JO10

Teamfoto: JO10

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/jo10

31.01.20

Op zaterdag 1 februari 2020 was het eindelijk zo ver: de eerste wedstrijd van het nieuwe JO-10 team.
We gingen op bezoek bij D.H.S.C. in Utrecht.

Het team wordt gevormd door de volgende talenten:
In het doel Daniël, de verdediging bestaat uit Sven en Nathan die ook deels op het middenveld speelt,
Niels op het middenveld en op de linksvoor positie, Micha en Julian zijn onze spitsen en rechtsbuiten spelers, die natuurlijk ook op het middenveld de nodige werkzaamheden verrichten.

In de kleedkamer begon het feest eigenlijk gelijk al, onze lang verwachte nieuwe tenues waren gearriveerd!! Wat zien die er mooi uit. De clubkleuren kunnen we nu verdedigen in de mooiste voetbalkleding die er bestaat. Iedereen heeft een eigen shirt en broekje met nummer, ik kan wel zeggen dat iedereen dolenthousiast was en zijn kleren maar wat graag aan deed!!

En dus liepen we allemaal hard hollend naar het voetbalveld toe, waar het dan eindelijk moest gaan plaatsvinden. Onze eerste wedstrijd als JO-10. Dat er wel wat veranderd is, blijkt uit het volgende: we spelen nu 4 x 12,5 minuten in plaats van 4 x 10 minuten. Dat bleek voor ons dus totaal geen probleem, van de eerste tot de laatste seconde hebben we werkelijk gestreden voor de winst.
Na een paar minuten bleek al dat door de hogere indeling de tegenstander (uiteraard) wat groter is, harder kan lopen dan de tegenstanders van JO-9 vorig jaar, en dat je als speler minder tijd hebt om na te denken wat je met de bal wilt doen. Omdat onze spelers zo goed zijn, hadden ze niet veel tijd nodig om te wennen, al na enkele minuten gingen ze alle 6 vol de strijd aan met de tegenstander en waren de Musketiers eigenlijk gevaarlijker voor het doel van de tegenstander dan andersom. Helaas wilde de bal er echter niet in. Mede omdat de verdediging van D.H.S.C. redelijk hecht stond (dat was het enige wat zij beter deden) kwamen wij niet tot scoren.
Het eerste doelpunt was voor de tegenstander, maar dat zorgde er alleen maar voor dat wij nog meer druk uitoefenden op hun doel. Dit doelpunt kwam pas laat voor het einde van de eerste helft. Na ongeveer nog een 10-tal minuten voetbal overwegend op de helft van de tegenstander viel dan eindelijk de 1-1, het was weliswaar een eigen doelpunt, maar hij werd wel degelijk door de Mussen gecreëerd.
Daarna bleven wij maar proberen om de winnende treffer te scoren, maar de paal, de lat, net over en net naast zijn helaas niet voldoende, de bal moet echt in het doel van de tegenstander komen!
En dan zal je altijd zien wat er gebeurt: de tegenstander maakt de 2-1. Het had echter net zo goed 2-2 of 2-3 voor ons kunnen zijn. Zelfs een bloedende tong (botsing Niels met achterhoofd Sven) of een schaafwond op je scheenbeen (Micha) hield ons maar voor de nodige 20 seconden uit het veld, waarna ze weer zo snel mogelijk mee wilden voetballen.

Jongens, ik ben heel trots op jullie, zoals jullie de eerste wedstrijd JO-10 hebben gespeeld!! Ik weet zeker dat jullie in staat zijn om wedstrijden te winnen. Volgend week zaterdag moeten we naar de Valleivogels en dan gaan jullie er weer vol tegenaan!! Klasse en tot volgende week.