v.v. Musketiers

Heren 4

Teamfoto: Heren 4

Sponsoren

Voeg- en Renovatiebedrijf Jos Tollenaar Dynamostaal BV Bouwinfrasupport.com

30.10.22

Beste 'Musketiers-volgers' volgens mij wordt het weer eens tijd voor een Musketiers 4 update. Ik geef toe het heeft even geduurd, maar beter laat dan nooit zal ik maar zeggen!

Afgelopen zaterdag stond voor ons de derby tegen VVA uit Achterberg op het programma. Grappige anekdote is misschien wel dat deze wedstrijd in het verleden, toen ik als ruim 20 jaar jongere Renéetje net bij de senioren voetbalde, door onze toenmalige keeper John van de Vendel altijd de uitwedstrijd tegen "behind the mountain" werd genoemd. Het schoot mij te binnen toen afgelopen zaterdag een teamgenoot van mij zijn mobieltje pakte om te kijken hoe je het beste naar Achterberg kan rijden. Gewoon, zoals keeper John jaren geleden al zei, de berg over en dan ben je er al bijna!
Maar goed, terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Op deze laatste zeer zonnige zaterdag van oktober speelden wij sterk en geconcentreerd. Dat moest ook wel want onze tegenstander was ook sterk. Vrij snel kwamen wij door een mooie kopbal op een 0 – 1 voorsprong. Na dit doelpunt kregen wij nog een aantal grote kansen maar de 0 – 2 viel niet voor rust. Gedurende die periode waarin wij dus voldoende mogelijkheden kregen om uit te lopen, bleek wel dat VVA ook een goed team heeft. Er belandde een inzet van hun op de paal en er ging een bal net voorlangs. Wel gingen we de rust in met een goed gevoel. Het was per slot van rekening 0 – 1 in ons voordeel en we hadden toch wel het betere van het spel. Na de thee-loze rust gingen we verder op zoek naar de 0 – 2 . Kansen kregen we voldoende maar het bleef maar 0 – 1, en dan weet je als echte voetbalkenner wel wat er kan gaan gebeuren. Vandaar ook dat we door het uitblijven van de 0 – 2 echt wel iets zenuwachtiger werden. Maar precies op het moment dat we vreesden voor die, in onze ogen althans, onterechte en gevreesde gelijkmaker ging de bal voor ons op de stip. Dit was hét moment om de bevrijdende 0 – 2 te maken. En dat gebeurde ook. Peter Siereveld schoot de penalty feilloos binnen en toen was de wedstrijd gespeeld. We liepen zelfs nog uit naar een mooie 0 – 4 score. Onze tegenstander vuurde nog wel een vlammend afstandsschot af op ons doel maar keeper Dick barstte van het zelfvertrouwen en riep al vrij snel dat de bal over zou gaan. De bal ging inderdaad over maar raakte nog wel de lat. Maar dat was het dan ook wel van de zijde van VVA. En zo namen wij dus de 3 punten mee terug naar Elst.

En ja, dan we kunnen we dus weer niets anders concluderen dan dat we er goed voor staan. We staan op plek 1 met 13 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen we om 14:30 thuis tegen wederom een concurrent. DOVO komt langs en zij hebben evenveel verliespunten als wij. Het belooft dus een spannende pot te worden!

Voor nu genieten we van de 1e plek die we op dit moment bezetten en gaan we hopelijk door met het spelen van goede wedstrijden en het halen van veel punten! Bij deze spreken we ook gelijk even af dat we pas rond eind april 2023 ergens gaan praten over waar we eventueel kunnen gaan eindigen dit seizoen, gewoon als stukje zelfbescherming! Wie weet tot zaterdag. Aftrap is zoals gezegd om 14:30.