v.v. Musketiers

Heren 3

Teamfoto: Heren 3

Sponsoren

Voeg- en Renovatiebedrijf Jos Tollenaar Dynamostaal BV Bouwinfrasupport.com

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/3de-19-20

***
06.12.19

Ja, natuurlijk zijn de al getoonde foto’s leuk om te zien. De uitslag was ook prima, daar is ook niets mis mee. Maar als “zelf benoemd kritisch sportjournalist “ vind ik toch dat we ook de vinger op de zere plek moeten leggen als blijkt dat dat nodig is!

De afgelopen 2 seizoenen stonden wij er rond de winterstop namelijk ook altijd goed voor. En omdat we weten hoe dat is afgelopen zullen we nu toch echt scherp moeten blijven! Afgelopen zaterdag hebben we dik verdiend met 1-6 gewonnen van VV Veenendaal. Maar ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dat ook 0-12 of 0-15 had kunnen zijn. Kort gezegd, we hadden wel wat kansen nodig! Mede op aandringen van Peter S noem ik even de inzet van Gert-Jan in de 1e helft. Het is op zich al knap te noemen dat hij deze inzet over het doel wist te krijgen. Maar de snelheid waarmee dit gebeurde en de hoogte van dat schot, dat is zelfs voor onze 6e klasse uniek! En geloof me, er gebeuren rare dingen in deze klasse! En alsof dat nog niet genoeg was besloot Gerrit in de 2e helft een vrije trap te nemen………. Ik word niet gauw stil, maar hier werd ik stil van! Gelukkig zat het hoofdveld van vv Veenendaal er nog tussen anders had de bal op de rondweg gelegen! En tot overmaat van ramp kregen wij ook nog een totaal onnodig tegendoelpunt om de oren! Terwijl onze achterhoede, inclusief ondergetekende, eigenlijk de hele wedstrijd heeft zitten turven hoeveel kansen er gemist werden viel er plots na een uitbraak van VV Veenendaal een tegendoelpunt! Ik kan jullie zeggen dat ondanks de overwinning dit tegendoelpunt een smetje is geweest voor onze keeper en achterhoede! Willen we dit seizoen wel op de bovenste plaats eindigen zullen we scherp moeten blijven en tegen concurrenten als Valleivogels en de Merino’s zal het echt beter moeten dan afgelopen zaterdag! Maar tegen topploegen in de competitie spelen we eigenlijk altijd goed. En ook afgelopen zaterdag zijn we eigenlijk geen seconde in de problemen geweest. Alleen we kunnen zoveel beter en dat wil je dan eigenlijk ook gewoon zien!

Zaterdag 14 december spelen we onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. We spelen dan in Veenendaal tegen het 5e van de Merino’s. Ook een lastige tegenstander. Mochten we een mooi resultaat boeken dan gaan we als koploper de winterstop in. Het is dan aan ons om het na de winterstop af te maken. We treffen dan sowieso 2x onze grootste concurrent, de Valleivogels. Het worden dus nog een paar spannende maanden!

Even nog terugkomen op mijn eerdere oproep van een paar maanden geleden. Arie is inmiddels al weer meerdere malen gesignaleerd langs de lijn en daar zijn we blij mee! Ook Ed leert snel, zijn: “Gewoon blijven voetballen musketiers" is een veel gehoorde kreet langs de lijn en wordt door (bijna) iedereen standaard opgevolgd! Dat zijn toch goede berichten zo op het einde. Verder hopen we toch ook dat na de winterstop Theo weer mee gaat voetballen en dat Jacco en Nico ook weer minuten gaan maken. We gaan het allemaal meemaken, ik zal proberen jullie zo objectief mogelijk op de hoogte te houden.

***
20.11.19

Even, heel even waren we in de veronderstelling dat al die toeschouwers afgelopen zaterdag speciaal naar ons sportpark waren gekomen om de derby in de 6e klasse tussen ons (Musketiers 3) en het 6e van de Merino’s te komen bekijken. Wat logisch zou zijn natuurlijk want wij waren nog ongeslagen en onze tegenstander werd in het voorjaar van 2018 nog kampioen bij ons, kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende pot! Maar helaas, al snel werd duidelijk dat al die mensen natuurlijk kwamen voor de derby tussen Musketiers en Oranje-Wit. Gelukkig waren een aantal mensen zo sportief om langs ons veld te gaan staan. Weliswaar stonden ze voornamelijk met de rug naar ons toe maar zo leek het in ieder geval nog wat! De in grote getale meegekomen supporters van de Merino’s stonden overigens wel met hun gezichten naar ons veld dus eigenlijk hadden we over publieke belangstelling niets te klagen!

De wedstrijd was, zoals altijd tegen dit team, spannend en fel. Wij kwamen op een 2-0 voorsprong door 2 doelpunten van Bart. Vooral de 2e was een mooie! Het was een mooi uitgevoerde aanval over veel schijven (weet ook niet precies wat dat inhoud maar het klinkt wel wijs) en Bart rondde hem keurig af. Maar het was niet zo dat het met twee vingers in de neus ging, zeker niet! Onze keeper Dick moest een keer gestrekt en ook de lat hield de Merino’s kort voor rust van een doelpunt af. Maar we gingen wel lekker rusten met een 2 – 0 voorsprong!
In de 2e helft kwamen we via een penalty op 3 – 0. En omdat Wesley er niet was offerde Peter Siereveld zich op en schoot hij met het shirt van Wesley om zijn schouders deze feilloos binnen. Nu leek de wedstrijd wel gespeeld ware het niet dat een kruising tussen een voorzet en een doelpoging van de Merino’s zomaar in ons doel verdween. En toen stond het plots 3 – 1 en dreigde het toch weer spannend te worden. Maar gelukkig hebben wij dan altijd Martijn nog! Hij heeft de laatste weken wat kansen gemist (niks voor hem) maar afgelopen zaterdag stond hij weer op de goede plek en dit keer faalde hij niet. Hij schoot keurig de 4 – 1 binnen, en ja toen was het wel gebeurd. Vlak voor tijd maakte de Merino’s nog wel de 4 – 2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. En dat voelde wel goed! Deze overwinning koste ons namelijk echt de nodige moeite en dat zijn toch echt de mooiste overwinningen!

En nu staan we er toch echt goed voor! Inmiddels hebben wij 21 punten uit 7 duels. En inderdaad, dat is dus de volle buit! Maar met de ervaringen van de afgelopen 2 seizoenen in ons achterhoofd, gaan we niet nu al allerlei rare dingen in ons hoofd halen. Het seizoen is nog lang en we hebben de nummer 2 nog niet gehad als tegenstander. Maar we gaan lekker!

Na de wedstrijd was het overigens best gezellig in de kantine. Niet alleen omdat wij in een opperbeste stemming waren na onze overwinning of omdat de mannen van het 2e dat waren, die zijn dat ongeacht winst of verlies overigens altijd, nee ons 1e had namelijk ook een klinkende overwinning geboekt! Zij hadden namelijk met 1 – 3 gewonnen bij Oranje Wit! En dat was best lekker voor die mannen!! En zo bleef het dus nog lang onrustig aan de Sportweg!

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 30 november. We spelen dan uit bij VV Veenendaal. Ik hou jullie weer op de hoogte!

***
30.10.19

Wisten we eerst niet of we nou blij moesten zijn met het bereiken van de volgende ronde in de beker, nu balen we ervan dat we zijn uitgeschakeld! Zaterdag 19 oktober was onze bekerwedstrijd in de 2e ronde, we speelden een uitwedstrijd in Culemborg tegen Vriendenschaar. En na een stroef begin waarin we met 0-1 achter kwamen, kregen we grip op de wedstrijd en maakten we ook de verdiende gelijkmaker. Of we kansen hebben gehad op de 1-2?? Nou dat kan je wel zeggen! Vriendenschaar en wij deden niet veel voor elkaar onder qua veldspel maar wel qua kansen. Wij hebben er wel een paar gehad namelijk (en dan druk ik het nog voorzichtig uit!!) terwijl Vriendenschaar het moest doen met een paar schoten van afstand. Alleen werden onze kansen niet benut en zo kon het dus gebeuren dat bij een zeldzame uitbraak Vriendenschaar het vizier wel scherp had staan en zodoende de winnende 2-1 maakte! En dan baal je toch! We speelden goed tegen een sterke tegenstander en dan wil je niet verliezen. Maar in het kader van “We gunnen iemand anders ook wat", hebben we wel goede zaken gedaan! Die jongens van Vriendenschaar waren namelijk zo ongelooflijk blij, het was alsof ze kampioen waren geworden! Dus uiteindelijk konden wij wel leven met de uitschakeling, we hadden goed gespeeld en dat biedt perspectief voor de competitie.

Een week eerder, 12 oktober, hebben wij voor de competitie gespeeld tegen DOVO. Dit team doet nooit mee voor de prijzen maar op één of andere manier hebben wij het altijd lastig tegen deze ploeg. Ook nu waren we beter en hebben we ook gewonnen, maar we hebben wel weer 4 tegendoelpunten geïncasseerd! En dat is toch gek want we waren gewoon veel beter. Maar goed de 3 punten hadden we te pakken en dus hebben we gewoon gedaan wat we moesten doen, winnen!

Afgelopen zaterdag speelden wij onze 4e competitiewedstrijd. Dit keer mochten we naar onze gemeentelijke hoofdstad om daar te spelen tegen Candia. Vorig seizoen hebben wij hier nog een felle strijd geleverd tegen de latere kampioen en verloren, maar dit keer was een ander team onze tegenstander. En tegen deze jongens hadden wij een vrij gemakkelijke middag. Wel begonnen we weer rommelig maar gelukkig kregen we deze keer géén tegentreffer om onze oren. Uiteindelijk wonnen we vrij gemakkelijk met 0-5. Deze score had wel wat hoger mogen zijn want we kregen kansen….. Maar het vizier stond niet altijd even scherp helaas!

Een aantal dingen wil ik toch even uitlichten. Zo heeft Tim van Beek een prachtig doelpunt gemaakt alleen vond Bart het nodig een overtreding te maken waardoor deze treffer werd afgekeurd. Na een hoofdelijke stemming hebben we besloten dat wij deze treffer in onze administratie wel tellen, dus eigenlijk was het 0-6!
Verder liet Dikkie Valburg even zien nog steeds een goed gevoel te hebben in zijn linkerbeen. Op aangeven van Bart schoot hij de bal niet hard maar wel met veel gevoel tegen de touwen.
En dan Peter Siereveld, we zijn echt heel blij met hem. Hij scoort, is altijd aanspeelbaar, heeft ook al een keer gekeept, nee een betere speler kan je je eigenlijk niet wensen. Maar dan dat schot van afgelopen zaterdag. Wij denken dat het een doelpoging was maar zeker weten doen we het niet, dat schot ging wel zo hoog over dat ze zelfs bij rugby zouden vinden dat je overdrijft! Maar aan de andere kant, we nemen het hem niet kwalijk. Hij scoort namelijk zo goed als iedere wedstrijd dus hij compenseert genoeg.
Als laatste dan nog onze keeper. Dick had in de 2e helft zo weinig te doen dat hij maar wat heeft staan bijpraten met oude bekenden. Toen bij ons werd afgefloten stond hij al even naast zijn doel met drinken in zijn hand. Ach, we gunnen het hem. Zo heeft hij mooi zijn knie rust kunnen geven en heeft hij voor aanstaande zaterdag geen enkel excuus om niet te duiken, hij is helemaal uitgerust!

Na 4 gespeelde wedstrijden hebben wij nu 12 punten en staan wij op de 2e plaats. Boven ons staat Valleivogels. Zij hebben één puntje meer maar ook één wedstrijd meer gespeeld. Wij staan er dus prima voor. De komende 4 weken krijgen wij alle topteams als tegenstander. Te beginnen aanstaande zaterdag met GVVV, zij staan 3e. Na deze 4 weken kunnen we goed zien hoe we er echt voor staan, misschien dit jaar wel “Herbstmeister"?? Ik durf niet te veel meer op de zaken vooruit te lopen maar het gaat in ieder geval lekker!

Aftrap zaterdag is om 14:30 uur op ons eigen sportpark in Elst. Tot dan!

***
10.10.19

Beste volgers van musketiers. Mocht het jullie om wat voor reden dan ook zijn ontgaan, ook wij van Musketiers 3 zijn inmiddels volop bezig aan het nieuwe seizoen. En de prestaties tot dusver zijn goed te noemen. Nou ja goed, we zijn het er met elkaar nog niet helemaal over eens of het halen van de volgende ronde in de beker nou een succes mag worden genoemd. Normaal gesproken zien wij de bekerwedstrijden als oefenpotjes en telt alleen maar het reguliere seizoen voor ons. Bovendien is het fysieke gestel van de meesten van ons niet gebouwd voor nog een paar extra wedstrijden. Maar goed, aangevuld met onze nieuwe aanwinsten speelden we gewoon lekker en ja, dan wil je ook niet verliezen natuurlijk. We zullen zien waar het bekeravontuur op uit zal draaien.

Dan de competitie, deze zijn wij ook goed gestart. We hebben 2 wedstrijden gespeeld en we hebben ze beiden gewonnen. De 1e wedstrijd tegen VRC werd met maar liefst 9 – 0 gewonnen en afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Renswoude met 1 – 2 gewonnen. En dat laatste is bijzonder te noemen. De wedstrijden tegen Renswoude zijn altijd gelijkwaardig en best fel, meestal winnen we beiden alleen onze thuiswedstrijden. Maar dit keer hebben we dus de volle 3 punten gepakt bij Renswoude. Sterker nog Renswoude heeft ook niet gescoord zelfs! Alle doelpunten komen op naam van een Musketier. Dat betekent dus wel dat er een eigen doelpunt is gemaakt. En dat is heel vervelend voor de speler die het betreft maar ik kan jullie wel zeggen dat de bal strak in de hoek zat en via de paal tegen het net rolde, onhoudbaar voor de keeper. Eigenlijk een mooi spitsendoelpunt alleen helaas aan de verkeerde kant…………

Samenvattend kan ik dus zeggen dat we er prima voor staan. We hebben weer een leuke groep met veel nieuwe jongens. Spelers die gestopt zijn bij het 1e(Geerten en Peter),een oud 1e elftalspeler die weer terug is bij de Mussen(Bart) en ook nog een bekende van hun die ook zeer goed bij ons team past (René). Heren, nogmaals welkom!

Het enige wat toch een puntje van zorg is, is onze ziekenboeg. Jacco en Nico zaten daar al in maar daar bij gekomen zijn Gerben en Theo en afgelopen zaterdag viel onze keeper ook nog eens geblesseerd uit. Ik hoop dat iedereen weer snel fit is! Gelukkig weten we dat we kunnen rekenen op hulp van andere teams mocht het nodig zijn. Zo hebben de mannen van het 2e en de jongens van onze JO19 ons nu al een paar keer geholpen! Bedankt mannen!

Als laatste toch even kort een oproepje. Mocht iemand op zaterdagmiddag Arie tegen komen, stuur hem dan naar het voetbalveld! We missen hem toch een beetje. Nu staat Ed ons te coachen. En dat is prima hoor maar hij neemt zijn taak wel heel serieus, hij loopt zelfs het veld in om aanwijzingen te geven. Hij heeft dus nog wat lessen van Arie nodig!

Zaterdag is de volgende wedstrijd. Om 14:30 thuis tegen DOVO. Wie weet tot dan!