v.v. Musketiers

Heren 4

Teamfoto: Heren 4

Sponsoren

Voeg- en Renovatiebedrijf Jos Tollenaar Dynamostaal BV Bouwinfrasupport.com

22.11.21

Tsja, hoe omschrijf je de situatie waar wij van Mussen 4 nu in zitten het duidelijkst. Ik heb er een aantal nachten van wakker gelegen maar denk nu de juiste metafoor gevonden te hebben.

We kennen allemaal wel zo’n geweldige oldtimer. En dan bedoel ik bijvoorbeeld zo’n cabriootje waar je elk jaar tijdens mooi, zonnig weer mee langs de kust of door de bossen reed. Deze auto liep altijd, starten en lopen! Maar toen kwam daar plots een jaar waarin er slechts een handvol keren in die auto gereden kon worden. Zonde, maar met regen en wind ga je natuurlijk niet zonder dak rijden. Niets aan de hand zou je zeggen, het jaar er op wordt het vast weer beter. En ja hoor, het jaar er op is het weer fantastisch dus hupsakee het cabriootje wordt opgehaald om mee te gaan toeren. Maar waar deze auto jarenlang altijd startte en liep als een zonnetje, start hij nu niet. Hij pruttelt wat maar raakt niet aan de praat. Vloekend en tierend blijf je het proberen maar het wil niet, hij blijft pruttelen. Wat baal je hiervan! Eindelijk mooi weer en dan start hij niet. En omdat je enorme hoge verwachtingen hebt, je weet per slot van rekening dat als hij gaat lopen hij gelijk loopt als een zonnetje, wordt je ongeduldig. Je pusht teveel, maar dan verzuipt de motor weer! Wat nu? Hij moet gaan lopen want voor je het weet is het mooie weer voorbij! Maar na navraag bij de oldtimer specialist weet je nu dat als je zo’n goede auto, die het jaren prima heeft gedaan, weer aan de praat wilt krijgen je geduld moet hebben! Geduldig moet je op zoek naar de juiste afstelling met de juiste onderdelen en dan plots loopt hij weer. En als hij dan uiteindelijk weer loopt, is hij sterker dan ooit en niet kapot meer te krijgen. Tot hij echt van ouderdom uit elkaar valt. Maar dat kan nog jaren duren!

En zo is het bij ons nu ook, wacht maar tot het gaat lopen! Maar zoals gezegd, we moeten geduldig zijn en niets forceren. Misschien kunnen een paar extra onderdelen helpen, dus mochten er mannen zijn die graag willen ballen in een oldtimer die, als hij loopt, door bijna niemand te stoppen is, kom dan eens langs op woensdagavond en kijk of deze oldtimer jouw favoriete merk is. Er wordt getraind om 20:00.

Aanstaande zaterdag spelen we overigens om 14:30 in Achterberg tegen VVA. Na de 0 – 2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen koploper SVP hopen we op een beter resultaat! Jullie horen weer van ons!

***
05.11.21

Even, heel even was ik van slag! Afgelopen dinsdag, kijkend naar de inmiddels bij iedere Nederlander zeer bekende “Corona-persconferentie”, vloog het naar mijn keel. Hoorde ik het nou goed? Zei onze demissionaire Minister President nu echt dat alle buitensporters verplicht een QR-code moeten kunnen tonen als bewijs van goed gedrag om een wedstrijdje in de zeer gezonde en frisse “herfstige" buitenlucht te kunnen sporten? Ik kon het niet geloven! Ik was er heilig van overtuigd dat dat weer het einde zou betekenen van een pas net gestart seizoen! Weg met onze ambities om nu eindelijk eens met musketiers 4 een seizoen in de top 3 te eindigen! (ik heb beloofd het K-woord niet in de mond te nemen en het al zeker niet over een platte kar te gaan hebben, dus vandaar mijn iets bijgestelde ambitie).

Maar net toen het mij teveel leek te gaan worden en ik al bijna een nieuw paar hardloopschoenen had aangeschaft om wekelijks in mijn eentje de Heuvelrug te gaan bestieren kwam daar die wending. Gelukkig was een meerderheid van de Tweede Kamer na een goede nachtrust tot besef gekomen dat deze maatregel toch wel erg ver gaat. En nadat de Kamerleden deze zeer welkome gedachte aan onze demissionaire Minister President hadden doodgegeven kon hij na wat “broeden" niet anders dan deze maatregel terugdraaien. Er zijn nog wel wat kleine haken en ogen waar aan voldaan moet worden maar er kan door iedereen, wel of niet gevaccineerd, gewoon gesport worden in de buitenlucht en er kan in de buitenlucht gewoon door iedere burger gekeken worden naar een wedstrijd van zijn/haar favoriete team! Ik kan jullie melden dat er een last van mijn schouders viel!

Zaterdag spelen wij na onze uitschakeling in het bekertoernooi dus gewoon om 14:30 thuis tegen Candia! “Komt het zien, komt het zien”! Het creëren van 2 groepen die tegenover elkaar komen te staan laten we over aan mensen die daar blijkbaar voldoening uit halen! Wij, op en langs het voetbalveld, genieten van het spelen van of het kijken naar een wedstrijdje zonder aanziens des persoons maar wel met het gebruik van ons gezonde verstand! Zodoende hoop ik zaterdag veel toeschouwers te zien bij onze wedstrijd of bij die van de dames of ons 1e want zij zijn geweldig onderweg in het nog prille seizoen! Maar vergeet ook alle andere teams van de Mussen niet, ook zij verdienen een grote support!

Uiteraard zie ik jullie zaterdag het liefst om 14:30 bij onze gemeentelijke derby tegen Candia uit onze “hoofdstad “ Rhenen. Het beloofd een zinderende pot te worden waar alles op en aan zit en waarbij wij (met een beetje mazzel) de 3 punten gaan veroveren! Dus, tot zaterdag!

***
18.10.21

Ik kan me voorstellen dat de fanatieke Musketiers aanhangers zich inmiddels wel afvragen hoe het gaat met Musketiers 4. Ik geef toe, het was wat stil de laatste tijd, maar dat had zo zijn redenen.

We begonnen sterk in de beker. Dat leidde er toe dat we een ronde verder zijn gekomen. Eigenlijk waren we er niet helemaal over uit of we daar nou blij mee moesten zijn, maar nu we weten dat we aanstaande zaterdag gewoon een thuiswedstrijd spelen in de volgende ronde zijn we er toch zeer content mee!

Dan de competitie. Het gaat nog niet vanzelf, om maar eens met een cliché te beginnen! Onze eerste wedstrijd ging helaas verloren. We speelden uit bij VRC en we speelden echt dramatisch! Wel moet worden gezegd dat VRC beter was dan we hadden verwacht. Ik hoor bekende trainers ook altijd excuses aandragen voor hun eigen slechte spel dus wie ben ik om dat niet te doen! Het was gewoon niet goed en we hebben terecht verloren. Wel was er één hoogtepunt, onze keeper! Zoals Dick er een penalty uit dook, dat zie je niet vaak! Katachtig dook hij naar de hoek en liet hij de penaltynemer verdwaasd staan kijken toen hij zag dat zijn inzet werd gekeerd! Helaas hielp het niet om de punten alsnog mee naar Elst te nemen maar het is goed om te zien dat Dick nog altijd in topvorm is! Wel voelde het raar om te verliezen, het was al even geleden namelijk. Maar misschien wel goed dat het is gebeurd, even weer met de beide beentjes terug op aarde.

Een week later hadden we al de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Maar helaas, tegenstander Valleivogels had niet voldoende spelers en de wedstrijd moest verzet worden. Dan een week daarna maar een goeie pot neerzetten. Renswoude zou de tegenstander zijn en dat zijn altijd pittige potjes. Maar ook Renswoude moest zich afmelden helaas. Zij hebben een baaldag opgenomen en ook die wedstrijd wordt dus verplaatst! Zouden wij nu echt de te kloppen ploeg zijn? Wil iedere tegenstander nu helemaal compleet zijn om tegen ons te spelen? Je zou het haast denken!

Maar goed, voor afgelopen zaterdag stond er uiteraard weer een wedstrijd op het programma. Zou deze wel doorgaan? Gelukkig wel! Het was ook een bijzondere wedstrijd, we speelden namelijk tegen onze buren van Oranje Wit. Een echte derby dus! Je zou dus zeggen, vol gas er tegen aan! Maar dat viel nog wel wat tegen. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Gezien de sterkte van de bank in de 1e helft zou je misschien ook kunnen spreken van lichte onderschatting maar dat doet de 11 spelers die startten ook wel te kort. Want ze wilden wel, maar het leek wel of er een soort verlamming op het spel zat. Maar toen de ban uiteindelijk was gebroken, de 1e doelpunten waren gevallen, speelden we een gewonnen wedstrijd. Uiteindelijk werd met ruime cijfers gewonnen. 11 – 1 werd het in ons voordeel, niets mis mee dus! We kunnen ook zeggen dat het ondanks de circa 5/6 opgelegde kansen die Jan Heikamp miste toch nog 11 – 1 is geworden. Maar we nemen Jan niets kwalijk hoor, hij hoort bij ons en we houden allemaal van hem maar volgende week even bijkomen als grensrechter is misschien geen slecht idee! Verder heeft Bart de Bruin 3 doelpunten gemaakt. Of het er mee te maken heeft dat hij vader is geworden, is niet bekend maar lekker is het wel! Ook heeft onze voorstopper van de 2e helft zijn doelpuntje mee gepikt. Er ging zelfs een verhaal dat het doelpunt deed denken aan het doelpunt van Patrick Kluivert in de gewonnen Champions League finale van AJAX tegen AC Milan. Ik kan me daar wel in vinden al kon ik het niet heel goed zien en ben ik niet helemaal objectief!

Genoeg over deze wedstrijd, we moeten nu door. We hebben wilde plannen, dus actie is geboden want het spel moet echt beter. Zaterdag dus thuis voor de beker tegen CDW. Aftrap is om 14:30. Een mooie wedstrijd om ritme op te doen. Want ritme hebben we nodig om successen te boeken in de competitie!

***
07.09.21

En ja, toen was het ineens zaterdag 4 september 2021! Op deze dag stonden voor het eerst sinds bijna een jaar weer officiële wedstrijden gepland. Maar, zoals de ervaring ons wel heeft geleerd, is het na een planning nog niet zeker of er daadwerkelijk gespeeld gaat worden. Gelukkig was dat nu wel het geval! Niet alleen wij van musketiers 4, want ja wij zijn vanaf nu “ De Mussen 4”, maar alle voetballers van ons cluppie konden zich opmaken voor weer eens een echt potje! Voor de senioren was het een bekerwedstrijd en voor de jeugd was het hun eerste wedstrijd in hun eerste van de in totaal drie competities die ze dit seizoen krijgen. Vraag me niet hoe je drie competities in één seizoen gepast krijgt maar het schijnt te kunnen!

Wij, De Mussen 4 dus, speelden een thuiswedstrijd tegen Austerlitz. Een voor ons onbekende tegenstander. Maar omdat zij al begonnen aan hun warming up toen wij nog moesten gaan omkleden beloofde het een pittig potje te worden. Want, begin je op dit niveau zo fanatiek aan de warming up dan moet er haast een “plan" bedacht zijn. Een “plan" om ons te verslaan. En ja, er was ook echt een “plan" bedacht. Tenminste dat maakten wij op uit de communicatie tussen spelers en hun leider. In de eerste 10/15 minuten was het van onze kant rommelig en niet goed. Maar dat lag meer aan ons zelf dan aan het “plan" van de tegenstander. Maar toen wij uiteindelijk door hadden dat we weer een echte wedstrijd aan het spelen waren, ging het lopen. Austerlitz had niet veel meer in te brengen en hadden zodoende niets meer aan hun “plan". Uiteindelijk wonnen wij met 8 – 1. Helaas drukte onze Jan bij het verzenden van de uitslag naar de KNVB waarschijnlijk per ongeluk op een verkeerde knop want 7 – 1 is namelijk als uitslag door gegeven. Maar niemand ligt daar waarschijnlijk wakker van. Of het moet onze Gerrit zijn. Hij scoorde namelijk een loepzuivere hattrick in de 2e helft. Maar omdat het nu 7 – 1 is geworden kunnen we niet met zekerheid zeggen welk doelpunt er is vervallen en dus kunnen we deze loepzuivere hattrick helaas niet officieel erkennen. Sorry Gerrit, maar wij erkennen alleen officieel geregistreerde mijlpalen. Wel verwacht ik later dit seizoen nog een officiële mijlpaal van Gerrit te kunnen vermelden! Verder nog nieuws, naast die mooie overwinning? Jazeker!

In de afgelopen, veel te lange, periode zonder wedstrijd is veel gebeurd. Zo zijn wij een paar “vaders” rijker geworden. Ja ,iedereen heeft de vrije zaterdagen van de afgelopen maanden op zijn eigen manier ingevuld! Verder zijn er helaas een paar spelers gestopt. Ondanks een speciaal voor hem ontworpen shirt met rugnummer 99 heeft Wesley besloten te stoppen bij ons team. Danny heeft door blessureleed helaas ook moeten stoppen en verder zijn er een paar spelers die door fysieke ongemakken minder mee kunnen doen. Maar zoals gewoonlijk blijft iedere oud speler welkom tijdens de training, wedstrijd of kampioensfeest. Dat laatste is mogelijk wat voorbarig maar ik heb het maar vast genoemd! Tegenover spelers die zijn vertrokken staat ook de komst van een nieuwe speler. Willem, welkom! En wat ook niet is veranderd is dat we, ondanks een app-groep met meer dan 30 deelnemers, gewoon weer met hangen en wurgen 13 veldspelers op de been konden krijgen! Maar Nicola( mussen 3) en Justin(JO16) hebben ons uit de brand geholpen. Thanks mannen!

Wat vooral overblijft is dat we weer begonnen zijn. En laten we alstublieft hopen dat we dit seizoen gewoon op een normale manier kunnen uitspelen. Wij(spelers) willen dat, maar ook voor onze club zou het zeer welkom zijn. Zeker met in het achterhoofd het aanstaande jubileum waar je als club toch graag aandacht aan wilt besteden. Wij bereiden ons nu voor op aanstaande zaterdag. We spelen dan een uitwedstrijd in Maarn tegen SVMM.

Ik hoop tot snel, op ons sportpark!