v.v. Musketiers

Nieuws

Archief

Terug naar de archief

JO11-1 overwintert in de Beker!

16-12-2018

JO11-1 overwintert in de Beker!

Gisteren speelde onze JO11-1 een bekerwedstrijd bij de JO11-6 van Jonathan in Zeist. Musketiers speelde ijzersterk en won de wedstrijd met 2-10. Hiermee zijn zij weer een ronde verder: TOP!!

Leider André schreef erover:

Vandaag stond de tweede knock-out wedstrijd in de beker op het programma. Na een goede trainingsweek hadden we er veel zin in, hoewel we van te voren hadden ingeschat dat het geen makkelijke pot zou worden. Joël en Twan begonnen op de bank, waardoor Lukas naast Sieme mocht beginnen in de spits. Raymon nam de plaats van Lukas over op het middenveld waardoor Joep als linksback begon. We begonnen goed aan de wedstrijd en bepaalden het spel. De meeste duels werden op het middenveld door ons gewonnen, waardoor we ook gevaarlijker waren dan de tegenstander. In de tweede minuut kregen we een grote kans. Raymon gaf een strakke voorzet van rechts en Lukas haalde in één keer uit. Hij had de pech dat de paal in de weg stond. De volgende grote kans kwam een tien minuten later. Dennis stoomde op over de as van het veld, gaf de pass op Lukas die bij de tweede paal vrij stond. Hij schoot de bal in het zijnet. Net voor de time-out kregen we nog een goede kans. Weer stak Dennis het veld over. Hij speelde de bal af op Joël. Hij kon hard uithalen, maar schoot helaas net naast.

In het tweede kwartier waren we nog iets feller in de duels, creëerden hierdoor nog meer kansen en gelukkig waren we nu wel scherp voor de goal. Ballen werden door de verdedigers en middenvelders snel veroverd. Er werd heel goed overgespeeld, de vrije man werd steeds gevonden en daardoor werd de ene na de andere kans gecreëerd. We waren net drie minuten aan de gang toen Joël op rechts de voorzet op Sieme gaf. Zijn kopbal miste kracht, waardoor de keeper deze kans nog kon keren. Een doelpunt hing in de lucht en twee minuten later was het eindelijk raak. Weer ging Joël er op rechts vandoor. Hij gaf strak voor. De verdediger raakte de bal volkomen verkeerd. Via een andere verdediger en de keeper rolde de bal uiteindelijk het doel in, 0-1. Nu gingen we ook een versnelling hoger spelen. Een minuut later ging Twan alleen op de keeper af, maar deze had een goede redding in huis. De volgende aanval was wel raak. Een lange bal van achteruit belande in het doelgebied. Verdedigers en keeper aarzelden een beetje, maar Joël niet…..hij was er als de kippen bij en schoot de bal rustig binnen, 0-2. Twan die eerder miste, kreeg het nu op zijn heupen. In de 23ste minuut kreeg hij de bal 10 meter over de middenlijn, hij dribbelde een stukje door, haalde met rechts uit en krulde de bal heel fraai in de rechterhoek, 0-3. Twee minuten later slingerde Lukas een corner voor de goal, die goed werd binnengekopt door Twan, 0-4. En de zuivere hattrick kwam ook nog voor Twan. Nu mocht Lukas vanaf de linkerkant een corner nemen. Twan liep goed in en tikte de 0-5 binnen. Een geweldige tweede kwart van de wedstrijd. De combinaties liepen goed en we maakten veel doelpunten. Achterin stond het als een huis. Mathijs speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en Dennis en Joep waren vandaag niet te passeren. Tim had de hele eerste helft maar 2 ballen gehad. Twee afstandsschoten die hij makkelijk kon pakken.

Na de rust namen we iets gas terug en soms ontbrak het aan concentratie. Dit gaf mogelijkheden voor Jonathan. De eerste vijf minuten na rust kreeg Jonathan al twee goede kansen, die Tim nog wist te keren. Daarna was het wel raak. Een speler van Jonathan brak door over onze linkerkant en haalde uit. Tim wist het schot nog te keren, maar in de rebound was een andere speler van Jonathan sneller dan onze verdedigers. Het antwoord van ons volgde meteen een minuut later. Een goede voorzet van Joël vanaf rechts. Raymon haalde verwoestend uit, maar de bal ging maar net naast…
Jonathan probeerde op te bouwen, maar Joep veroverde de bal al weer op het middenveld en stoomde op richting het doel van de tegenstander. Hij speelde goed over naar Joel. Deze schoot beheerst de 1-6 tegen de touwen. Meteen er na kregen we een kopie van de vorige aanval te zien. Weer was het Joep die meters maakte. Een goede steekbal volgde, waardoor Joël 1 tegen 1 kwam met de keeper. Dit keer ging de bal naast. In de 44ste minuut was het weer raak. Na een goede redding van Tim werd de lange bal lang gespeeld richting Joël. Hij draaide knap in 1 beweging weg bij zijn verdediger, dribbelde een aantal meter en passeerde de keeper kalm met een schuiver in de hoek, 1-7.

Voor het laatste kwartier kon de verkleumde Tim nog even in de spits spelen en nam Raymon zijn plek over in het doel. Dit deed hij overigens prima met een paar hele mooie reddingen! We speelden het laatste kwartier verder goed uit. Tim prikte zijn doelpuntje ook mee in de 52ste minuut. Twan speelde zichzelf goed vrij op een meter of 15 van het doel van de tegenstander…..hij kon zelf schieten, maar zag Tim vrij staan bij de tweede paal en speelde goed over. Tim kon de bal rustig binnen tikken 1-8. Jonathan deed toch nog wat terug en maakte een mooie goal. De speler draaide knap weg bij 1 van onze verdedigers en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Het was nog niet gedaan, er zouden nog twee doelpunten volgen. Eerst was het de beurt aan Niels. Hij kwam vanaf het middenveld en zette goed door en knokte zich door de verdediging heen. Zijn eerste schot werd nog gekraakt, maar in tweede instantie schoot hij toch raak 2-9. Het slotakkoord kwam van Dennis. Hij snelde een aantal Jonathanspelers voorbij en van dichtbij poeierde hij de tiende goal binnen.

Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Iedereen, niemand uitgezonderd, speelde vandaag op de toppen van hun kunnen. Bijna alle duels werden gewonnen, er werd goed vrijgelopen en (mede daarom) ook goed overgespeeld. Strakke corners en mooie voorzetten van de flanken. 10 doelpunten gemaakt en weinig kansen weggegeven. Een top-wedstrijd…..genieten voor de verkleumde, trouwe supporters aan de zijlijn! Door in de beker!

Statistieken:
0-1 e.d. '20
0-2 Joël (-) '22
0-3 Twan (-) '23
0-4 Twan (Lukas) '25
0-5 Twan (Lukas) '27
1-6 Joël (Joep) '42
1-7 Joël (-) '44
1-8 Tim (Twan) '52
2-9 Niels (-) '56
2-10 Dennis (-) '57