v.v. Musketiers

Heren 4

Teamfoto: Heren 4

Sponsoren

Voeg- en Renovatiebedrijf Jos Tollenaar Dynamostaal BV Bouwinfrasupport.com

07.06.22

Ook voor ons zit het seizoen er nu dan echt op. Het was een rommelig, vreemd en soms zelfs een beetje een frustrerend seizoen. We wisselden goede wedstrijden af met hele slechte en daar tussendoor speelden we soms ook wedstrijden die het aanzien echt niet waard waren maar die we dan gelukkig toch winnend afsloten.

Grote boosdoener voor dit afgelopen rommelige seizoen was toch weer het coronavirus. Eerst mochten we een tijdje helemaal geen wedstrijden meer spelen, en toen dat wel weer mocht werden veel wedstrijden weer afgelast of uitgesteld in verband met te weinig spelers door corona besmettingen. Gevolg was dat wij na de winterstop, het moment vanaf wanneer er weer gespeeld mocht worden, vrij snel te maken kregen met een stand die totaal niet overzichtelijk was. Elk team had een verschillend aantal wedstrijden gespeeld waarbij er soms zelfs een verschil was van 4 a 5 gespeelde wedstrijden tussen de verschillende teams. Op één of andere manier werkt zo’n stand totaal niet motiverend. We bungelden een tijdje onderin terwijl we toen ook wel konden zien dat als we alle inhaalwedstrijden zouden winnen we gewoon bovenin mee zouden doen. Maar dan toch weegt op dat moment het aanzicht van die vertekenende stand zwaarder.

Maar goed, genoeg daarover! Uiteindelijk hebben we toch alle wedstrijden ingehaald en zijn we na de 4 – 1 overwinning van afgelopen zaterdag alsnog geëindigd op een keurige 2e plek! Weliswaar op een ruime achterstand van de nummer 1, de Merino’s, maar we zijn dus wel “the best of the rest”! En ik denk dat we daar toch echt tevreden over mogen zijn. Zeker gezien het verloop van dit seizoen.

Belangrijk puntje, na afloop van het seizoen, is altijd het bedanken van iedereen die ons weer geholpen heeft. En ik wil graag beginnen met het bedanken van al die spelers die ons weer hebben geholpen om überhaupt sommige wedstrijden te kunnen spelen! Er hebben dit jaar jongens van de JO16, JO19, het 2e en het 3e met ons mee gespeeld. En misschien is er ook wel per ongeluk een keertje een speler van het 1e tussendoor geglipt. Maar dat gerucht zullen wij uiteraard altijd blijven ontkennen! Zonder gekheid, tegen elke speler die ons een keer geholpen heeft dit seizoen zeggen we oprecht: “Dank je wel”! Tegelijkertijd toont de hulp van al die spelers onderling de kracht van een club als de onze maar weer eens goed aan!
Verder moeten we uiteraard weer alle vrijwilligers bedanken die ons team hebben ondersteund dit seizoen. Ja, ik blijf het belangrijk vinden dat toch elk jaar weer opnieuw te benoemen! Ga maar wekelijks als scheidsrechter tussen 22 voetballers staan die denken wereldtoppers te zijn, regel het maar weer als leider als er veel te veel spelers hebben afgezegd, was die tenues maar weer elke week terwijl de klonten modder in je wasmachine verdwijnen; ja doe het allemaal maar!! Ook aan al deze mensen zijn we ook nu weer veel dank verschuldigd!

Maar nu kijken we dan ook weer uit naar volgend seizoen. Een, hopelijk, vlot lopend seizoen zonder
gekkigheid als bijvoorbeeld corona! Voor zover nu bekend gaan 3 spelers ons team verlaten. Theo, Niels en Kees gaan vanaf volgend seizoen spelen in ons 3e. Wij vinden het als Musketiers 4 uiteraard jammer dat ze ons gaan verlaten maar we snappen ook wel dat ze graag in een team willen gaan spelen met veelal vrienden en goede bekenden daarin. Dus vanaf deze plek wensen wij Niels, Theo en Kees veel plezier en succes bij de Mussen 3!
Tegenover het vertrek van deze spelers staat ook alweer de komst van 2 nieuwe spelers naar ons team. Het zijn voor ons 2 ‘oude' bekenden. Oege heeft het afgelopen seizoen mede door blessures het wat rustiger aan gedaan maar gaat het weer oppakken vanaf volgend seizoen. En verder komt Wesley weer terug in de punt van onze aanval. Hij had een transfer gemaakt naar SVP in Veenendaal maar komt nu toch weer terug om bij ons te gaan ballen. Uiteraard wensen wij Oege en Wesley veel plezier en succes bij ons in het team.

Naast deze 2 nieuwe spelers is er absoluut plek voor nog meer nieuwe spelers, graag zelfs! We trainen op woensdagavond en spelen onze wedstrijden op zaterdag. Kom gerust langs bij de club om eens te informeren of het wat voor je is. Wat ons betreft ben je van harte welkom!

Ik meld me zeker volgend seizoen weer om jullie op de hoogte te houden van de prestaties van Musketiers 4. Met daarbij zeker ook filmpjes of foto’s van spectaculaire acties van ons gemaakt door Willeke, zij is van de Musketiers 4 media afdeling!

We zien elkaar vast en zeker op of langs de velden van ons mooie sportpark!

Namens Musketiers 4,
René

***
21.03.22

Beste supporters van ons fijne clubje uit Elst. Ik geef toe, het is al weer even geleden dat er een update werd gegeven van hoe wij van Musketiers 4 er nu eigenlijk voor staan. Af en toe kwamen er wat foto’s voorbij van sommige wedstrijden maar de echte duiding of analyse, ja die ontbrak. En ik kan me voorstellen dat een aantal van jullie daar nu wel weer eens naar verlangt. Overigens kan ik me ook heel goed voorstellen dat velen van jullie helemaal niet zitten te wachten op zo’n oeverloos saai verhaal. Dus heb ik maar besloten het een beetje kort te houden om iedereen te vriend te houden.

We modderen eigenlijk gewoon lekker aan! We winnen eens wat maar verliezen ook maar zo weer eens. Wel zijn we enigszins uit een dalletje omhoog geklommen. We zijn een aantal plekken gestegen op de ranglijst en dat ziet er toch een stuk prettiger uit! Na de uitwedstrijd tegen Renswoude waarvan een aantal prachtige actie foto’s te zien waren op deze pagina hebben we de (slechte) uitwedstrijd tegen Candia verloren. De ook niet al te beste wedstrijd van afgelopen zaterdag thuis tegen VV Veenendaal sloten we gelukkig wel weer winnend af. Zo blijven we een goede middenmoter met de mogelijkheid om nog een paar plekjes te stijgen.

Maar ondanks alles blijft het een gek seizoen. We hebben vaak niet mogen voetballen en toen dat wel weer mocht werden er weer veel wedstrijden afgelast of uitgesteld. En dus proef ik bij een aantal medespelers, en ook bij mezelf overigens, het verlangen dit seizoen maar gauw af te maken en ons dan vol energie op te maken voor het nieuwe seizoen, wat hopelijk wel in één streep kan worden afgewerkt!

Maar dat neemt niet weg dat we dit seizoen ook gewoon afmaken op een goede manier. Al is het alleen maar om een excuus te hebben om op het terras bij onze kantine te kunnen zitten en om mee te krijgen wat al die andere teams van ons clubje zoal presteren! En ja, eerlijk is eerlijk, als ik het over de seniorenteams heb presteren zij prima en ook de dames doen het echt goed! En daar trekken wij ons uiteraard ook aan op. Net zoals wij ons ook optrekken aan al die jonge spelers die graag een potje mee willen doen met ons. Er hebben zelfs al spelers uit de JO-19 en JO-16 met ons mee gedaan! En dat tekent dan weer een club als de onze, er is altijd wel een mogelijkheid om lekker te kunnen ballen en om een ander team te helpen.

Het enige puntje waar ik dan persoonlijk best een beetje mee zit is dat mijn medespelers soms wel erg jong worden. En begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt leuk om met die gasten te ballen maar ik ben pas net gewend aan het idee dat ik samenspeel met jongens van wie ik in het verleden wedstrijdjes floot toen zij nog in de F zaten, nu speel ik inmiddels al samen met kinderen van mijn teamgenoten! “Je wordt ouder papa!” is dan misschien wel een bekende uitspraak die op zijn plek is………..

Aanstaande zaterdag spelen we trouwens om 12:00 in Scherpenzeel tegen Valleivogels, wie weet tot dan!

***
22.11.21

Tsja, hoe omschrijf je de situatie waar wij van Mussen 4 nu in zitten het duidelijkst. Ik heb er een aantal nachten van wakker gelegen maar denk nu de juiste metafoor gevonden te hebben.

We kennen allemaal wel zo’n geweldige oldtimer. En dan bedoel ik bijvoorbeeld zo’n cabriootje waar je elk jaar tijdens mooi, zonnig weer mee langs de kust of door de bossen reed. Deze auto liep altijd, starten en lopen! Maar toen kwam daar plots een jaar waarin er slechts een handvol keren in die auto gereden kon worden. Zonde, maar met regen en wind ga je natuurlijk niet zonder dak rijden. Niets aan de hand zou je zeggen, het jaar er op wordt het vast weer beter. En ja hoor, het jaar er op is het weer fantastisch dus hupsakee het cabriootje wordt opgehaald om mee te gaan toeren. Maar waar deze auto jarenlang altijd startte en liep als een zonnetje, start hij nu niet. Hij pruttelt wat maar raakt niet aan de praat. Vloekend en tierend blijf je het proberen maar het wil niet, hij blijft pruttelen. Wat baal je hiervan! Eindelijk mooi weer en dan start hij niet. En omdat je enorme hoge verwachtingen hebt, je weet per slot van rekening dat als hij gaat lopen hij gelijk loopt als een zonnetje, wordt je ongeduldig. Je pusht teveel, maar dan verzuipt de motor weer! Wat nu? Hij moet gaan lopen want voor je het weet is het mooie weer voorbij! Maar na navraag bij de oldtimer specialist weet je nu dat als je zo’n goede auto, die het jaren prima heeft gedaan, weer aan de praat wilt krijgen je geduld moet hebben! Geduldig moet je op zoek naar de juiste afstelling met de juiste onderdelen en dan plots loopt hij weer. En als hij dan uiteindelijk weer loopt, is hij sterker dan ooit en niet kapot meer te krijgen. Tot hij echt van ouderdom uit elkaar valt. Maar dat kan nog jaren duren!

En zo is het bij ons nu ook, wacht maar tot het gaat lopen! Maar zoals gezegd, we moeten geduldig zijn en niets forceren. Misschien kunnen een paar extra onderdelen helpen, dus mochten er mannen zijn die graag willen ballen in een oldtimer die, als hij loopt, door bijna niemand te stoppen is, kom dan eens langs op woensdagavond en kijk of deze oldtimer jouw favoriete merk is. Er wordt getraind om 20:00.

Aanstaande zaterdag spelen we overigens om 14:30 in Achterberg tegen VVA. Na de 0 – 2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen koploper SVP hopen we op een beter resultaat! Jullie horen weer van ons!

***
05.11.21

Even, heel even was ik van slag! Afgelopen dinsdag, kijkend naar de inmiddels bij iedere Nederlander zeer bekende “Corona-persconferentie”, vloog het naar mijn keel. Hoorde ik het nou goed? Zei onze demissionaire Minister President nu echt dat alle buitensporters verplicht een QR-code moeten kunnen tonen als bewijs van goed gedrag om een wedstrijdje in de zeer gezonde en frisse “herfstige" buitenlucht te kunnen sporten? Ik kon het niet geloven! Ik was er heilig van overtuigd dat dat weer het einde zou betekenen van een pas net gestart seizoen! Weg met onze ambities om nu eindelijk eens met musketiers 4 een seizoen in de top 3 te eindigen! (ik heb beloofd het K-woord niet in de mond te nemen en het al zeker niet over een platte kar te gaan hebben, dus vandaar mijn iets bijgestelde ambitie).

Maar net toen het mij teveel leek te gaan worden en ik al bijna een nieuw paar hardloopschoenen had aangeschaft om wekelijks in mijn eentje de Heuvelrug te gaan bestieren kwam daar die wending. Gelukkig was een meerderheid van de Tweede Kamer na een goede nachtrust tot besef gekomen dat deze maatregel toch wel erg ver gaat. En nadat de Kamerleden deze zeer welkome gedachte aan onze demissionaire Minister President hadden doodgegeven kon hij na wat “broeden" niet anders dan deze maatregel terugdraaien. Er zijn nog wel wat kleine haken en ogen waar aan voldaan moet worden maar er kan door iedereen, wel of niet gevaccineerd, gewoon gesport worden in de buitenlucht en er kan in de buitenlucht gewoon door iedere burger gekeken worden naar een wedstrijd van zijn/haar favoriete team! Ik kan jullie melden dat er een last van mijn schouders viel!

Zaterdag spelen wij na onze uitschakeling in het bekertoernooi dus gewoon om 14:30 thuis tegen Candia! “Komt het zien, komt het zien”! Het creëren van 2 groepen die tegenover elkaar komen te staan laten we over aan mensen die daar blijkbaar voldoening uit halen! Wij, op en langs het voetbalveld, genieten van het spelen van of het kijken naar een wedstrijdje zonder aanziens des persoons maar wel met het gebruik van ons gezonde verstand! Zodoende hoop ik zaterdag veel toeschouwers te zien bij onze wedstrijd of bij die van de dames of ons 1e want zij zijn geweldig onderweg in het nog prille seizoen! Maar vergeet ook alle andere teams van de Mussen niet, ook zij verdienen een grote support!

Uiteraard zie ik jullie zaterdag het liefst om 14:30 bij onze gemeentelijke derby tegen Candia uit onze “hoofdstad “ Rhenen. Het beloofd een zinderende pot te worden waar alles op en aan zit en waarbij wij (met een beetje mazzel) de 3 punten gaan veroveren! Dus, tot zaterdag!

***
18.10.21

Ik kan me voorstellen dat de fanatieke Musketiers aanhangers zich inmiddels wel afvragen hoe het gaat met Musketiers 4. Ik geef toe, het was wat stil de laatste tijd, maar dat had zo zijn redenen.

We begonnen sterk in de beker. Dat leidde er toe dat we een ronde verder zijn gekomen. Eigenlijk waren we er niet helemaal over uit of we daar nou blij mee moesten zijn, maar nu we weten dat we aanstaande zaterdag gewoon een thuiswedstrijd spelen in de volgende ronde zijn we er toch zeer content mee!

Dan de competitie. Het gaat nog niet vanzelf, om maar eens met een cliché te beginnen! Onze eerste wedstrijd ging helaas verloren. We speelden uit bij VRC en we speelden echt dramatisch! Wel moet worden gezegd dat VRC beter was dan we hadden verwacht. Ik hoor bekende trainers ook altijd excuses aandragen voor hun eigen slechte spel dus wie ben ik om dat niet te doen! Het was gewoon niet goed en we hebben terecht verloren. Wel was er één hoogtepunt, onze keeper! Zoals Dick er een penalty uit dook, dat zie je niet vaak! Katachtig dook hij naar de hoek en liet hij de penaltynemer verdwaasd staan kijken toen hij zag dat zijn inzet werd gekeerd! Helaas hielp het niet om de punten alsnog mee naar Elst te nemen maar het is goed om te zien dat Dick nog altijd in topvorm is! Wel voelde het raar om te verliezen, het was al even geleden namelijk. Maar misschien wel goed dat het is gebeurd, even weer met de beide beentjes terug op aarde.

Een week later hadden we al de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Maar helaas, tegenstander Valleivogels had niet voldoende spelers en de wedstrijd moest verzet worden. Dan een week daarna maar een goeie pot neerzetten. Renswoude zou de tegenstander zijn en dat zijn altijd pittige potjes. Maar ook Renswoude moest zich afmelden helaas. Zij hebben een baaldag opgenomen en ook die wedstrijd wordt dus verplaatst! Zouden wij nu echt de te kloppen ploeg zijn? Wil iedere tegenstander nu helemaal compleet zijn om tegen ons te spelen? Je zou het haast denken!

Maar goed, voor afgelopen zaterdag stond er uiteraard weer een wedstrijd op het programma. Zou deze wel doorgaan? Gelukkig wel! Het was ook een bijzondere wedstrijd, we speelden namelijk tegen onze buren van Oranje Wit. Een echte derby dus! Je zou dus zeggen, vol gas er tegen aan! Maar dat viel nog wel wat tegen. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Gezien de sterkte van de bank in de 1e helft zou je misschien ook kunnen spreken van lichte onderschatting maar dat doet de 11 spelers die startten ook wel te kort. Want ze wilden wel, maar het leek wel of er een soort verlamming op het spel zat. Maar toen de ban uiteindelijk was gebroken, de 1e doelpunten waren gevallen, speelden we een gewonnen wedstrijd. Uiteindelijk werd met ruime cijfers gewonnen. 11 – 1 werd het in ons voordeel, niets mis mee dus! We kunnen ook zeggen dat het ondanks de circa 5/6 opgelegde kansen die Jan Heikamp miste toch nog 11 – 1 is geworden. Maar we nemen Jan niets kwalijk hoor, hij hoort bij ons en we houden allemaal van hem maar volgende week even bijkomen als grensrechter is misschien geen slecht idee! Verder heeft Bart de Bruin 3 doelpunten gemaakt. Of het er mee te maken heeft dat hij vader is geworden, is niet bekend maar lekker is het wel! Ook heeft onze voorstopper van de 2e helft zijn doelpuntje mee gepikt. Er ging zelfs een verhaal dat het doelpunt deed denken aan het doelpunt van Patrick Kluivert in de gewonnen Champions League finale van AJAX tegen AC Milan. Ik kan me daar wel in vinden al kon ik het niet heel goed zien en ben ik niet helemaal objectief!

Genoeg over deze wedstrijd, we moeten nu door. We hebben wilde plannen, dus actie is geboden want het spel moet echt beter. Zaterdag dus thuis voor de beker tegen CDW. Aftrap is om 14:30. Een mooie wedstrijd om ritme op te doen. Want ritme hebben we nodig om successen te boeken in de competitie!