v.v. Musketiers

Heren 3

Teamfoto: Heren 3

Sponsoren

Voeg- en Renovatiebedrijf Jos Tollenaar Dynamostaal BV Bouwinfrasupport.com

30.10.19

Wisten we eerst niet of we nou blij moesten zijn met het bereiken van de volgende ronde in de beker, nu balen we ervan dat we zijn uitgeschakeld! Zaterdag 19 oktober was onze bekerwedstrijd in de 2e ronde, we speelden een uitwedstrijd in Culemborg tegen Vriendenschaar. En na een stroef begin waarin we met 0-1 achter kwamen, kregen we grip op de wedstrijd en maakten we ook de verdiende gelijkmaker. Of we kansen hebben gehad op de 1-2?? Nou dat kan je wel zeggen! Vriendenschaar en wij deden niet veel voor elkaar onder qua veldspel maar wel qua kansen. Wij hebben er wel een paar gehad namelijk (en dan druk ik het nog voorzichtig uit!!) terwijl Vriendenschaar het moest doen met een paar schoten van afstand. Alleen werden onze kansen niet benut en zo kon het dus gebeuren dat bij een zeldzame uitbraak Vriendenschaar het vizier wel scherp had staan en zodoende de winnende 2-1 maakte! En dan baal je toch! We speelden goed tegen een sterke tegenstander en dan wil je niet verliezen. Maar in het kader van “We gunnen iemand anders ook wat", hebben we wel goede zaken gedaan! Die jongens van Vriendenschaar waren namelijk zo ongelooflijk blij, het was alsof ze kampioen waren geworden! Dus uiteindelijk konden wij wel leven met de uitschakeling, we hadden goed gespeeld en dat biedt perspectief voor de competitie.

Een week eerder, 12 oktober, hebben wij voor de competitie gespeeld tegen DOVO. Dit team doet nooit mee voor de prijzen maar op één of andere manier hebben wij het altijd lastig tegen deze ploeg. Ook nu waren we beter en hebben we ook gewonnen, maar we hebben wel weer 4 tegendoelpunten geïncasseerd! En dat is toch gek want we waren gewoon veel beter. Maar goed de 3 punten hadden we te pakken en dus hebben we gewoon gedaan wat we moesten doen, winnen!

Afgelopen zaterdag speelden wij onze 4e competitiewedstrijd. Dit keer mochten we naar onze gemeentelijke hoofdstad om daar te spelen tegen Candia. Vorig seizoen hebben wij hier nog een felle strijd geleverd tegen de latere kampioen en verloren, maar dit keer was een ander team onze tegenstander. En tegen deze jongens hadden wij een vrij gemakkelijke middag. Wel begonnen we weer rommelig maar gelukkig kregen we deze keer géén tegentreffer om onze oren. Uiteindelijk wonnen we vrij gemakkelijk met 0-5. Deze score had wel wat hoger mogen zijn want we kregen kansen….. Maar het vizier stond niet altijd even scherp helaas!

Een aantal dingen wil ik toch even uitlichten. Zo heeft Tim van Beek een prachtig doelpunt gemaakt alleen vond Bart het nodig een overtreding te maken waardoor deze treffer werd afgekeurd. Na een hoofdelijke stemming hebben we besloten dat wij deze treffer in onze administratie wel tellen, dus eigenlijk was het 0-6!
Verder liet Dikkie Valburg even zien nog steeds een goed gevoel te hebben in zijn linkerbeen. Op aangeven van Bart schoot hij de bal niet hard maar wel met veel gevoel tegen de touwen.
En dan Peter Siereveld, we zijn echt heel blij met hem. Hij scoort, is altijd aanspeelbaar, heeft ook al een keer gekeept, nee een betere speler kan je je eigenlijk niet wensen. Maar dan dat schot van afgelopen zaterdag. Wij denken dat het een doelpoging was maar zeker weten doen we het niet, dat schot ging wel zo hoog over dat ze zelfs bij rugby zouden vinden dat je overdrijft! Maar aan de andere kant, we nemen het hem niet kwalijk. Hij scoort namelijk zo goed als iedere wedstrijd dus hij compenseert genoeg.
Als laatste dan nog onze keeper. Dick had in de 2e helft zo weinig te doen dat hij maar wat heeft staan bijpraten met oude bekenden. Toen bij ons werd afgefloten stond hij al even naast zijn doel met drinken in zijn hand. Ach, we gunnen het hem. Zo heeft hij mooi zijn knie rust kunnen geven en heeft hij voor aanstaande zaterdag geen enkel excuus om niet te duiken, hij is helemaal uitgerust!

Na 4 gespeelde wedstrijden hebben wij nu 12 punten en staan wij op de 2e plaats. Boven ons staat Valleivogels. Zij hebben één puntje meer maar ook één wedstrijd meer gespeeld. Wij staan er dus prima voor. De komende 4 weken krijgen wij alle topteams als tegenstander. Te beginnen aanstaande zaterdag met GVVV, zij staan 3e. Na deze 4 weken kunnen we goed zien hoe we er echt voor staan, misschien dit jaar wel “Herbstmeister"?? Ik durf niet te veel meer op de zaken vooruit te lopen maar het gaat in ieder geval lekker!

Aftrap zaterdag is om 14:30 uur op ons eigen sportpark in Elst. Tot dan!

***
10.10.19

Beste volgers van musketiers. Mocht het jullie om wat voor reden dan ook zijn ontgaan, ook wij van Musketiers 3 zijn inmiddels volop bezig aan het nieuwe seizoen. En de prestaties tot dusver zijn goed te noemen. Nou ja goed, we zijn het er met elkaar nog niet helemaal over eens of het halen van de volgende ronde in de beker nou een succes mag worden genoemd. Normaal gesproken zien wij de bekerwedstrijden als oefenpotjes en telt alleen maar het reguliere seizoen voor ons. Bovendien is het fysieke gestel van de meesten van ons niet gebouwd voor nog een paar extra wedstrijden. Maar goed, aangevuld met onze nieuwe aanwinsten speelden we gewoon lekker en ja, dan wil je ook niet verliezen natuurlijk. We zullen zien waar het bekeravontuur op uit zal draaien.

Dan de competitie, deze zijn wij ook goed gestart. We hebben 2 wedstrijden gespeeld en we hebben ze beiden gewonnen. De 1e wedstrijd tegen VRC werd met maar liefst 9 – 0 gewonnen en afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Renswoude met 1 – 2 gewonnen. En dat laatste is bijzonder te noemen. De wedstrijden tegen Renswoude zijn altijd gelijkwaardig en best fel, meestal winnen we beiden alleen onze thuiswedstrijden. Maar dit keer hebben we dus de volle 3 punten gepakt bij Renswoude. Sterker nog Renswoude heeft ook niet gescoord zelfs! Alle doelpunten komen op naam van een Musketier. Dat betekent dus wel dat er een eigen doelpunt is gemaakt. En dat is heel vervelend voor de speler die het betreft maar ik kan jullie wel zeggen dat de bal strak in de hoek zat en via de paal tegen het net rolde, onhoudbaar voor de keeper. Eigenlijk een mooi spitsendoelpunt alleen helaas aan de verkeerde kant…………

Samenvattend kan ik dus zeggen dat we er prima voor staan. We hebben weer een leuke groep met veel nieuwe jongens. Spelers die gestopt zijn bij het 1e(Geerten en Peter),een oud 1e elftalspeler die weer terug is bij de Mussen(Bart) en ook nog een bekende van hun die ook zeer goed bij ons team past (René). Heren, nogmaals welkom!

Het enige wat toch een puntje van zorg is, is onze ziekenboeg. Jacco en Nico zaten daar al in maar daar bij gekomen zijn Gerben en Theo en afgelopen zaterdag viel onze keeper ook nog eens geblesseerd uit. Ik hoop dat iedereen weer snel fit is! Gelukkig weten we dat we kunnen rekenen op hulp van andere teams mocht het nodig zijn. Zo hebben de mannen van het 2e en de jongens van onze JO19 ons nu al een paar keer geholpen! Bedankt mannen!

Als laatste toch even kort een oproepje. Mocht iemand op zaterdagmiddag Arie tegen komen, stuur hem dan naar het voetbalveld! We missen hem toch een beetje. Nu staat Ed ons te coachen. En dat is prima hoor maar hij neemt zijn taak wel heel serieus, hij loopt zelfs het veld in om aanwijzingen te geven. Hij heeft dus nog wat lessen van Arie nodig!

Zaterdag is de volgende wedstrijd. Om 14:30 thuis tegen DOVO. Wie weet tot dan!