JO11

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/jo11-19-20

Zaterdag 05-10-2019
Musketiers JO11-1 - Valleivogels JO11-2: 4 - 4

Op deze mooie dag mogen we aantreden tegen JO11-2 van de Valleivogels uit Scherpenzeel.
We beginnen de dag met een blij gezicht want we mogen vol trots met onze nieuwe tenues op de foto, mogelijk gemaakt door M&O montage en onderhoud en onze fotograaf Dick Groot. Nadat de foto is genomen gaan onze jongens en meiden van Musketiers JO11-1 zich warmlopen en schieten in om het balgevoel optimaal te krijgen.

Het ochtendzonnetje staat op het veld en het fluitsignaal klinkt en de jongens en meiden van Musketiers JO11-1 komen goed uit de startblokken. In het begin van de wedstrijd regeren de Mussen, ze staan goed en vallen goed aan. De aanval wordt ingezet door Justin V, Lars en Guido. Guido krijgt uiteindelijk de bal en na een paar mooie bewegingen, een knal en de Mussen staan op voorsprong. De tegenstanders trappen af en weer zit Musketiers goed op de bal. Thijs opent een aanval en geeft een mooie voorzet richting Boaz en die weet Justin V te bereiken: die zet de stand op 2-0. De Mussen gaan gestaag door met het hun strijd en halen alles uit de kast om op peil te blijven, maar de Valleivogels JO11-2 beginnen inmiddels ook wakker te worden en gaan druk uitoefenen op onze achterhoede. De Valleivogels vallen aan en met veel spanning in het veld wordt de bal geblokt door Kevin die op zijn beurt de bal een beuk geeft en zo van afstand scoort, zo komen de meiden en jongens van Musketiers JO11-1 op een 3-0 voorsprong. We lopen tegen het eind van de eerste helft als Lucas door een voorzet van Fabiƫn een schot op het doel geeft. De bal knalt via binnenkant paal het doel in en vliegt er via de binnenkant van het zijnet weer uit, jammer genoeg heeft de scheids er een ander oordeel over en zegt dat hij het niet heeft gezien en keurt het doelpunt af.

De tweede helft starten de jongens en meiden van Musketiers wat moeizaam, het afgekeurde doelpunt speelde daarbij parten ze konden er niet over uit dat deze was afgekeurd. De tegenstanders hadden snel in de gaten dat de Mussen minder scherp werden en begonnen meer druk te zetten. Onze achterhoede had het er maar wat moeilijk mee. Justin B en Lars wisten nog een paar keer de bal goed weg te werken maar de Valleivogels hadden hun draai gevonden en weten daardoor het net 3x te raken van onze JO11-1.Stand 3-3. We gaan inmiddels het laatste kwart van deze wedstrijd in en na een donderspeech van de trainers werden de Mussen scherper en begonnen weer te voetballen, ondanks dat weet de JO11-2 van de Valleivogels op voorsprong te komen en de stand op 3-4 te zetten. Zoals we gewend zijn van onze jongens en meiden van Musketiers JO11-1 gaven ze niet op. Ze zetten zich schrap en startte het laatste deel van de wedstrijd in. De vermoeidheid slaat toe maar Musketiers herpakt zich en begint agressiever te voetballen, hierdoor komt de ene actie na de andere wat resulteerde in een solo van Guido. De bal werd door de keeper Sieme naar voren geschoten, Guido pakte de bal op en weet 2 man uit te spelen en zo de bal tegen het net te plaatsen bij de tegenstander, eindstand 4-4.

Al met al een zeer bewogen wedstrijd met alle facetten die een wedstrijd kan bezitten. Opgeven is geen optie, een heel mooi motto dat we voor deze wedstrijd ook weer in kunnen vullen, Musketiers JO11-1 geeft nooit op ook al staan we achter. Door deze vechtlust en doorzettingsvermogen hebben we de wedstrijd voetbaltechnisch weer terug naar onze hand weten te zetten en niet verloren.