v.v. Musketiers

Nieuws

Archief

Terug naar de archief

Musk Wielerploeg - Mont Ventoux 2019

29-06-2019

Musk Wielerploeg - Mont Ventoux 2019

Een mooi belevingsverhaal uit Frankrijk. Geschreven door René, gevoeld door alle deelnemers:

De dag die je wist dat zou komen ( is eindelijk daar)" is een zin ooit geschreven door een bekende Nederlandse tekstschrijver. Voor ons was die dag vandaag. Een jaar na de Alpe d'huez zijn we vandaag met de hele groep de Mont Ventoux op gefietst. Nee ik zeg het verkeerd, ook dit jaar zijn we de berg op gefietst en op gelopen! Naast dat we dit jaar voor onze eigen persoonlijke motivaties naar boven fietsen, fietsen we ook nu ook voor een goed doel! Stichting de kleine bron is het doel wat dient als extra motivatie om de Mont Ventoux te bedwingen! De afgelopen maanden is er geld opgehaald en zijn er sponsoren gevonden die ons steunen voor dit mooie doel! Dankzij deze sponsoren stonden wij vandaag in een fantastische outfit klaar om de Mont Ventoux te beklimmen!
De eerste wekker stond vandaag om 3:30! "Ome Henk" ging samen met Jacqueline lopend deze berg te lijf! Aangezien de middag temperatuur uit zou komen tussen de 40 en 45 graden hadden zij besloten om vroeg te vertrekken. Nadat zij hadden genoten van het ontbijt zijn zij samen naar de voet van de Mont Ventoux gereden. Rond 5:15 waren zij de eersten die omhoog gingen!
De volgende groep vertrok om 5:30 met de fiets vanuit Sault richting "de top". En vervolgens vertrok de laatste groep rond 7:00 met de fiets, zij pakten de zwaarste weg om met de fiets boven te komen! Gelukkig bleven er nog een paar mensen over die met de zogenaamde bezemwagen iedereen konden voorzien van water en eten. Maar ook konden zij er voor zorgen dat wandelaars, fietsers die het te zwaar kregen bij hun konden instappen. Zo was er een fietster die het in verband met gezondheidsklachten te zwaar kreeg om boven te komen. Zij werd opgepikt door "de bezemwagen" , kwam op adem en heeft uiteindelijk samen met een " bezemwagen bijrijdster" lopend de top bereikt! Ik wil daarmee zeggen dat we als team deze klus hebben geklaard! Fietsers, lopers en de complete "bezemwagen crew" hebben er voor gezorgd dat we allemaal, ja echt allemaal, uiteindelijk samen op de top stonden! Ik kan jullie vertellen dat geeft een enorme kick! In 40 graden Celsius samen op de foto staan bij het beroemde Mont Ventoux bordje geeft een enorme voldoening! Zeker als je daarbij bedenkt dat door deze actie " De kleine bron" een geweldige donatie krijgt en dat alle persoonlijke motivaties zijn vervuld! Het moment van de gezamenlijke foto boven op de Mont Ventoux gaf een gevoel van euforie en blijdschap! Wauw wat was dat gaaf!!
Op de terug weg zijn we gestopt bij het monument van Tom Simpson. Hij overleed in 1967 bij de beklimming van de Mont Ventoux. Hij was weliswaar een professionele wielrenner maar als je het leven laat op zo'n klim dan zegt dat wat. Deze klim is simpelweg niet misselijk! Des te groter is onze prestatie!
Wij hebben het gered en daar zijn we heel blij mee! Terug gekomen bij onze accommodatie hebben wij genoten van een welverdiende plons in het zwembad. Dat was ook hard nodig, het was namelijk ruim 45 graden Celsius!
Onze taak/ missie is dan wel volbracht maar we gaan nog niet naar huis. Wellicht proberen we morgen de Mont Ventoux te beklimmen van een andere kant en anderen genieten van de prachtige omgeving!
Kortom, ook dit jaar zijn we weer met mooie mensen op pad om samen doelen te bereiken en dromen te verwezenlijken! Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben deel daarvan te mogen uitmaken!!

Houd voor updates én (ongetwijfeld veel) foto's/video's de Facebookpagina van Musk Wielerploeg in de gaten: https://www.facebook.com/musk.wielerploeg