v.v. Musketiers

Nieuws

Archief

Terug naar de archief

Jubilarissen gehuldigd tijdens Nieuwjaarsreceptie

15-01-2023

Jubilarissen gehuldigd tijdens Nieuwjaarsreceptie

Gisteren, tijdens de Nieuwjaarsreceptie, konden we maar liefst 9 jubilarissen huldigen. Ze waren het afgelopen jaar 25, 40, 50 of zelfs 60 jaar lid van onze club. Er waren 8 jubilarissen aanwezig. Juul van Hardeveld is 50 jaar lid maar om gezondheidsredenen kon hij helaas niet aanwezig zijn.

Jan Heikamp
Jan is 25 jaar geleden, op 29 juli 1997 lid geworden. Voordat hij lid, werd deed hij vaak wel mee met het Hemelvaart toernooi. Door Piet Karremans is Jan gaan voetballen bij het 4de elftal. Kampioen is hij nooit geworden maar samen met jubilaris Ed kon hij de beste voetbalreizen organiseren met op de heenweg steevast eieren bakken op de parkeerplaats langs de snelweg. In de loop van de jaren is Jan steeds meer betrokken geraakt bij onze vereniging. Hij is speler, leider, trainer, scheidsrechter met een groot groen hart, grensrechter oa bij het 1ste, vrijwilliger voor het onderhoud van het clubhuis en de velden, barman op de woensdag en zaterdag, vrijwilliger tijdens de voetbalkampen, lotenverkoper bij de Grote Club Actie, oliebollenbeslagmaker, deelnemer van MUSK, de wielrenploeg ontstaan uit het huidige 4de elftal, kortom voor alles inzetbaar. Daarbij vergeet ik bijna dat hij ook nog vanaf eind jaren 90 tot zomer 2013 in het bestuur heeft gezeten als algemeen bestuurslid. Het Musketiers-virus is ook overgeslagen op het gezin Heikamp. Ineke, Geurt Jan en Theun zijn ook al jaren lid en betrokken bij de vereniging.

Ed van Beek
In september 1997 werd Ed lid van onze vereniging. Ed is dus ook 25 jaar lid. En ook hij ging in het 4de elftal voetballen. Kenmerkend voor Ed is dat hij altijd zonder bril voetbalde en in de spits stond. In het seizoen 2000-2001 is hij zelfs topscorer geweest! De trofee die hij hiervoor heeft gekregen staat nog steeds op zijn nachtkastje. Ook heeft Ed heeft 6 jaar in het bestuur gezeten als 2de penningmeester. Ed was ook de initiatiefnemer voor het organiseren van het voetbalkamp voor de jeugd. De eerste jaren vond het kamp plaats in het Wilgje in Buren. Een paar fantastische dagen aan het eind van de zomervakantie met survivallen als geweldigste activiteit! Ook was Ed heel betrokken bij het oprichten van MUSK, de al eerder genoemde wielerploeg van het 4de elftal. Met zijn allen de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux op fietsen. Deze laatste berg werd beklommen voor het goede doel: de Kleine Bron hier uit Elst. 5000 euro is er toen door MUSK opgehaald. Ook De liefde voor de club is bij de familie van Beek aanwezig. Tim en Willy zijn ook zeer betrokken binnen onze vereniging als speler en als vrijwilliger.

Aart van Doorn
De volgende 25-jarige jubilaris, Aart van Doorn, is in 1997 lid van onze vereniging geworden omdat zijn dochter Caroline bij de Musketiers voetbalde. Zelf heeft hij niet bij onze vereniging gevoetbald. Wel bij DVSA, van zijn 8ste tot zijn 12de. Aart begon als leider van het team waarin Caroline speelde en heeft dit jaren achtereen volgend gedaan. Ook hij raakte meer en meer betrokken bij de Mussen. Aart is 9 jaar lang jeugdvoorzitter geweest en heeft ook een jaar in het bestuur gezeten. Ook was hij zaterdags op de velden te vinden als scheidrechter en grensrechter. Als er een trainer of leider ziek was, nam Aart geregeld een training of begeleiding van een wedstrijd over. Deze jubilaris heeft ook nog in de toernooicommissie gezeten en regelde jaren lang de seizoens-afsluitingen. Als Sinterklaas langskwam bij de voetbal, had Aart een geweldig gedicht geschreven die te vinden was in het grote boek van Sinterklaas. Tiny, Aart zijn vrouw, doet ook al jaren bardienst op de zaterdagmiddag. Kortom ook een echt Mussen-gezin!

Nico Roks
Nico is in juli 1982 op 20-jarige leeftijd gaan voetballen bij de Musketiers in het toenmalige 7de elftal. Hij was vorig jaar dus 40 jaar lid van onze vereniging. In al die jaren heeft hij 1 keer met Musketiers 2 gevoetbald tegen Valleivogels, voor de rest altijd in lagere elftallen en tot aan de Corona in het 4de elftal. Kenmerkend voor Nico is dat hij altijd een wedstrijd of training begint met een half uur hardlopen. Trainen doet Nico overigens nog steeds iedere woensdag bij dit elftal. Een woord dat goed bij Nico past is doorzettingsvermogen. Nico heeft veel blessures en botbreuken opgelopen tijdens wedstrijden of trainingen. Eenmaal heeft hij zelfs iets gebroken tijdens een wedstrijd op zijn eigen verjaardag. De hele familie zat bij Nico thuis op hem te wachten. Maar na iedere blessure kwam hij weer terug, tegen het advies van zijn vrouw Mala om te stoppen, in. In 2018 ging Nico mee met MUSK naar de Alpe d’Huez. Op een gewone fiets, waarvan niet alle versnellingen het deden, heeft hij de berg beklommen. Wat een gigantische prestatie was dat! Zoon Marc vertelde dat Nico hem vanaf het begin naar iedere wedstrijd van Nico’s team meenam. Maar ook andersom:Nico was als supporter ook langs de lijn te vinden als Marc aan het voetballen was.

De volgende 3 jubilarissen zijn 50 jaar lid bij de Mussen:

Willem Dijkhorst
In 1972 is Willem op 24-jarige leeftijd lid geworden van de Musketiers. Hij is begonnen als keeper bij de lagere elftallen. Willem is jarenlang met zijn bedrijf Dijkhor sponsor geweest van de Musketiers en van het 3de elftal. De derde helft was het wekelijkse hoogtepunt. Hij zat ook in de raad van 11 en hielp met het organiseren van het carnaval en de bingo. Samen met de andere commissieleden, zorgde Willem voor de inkoop van de prijzen en dat nam vaak een hele dag in beslag. Steevast werd er aan het eind van deze dag bij Jimmy Chinees gegeten. En er was ook iets met lepels en Uri Geller :) Als het maar enigszins mogelijk is, probeert Willem iedere zaterdagmiddag aan de stamtafel met de andere mannen een biertje te drinken. Ook bij Willem is de liefde voor het voetballen bij de Musketiers doorgegeven. Jacco en kleinzoon Brian hebben gevoetbald en ook Justin voetbalt bij de Musketiers.

Jaap Septer
Jaap is op 25-jarige leeftijd gaan voetballen bij de Mussen en hij heeft dit heel lang volgehouden, zeker tot hij eind 50 was. Jaap heeft zelfs in het team gevoetbald waar ook zijn zoon Arjan en schoonzoon Co in voetbalde. Arjan vertelde dat een jonge speler van GVVV Jaap een paar keer opa noemde, nadat hij Jaap al een paar keer had getackeld. Nou dat liet Jaap zich niet zeggen, hij was net iets eerder dan de GVVV speler opgestaan en gaf hem een poffer met de opmerking dat hij wel een hele snelle opa was. Jaap is bijna een keer kampioen geworden met het 3de elftal, de petjes waren al gedrukt maar door een fout van de KNVB werden ze geen kampioen. Jaap is ook binnen de club actief als vrijwilliger: hij is voorzitter geweest, heeft in de barcommissie gezeten en heeft ook jaren als afsluiter achter de bar gestaan. De laatste jaren is Jaap betrokken bij het onderhoud van het sportpark op de vrijdagmorgen. Hij houdt zich bezig met kleine klusjes en gras maaien. Bij elke thuiswedstrijd van het 1ste elftal staat Jaap als supporter langs de lijn waarna er aan de stamtafel een drankje, in Jaap zijn geval vaak een whisky, wordt gedronken.

Dick Vermeer
Dick is op 17-jarige leeftijd lid geworden van de Musketiers. Volgens de informatie van zijn gezin altijd met veel plezier. Dick heeft gevoetbald onder leiding van legendarische mensen zoals Teunis Heimers en Cor Blankestijn. Hij moest stoppen met voetballen na een knie-operatie. Ook Dick is altijd al een betrokken lid geweest: een tijd leider geweest van het derde elftal, 1 jaar lang samen met Ruud Karremans penningmeester in het bestuur geweest, met zijn bedrijf de club jaren gesponsord en nu betrokken bij het onderhoud van ons sportpark op. Iedere vrijdagochtend is hij op ons sportpark te vinden. Dick maait het gras en doet andere kleine klusjes. Ook deze jubilaris kijkt graag bij de wedstrijden van het 1ste elftal met daarna een biertje met de mannen aan de stamtafel. Ook bij Dick is het Musketiers-virus over geslagen naar zijn zoons. Alle drie de zoons hebben jaren bij de Musketiers gevoetbald.

Henk Drost
Henk is 60 jaar geleden op 1 augustus 1962 lid geworden van onze vereniging. Hij is het op 1 na langste lid van de Mussen. Henk was 10 jaar oud toen hij lid werd. Hij, Hans vd Klift en Henk Klomp zijn de enige Musketiers die nog in de “wei” hebben gevoetbald. Vanaf zijn 18de tot aan zijn 31ste jaar heeft Henk in het 1ste elftal gevoetbald. Daarna voetbalde hij tot de leeftijd van 55 jaar in het tweede, derde en vierde elftal. Henk was een linkspoot met een goede schaar. Begonnen in de aanval, na verloop van jaren in de verdediging. Henk is een doorzetter, ging door tot het bittere eind. Met de koppen tegen elkaar in de training. Gewoon doorgaan, ook al zitten de tanden los en ligt de lip open. Samen met Marchel Padberg is Henk nog leider geweest van het 3de elftal.
Henk is een fervent kaarter en was op menig kaartavond aanwezig. Samen met zijn broer Eddy heeft hij de buxussen geschonken die het woord Musketiers vormen bij de ingang van ons sportpark. De liefde voor de vereniging heeft hij doorgegeven aan zijn kinderen en kleinzonen. De kinderen actief als vrijwilliger en bij het damesvoetbal, de kleinzonen voetballen of hebben gevoetbald. En opa Henk komt altijd bij zijn kleinzoons kijken. Komende vanaf het buxusveld achter ons sportpark, kenmerkend gehurkt kijkend naar de wedstrijd.

Alle jubilarissen, VAN HARTE GEFELICITEERD!