JO15

Bollee Events Texaco Prinsenland

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/jo15-19-20

18.12.2019

Afgelopen zaterdag speelde onze JO15 zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander was VV Odijk. En laat dat nou net de nummer 1 zijn en laten zij nou ook eens uitgerekend tegen onze jongens kampioen kunnen worden. Zij moesten dan wel winnen, het beloofde dus een pittig potje te worden! Als de mannen van onze JO15 het op hun heupen hebben, kunnen ze het iedereen lastig maken. Dat hebben ze laten zien tegen Bunnik en HDS, deze wedstrijden werden keurig gewonnen! Helaas was het tegen CDW wel weer iets minder maar goed, iedere week pieken is ook niet leuk natuurlijk!

Nu dan de wedstrijd tegen Odijk. Tijdens de 1e helft, waarin het overigens prima droog voetbalweer was, werd er goed gewerkt en maakten ze het Odijk knap lastig. Zo lastig zelfs dat er brutaal een 0 – 1 voorsprong werd genomen. Ja, dat hadden ze bij Odijk niet verwacht! Ik denk dat zij stiekem wel hadden verwacht dat het een makkelijk middagje zou worden, maar dat werd het niet! De rust werd gehaald met de knappe 0 – 1 voorsprong. Duidelijk was wel dat Odijk zou gaan komen. Duidelijk was ook dat het mooie voetbalweer voorbij was! Tijdens de rust begon het te regenen en dat is ook niet meer gestopt. Jullie kennen het wel, zo’n vies vervelend koud regentje. En bedenk je daar nog een windje bij, nou dan weet je wel! Je zou vlagger zijn………..

Maar goed, genoeg geklaagd! Nadat de scheidsrechter zijn vergeten fluitje snel had opgehaald kon worden gestart met de 2e helft. Een 2e helft waarin het bij onze jongens iets minder was. En daar profiteerde Odijk van. Zij wonnen uiteindelijk met 2- 1. Maar dat is absoluut geen uitslag om je voor te schamen! Het was wel tegen de kampioen namelijk. Desondanks waren een aantal jongens wel een beetje teleurgesteld en dat zegt wat over hun wil en dat er ook met een klein beetje geluk iets meer had ingezeten.

Nu kan iedereen zich tijdens de winterstop weer opladen voor de voorjaarscompetitie. In een nieuwe indeling ligt alles weer open en begint iedereen weer op nul. Als alle jongens er weer vol voor gaan onder leiding van Geurt en Jan, dan ben ik er van overtuigd dat deze groep nog van zich gaat laten horen!

Nu eerst vakantie, Kerst en oud en nieuw!
Fijne feestdagen!

13.11.2019

Onze JO15 heeft tot dusver nog een wisselvallig seizoen. Op zich niet gek want het team begon het seizoen in een compleet nieuwe samenstelling.

Maar tijdens de 3 bekerwedstrijden verbaasden ze mij in positieve zin. Weliswaar werd er 2x verloren en 1x gelijkgespeeld, maar op de wedstrijd tegen CDW na, waren ze minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander en in sommige fases zelfs beter. En dat was goed om te zien!
Alleen de start van de competitie was wat minder. Er waren blessuregevallen, de nodige personele wisselingen in het team en helaas waren de eerste 3 tegenstanders ook gelijk vrij sterk. De jongens moesten dus gelijk vol aan de bak! Deze wedstrijden werden helaas allemaal verloren en dan merk je toch dat de koppies gaan hangen. En dat is ook logisch natuurlijk.

In de tussentijd werd er wel telkens lekker en goed getraind onder leiding van Geurt en Jan. En Geurt had op een gegeven moment door dat de jongens even een “op-pep-sessie" nodig hadden. Hij riep ze bij elkaar en sprak ze bemoedigend toe. Maar ja, zou het helpen die sessie??
De eerstvolgende wedstrijd zou een uitwedstrijd tegen Jonathan uit Zeist zijn. Alleen al van de aanvangstijd (14:45) zou je spontaan weer in een dip komen! Maar gelukkig, het weer werkte mee! Het had zoveel geregend dat deze wedstrijd werd afgelast.

Dus moest het dan afgelopen zaterdag gebeuren. De tegenstander was Bunnik en zij staan laatste. Een ideale tegenstander dus om even te laten zien wat ze allemaal in petto hebben, zou je zeggen. Maar het moet eerst nog gebeuren, als het niet loopt kan je van iedereen verliezen! Nou, de jongens pakten deze wedstrijd met beide handen aan! Ze lieten Bunnik in de 1e helft nog denken mee te kunnen spelen, de ruststand was 2 - 0, maar na de thee werd er een tandje bij geschakeld en liepen ze uit naar een mooie overtuigende 8 - 0 overwinning! Kijk, dat is vertrouwen kweken!

En nu hopen dat ze het gevoel vast kunnen houden en nog meer mooie wedstrijden kunnen neerzetten! Te beginnen aanstaande zaterdag. Dan wordt er gespeeld tegen HDS uit Leersum. Deze tegenstander kennen onze jongens nog van de bekerwedstrijden. Ze legden het toen net af helaas. Maar als dat team hetzelfde is gebleven dan zou het wel weer een spannende wedstrijd kunnen worden. Ik ben benieuwd!
Ik wens ze in ieder geval veel succes!