v.v. Musketiers

JO9

Teamfoto: JO9

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/jo9-19-20
***
09.11.2019

8-1..om eerst maar met de uitslag te beginnen. Dat is de eindstand van de wedstrijd Musketiers JO9 tegen Oranje-Wit JO9 en wat een wedstrijd was dat.

Al binnen 2 minuten scoorde Kaya de openingstreffer, dat is natuurlijk een begin waar iedereen van droomt. Het was het begin van een knotsgekke wedstrijd waar van beide zijden een mooie strijd werd geleverd, maar de beste ploeg vanaf de eerste tot de laatste seconde was overduidelijk de
Musketiers. De tegenstander is op een enkel kansje na eigenlijk nooit echt dichtbij een tegendoelpunt geweest. Het tegendoelpunt was een ongelukje doordat Sven wel heel goed verdedigde, maar de bal ging ongelukkig via de onderkant lat het doel in. We stonden al 2-0 (doelpunt van Nathan) voor op dat moment, dus die 2-1 raakte ons niet echt. Wij gingen gewoon weer verder met de bal rondspelen, de bal afpakken van de tegenstander en elkaar goede voorzetten geven. De 3-1 was een mooie actie van wederom Nathan, vanaf de achterlijn slalomde hij tussen 4 spelers van Oranje-Wit door en haalde hard uit… GOAL!!!! Wij gingen steeds meer de wedstrijd controleren en de tegenstander leed steeds meer balverlies, een vervolg op het doelpuntenfeest kon niet lang uitblijven! Vanuit een corner scoorde Niels, aangemoedigd door alle Mussen-fans, op een Hakim Ziyech-achtige wijze de 4-1, wat een mooi doelpunt was dat om te zien. En niet lang daarna stond hij al weer aan de basis van het volgende doelpunt, nadat de bal enkele keren was rond gespeeld, speelde hij zichzelf vrij en gaf een strakke voorzet aan Kaya, deze knalde de bal hard en droog achter de keeper: 5-1, hierna maakte Niels de 6-1 via de binnenkant paal. De tegenstander probeerde het wel, maar kon nooit echt een kans maken. Vervolgens wisselden wij van keeper, Henk viel voor Daniel in. Henk had een enkel schot tegen te houden en deed dit zonder moeite. Hij is geen enkele keer in de problemen gekomen. Maar Daniel vond een 6-1 stand nog niet genoeg en hij maakte met een paar heel mooie acties de 7-1 en de 8-1. Al slalommend tussen de tegenstanders door greep hij zijn kans en knalde de bal in het doel, het net ging zowat kapot, zo hard schoot Daniel!!
Maar we hebben natuurlijk meer spelers, onze verdediging. Zonder de fantastische inzet van Arthur (wordt iedere week beter) die in de verdediging staat en voor niemand aan de kant gaat, en dus voorkomt dat de tegenstander kan scoren. Of wat te denken van Quinn, Noud en Sven, daar staat een ondoordringbare muur, dat heeft Oranje-Wit ook moeten ondervinden, die jongens speel je niet zomaar even weg. En dan hebben we nog Mees, hij heeft dan niet gescoord, maar ik kan jullie wel vertellen dat hij een paar keer dichtbij een doelpunt is geweest. Maar nog veel belangrijker: hij heeft de tegenstander met veel slalombewegingen met de bal en door al in de buurt van hun doel de bal af te pakken als zij deze hadden, voorkomen dat zij een aanval konden opbouwen. Dit gaf onze andere spelers de kansen die nodig zijn om te scoren. Klasse gevoetbald Mees!!

Musketiers JO9, jullie hebben wederom een zeer mooie wedstrijd laten zien, met veel strijd en passie en respect voor de tegenstander. En dan zijn jullie onverslaanbaar!!! Dat is nu al vanaf het begin van het seizoen zichtbaar, ga zo door, heb plezier in het spel, respecteer de tegenstander maar geef deze geen kans. Dat laten jullie iedere keer weer zien!!!!!

***
12.10.2019

Zaterdag 12 oktober moesten we uit tegen HDS in Leersum. Het motregende en dat was al niet het begin van een mooie voetbalochtend zoals wij die gewend waren....

Iedereen was op tijd op het verzamelpunt, dus konden we rustig aan richting Leersum rijden. Na ons te hebben omgekleed in ons voetbaltenue wat wij met trots dragen, liepen we naar het voetbalveld. Echt gras!!! Daar spelen we toch wel het liefst op, maar dat gold dus ook voor HDS.

Om maar eerst met de stand te beginnen, we hebben verloren: 7-5. Maar het moet gezegd worden, het was een heel mooie pot voetbal. Zowel HDS als wij kregen genoeg mooie kansen, we stonden op een bepaald moment gelijk. Maar HDS wist er toch wat meer te benutten. Ondanks het verlies heeft iedereen een compliment verdient, iedereen zette weer zijn beste beentje voor. In het bijzonder Daniël onze keeper heeft ons voor een afstraffing behoed, die had meerdere super reddingen. Één ding is zeker, dat wij goed kunnen voetballen blijkt wel uit onze scorelijst. Dit is pas de eerste wedstrijd die we hebben verloren sinds het begin van het seizoen, maar hadden we dat beetje geluk wat je soms nodig hebt, erbij gehad, dan was het minimaal een gelijkspel.

Dus spelers van JO9, ga vooral zo door met voetballen en heb er plezier in! Dan worden we misschien wel kampioen.

***
05.10.2019

Alweer een prachtige voetbaldag. Stralend weer en een zeer gemotiveerd JO-9 voetbalteam. We mogen wederom een nieuw lid begroeten, hij heet Nout en heeft al een paar mooie acties laten zien.

We moesten thuis tegen Candia JO-9, wisten jullie het nog? Vorig jaar verloren we met heel dikke cijfers.... 12-2 ofzo, ik vergeet dat liever. Maar zaterdag hebben wij laten zien wie er kan voetballen!! We hebben met 4-3 zeer verdiend gewonnen. Vooral onze verdediging, Daniël de keeper, Nathan, Sven, Mees, Quinn en Arthur hebben ervoor gezorgd dat we hebben gewonnen. Klasse gespeeld jongens!! Bovendien heeft Nathan er ook nog 2 gescoord, "man of the match' is voor hem een verdiende prijs!! Candia verdedigde goed vandaar dat wij niet zoveel scoorden als normaal. De doelpunten van Candia waren dan ook snelle counter doelpunten. Daar moeten wij misschien nog op trainen. Maar we hebben gewonnen, dat telt. Ik vind het altijd weer prachtig mooi, als ik zie hoe iedereen zijn best doet om te winnen. Ga zo door JO-9 spelers, jullie zijn tot nu toe ongeslagen!!!! Ik ben trots op jullie allemaal.
En niet vergeten: WIJ ZIJN DE MUSSEN, WIJ ZIJN DE BESTE.

Tot komende zaterdag.

***
21.09.2019

Afgelopen dinsdag kregen we een heel belangrijk bericht: we zijn van de 7e naar de 4e klasse gepromoveerd!!! Dat heeft de KNVB natuurlijk gedaan omdat wij de 2 gespeelde wedstrijden zo goed onze best hadden gedaan, dat de andere voetbalploegen bang zijn geworden. Maar ja, dat betekent ook dat de nieuwe ploegen waar we tegen moeten spelen dan ook wel sterker zullen zijn.

VRC JO9-5 was de eerste tegenstander, uit de nieuwe klasse. Nou wij waren niet bang hoor!! Vanaf de aftrap gingen wij er vol tegenaan, we konden wel merken dat VRC meer probeerde te voetballen dan de tegenstanders in de vorige wedstrijden. Maar dat lieten wij niet toe, wat een mooie wedstrijd was dat vanaf de eerste minuut zeg!!

Nathan begon gelijk de bal te controleren, VRC raakte de bal regelmatig aan hem kwijt. Met een heel harde pass naar Kaya was het eerste doelpunt alweer binnen. Kaya haalde vol uit en GOALLLL!!! Hij maakte gelijk de tweede ook maar binnen een paar minuten. VRC raakte niet in paniek en voetbalde lekker door, hierdoor zagen zij kans te scoren. Julian begon zich ook maar eens te bemoeien met het scoren. Raak!!! 3-1 voor ons!! En toen was het wel even schrikken voor ons. VRC maakte zomaar nog twee doelpunten. 3-3 was de stand, dat kan natuurlijk niet. Wij gingen nog harder onze best doen, de verdedigers renden en verdedigden als de allerbesten van onze club. Mooie lange passes van Nathan naar voren, gaven onze voorhoedespelers een heleboel kansen op scoren. Julian scoorde nog eens twee keer, er viel nog een tegendoelpunt, maar wij waren nu helemaal los. Het regende kansen voor Julian, Kaya en Niels. Er werd op de lat geschoten, de keeper van VRC maakte mooie reddingen, de bal kwam tegen de paal, tegen de verdedigers van VRC. Het was prachtig om te zien hoe wij de druk opvoerden.

Niels ging in de tweede helft nog veel beter zijn best doen, hij had meerdere kansen om te scoren. Maar het lukte net niet, tegen de paal, tegen de keeper, net langs het doel. Dan nog een bal tegen de onderkant van de lat die net niet in het doel kwam, het lukte niet. Totdat hij toch nog een bal van de VRC verdediger onderschepte en deze hard in de linker bovenhoek schoot!! Julian scoorde nog twee keer, een keer direct van de aftrap van VRC een doelpunt scoren, dan ben je echt goed!! Het laatste doelpunt werd door Niels gescoord. VRC maakte voor het eind toch nog een tegendoelpunt.
Eindstand 9-5 voor de Musketiers in een hogere klasse!!

W.Z.D.M.W.Z.D.B. (Wij. Zijn. De. Mussen. Wij. Zijn. De. Beste.)

***
14.09.2019

Zaterdag 14 september begon als een mooie dag met veel zon. En al vroeg in de ochtend werd de dag al snel nog veel mooier.

We moesten weer tegen een meisjes team, dit keer was Jonathan de tegenstander. Iedereen had er weer veel zin in, bovendien hebben we weer een nieuwe speler.
Hij heet Arthur en begon gelijk mee te spelen alsof hij al jaren bij ons speelt. Hij hielp zo goed mee in de verdediging, dat ik zeker weet dat hij veel scoringskansen van Jonathan heeft tegengehouden.

Zoals ik vorige week al schreef, Kaya is een topper! Hij begon al kort na het begin van de wedstrijd met scoren, het 1e en 2e doelpunt kwamen van zijn voetbalschoenen mooi strak, een echte spits
Henk maakte het 3e doelpunt, maarrrr…. Toen vielen wij een beetje in slaap leek het wel. De meisjes van Jonathan kwamen terug met 2 verdiende doelpunten.
Vervolgens kwamen Kaya en Julian weer in actie, zij scoorden de 4e,5e en 6e doelpunten, waarbij zij de verdediging van de tegenpartij geen kans gaven. Door elkaar de bal meerdere keren te passen speelden zij de hele verdediging zoek en maakten zo heel mooie doelpunten!
Tussen zijn wisselbeurten door speelde Niels weer op het middenveld zoals geen ander, menig aanval van Jonathan hield hij op het middenveld al tegen en passte de bal met grote regelmaat naar de spitsen en speelde de tegenstander regelmatig zoek door met de bal aan de voet richting de spitsen te gaan. Via een penalty door een handsbal en een vrije trap vanaf 18 meter scoorde hij het 7e en 8e doelpunt.

Wij gingen ook steeds beter voetballen, Mees, Quinn en Sven verdedigden ons deel van het veld zo goed, dat Daniel en later Henk eigenlijk niets meer te doen hadden op doel. Wat een kanjers zijn dat. Als we die niet hadden weet ik niet of wij wel altijd zo makkelijk winnen! Julian, Daniel en Kaya maakten uiteindelijk de 9e, 10e, 11e, 12e, 13e en 14e doelpunten. Ongelofelijk zo makkelijk als dat ging, we hebben allemaal tot de laatste minuut zeer goed onze best gedaan. Sterker nog, we gaven de tegenstander tot de laatste seconde helemaal geen kans meer om te voetballen.

Ik heb weer zoveel mooie doelpunten gezien. In de kruising links en rechts, vlak over de grond in de verre hoek. En dan ook nog hoe iedereen naar elkaar overspeelt, je kan zien dat er op de training goed geluisterd wordt en er veel geleerd wordt. Ik kan niet wachten totdat het weer zaterdag is en we weer kunnen genieten van het beste voetbalteam van de Musketiers.

Veel plezier allemaal en tot volgende week.

***
07.09.2019

Zaterdag 7 september was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen.
We hebben er enorm naar uitgekeken, dat was dan ook goed te merken. Iedereen was op tijd en in de kleedkamer werd er snel omgekleed, we wilden zo snel mogelijk onze voetbalkleren aan!!

Onze tegenstander was het meisjes elftal mo-9 van Saestum. Voetballen deden zij echter net zo graag als wij, in het begin ging het gelijk op. Wij kregen kansen om te scoren, maar zij ook. Wij kwamen echter steeds dichter bij het doel van Saestum en dus ook steeds dichter bij ons eerste doelpunt.

Toen we het eerste doelpunt hadden gemaakt, waren we niet meer te stoppen.
In korte tijd maakten wij 6 doelpunten in de eerste helft. In de tweede helft werd de opstelling aan beide kanten veranderd, waardoor Saestum 2 verdiende tegendoelpunten maakte.
Doordat onze trainer ons beter op onze plaatsen zette, waardoor we een echte voorhoede (de aanvallers) en achterhoede (de verdedigers) hadden, kwamen wij weer snel terug en scoorden nog 6 keer. Iedereen heeft goed zijn best gedaan. Daniël Overeem en Henkie Bos hebben zeer goed gekeept, Daniël heeft later nog gescoord. Sven Hartjes is, mogen we wel zeggen de beste verdediger die er is. Niels van Veenendaal neemt altijd de corners en vaak de ingooi, deze zijn altijd gevaarlijk dicht bij het doel van de tegenstander. Daarnaast controleert hij het middenveld en loopt veel vrij op de linkerkant. Julian van der Berg is altijd goed voor meerdere doelpunten in een wedstrijd, die pak je de bal niet af. Nathan Roks is onvermoeibaar, hij haalt de bal op, gaat graag over de zijkant richting het doel en scoort met regelmaat met een hard schot. Quin Anbeek en Mees Huisman zijn onze verdedigende middenvelders die ervoor zorgen dat de tegenstander geen kans krijgt om te scoren, zij kennen alle trucjes om de bal te veroveren. Als laatste is daar ons nieuwe teamlid Kaya van Ingen, hij was al gelijk aan onze manier van voetballen gewend en had al bijna een paar goeie kansen, die gaat ook zeker scoren in de volgende wedstrijden.
De eindstand is 12-2 geworden en werd na te hebben gedoucht, op het tafelvoetbal in de kantine nagespeeld.

Tot komende zaterdag allemaal.