v.v. Musketiers

JO12

Teamfoto: JO12

Sponsoren

Van Verseveld Infra Azero adviesgroep

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/jo12-19-20
***
12.10.2019
Musketiers JO12-1 – Valleivogels JO12-1: 2-11 (0-5) / Dat was het dan voor de beker..nu competitie.

Het was een droevige bedoening ’s morgens in Elst. Het regende niet hard, maar de voortdurende mot regen maakte het wel somber. Maar goed..er moest gevoetbald worden en dus deden we dat.

We speelden vandaag tegen de koploper in de beker league (wanneer gaan we eens competitie spelen?). De Valleivogels spelen in de eerste klasse, dus een redelijk verschil met ons. Op voorhand wisten we dat een goed resultaat er eigenlijk niet in zat…maar goed, we geven ons niet zomaar gewonnen. We begonnen heel aardig aan de wedstrijd. We zaten er goed op en gaven de tegenstander weinig ruimte. Natuurlijk kwamen ze er zo nu en dan door, maar Dennis liep de gaten goed dicht en Victor en Matthijs wonnen veel duels. Op het middenveld zaten Irianah en Niels er goed op en kregen ze de nodige ondersteuning van Eros en Joël. De schoten die uiteindelijk afgevuurd werden in het begin gingen naast of konden door Tim goed gepakt worden. Halverwege het eerste kwart kwamen we zo nu en dan door richting goal van de tegenstander, maar het leidde slechts tot halve schoten. Dit ook omdat Eros en Joël telkens door 3/4 man werden verdedigd. Het eerste deel van de wedstrijd verliep goed en het leek of we de time out zonder kleurscheuren gingen halen. Toch ging het nog redelijk hard mis. In de tiende minuut gaven we een corner weg. De bal kwam half hoog voor bij de eerste paal. We verdedigden de voorzet maar half terwijl de tegenstander wel vol voor de bal ging. Zo konden ze de bal easy binnentikken. Een twee minuten later weer een corner aan de zelfde kant. De bal vloog richting midden voor de goal. Twee van ons stonden stil en bewogen niet naar de bal. De aanvaller had twee meter ruimte voor zich en kon in alle vrijheid de 0-2 binnenkoppen. Éen minuut voor tijd…weer een corner aan dezelfde kant. Dit keer hetzelfde scenario. Weer geen ingrijpen of beweging naar de bal. De aanvaller had tijd om kort de bal aan te nemen en binnen te schieten. Erg jammer om zo de time out in te gaan. Als we gewoon de duels in deze drie situaties waren aangegaan, had het nog 0-0 gestaan.
Na de time out verloren we de controle over het spel. Valleivogels had elke keer een man meer op het middenveld. We stonden vaak aan de verkeerde kant te dekken, waardoor veel aanvallen gevaarlijk konden worden. Binnen de kortste keren lag de 0-4 er in. Op rechts stoomde een middenvelder op. Een man liep vrij in het midden en via een één tweetje met hem kon de buitenspeler vrij tot aan de achterlijn komen. Hij legde de bal strak terug en de aanvaller hoefde de bal alleen maar een tikkie te geven, 0-4. Zelf kwamen we zo nu en dan ook door. Vaak via de lange bal van Wessel, die inmiddels als laatste man stond. Een grote kans begon bij hem. Met een lange bal op rechts bereikte hij Joël. De keeper stond iets te ver voor zijn goal. Joël schoot de bal over hem heen. Helaas was deze iets te hoog gemikt en belandde zo op het dak van het doel. Daarna werd Eros door Lukas weggestuurd. Zijn schot vanaf links ging maar net voorlangs. Kort voor de rust scoorden de Valleivogels uit een scherpe counter.

Na de rust kregen we wel iets meer rust in ons eigen spel en we kregen meer en meer kansjes. Luca werd door Joël diep gestuurd, maar werd op het laatste moment gestuit door de keeper. Eros kon een aantal keren op goal vuren, maar de keeper stond elke keer goed. Joël kreeg van Niels een bal, die hij vervolgens in het zijnet schoot. Toch waren het de Valleivogels die scoorden. Ook hier gingen wij er niet vol in. De bal kwam in de kluts, waar we er niet vol voor gingen om de bal weg te schoppen. Uiteindelijk kwam het schot. Tim kon er nog wel de hand tegen aanzetten, maar kon helaas niet de goal verhinderen. Maar de volgende goal was voor ons. Na een uittrap kreeg een verdediger de bal niet goed onder controle. Joël won het duel er ging richting de goal. Hij schoot de bal in de korte hoek binnen! De eer was in ieder geval gered. Kort voor de time out vloog een afstandsschot van de tegenstander precies in de benedenhoek binnen, 1-7.
Voor het laatste kwartier ging Tim naar de backpositie en ging Dennis onder de lat staan. We wilden heel graag de score beperkt houden, maar helaas liep de tegenstander vrij vlot uit naar 1-10. De eerste twee waren uitgespeelde kansen en de tiende was een eigen doelpunt van ons. Kort voor tijd schoot Wessel de bal naar voor en Eros en Joël gingen er achteraan. De keeper pakte de bal in de handen maar was buiten zijn gebied en maakte dus hands. Op een mooie positie kregen we een vrije trap en Eros ging achter de bal staan. Hij krulde de bal rechts over de muur heen in de bovenhoek van de goal, 2-10! Helaas kwam de score toch boven de 10 uit. Korte voor tijd schoten de bezoekers de 2-11 in de goal. Het is geen schande om van dit team te verliezen. Wel hadden wel de score sterk kunnen beperken, maar goed, daar leren we weer van!

Statistieken:
1-6 Joël (-) ‘42
2-10 Eros (vrije trap) ‘56

***
05.10.2019
VRC JO12-3 – Musketiers JO12-1: 0-7 (0-4) / Een eenvoudige overwinning

Na de regenbuien van de afgelopen dagen, was het vandaag mooi weer en scheen de zon. Het was al weer twee weken geleden dat we de laatste wedstrijd gespeeld hadden. Vandaag weer een bekerwedstrijd (Houdt het dan nooit op?). Op Joep na waren we compleet. Niels deed voor het eerst mee dit seizoen na een blessure.

We begonnen heel goed aan de wedstrijd. Nadat een aanval van VRC was gestopt, schoot Victor de bal naar voren. Eros was er het eerst bij en ging op de keeper af. Hij schoof de bal binnen en maakte na 3 minuten voetbal de 0-1. Nog geen vijf minuten later lag de bal weer in het netje. Matthijs stuurde Niels weg. Op rechts gaf hij de voorzet, die door Joël werd binnen geknald, 0-2.
Meteen daarna schoot Joël de bal op paal, na een voorzet van Eros. Een twee minuten voor de time-out een herkansing. Eros was door Irianah de diepte ingestuurd. De voorzet van links volgde en Joël maakte het af, 0-3. Aan de andere kant had Tim het rustig en hoefde het eerste kwart niet in actie te komen.
Na de time out zetten we meteen weer druk naar voren. Na een goede onderschepping van Tim, kon de bal mee worden gegeven aan Dennis. Hij stak het veld over en passeerde een aantal tegenstanders. Hij gaf de bal hard voor. Hij werd door iedereen gemist, behalve door Niels die bij de tweede paal de bal binnengleed, 0-4. Tot dan toe was het vrij eenvoudig gegaan. Helaas hielden we hierdoor ons niet meer aan de posities en taken. De drang naar voren en het voor eigen succes gaan deden het spelbeeld veranderen. Op het middenveld werden we continu voorbijgelopen door de grote ruimtes en gaten die we lieten vallen. VRC kwam meer en meer aan voetballen toe. Tot aan de rust kreeg VRC nog de betere kansen, maar gelukkig stond Victor meestal op de goede plaats en was Tim alert op de schoten die werden afgevuurd. Er waren toch nog kansen voor ons, maar Luca schoot op de keeper nadat hij door Lukas was weggestuurd en Eros schoot de bal over de kruising.

Na de rust hoopten we dat we allemaal weer de posities zouden houden, maar we gingen door met waar we de eerste helft geëindigd waren. Al snel kreeg VRC een grote kans, maar Tim kon het schot keren. De controle op het middenveld was weg en het spel ging van de ene goal naar de andere goal. De kansjes voor ons kwamen van de voet van Wessel. Hij probeerde het een aantal keren van afstand. Zijn eerste schot, geplaatst in de linkerhoek, was het beste. De keeper moest toen een corner toestaan. Kleine kansjes waren er daarna voor Joël en Eros, maar beide schoten in de handen van de keeper. Met een aanpassing op het middenveld probeerden we kort voor de time out de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen. We kregen een grote kans. Lukas passte tussen twee verdedigers door en Luca ging alleen op de keeper af. Hij schoot de bal naast.
Na de time out gingen we weer beter spelen en dat had meteen resultaat. Matthijs had de bal naar Wessel gespeeld op het middenveld. De pass op rechts richting Eros was op maat. Hij ging zijn tegenstander voorbij en prikte de 0-5 binnen. Vervolgens was er een grote kans voor Luca. Joël gaf voor vanaf rechts. De bal kwam voor de voeten voor Luca die kon uithalen. Hij schoot de bal in de handen van de keeper. Daarna was het wel raak. Een lange bal van achteruit van Tim, kwam bij Joël. Hij ging een tegenstander voorbij en gaf de bal mee met Irianah. Hij prikte de 0-6 binnen. Een vijftal minuten later lag de bal er weer in. Na uitstekend uitverdedigen van Dennis kwam de bal via Wessel bij Joël. Hij gaf de bal aan Eros mee. In eerste instantie kon de keeper het schot keren, maar in de rebound kon Eros de 0-7 binnenschieten. Met nog een paar minuten kregen we nog twee grote kansen. Bij de eerste werd Luca door Joël weggestuurd. Hij schoot naast. De laatste kwam voor Niels. Joël gaf voor op Niels die alleen voor de keeper stond. De bal verdween helaas aan de verkeerde kant van de paal.

Al met al een mooie uitslag. We hebben wel een periode van bijna een half uur niet goed gespeeld doordat we niet aan de taken en posities hielden. Dat moet beter. Voor de rest mooie aanvallen gezien, mooie goals en een paar leuke driehoekjes!

Statistieken:
0-1 Eros (Victor) ‘3
0-2 Joël (Niels) ‘8
0-3 Joël (Eros) ‘12
0-4 Niels (Dennis) ‘17
0-5 Eros (Wessel) ‘48
0-6 Irianah (Joël) ‘50
0-7 Eros (rebound) ‘55

***
21.09.2019
DVSA JO12-1 - Musketiers JO12-1: 11-0 (6-0) / Klasseverschil te groot

Vandaag eens een uitwedstrijd in de buurt. Voor ons een goede reden om eens op de fiets te gaan. Helaas ontbraken Victor en Niels wegens blessures. We wisten dat het geen makkie zou worden vandaag. We spelen niet dezelfde klasse en vorig jaar had DVSA tijdens een oefenwedstrijdje al eens een tikkie aan ons uitgedeeld (qua uitslag). Vanaf het begin bleek dit ook en werden we meteen naar achteren geduwd. Voorin stonden Eros, Joël en Luca vaak tegen 3 man, waardoor het erg moeilijk was de bal bij hun te krijgen. Verder stond ons middenveld in de omschakeling niet goed, waardoor DVSA heel makkelijk met 2 of 3 man door kon tikken tot aan ons doel. We hielden lang stand, kort voor de eerste time-out was het toch raak. Een schot ging richting goal. We verdedigden niet goed uit..kopte de bal in de voeten van de tegenstander die makkelijk de 1-0 kon maken. Een minuut later, werd het door een eigen doelpunt 2-0.
Na de time out hadden we weer pech en werd het door een tweede eigen goal 3-0. Daarna gin het hard. We stonden verkeerd, waardoor DVSA heel makkelijk tot aan de goal kon komen. Ze liepen tot aan de rust naar 6-0 uit. Het laatste doelpunt was een geplaatst schot, onhoudbaar voor Tim. De andere 5 goals waren wij helaas met z'n allen mede schuldig aan. Het ging wel heel makkelijk.

Na de rust ging DVSA vrolijk door. Ze liepen snel uit naar de dubbele cijfers. Inmiddels was Lukas al uitgevallen met een blessure en ook Eros had last de knie. Na de laatste time out kwamen we eindelijk wat voorin. Een paar kleine kansjes en wat corners wat het gevolg. Maar we konden helaas niet serieus gevaarlijk worden voor de goal van de tegenstander. Uiteindelijk scoorde DVSA in het laatste kwart nog 1 keer. Met wat meer strijd en scherpte van onze kant had het nog wel wat moeilijker voor DVSA kunnen worden, maar los van dat het klasse verschil tussen beide teams was gewoon te groot. Snel vergeten deze en op naar de volgende!

***
14.09.2019
Musketiers JO12-1 - Hoogland JO12-4: 2-1 (2-0) / 3 punten over de streep getrokken!

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelden we thuis tegen Hoogland. Op Niels na was iedereen fit. Hoewel fit, de meesten hadden afgelopen dagen kamp gehad. Hier en daar toch wat slaperige gezichten.

Ondanks dat gegeven begonnen we de wedstrijd prima. De combinaties gingen wel lekker en we voetbalden goed naar voren. We kwamen niet echt in gevaar en kregen al snel wat kansen via Wessel en Lukas. Halverwege het eerste kwart kwamen we dan ook verdient op voorsprong. Victor had Joep op links weggestuurd. Hij gaf voor en Joël tikte de bal binnen, 1-0. Kort daarna kregen we via Eros een goede kans, maar de bal vloog via de lat weer het veld in. De volgende aanval ging over rechts. Wessel kreeg van Joël de bal. Zijn schot belandde in het zijnet.
Na de time out kwamen we al snel op 2-0. Een schot van Irianah werd door de keeper gepakt. Vervolgens zag hij Joël helemaal over het hoofd en speelde hem in de voeten. Dit cadeautje pakten we maar wat graag aan en zo werd het 2-0. We wilden snel uitlopen en kregen de kansen ook daarvoor. Eros schoot een keer op de keeper, op de lat en prikte met de buitenkant diagonaal de bal net naast het doel. Zo bleef het "maar" 2-0. Hoogland had een aantal keren op goal geschoten, maar bracht Tim geen een keer echt in de problemen. Prima eerste helft van onze kant.

Na de rust veranderde het spelbeeld. We verloren met name op het middenveld de controle en daarmee de meeste duels. Hoogland voetbalde vrijer en was de betere partij op dat moment. Al snel hadden we mazzel dat een schot tegen de lat vloog. Ook Tim kreeg meer op zich afgevuurd. Hij keerde een aantal ballen, maar moest uiteindelijk toch de 2-1 toestaan. De bal werd na een schot van Hoogland bij de tweede paal niet weggewerkt. Tot 2 keer toe kregen we de kans, maar lieten de bal vrij liggen waardoor de tegenstander makkelijk de goal kon maken. Kort daarna zagen we de bui al hangen. Op het middenveld lieten we 2 man doorkomen en zorgden er daarmee voor dat Dennis en Victor op het verkeerde been stonden. Victor trok aan de noodrem en haakte zijn tegenstander...penalty. De speler van Hoogland had de gelijkmaker op de schoen. Hij knalde hard op doel. Tim dook de goede hoek in en stopte knap de penalty. Er lukte weinig meer bij ons, hoewel Eros nog een keer voorlangs schoot.
Het laatste kwart probeerden we de voorsprong te verdedigen. Dit lukte met hangen en wurgen. Hoogland ging gelukkig niet heel scherp met een aantal kansen om en wij bleven tot het eindsignaal er voor vechten. Uiteindelijk kwam het verlossende fluitje en hadden we de winst binnen. Toch raar dat je naar een hele goede eerste helft zo'n tweede helft speelt. Maar goed, we hebben de voorsprong verdedigd en dat is ook een compliment waard.

Statistieken:
1-0 Joël (Joep) '11
2-0 Joël '23

***
07.09.2019
AFC Quick 1890 JO12-4 - Musketiers JO12-1: 6-7 (4-2): Bekerwedstrijd waar alles in zat

Eindelijk weer voetbal! We trapten het seizoen af met een bekerwedstrijd in Amersfoort. Na een goede eerste trainingsweek had iedereen er weer veel zin in. Helaas kon Niels vanwege een blessure niet mee doen. Wel maakten Wessel en Eros hun "debuut" in ons team vandaag.

Op de vroege zaterdagochtend trapten we af. We begonnen aanvallend. Het middenveld met Wessel, Lukas en Joep probeerde meteen druk naar voren te zetten en Joël en Eros te bereiken. Al snel kwamen we op voorsprong. Een goede pass van Lukas kwam bij Eros terecht. Hij prikte de bal door twee verdedigers naar Wessel die van rechts naar binnen trok. Hij kon wat meters maken en schoot de bal strak in de verre hoek binnen, 0-1. Mooie aanval en een goed begin. Quick was niet echt onder de indruk en bleef hun eigen spel spelen. Ze vonden elkaar op het middenveld goed en hadden vaak in de omschakeling een man meer. Hierdoor raakten we de controle over ons eigen spel ook meer en meer kwijt. Na eerst de lat te hebben geraakt was een volgende aanval wel raak. Een aanvaller die ongedekt stond kon de bal makkelijk binnen knallen, 1-1. Quick drukte door en kreeg aanval na aanval. Daar waar het leek dat de aanval niet meer gevaarlijk kon worden, zorgden we zelf voor de problemen. We hadden achterin de bal weer terug, maar schoten deze tot twee keer toe niet weg. De tegenstander wist er wel raad mee en maakten dankbaar gebruik van het geklungel achterin. Totaal onnodig stonden we binnen een paar minuten achter.
Maar goed dat de time out er was. Maar even kort de puntjes erop zetten had ook niet geholpen. Bij de eerste de beste aanval wederom het niet wegwerken van de bal. Uiteindelijk schoten we zelf de bal binnen via een Quickspeler. Gelukkig was kort daarna de verdediging van de tegenstander ook niet helemaal scherp. De keeper kon maar half bij de bal komen en tikte hem in de voeten van Eros, die daar dankbaar gebruik van maakte en zijn eerste Jo12 goal binnenschoot, 3-2. Gezien het spelbeeld maar goed dat we deze goal maakten. Op slag van rust kregen we een corner tegen. In twee instanties grepen we niet goed in en kreeg de thuisclub een goal cadeau van ons. De ruststand 4-2 kon worden binnengekopt (Mooi strak in het dak, dat wel).

In de rust hebben we elkaar even goed aangekeken en was iedereen het er over eens dat het niet heel goed was, wat we met name in de omschakeling lieten zien. We moesten snel de wedstrijd zien te keren. Het ging toch weer fout meteen naar de rust. Nadat we voorin de bal verloren, ging Quick er razendsnel van door. In een drie tegen twee situaties bleven ze rustig en tikten zee ons uit en vergroten ze de voorsprong naar 5-2. Op dat moment leek het of de wedstrijd was gespeeld. Maar het tegenovergestelde gebeurde. De wedstrijd kantelde volledig. Al snel kwamen we weer tot scoren. Een terugspeelbal werd door de keeper in de handen gepakt. Er volgde een indirecte vrije trap. Lukas legde breed en Joël tikte de bal binnen, 5-3. Kort daarna scoorden we weer. Tim had een redding gemaakt en trapte de bal uit. De bal stuiterde door en Eros was alert genoeg en ging op de keeper af. Hij tikte de bal goed binnen, 5-4. De tegenstander was even flink van slag. Een zelfde situatie daarna. De keeper kon de bal niet pakken en liet hem los. Eros was er als de kippen bij en schoot de gelijkmaker binnen. Binnen een paar minuten was de achterstand weggepoetst. En we gingen door. Nog voor de laatste time out stonden we voor! Na een goede pass van Joep schoot Joël de 5-6 binnen!
In de laatste 15 minuten ging Quick vol in de aanval. De druk op onze goal werd groter. Het resulteerde in een flink aantal corners, maar gelukkig kregen we de bal elke keer weg. Matthijs had een paar keer een goede ingreep en ook Tim moest een keer de bal met de punt van zijn schoen overtikken. Toch konden we niet voorkomen dat het weer gelijk werd. Na (wederom) niet goed uitverdedigen ging de bal via de flipperkast in onze eigen doel....6-6. We zochten daarna toch de aanval. Quick maakte deze onschadelijk en ging op de counter er vandoor. Victor zette een sliding in, speelde de bal en daarna ging de tegenstander over het been. Toch kregen we de penalty tegen. Daar waar we dachten toch weer op achterstand te komen, hadden we het geluk nu mee. De bal werd op de paal geschoten. In de daarop volgende aanval kwamen wij op voorsprong. Razendsnel gingen we er vandoor. Victor peerde de bal naar voren. Joël tikte breed naar Wessel. Hij kapte zijn man uit en schoot hard de verre hoek binnen, 6-7! De laatste minuten waren erg spannend. Wij kwamen er niet meer uit en Quick kreeg aanval na aanval. Kort voor tijd liet Tim een bal glippen. De bal leek de goal in de gaan, maar Tim was snel genoeg om zijn hand er toch achter te krijgen en de bal uit de goal te houden. Zo bleef het 6-7. Na een niet al te beste eerste helft zijn we ijzersterk van een 5-2 achterstand teruggekomen.
Knappe teamprestatie!

Statistieken:
0-1 Wessel (Eros) '6
3-2 Eros (rebound) '24
5-3 Joël (Lukas)'35
5-4 Eros (Tim) '37
5-5 Eros (-) '39
5-6 Joël (Joep) '44
6-7 Wessel (Joël) '54