v.v. Musketiers

JO13-2

Teamfoto: JO13-2

Sponsoren

Hipp en Toff

Foto's: http://vvmusketiers.nl/galerij/jo13-2-nj-2018

***
14.11.2018

Na 3 weken vrij te zijn geweest , stond er afgelopen zaterdag weer een wedstrijd op het programma voor onze JO13-2. Met een behoorlijk grote groep, waaronder 2 debutanten, trapten onze jongens om 10:00 uur af tegen AFC Quick uit Amersfoort. Nou lijkt het alsof ik de 2 debutanten even snel noem maar ze verdienen een wat uitgebreidere introductie. Als eerste hebben we Thijs. Thijs zit sinds de zomer op voetbal en zat bij de JO11-2. Hij maakt nu de overstap naar ons team en zal het grote veld gaan bestormen! En dan als 2e is Lennard er bij gekomen. Lennard zit echt pas een paar weken op voetbal en hij past zich moeiteloos aan. Wat voor beide jongens helpt is dat er bekenden in het team zitten, zo is niet alles helemaal nieuw!

Dan weer terug naar de wedstrijd. AFC Quick was een sterk team. Fysiek waren ze wat sterker dan onze jongens. Maar dat weerhield ze er niet van om sterk te beginnen, ze boden goed tegenstand. Helaas kwam AFC Quick op een voorsprong. Ze liepen uit naar 1 – 3. Onze jongens konden het goede begin niet vasthouden. Het werd wat rommelig en daar profiteerde de tegenstander goed van. In de 2e helft bleef AFC Quick de betere ploeg maar ze liepen zeker niet over de JO13-2 heen. Op een gegeven moment kwam de bal in het 16-meter gebied van de tegenstander en daar werd een overtreding begaan op een speler van ons, tot mijn spijt kan ik niet zeggen op welke speler het was ik beloof jullie de volgende keer beter op te zullen letten! Maar het belangrijkste was dat er een strafschop werd gegeven. Deze penalty werd keurig binnen geschoten door Beau en toen was het 2 – 3. En toen kwam er ineens weer een bepaalde schwung in het team. Dit was weer een beetje het team wat zo mooi had gewonnen van DOVO! En weer kwam de bal in het strafschopgebied van de tegenstander terecht en er was sprake van lichte paniek bij de tegenstander. Een verdediger pakte zo de bal in zijn handen. Op het moment dat hij dat deed zag je hem denken: “wat doe ik nu, ik heb de bal vast maar ik ben niet de keeper.” En dat had ook wel iets sneus, die jongen doet dat niet expres natuurlijk. Maar goed het was natuurlijk wel een penalty voor onze jongens! En deze werd keurig geschoten door Jesse, alleen schoot hij net naast. Dat was zo jammer, ze hadden weer het geloof gekregen maar de gelijkmaker kwam er niet. En toen zag je die schwung toch weer verdwijnen, helaas. AFC Quick liep uit en won uiteindelijk met 2 – 5. Onze JO13-2 heeft weer keihard gewerkt maar het zat er helaas niet in afgelopen zaterdag. Bij een aantal jongens was er echt sprake van teleurstelling. Gelukkig komt er altijd weer een volgende wedstrijd waarbij er weer een nieuwe kans is!
Na de wedstrijd was er in ieder geval tijd voor een heerlijk frietje en dat smaakte uiteraard prima!

Nu mogen de mannen zaterdag tegen de nummer 2 spelen. Dit zal een zware wedstrijd worden maar dat maakt niets uit. De JO13-2 is langzaamaan op sterkte aan het komen. Ze hebben veel wedstrijden in wisselende samenstellingen gespeeld wat rommelig is. Maar nu hebben we 15 man op papier. Lorenzo is ook weer aan het trainen na zijn blessure dus ik denk dat we nu moeten gaan werken om er een team van te boetseren. Na alle wisselingen van de afgelopen tijd kan er nu gewerkt gaan worden aan automatismen! Nou en dat kan wel overgelaten worden aan Lars, Bas en Tim. We blijven ze volgen en ik zal jullie op de hoogte blijven houden!

***
17.10.2018

Even zat ik te twijfelen. Het was eigenlijk mijn idee om jullie deze week op de hoogte te brengen van de verrichtingen van mijn eigen team, musketiers 3, en niet van de JO13-2. Zij zijn eigenlijk de volgende keer weer aan de beurt. Maar aangezien er over de wedstrijd van Musketiers 3 weinig te melden valt, behalve dan dat het niet best was, heb ik besloten het deze week even om te draaien. Overigens zal ik op een ander moment weer uitgebreid terug komen op Musketiers 3.

Dan de JO13-2. In de aanloop naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag leek alles goed te gaan, bijna iedereen kon meedoen en we hadden zelfs 2 wissels. Tot vrijdagavond ons het bericht ter oren kwam dat onze nieuwste aanwinst Lorenzo niet kon meespelen, hij had een gekneusde arm opgelopen. Een dag later bleek zelfs dat er ook een breuk was geconstateerd. Wij wensen hem veel beterschap! Maar nu hadden we wel één speler minder. Gelukkig was er weer die hulp van clubgenoten en zo hadden we voor aanvang van de wedstrijd zelfs 14 spelers, meer dan genoeg dus!

Met langs de lijn een debuterende leider, een debuterende grensrechter en een groep enthousiaste familieleden kon om 11:00 onder leiding van een, voor sommigen tenminste, hele bekende scheidsrechter worden afgetrapt. En ik kan jullie zeggen dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de 1e helft waren onze jongens wat rommelig in hun spel en het leek ook wat onwennig. Maar strijd was er wel! Gedurende de wedstrijd kwamen ze 4x op een achterstand maar de koppies gingen niet hangen, integendeel! Iedere keer vochten ze zich terug in de wedstrijd en na de 4 – 4 was het bij DOVO op. Zo konden onze jongens uitlopen en er zelfs een 5 – 8 overwinning uitslepen! En daar was hij dus, de 1e overwinning van het seizoen! Weken zitten ze er al tegen aan, maar nu was het dus zover! Dit is zo goed voor het zelfvertrouwen van de jongens! En uiteraard smaakt dit naar meer.

Wel moeten de jongens even geduld hebben want de komende 2 weken zijn er geen wedstrijden. Maar op zaterdag 3 november mogen ze weer. Ze spelen dan een uitwedstrijd tegen Amsvorde.

We hopen dat Kars dan ook weer van de partij is, hij heeft een hardnekkige blessure die maar niet over wil gaan en dat is heel vervelend voor hem! Maar ook wij als team zien hem graag weer meespelen! En verder hopen we ook dat aanvoerder Jesse dan geen last meer van zijn enkel heeft! Ik ben bang dat 3 november voor Lorenzo nog te vroeg komt, maar genezing van de breuk is het belangrijkste en er komen nog wedstrijden genoeg! Misschien toch niet zo verkeerd even 2 weken geen wedstrijd!

Tot slot is er nog nieuws van de transfermarkt. Wederom is het gelukt om een speler aan ons te binden! Lennard heeft al een paar keer meegetraind en hij heeft besloten te blijven. Welkom!

Over ongeveer 2 ½ week gaan we zien of deze mooie overwinning een mooi vervolg gaat krijgen!

***
10.10.2018

Ondanks een krappe selectie, blessures, weekendjes weg en nog diverse redenen waarom ze niet altijd compleet zijn verdienen onze jongens en de trainers van de JO13-2 een groot compliment! Want iedere week staat er, geholpen door andere spelers en speelsters van de Mussen, weer een team wat alles geeft om een leuke wedstrijd te spelen.

Zo ook weer afgelopen zaterdag. De thuiswedstrijd tegen VVZA uit Amersfoort stond op het programma. Er werd goed begonnen, ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat onze jongens beter waren. Alleen helaas viel dat doelpuntje niet. En zoals zo vaak, ik zal het bekende voetbalcliché er weer eens in gooien, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Dat gebeurde dus ook, VVZA kwam op een 0-1 voorsprong. Maar gelukkig gingen onze jongens gelijk op zoek naar de verdiende gelijkmaker. En ja daar was hij! Er kwam een voorzet terecht bij de 1e paal en daar stond precies op de juiste plek goudhaantje Fokko om de bal binnen te prikken. En zo was het dus weer 1-1. Met die stand gingen ze rusten. Na de rust kregen ze het wat lastiger en dan vooral op het einde. De vermoeidheid sloeg toe en daar profiteerde de tegenstander van. De tegenstander rook zijn kans en liep zodoende uit naar 1-4. Dit was ook de eindstand.

Ook deze wedstrijd had ik weer het “net niet” gevoel. In de 1e helft was er een duidelijk overwicht alleen ontbreekt er dan net de power om dat doelpuntje te maken! En dat is jammer, zeker voor de jongens en de trainers. Zij trainen iedere week met zoveel plezier dat je het ze zo gunt.
Maar ho even, niet getreurd! Aanstaande zaterdag staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Deze keer staat de uitwedstrijd tegen DOVO op het programma. En dat team is geen onbekende want voor de beker hebben ze er ook al tegen gespeeld. Volop weer nieuwe kansen dus! Ik weet zeker dat het weer een spannend potje gaat worden. Dus heb je niets te doen, aftrap is om 11:00 bij DOVO in Veenendaal. Support is altijd welkom!

Inmiddels kan ik ook melden dat er 2 nieuwe spelers aan de groep zijn toegevoegd. In een eerder stadium is Wessel er al bij gekomen en sinds vorige week zit Lorenzo er ook bij. Beide jongens hebben het prima naar hun zin en daar zijn we blij mee! We hopen op korte termijn nog een transfer te kunnen melden. Maar, zoals jullie weten, die laatste puntjes van zo’n contractbespreking lopen altijd stroef. Maar we hebben goede hoop!

Tot slot wil ik graag alle spelers/speelsters bedanken die ons al uit de brand hebben geholpen in de afgelopen wedstrijden! Zo waren er de dames van de MO13, de “chille gasten” van de JO13-1, de “volwassen” jongens uit de JO15 die met hun leeftijd gelukkig nog met ons mee mochten spelen en dan als laatste de keeper van de JO11- 1 die vorig seizoen nog veldspeler was, dit jaar voor het eerst keept op een klein veld en afgelopen zaterdag bij ons onder de lat stond alsof het de normaalste zaak van de wereld was! Iedereen bedankt!

Zoals gezegd, komende zaterdag aftap om 11:00 bij DOVO in Veenendaal. Tot dan!

***
26.09.2018
Seizoensstart

“Pap, dat buitenspel dat is een makkie!” Of deze nadat er één wedstrijd op een groot veld is gespeeld: “Pap, dat buitenspel is toch lastiger dan ik dacht!” Het zijn zomaar 2 willekeurige opmerkingen die gemaakt kunnen worden door een kind wat gewend is te voetballen op een klein veld maar nu de overstap maakt naar een groot voetbalveld. Zo gebeurde dat ook bij ons aan de keukentafel. Vorig seizoen nog in de JO11-1 op een klein veld en dan nu in de JO13-2 op een groot veld. Gelukkig zitten er ook al kinderen in de JO13-2 die er al een heel seizoen op hebben zitten op een groot veld. Want ook dat gebeurt als je van een 7-tal naar een 11-tal gaat, je komt in een nieuw team. Een team wat opnieuw wordt samengesteld. Sommige kinderen zijn al bekend maar sommige kinderen zijn nog helemaal niet bekend. Spannend dus, maar tegelijkertijd ook leuk! En dan moet er ook een technische staf zijn die de kinderen een goed gevoel geeft en de fijne kneepjes bij brengt van het “voetbalspel”. Nou ik kan jullie zeggen, kosten noch moeite is bespaard! 3 spelers uit het oudste jeugdteam van de mussen ontfermt zich het komende seizoen over de JO13-2. Bas, Tim en Lars zullen alles geven om het de kinderen naar het zin te maken. Een club als Musketiers kan alleen maar blij zijn met deze jeugd die zich inzet voor de jongere jeugd!

Inmiddels hebben we 3 bekerwedstrijden gespeeld, wat veredelde oefenpotjes zijn, en 1 competitiewedstrijd. Gewonnen is er nog net niet maar er wordt leuk meegespeeld en er wordt ook gescoord! Alleen, wat is dat veld groot…………………………. En dat is te merken. Aan het einde van de wedstrijd is “de pap” vaak op en kunnen ze het niet meer belopen. Hier is nog werk te doen voor het nieuwe trainerstrio! Maar dat zit wel goed! De kinderen zijn inmiddels aardig aan elkaar gewend en beginnen zo langzaamaan een echt team te worden!

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Om 9:00 wordt afgetrapt bij VV Hooglanderveen. Wat overigens vroeg is, maar ik denk dat de ouders daar meer moeite mee hebben dan de kinderen zelf!

Ik zal proberen jullie geregeld op de hoogte te houden van de verrichtingen van de JO13-2!