v.v. Musketiers

Heren 3

Teamfoto: Heren 3

Sponsoren

H. Overeem Bedrijfsdeuren

02.11.2018

Beste mensen. Denkt u niet, omdat het al bijna weer weekend is, dat over de wedstrijd van afgelopen zaterdag van Musketiers 3 tegen de Valleivogels niets te melden valt. Integendeel, er is zelfs genoeg te melden!

Als eerste hadden we voor deze wedstrijd genoeg spelers. Zoveel zelfs dat Arie zich niet hoefde om te kleden en dat is mooi! Niet dat Arie zich niet om hoefde te kleden, maar dat we genoeg spelers hadden uiteraard! Even om misverstanden te voorkomen. Onder deze spelers waren 2 debutanten. Als eerste was daar Pim, Pim is 17 jaar oud en deed voor het eerst met ons mee. Het ging prima! Pim is niet de grootste maar fysiek deinsde hij nergens voor terug, goed om te zien! De 2e debutant was Martijn. Martijn is net ietsje ouder dan Pim, scheelt niet veel overigens, en traint al een tijdje met ons mee. Maar nu was het dan ook voor hem zover, zijn 1e wedstrijd in Musketiers 3 en ook bij hem ging het prima!

Dan de wedstrijd. De 1e helft kunnen we vrij kort over zijn, die was weer eens niet best! Via een heel vreemd schot in de korte hoek kwamen we op 0 – 1 achter. Toen kregen we een strafschop na een vermeende overtreding op onze Ed. Nou gaat Ed wel vaker liggen maar dit keer oordeelde de scheidsrechter dat er wel degelijk een overtreding was begaan. En wie zijn wij om de scheidsrechter tegen te spreken! Dus iedereen wachtte op het moment dat Jos zou aanleggen voor zijn strafschop. Maar Jos liet de eer aan Gerben, het is toch de druk denk ik, en Gerben faalde niet: hij schoot keurig binnen. 1 – 1. Na deze strafschop eiste ondergetekende een negatieve hoofdrol op. Ondergetekende speelde niet zijn allerbeste wedstrijd en leverde de bal zo in bij de tegenstander. Die maakte er op zijn beurt optimaal gebruik van en schoot de 1 – 2 binnen. Toen konden we dus weer opnieuw beginnen!

In de rust zijn er een aantal wissels toegepast en een aantal tactische wijzigingen doorgevoerd. En dat hielp! De 2e helft was veel beter! Zowel de instelling als het spel was vele malen beter dan in de 1e helft! En er kwamen zowaar kansen. Sterker nog, er vielen zelfs doelpunten! Wesley, Dikkie en Peter vonden het net en zo stonden wij ineens weer voor met 4 – 2! Alle 3 de doelpunten waren mooi, Dik schoot ouderwets met zijn linkerbeen raak, Wesley schoot als een echte spits de bal snoeihard tegen de touwen en Peter, Peter maakte de mooiste! Een schitterend afstandsschot onhoudbaar voor de keeper, zelfs de tegenstander werd er een beetje stil van. En dat zijn de mooiste!

Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Naar het einde van de wedstrijd toe werd de Valleivogels wel weer iets sterker. Maar dat kwam eigenlijk meer door de vermoeidheid van ons. Vlak voor het eindsignaal maakten ze nog de 4 – 3 en dat werd ook de eindstand. We hebben er voor moeten knokken maar de punten waren eindelijk weer eens binnen! Er was sprake van een soort van opluchting! Wel moet gelijk weer gewaakt worden voor teveel euforie. En dan hoop je dat de oudere spelers van het team en zelfs de leider voorop lopen om met de beide benen op de grond te blijven staan. Maar de leider en een ervaren speler lieten zich toch even gaan, er moest en zou een vrolijke selfie gemaakt worden. Kijk, het is dat het bij elkaar meer dan 50 jaar lidmaatschap van de Musketiers is anders zou je ze tegen zichzelf in bescherming nemen. Maar oordeelt u vooral zelf!

De rest van het team is zich al weer aan het voorbereiden op de uitwedstrijd tegen GVVV van aanstaande zaterdag. Daarover later meer!

***
03.10.2018

Zal ik eerst eens een paar cijfers geven om mee te beginnen? 2 competitie wedstrijden gespeeld, 13 doelpunten voor en, schrik niet, 0 doelpunten tegen!! Dick, onze keeper, leeft op een roze wolk! Het schijnt dat hij ’s nachts wakker wordt en van blijdschap rondjes door de slaapkamer rent. In de eerste wedstrijd tegen SVP werd hij al licht overmoedig en probeerde hij wat tegenstanders uit te spelen! Gelukkig liep het allemaal goed af. En dan onze Eep. Bijna kreeg zijn nieuwe racefiets voorrang boven het wekelijkse wedstrijdje voetbal maar gelukkig lijkt dat nu niet meer het geval te zijn! Scoorde hij in de eerste wedstrijd tegen SVP nog slechts 1 keer na een afgemeten voorzet van Arie, in de tweede wedstrijd uit tegen DVSA maakte hij zelfs 2 doelpunten! Ik verwacht nu eigenlijk wel dat zijn racefiets in het vet gaat en alleen uit de schuur komt als er niet gevoetbald wordt!

Jullie zien dus, we zijn goed begonnen. Maar we hebben geleerd van vorig seizoen en worden niet overmoedig. Zo denk ik dat ik wel mag zeggen dat de 5-0 overwinning op SVP een beetje geflatteerd was. Wel verdiend gewonnen denk ik maar in de rust hadden we ook gelijk kunnen staan of tegen een achterstand aan kunnen kijken! Maar goed uiteindelijk hadden wij wel de 3 punten in de pocket! Nu mogen we zaterdag tegen Renswoude spelen. En tegen Renswoude hebben wij het altijd lastig, ben benieuwd hoe het zaterdag zal zijn. Wel hebben wij onze selectie goed versterkt. Met Peter, Gerrit en Wesley hebben we onze gemiddelde leeftijd wat naar beneden gebracht . Met Wilco hebben we rust en ervaring er bij gekregen en verder is daar altijd Karlo die ons helpt wanneer hij kan en als we hem nodig hebben! Begon het bij de bekerwedstrijden nog wat moeizaam met het op de been krijgen van voldoende mensen, voor de eerste 2 competitie wedstrijden was dat geen enkel probleem. Is ook wel goed trouwens! Nu kunnen onze veteranen Arie, Ed en Eep hun rust pakken wanneer dat nodig is en tevens kunnen zij de reservebank goed warm houden! Is ook niet onbelangrijk! En natuurlijk zou ook onze Nico zijn rust kunnen pakken maar ik weet niet of dat in hem zit. Meestal doet hij dan een héle uitgebreide warming up of hij kijkt naar een wedstrijd op het andere veld. Feit is dat de mannen er staan als het moet en daar gaat het om!

Zoals gezegd, aanstaande zaterdag spelen we tegen Renswoude. Eens kijken of we de goede lijn kunnen doorzetten. Wel hebben we afgesproken het “K-woord” en termen als “platte kar” of “promotie” pas te gaan gebruiken als het al ver in het voorjaar is of als dingen zeker zijn. Dit om te voorkomen dat mannen van middelbare leeftijd weer niet kunnen slapen of gaan denken dat ze toch nog een niveautje hoger aan kunnen!

We zien elkaar zaterdag!


***
29.08.18 - Seizoensstart

Nee, ik heb het niemand nog hardop horen zeggen, maar je komt mensen tegen, ze zeggen je gedag en dan lopen ze door. Maar die blik van die mensen blijft hangen, het is een vragende blik en ik begrijp dat. De vraag die ze willen stellen, maar in het snelle voorbijgaan niet stellen, is volgens mij: “Hoe staat het met de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Musketiers 3?”

Nou dat zal ik jullie vertellen! Eigenlijk is er geen sprake van een voorbereiding. Nee, we zijn nooit gestopt namelijk! Gedurende de zomerstop werd er bij voldoende belangstelling gewoon getraind. Dat betekent dat wij van het “NET-NIET VLAGGENSCHIP VAN MUSKETIERS” helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen! Onze nieuwe aankopen passen zich moeiteloos aan dus RODA’46 uit Leusden kan zijn borst nat maken! Want zij zijn aanstaande zaterdag onze eerste tegenstander waar we tegen spelen voor de beker. We spelen 3 bekerwedstrijden (voor ons mooie oefenwedstrijden) voor we op 22 september beginnen aan de competitie. We hopen op net zo’n spannend seizoen als vorig seizoen. We gaan het zien, ik zal jullie af en toe via het bekende kanaal op de hoogte houden.

Overigens beginnen niet alleen wij aanstaande zaterdag aan de bekercompetitie. Wij van Musketiers 3 wensen alle dames, meiden, jongens en mannen die voetballen bij de Mussen veel succes komend seizoen!