard werden deze doelpuntenmakers goed bediend en ondersteund door de overige teamspelers. Helaas was de wedstrijd wel eerder afgelopen dan eigenlijk gepland. Bij een onschuldig duel kwam een speler van Jonathan zo ongelukkig neer dat hij door een ambulance moest worden opgehaald. Het ziet er naar uit dat deze speler een zware enkelblessure heeft opgelopen. Uiteraard wensen wij hem veel beterschap.Dit voorval heeft er wel voor gezorgd dat ik mijn net aangetrokken tenue weer kon gaan uittrekken want er werd niet meer verder gespeeld.

Aanstaande zaterdag volgt er weer een heuse kraker. We spelen dan in Veenendaal tegen het 6e van de Merino’s. Dit team heeft net als wij ook nog niet verloren, alleen zij hebben al wel 2x gelijk gespeeld. Het belooft dus weer een zware pot te worden. Maar wij zitten in een flow. Mannen die zouden stoppen met voetballen leven weer helemaal op dit seizoen. Er gaan zelfs verhalen dat op menig "screensaver" van de laptops van spelers van ons team de stand van Musketiers 3 te zien is en deze schijnt ook veelvuldig getoond te worden aan jaloerse collega’s!!

Wat zou het toch mooi zijn als wij op zaterdag 9 december na onze wedstrijd tegen de Merino’s 7 tijdens het winterfeest bij de Musketiers ons zelf kunnen kronen tot “HERBSTMEISTER”. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen!! Maar eerst zaterdag tegen het 6e van de Merino’s.

***
28-10-2017

Zaterdag 28 oktober 2017. De dag waarop Musketiers 3 wederom een concurrent op afstand zou kunnen zetten, de dag waarop Arie van Walsem zijn 55ste verjaardag vierde (wat ziet hij er nog goed uit he!) en de dag waarop bleek dat Ed last schijnt te hebben van een zeer defensieve hamstring!

14.30, VV Veenendaal en Musketiers staan klaar om af te trappen. Maar voor een aftrap heb je een scheidsrechter nodig! We hadden hem toch echt allemaal zien lopen, waar was hij nou? Gelukkig daar kwam hij aan en met een kleine vertraging begonnen we aan de wedstrijd.

Over de beginfase wil ik eigenlijk niet al te veel woorden vuil maken! Kort samengevat: die was niet best! Wij waren rommelig aan het voetballen en Veenendaal kreeg een aantal grote kansen. Maar, of onze keeper Dick hield de bal tegen of een verdediger van ons blokkeerde per ongeluk een schot van de tegenstander, ze kregen de bal er niet in! Na deze fase kwamen we beter in de wedstrijd. We kwamen beter in ons spel en Veenendaal moest even bijkomen. In deze fase kregen wij 2 / 3 grote kansen om op
voorsprong te komen. Maar ook bij ons ging de bal er niet in. Zo gingen we de rust in met een 0 - 0 stand.

In de rust ging Ed er uit en kwam Jos van der Linden in de ploeg en verder ging Eep er uit en voor Eep kwam Laura in de ploeg. De thee smaakte goed en we waren klaar voor de 2e helft. Het tempo lag in het begin van de 2e helft op een voor ons prima niveau, het lag namelijk laag. De wedstrijd leek een beetje dood te bloeden. Maar zoals zo vaak kwam daar weer verandering in. Het tempo ging omhoog en, het wordt eentonig, Jeroen kreeg de bal en hij scoort!! 1 - 0!! Nou zou het nog een spannend potje gaan worden want nu moest Veenendaal! Maar we bleven geconcentreerd! Helaas moest Jos van der Linden halverwege de 2e helft het veld al weer geblesseerd verlaten. En zo kwam Ed weer in de ploeg. Balen
voor Jos! Na weken fantastisch, ik mag wel zeggen geweldig, gekeept te hebben als stand-in keeper kon hij eindelijk weer voetballen en uitgerekend dan valt hij geblesseerd uit. Maar Jos, zaterdag is er weer een wedstrijd! Ed was blij nog even te kunnen voetballen, maar zou zijn hamstring het houden? De 2
voorgaande zware wedstrijden viel hij al na een minuut of 20 uit met een hamstringblessure. Hij stond toen overigens wel in de verdediging en had het toen zwaar. Nu stond hij voorin en had hij het makkelijker. Met de inmiddels voor Arjan ingevallen jarige Arie in de ploeg moesten we nog een half uurtje voetballen. En geloof het of niet, na een door Jos Tollenaar genomen corner kwam de bal via via bij Ed van Beek uit en hij, ja echt waar, hij scoorde!!! 2 - 0!! Heel musketiers 3 ging uit zijn plaat! Ja, hoe vaak scoort Ed ook! In de 1e helft schiet hij een 100% kans nog over de zijlijn en nu scoort hij de belangrijke 2 - 0!! We moesten nog even voetballen maar ook deze pot zou gewonnen gaan worden. Eindstand: 2 - 0

En zo hebben we nu dus 4 wedstrijden gespeeld en al 12 punten en staan we nog steeds bovenaan. Wel wordt er na afgelopen zaterdag een beetje getwijfeld aan de ernst van de hamstringblessure van Ed. Als je niet wilt verdedigen Ed kun je dat uiteraard ook gewoon zeggen! En als jij er voor zorgt dat je iedere keer als jij voorin staat scoort, mag jij lekker voorin spelen! Na de wedstrijd hebben we als team nog wat gedronken op de overwinning en op de verjaardag van Arie! 55 jaar oud en nog net zo fanatiek (nou ja, bijna net zo fanatiek) als vroeger! Overigens is Arie niet de enige vijftiger in ons team. Zo hebben we ook nog Nico, Eep, Ed, Jan en Kees. De laatste is geblesseerd maar hij kan niet wachten om weer lekker mee te ballen! Mannen, niets dan respect! Wij, jonkies, moeten nog maar zien of we op die
leeftijd nog voetballen!

Aanstaande zaterdag 4 november spelen we een uitwedstrijd tegen Jonathan uit Zeist. Dus dan kunnen we gewoon weer aan de bak. Uiteraard geldt dat ook gewoon voor de vijftigers!!!

***
21-10-2017

Na​ ​een​ ​weekje​ ​vrij​ ​te​ ​hebben​ ​gehad,​ ​ja​ ​dat​ ​hebben​ ​veteranen​ ​soms​ ​nodig,​ ​stond​ ​zaterdag 21​ ​oktober​ ​de​ ​bekerwedstrijd​ ​tegen​ ​Eemdijk​ ​op​ ​het​ ​programma.​ ​Eerst​ ​moest​ ​gekeken worden​ ​of​ ​we​ ​überhaupt​ ​genoeg​ ​spelers​ ​op​ ​de​ ​been​ ​konden​ ​krijgen.​ ​Een​ ​week​ ​eerder kregen​ ​we​ ​nog​ ​geen​ ​7-tal​ ​bij​ ​elkaar.​ ​De​ ​een​ ​ging​ ​naar​ ​een​ ​pretpark​ ​de​ ​ander​ ​ging​ ​een weekendje​ ​weg​ ​en​ ​weer​ ​een​ ​ander​ ​zat​ ​nog​ ​achter​ ​de​ ​leeuwen​ ​aan​ ​in​ ​Gambia!​ ​Vandaar​ ​dat de​ ​geplande​ ​wedstrijd​ ​tegen​ ​Candia​ ​niet​ ​door​ ​kon​ ​gaan,​ ​deze​ ​wordt​ ​op​ ​een​ ​later​ ​moment nog​ ​ingehaald.

Maar​ ​nu​ ​de​ ​wedstrijd​ ​tegen​ ​Eemdijk,​ ​zoals​ ​gezegd​ ​een​ ​bekerwedstrijd.​ ​We​ ​hadden​ ​nog​ ​wat blessuregevallen​ ​en​ ​wat​ ​vakantiegangers​ ​maar​ ​met​ ​hulp​ ​van​ ​Raymond​ ​uit​ ​het​ ​2e​ ​en​ ​Paul, die​ ​blij​ ​was​ ​weer​ ​eens​ ​op​ ​het​ ​veld​ ​te​ ​staan,​ ​hadden​ ​we​ ​toch​ ​weer​ ​een​ ​mooie​ ​groep.​ ​Wel beloofde​ ​het​ ​een​ ​zware​ ​wedstrijd​ ​te​ ​worden.​ ​Eemdijk​ ​speelt​ ​een​ ​klasse​ ​hoger​ ​namelijk.​ ​Maar met​ ​ons​ ​loopvermogen​ ​en​ ​spelinzicht​ ​hadden​ ​wij​ ​het​ ​idee​ ​ze​ ​goed​ ​tegenstand​ ​te​ ​kunnen gaan​ ​bieden. En​ ​dat​ ​ging​ ​ook​ ​behoorlijk​ ​goed.​ ​Misschien​ ​was​ ​er​ ​bij​ ​Eemdijk​ ​ook​ ​wel​ ​sprake​ ​van​ ​een​ ​lichte onderschatting​ ​maar​ ​dat​ ​neemt​ ​niet​ ​weg​ ​dat​ ​wij​ ​voor​ ​iedere​ ​meter​ ​vochten.​ ​Eemdijk​ ​kwam met​ ​1​ ​-​ ​0​ ​voor.​ ​Maar​ ​vrijwel​ ​direct​ ​was​ ​Gertjan​ ​onze​ ​goaltjesdief​ ​er​ ​weer,​ ​1​ ​-​ ​1!​ ​Keurige​ ​goal en​ ​toch​ ​ook​ ​lichte​ ​verbazing​ ​bij​ ​de​ ​tegenstander,​ ​dat​ ​was​ ​toch​ ​niet​ ​de​ ​bedoeling!​ ​Daar​ ​kwam de​ ​2​ ​-​ ​1​ ​voor​ ​Eemdijk.​ ​Maar​ ​ook​ ​nu​ ​toonden​ ​wij​ ​weer​ ​veerkracht!​ ​Een​ ​mooie​ ​pass​ ​van​ ​Jos op​ ​Raymond,​ ​Raymond​ ​liep​ ​keurig​ ​de​ ​ruimte​ ​in​ ​en​ ​hij​ ​schoot​ ​hem​ ​schitterend​ ​tegen​ ​de touwen,​ ​2​ ​-​ ​2!​ ​We​ ​stonden​ ​weer​ ​gelijk!​ ​​Helaas​ ​voor​ ​ons​ ​maakte​ ​Eemdijk​ ​voor​ ​rust​ ​nog​ ​wel de​ ​3​ ​-​ ​2​ ​maar​ ​we​ ​gingen​ ​met​ ​een​ ​goed​ ​gevoel​ ​rusten!

Het​ ​was​ ​een​ ​fysiek​ ​zware​ ​wedstrijd.​ ​Ed​ ​kreeg​ ​na​ ​een​ ​minuut​ ​of​ ​25​ ​al​ ​last​ ​van​ ​zijn​ ​hamstring en​ ​werd​ ​toen​ ​al​ ​gewisseld​ ​en​ ​Paul​ ​die​ ​kon​ ​in​ ​de​ ​rust​ ​nog​ ​net​ ​op​ ​zijn​ ​benen​ ​staan​ ​en​ ​die​ ​hield het​ ​toen​ ​ook​ ​voor​ ​gezien.​ ​Logisch​ ​ook​ ​na​ ​een​ ​poosje​ ​niet​ ​gevoetbald​ ​te​ ​hebben!​ ​Maar​ ​Paul, de​ ​eerste​ ​wedstrijdminuten​ ​zitten​ ​weer​ ​in​ ​de​ ​pocket!!

Nu​ ​nog​ ​de​ ​de​ ​2e​ ​helft.​ ​Het​ ​bleef​ ​een​ ​zware​ ​wedstrijd.​ ​Ondanks​ ​het​ ​overwicht​ ​van​ ​Eemdijk kregen​ ​wij​ ​ook​ ​nog​ ​een​ ​paar​ ​hele​ ​goede​ ​kansen​ ​om​ ​de​ ​3​ ​-​ ​3​ ​te​ ​maken.​ ​Zo​ ​kopte​ ​Jeroen maar​ ​net​ ​naast!​ ​Uiteindelijk​ ​liep​ ​Eemdijk​ ​verder​ ​uit,​ ​ze​ ​maakten​ ​de​ ​4​ ​-​ ​2​ ​en​ ​ook​ ​nog​ ​de​ ​5​ ​-​ ​2. Dit​ ​is​ ​ook​ ​de​ ​eindstand.​ ​Maar​ ​ons​ ​team​ ​verdient​ ​grote​ ​complimenten,​ ​we​ ​hebben​ ​lang​ ​stand gehouden​ ​maar​ ​uiteindelijk​ ​heeft​ ​Eemdijk​ ​verdiend​ ​gewonnen.​ ​

Het​ ​was​ ​voor​ ​ons​ ​een​ ​goede oefenwedstrijd​ ​voor​ ​de​ ​wedstrijd​ ​die​ ​we​ ​zaterdag​ ​spelen.​ ​We​ ​spelen​ ​dan​ ​in​ ​Elst​ ​tegen​ ​VV Veenendaal​ ​7.​ ​Deze​ ​wedstrijd​ ​is​ ​voor​ ​de​ ​competitie​ ​en​ ​Veenendaal​ ​is​ ​ook​ ​een​ ​naaste concurrent,​ ​dat​ ​belooft​ ​dus​ ​een​ ​spannend​ ​potje​ ​te​ ​worden. Wel​ ​zijn​ ​dan​ ​een​ ​aantal​ ​geblesseerde​ ​spelers​ ​weer​ ​terug,​ ​Dennie​ ​is​ ​weer​ ​terug​ ​uit​ ​Gambia en​ ​een​ ​aantal​ ​andere​ ​afwezigen​ ​zijn​ ​er​ ​ook​ ​weer​ ​bij​ ​gelukkig!​ ​Alleen​ ​Gerben​ ​niet……… Gerben​ ​is​ ​er​ ​pas​ ​na​ ​de​ ​winterstop​ ​weer,​ ​hij​ ​zit​ ​ver​ ​weg​ ​ergens​ ​in​ ​de​ ​jungle.​ ​Geniet​ ​van​ ​je trip!​ ​Maar​ ​weet​ ​wel​ ​dat​ ​als​ ​je​ ​terugkomt​ ​er​ ​geen​ ​enkele​ ​garantie​ ​op​ ​een​ ​basisplaats​ ​is!​ ​Je hebt​ ​vele​ ​concurrenten!! Nu​ ​op​ ​naar​ ​zaterdag,​ ​de​ ​belangrijke​ ​wedstrijd​ ​tegen​ ​Veenendaal!

***
07-10-2017

Voor aanvang van de 3e speelronde waren er 3 teams die hun eerste 2 competitiewedstrijden gewonnen hadden. Renswoude 5, Veenendaal 7 en uiteraard ons eigen team Musketiers 3 hadden de volle 6 punten uit 2 wedstrijden. In de 3e speelronde stond voor ons de wedstrijd tegen Renswoude 5 op het programma. Je mag wel zeggen een topwedstrijd zo vroeg in het seizoen! Van mijn teamgenoten begreep ik dat in voorgaande jaren Renswoude altijd een lastige tegenstander was voor de Mussen. Maar het is altijd weer afwachten of het hetzelfde team is waartegen gespeeld moet worden.
In de kleedkamer wordt ons voor de wedstrijd de opstelling weer verteld door Arie. Complimenten hoor! We hebben een aantal blessuregevallen er is er een op vakantie, maar toch staat er weer een opstelling waar geen speld tussen te krijgen is!

Vol zelfvertrouwen beginnen we aan de wedstrijd. Het wordt een lastige pot dat is gelijk te zien. Maar we zijn scherp en geconcentreerd en het staat goed. En daar komt de beloning, een scrimmage voor het doel van Renswoude en Jeroen is het scherpst. Hij schiet de bal snoeihard in de touwen, 1 - 0! Dat is mooi maar Renswoude geeft zich uiteraard nog niet gewonnen we moeten dus geconcentreerd blijven spelen. Weer komt er een bal in de zestien van Renswoude en daar komt hij overduidelijk tegen een hand van een verdediger van Renswoude aan, strafschop! Dik gaat de penalty nemen, een zekerheidje zou je zeggen! Helaas mist Dik de penalty maar gelukkig let Jos goed op en hij schiet hem alsnog overtuigend in het doel, 2 - 0! Omdat wij graag willen dat Dik de volgende wedstrijd weer meedoet even het volgende: ‘’Dik, uiteraard schoot jij de penalty perfect in! Perfecte snelheid en goed in de hoek! Je had alleen de pech dat de keeper van Renswoude in een bloedvorm was. Zo’n penalty stop je natuurlijk niet zomaar………..’’

Zo, rust! Eerst maar eens even bijkomen van onze goede 1e helft. We zullen geconcentreerd moeten blijven want we verwachten nog wel wat van Renswoude! Maar we hebben de thee net op,zijn koud begonnen aan de 2e helft als Jos een splijtende pass geeft op Dik en Dik faalt niet, hij kopt hem keurig binnen. 3 - 0! De buit lijkt nu wel binnen. Helaas moet ondergetekende de wedstrijd verlaten na een botsing met onze invalkeeper. Stilletjes hoorde ik ook dat de blessure misschien aan mijn leeftijd zou liggen…………... Ik doe daar uiteraard geen uitspraken over!

Gelukkig ging de wedstrijd gewoon verder en vanaf de kant zag ik nog dat Gertjan de bal aangespeeld kreeg en hij om zijn as draaide en hem subtiel op het doel afvuurde. Onhoudbaar voor de keeper strak in het hoekje, 4 - 0! Nu was het wel gespeeld. Het is uiteindelijk 4 - 1 geworden. Renswoude schoot nog een keer op het doel en dat in combinatie met een invalkeeper, regenachtig weer en natte handschoenen, dan kan het voorkomen dat er een tegendoelpunt valt. Maar daar vallen wij niet over natuurlijk.

Wij hebben 3 wedstrijden gespeeld en 9 punten. Door deze overwinning op Renswoude hebben wij hun achter ons gelaten in de stand. Nu zou alleen Veenendaal 7 nog gelijk met ons kunnen komen in punten. Zij waren wat later begonnen, zodoende was niet meteen duidelijk wat de uitslag van hun wedstrijd was. En wat bleek, Veenendaal had gelijk gespeeld! Dat betekent dat we na 3 wedstrijden alleen op kop staan met 2 punten voorsprong op de nummer 2. Uiteraard is het seizoen nog lang dus de platte kar hoeft nog niet besteld te worden maar we genieten wel even van de koppositie die we nu hebben.
En we zien wel waar het schip strandt! Op naar de volgende wedstrijd!

***
30-09-17

“Scorebordjournalistiek” is hoe het vaak genoemd wordt. Maar we kunnen er niet omheen, 2
wedstrijden gespeeld 6 punten! Dat zijn de keiharde cijfers!

Want ja, ook afgelopen zaterdag heeft musketiers 3 zijn wedstrijd weer gewonnen. Noodgedwongen moest Jos van der Linden keepen want onze vaste keeper Dick was geblesseerd en ook Oege kon niet
meedoen in verband met een blessure. Gelukkig hebben we een ruime selectie dus zodoende hadden we voldoende spelers. Tegen de verhouding in, tenminste dat vond ik, kwamen we op een 2 - 0 achterstand. Maar misschien hadden we dat wel even nodig! Spits Jeroen schrok wakker en scoorde zowaar 2x en Jos Tollenaar bedacht zich geen moment en scoorde met zijn RECHTERBEEN (want ook die heeft hij) de verdiende 3 - 2 nog voor rust. Dat was lekker rusten!

Kort na de rust kreeg Gert-Jan de bal en ja wat er nou precies gebeurde, ik weet het niet. Laten we het zo zeggen, er werd door de tegenstander niet zo goed verdedigd! Dat maakte voor ons niet uit, Gert-Jan lette goed op en maakte de 4 - 2. Een mooie voorsprong! Nu lekker rustig uitspelen, zou je zeggen