v.v. Musketiers

Heren 3

Teamfoto: Heren 3

Sponsoren

H. Overeem Bedrijfsdeuren

13.12.2018

“Alleen nog even de uitwedstrijd tegen de Merino’s en dan is het winterstop!” Dat werd gezegd, en was ook de situatie voor afgelopen zaterdag. Maar laat de Merino’s nou net de koploper zijn! In de week voorafgaand aan deze wedstrijd vielen steeds meer spelers af, zelfs een keeper hadden we op woensdagavond nog niet. En tot overmaat van ramp werden wij op de training van diezelfde woensdagavond behoorlijk weggetikt door het 2e van de Mussen. Dus van een goede generale was geen sprake! Kortom, werk aan de winkel voor Arie. Dagenlang heeft hij zich ’s avonds opgesloten in zijn kantoor om maar te komen tot een goed strijdplan voor de wedstrijd. Want eenzelfde scenario als vorig seizoen, waarin we kort voor de winterstop met grote cijfers verloren van de Merino’s en daarna een hele slechte serie neerzetten, moest koste wat het kost worden voorkomen! Met de opstelling kwam het wel goed, maar een keeper dat was nog het probleem. Dick wilde wel maar had behoorlijk last van zijn rug. Zijn 2 vervangers konden helaas ook niet, dus wat nu! Gelukkig voor ons ging de wedstrijd van onze JO17 niet door en was hun keeper, Bastiaan, bereidt om bij ons het doel te verdedigen. Daar waren wij hem zeer dankbaar voor! Uiteindelijk vertrokken wij met 13 spelers richting Veenendaal. Als 14e speler ging Tim van Beek van de JO17 ook mee om in geval van nood ook nog te kunnen bijspringen.

In de kleedkamer kwam Arie met zijn uitgewerkte opstelling op de proppen. En mensen, daar was echt over nagedacht! Verdedigers speelden op het middenveld en middenvelders speelden in de defensie. Het was bedacht zoals alleen Arie het kan bedenken!

Onder het toeziend oog van onze eigen “5e colonne “ en een, mogelijk op een later tijdstip nader te noemen persoon, werd om 13:30 afgetrapt. Deze persoon heeft overigens via een zeer betrouwbare bron vernomen dat het met de Mussen 3 goed gaat en is mogelijk geïnteresseerd in een overstap tijdens de winterstop. Maar om het onderhandelingsproces niet in de weg te zitten laten we het hier bij! Ik heb wel het idee dat hij welkom is!

Gelijk was duidelijk dat de Merino’s niet voor niets koploper is. Het is een sterk en degelijk team. Maar ook wij zijn, als we ons koppie er bij houden, geen onaardig team. En afgelopen zaterdag hielden wij ons koppie er bij. We speelden als team zeer geconcentreerd en zo was het van begin af aan een spannende wedstrijd. Over en weer werden wat speldenprikjes uitgedeeld maar echt grote kansen waren er nog niet. Tot dat ene moment. Martijn heeft de smaak namelijk goed te pakken! Na zijn 1e treffer van een paar weken geleden stond hij nu weer op de goede plek en schoot hij keurig de 0 – 1 binnen. Dat was een goede start maar de wedstrijd duurde nog lang. De rust werd in ieder geval gehaald met deze stand en na een lekker ZOET bakkie thee gingen we ook de 2e helft goed van start. En ja hoor daar waar was weer zo’n goudhaantje! Peter stond, net als Martijn in de 1e helft, precies op de juiste plek en ook hij schoot de bal feilloos binnen. En toen was het 0 – 2 en zat er wel degelijk een goed resultaat in. Maar we kregen het behoorlijk zwaar. We kregen te maken met 2 gele kaarten waardoor we een aantal minuten met slechts 9 spelers speelden. En dat was uiteraard voor de Merino’s het startsein om eens extra gas te gaan geven. Maar we kwamen heel sterk door deze fase. Helaas moesten we wel één tegendoelpunt incasseren maar daar bleef het bij. En toen het weer elf tegen elf was kwamen we weer makkelijker onder de druk vandaan. En ja, dan hoop je op een bevrijdend doelpunt. Een doelpunt wat aan alle onzekerheid een einde maakt. Zoals jullie op het eerder al geplaatste filmpje konden zien viel dat doelpunt ook. Gert-Jan werd op maat aangespeeld en zo kon hij alleen op de keeper aflopen. En oog in oog met de doelman van de Merino’s faalde Gert-Jan niet! Dat doelpunt maakte aan alle onzekerheid een einde. Het geloof bij de Merino’s was weg en wij voelden dat de buit binnen was. 1 – 3 winnen, uit bij koploper dat gebeurt niet zo vaak!

Nu staan we dus op een gedeelde 2e plaats en eigenlijk hadden we dat zelf niet verwacht. Het spel was de afgelopen weken niet best maar in de 2 belangrijke wedstrijden kort voor de winterstop lukte het wel. Maar als we de stand goed bekijken dan zien we dat er 5/6 ploegen zijn die heel dicht bij elkaar staan. Dat betekent dat de 2e seizoenshelft veel spannende en mooie wedstrijden zal gaan opleveren. Ik zou willen zeggen: “een mooi vooruitzicht!” We moeten nu alleen goed de winterstop door zien te komen.

Traditiegetrouw is dat een maand waarin achterstallige klussen thuis gedaan moeten worden en waarin samen met de partner alle boodschappen voor de feestdagen gehaald moeten worden! Leuk man, lekker schouder aan schouder door de “Appie" heen lopen. Maar wees gerust, zaterdag 19 januari mogen we weer. Tevens zullen we dan onze nieuwe tenues hebben ontvangen. Dick heeft al mogen passen maar ja die was dan ook jarig!

Namens Mussen 3, alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling! Tot volgend jaar!

***
04.12.2018

Hallo allemaal. Ik zal eerst eens beginnen met de feiten. We hebben 9 wedstrijden gespeeld, in deze 9 wedstrijden hebben wij 19 punten behaald en met deze behaalde punten staan wij inmiddels op een gedeelde 2e plaats. Dat betekent dat we er goed voor staan! Is dat gebeurd met mooi sprankelend voetbal? Nou nee, niet echt! Even een citaat van de scheidsrechter bij onze wedstrijd tegen buurman Oranje-Wit: “ ik heb veel slecht voetbal gezien maar zo slecht als vandaag, dat heb ik nog nooit gezien”! Einde citaat. Volgens mij zegt dat wel genoeg.

Sinds de uitwedstrijd tegen GVVV, waar jullie nog een filmpje van hebben gezien, hebben wij nog 3 wedstrijden gespeeld. Thuis tegen Candia werd het 2 – 2, thuis tegen Oranje-Wit werd het 8 – 3 en als laatste thuis tegen VV Veenendaal, deze wedstrijd werd met 3 – 1 gewonnen. Eigenlijk was alleen de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen VV Veenendaal het aanzien waard! En waar dat door komt?? Ik heb geen flauw idee! Het moet haast een combinatie zijn geweest van een goed voetballende tegenstander met een heerlijke walm van vers gebakken oliebollen in de neus. Met daarbij het feit dat we voor het eerst gevoetbald hebben met een afgestuurde Dokter(of was het Doctor??)in ons midden! Ik verwacht nog wel een uitleg van Gerben! Dit alles samen moet het zijn geweest, dat kan niet anders!
En dan de derby tegen onze buurman Oranje-Wit. Normaal staat een derby garant voor strijd en voor passie en wat te denken van goed voetbal! Nou deze derby was een beetje mat. Gelukkig voor ons stonden we al vrij snel voor met 3 – 0 anders weet ik nog niet zo net hoe het was afgelopen. Het massaal aanwezige publiek was blij met de 3 punten maar zeker niet met het vertoonde spel! Ik bedoel natuurlijk voor onze begrippen massaal aanwezige publiek! Waaronder een paar partners van onze spelers wat altijd leuk is!

En dan hebben we nog de wedstrijd tegen Candia. Daar kan ik heel kort over zijn, we mochten blij zijn met een punt! En voor de rest wilde ik het daar maar bij laten. Want ook die wedstrijd was niet best.
Gelukkig hebben wij bij MUSKETIERS 3 altijd heel veel “bijzaken”, vaak zijn deze leuker dan het voetbal. Zo beschikken wij over een groot aantal spelers die het ene moment een briljante pass op een medespeler geven om dan vervolgens een briljante pass op een tegenspeler te geven die daar uiteraard uit scoort. Of wat te denken van onze Jan! Hij is al oliebollen aan het bakken als wij nog op één oor liggen en is daar mee klaar als wij halverwege onze 2e helft zijn. In plaats dat hij dan even rustig gaat zitten om even bij te komen van al het bakken, weet hij niet hoe snel hij de vlag uit de handen van Arie moet pakken om toch nog even bij “zijn” Mussen 3 te kunnen zijn. Het zegt alles over onze Jan! Wat mij betreft niets dan respect! En daar is geen woord van gelogen!!

Of wat te denken van een speler die, na ongeveer 30 jaar niet gekeept te hebben, ineens bedacht wel weer een wedstrijdje te gaan keepen. Het ging niet eens zo slecht Jeroen!

En dan Martijn die onder het toeziend oog van vrouwlief zijn 1e doelpunt voor de Mussen 3 heeft gemaakt. Hij moet een top weekend hebben gehad, dat kan niet anders! En denk nou niet dat dit het was, nee zeker niet! Martijn kon dit doelpunt namelijk alleen maar maken omdat Dikkie Valburg zijn mooiste overstap ooit maakte. En nog mooier, Martijn begreep Dikkie!

En als laatste moet ik het even over Gerben hebben. Gerben loopt namelijk al weken met een grote grijns rond. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat zijn vriendin over is uit Venezuela maar ook met het feit dat hij sinds vorige week een afgestudeerde dokter is, zoals ik al had gezegd. En dat is natuurlijk een mooie prestatie! Het werd gevierd met taart na afloop van de wedstrijd. En dat op zich is prima alleen door dat hele gedoe met die taart duurde het wel erg lang voor we konden proosten op de overwinning ! Het hele vaste systeem lag overhoop niemand snapte er iets van! Maar gelukkig werd dat uiteindelijk weer ruimschoots goed gemaakt! In een volle kantine waar een goede sfeer hing bleef het nog lang onrustig!

Aanstaande zaterdag spelen wij de laatste wedstrijd voor de winterstop. En dat is gelijk een echte topper. We spelen tegen de nummer één de Merino’s. Dat wordt weer een lastig potje! Ik houd jullie op de hoogte!

***
02.11.2018

Beste mensen. Denkt u niet, omdat het al bijna weer weekend is, dat over de wedstrijd van afgelopen zaterdag van Musketiers 3 tegen de Valleivogels niets te melden valt. Integendeel, er is zelfs genoeg te melden!

Als eerste hadden we voor deze wedstrijd genoeg spelers. Zoveel zelfs dat Arie zich niet hoefde om te kleden en dat is mooi! Niet dat Arie zich niet om hoefde te kleden, maar dat we genoeg spelers hadden uiteraard! Even om misverstanden te voorkomen. Onder deze spelers waren 2 debutanten. Als eerste was daar Pim, Pim is 17 jaar oud en deed voor het eerst met ons mee. Het ging prima! Pim is niet de grootste maar fysiek deinsde hij nergens voor terug, goed om te zien! De 2e debutant was Martijn. Martijn is net ietsje ouder dan Pim, scheelt niet veel overigens, en traint al een tijdje met ons mee. Maar nu was het dan ook voor hem zover, zijn 1e wedstrijd in Musketiers 3 en ook bij hem ging het prima!

Dan de wedstrijd. De 1e helft kunnen we vrij kort over zijn, die was weer eens niet best! Via een heel vreemd schot in de korte hoek kwamen we op 0 – 1 achter. Toen kregen we een strafschop na een vermeende overtreding op onze Ed. Nou gaat Ed wel vaker liggen maar dit keer oordeelde de scheidsrechter dat er wel degelijk een overtreding was begaan. En wie zijn wij om de scheidsrechter tegen te spreken! Dus iedereen wachtte op het moment dat Jos zou aanleggen voor zijn strafschop. Maar Jos liet de eer aan Gerben, het is toch de druk denk ik, en Gerben faalde niet: hij schoot keurig binnen. 1 – 1. Na deze strafschop eiste ondergetekende een negatieve hoofdrol op. Ondergetekende speelde niet zijn allerbeste wedstrijd en leverde de bal zo in bij de tegenstander. Die maakte er op zijn beurt optimaal gebruik van en schoot de 1 – 2 binnen. Toen konden we dus weer opnieuw beginnen!

In de rust zijn er een aantal wissels toegepast en een aantal tactische wijzigingen doorgevoerd. En dat hielp! De 2e helft was veel beter! Zowel de instelling als het spel was vele malen beter dan in de 1e helft! En er kwamen zowaar kansen. Sterker nog, er vielen zelfs doelpunten! Wesley, Dikkie en Peter vonden het net en zo stonden wij ineens weer voor met 4 – 2! Alle 3 de doelpunten waren mooi, Dik schoot ouderwets met zijn linkerbeen raak, Wesley schoot als een echte spits de bal snoeihard tegen de touwen en Peter, Peter maakte de mooiste! Een schitterend afstandsschot onhoudbaar voor de keeper, zelfs de tegenstander werd er een beetje stil van. En dat zijn de mooiste!

Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Naar het einde van de wedstrijd toe werd de Valleivogels wel weer iets sterker. Maar dat kwam eigenlijk meer door de vermoeidheid van ons. Vlak voor het eindsignaal maakten ze nog de 4 – 3 en dat werd ook de eindstand. We hebben er voor moeten knokken maar de punten waren eindelijk weer eens binnen! Er was sprake van een soort van opluchting! Wel moet gelijk weer gewaakt worden voor teveel euforie. En dan hoop je dat de oudere spelers van het team en zelfs de leider voorop lopen om met de beide benen op de grond te blijven staan. Maar de leider en een ervaren speler lieten zich toch even gaan, er moest en zou een vrolijke selfie gemaakt worden. Kijk, het is dat het bij elkaar meer dan 50 jaar lidmaatschap van de Musketiers is anders zou je ze tegen zichzelf in bescherming nemen. Maar oordeelt u vooral zelf!

De rest van het team is zich al weer aan het voorbereiden op de uitwedstrijd tegen GVVV van aanstaande zaterdag. Daarover later meer!

***
03.10.2018

Zal ik eerst eens een paar cijfers geven om mee te beginnen? 2 competitie wedstrijden gespeeld, 13 doelpunten voor en, schrik niet, 0 doelpunten tegen!! Dick, onze keeper, leeft op een roze wolk! Het schijnt dat hij ’s nachts wakker wordt en van blijdschap rondjes door de slaapkamer rent. In de eerste wedstrijd tegen SVP werd hij al licht overmoedig en probeerde hij wat tegenstanders uit te spelen! Gelukkig liep het allemaal goed af. En dan onze Eep. Bijna kreeg zijn nieuwe racefiets voorrang boven het wekelijkse wedstrijdje voetbal maar gelukkig lijkt dat nu niet meer het geval te zijn! Scoorde hij in de eerste wedstrijd tegen SVP nog slechts 1 keer na een afgemeten voorzet van Arie, in de tweede wedstrijd uit tegen DVSA maakte hij zelfs 2 doelpunten! Ik verwacht nu eigenlijk wel dat zijn racefiets in het vet gaat en alleen uit de schuur komt als er niet gevoetbald wordt!

Jullie zien dus, we zijn goed begonnen. Maar we hebben geleerd van vorig seizoen en worden niet overmoedig. Zo denk ik dat ik wel mag zeggen dat de 5-0 overwinning op SVP een beetje geflatteerd was. Wel verdiend gewonnen denk ik maar in de rust hadden we ook gelijk kunnen staan of tegen een achterstand aan kunnen kijken! Maar goed uiteindelijk hadden wij wel de 3 punten in de pocket! Nu mogen we zaterdag tegen Renswoude spelen. En tegen Renswoude hebben wij het altijd lastig, ben benieuwd hoe het zaterdag zal zijn. Wel hebben wij onze selectie goed versterkt. Met Peter, Gerrit en Wesley hebben we onze gemiddelde leeftijd wat naar beneden gebracht . Met Wilco hebben we rust en ervaring er bij gekregen en verder is daar altijd Karlo die ons helpt wanneer hij kan en als we hem nodig hebben! Begon het bij de bekerwedstrijden nog wat moeizaam met het op de been krijgen van voldoende mensen, voor de eerste 2 competitie wedstrijden was dat geen enkel probleem. Is ook wel goed trouwens! Nu kunnen onze veteranen Arie, Ed en Eep hun rust pakken wanneer dat nodig is en tevens kunnen zij de reservebank goed warm houden! Is ook niet onbelangrijk! En natuurlijk zou ook onze Nico zijn rust kunnen pakken maar ik weet niet of dat in hem zit. Meestal doet hij dan een héle uitgebreide warming up of hij kijkt naar een wedstrijd op het andere veld. Feit is dat de mannen er staan als het moet en daar gaat het om!

Zoals gezegd, aanstaande zaterdag spelen we tegen Renswoude. Eens kijken of we de goede lijn kunnen doorzetten. Wel hebben we afgesproken het “K-woord” en termen als “platte kar” of “promotie” pas te gaan gebruiken als het al ver in het voorjaar is of als dingen zeker zijn. Dit om te voorkomen dat mannen van middelbare leeftijd weer niet kunnen slapen of gaan denken dat ze toch nog een niveautje hoger aan kunnen!

We zien elkaar zaterdag!


***
29.08.18 - Seizoensstart

Nee, ik heb het niemand nog hardop horen zeggen, maar je komt mensen tegen, ze zeggen je gedag en dan lopen ze door. Maar die blik van die mensen blijft hangen, het is een vragende blik en ik begrijp dat. De vraag die ze willen stellen, maar in het snelle voorbijgaan niet stellen, is volgens mij: “Hoe staat het met de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Musketiers 3?”

Nou dat zal ik jullie vertellen! Eigenlijk is er geen sprake van een voorbereiding. Nee, we zijn nooit gestopt namelijk! Gedurende de zomerstop werd er bij voldoende belangstelling gewoon getraind. Dat betekent dat wij van het “NET-NIET VLAGGENSCHIP VAN MUSKETIERS” helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen! Onze nieuwe aankopen passen zich moeiteloos aan dus RODA’46 uit Leusden kan zijn borst nat maken! Want zij zijn aanstaande zaterdag onze eerste tegenstander waar we tegen spelen voor de beker. We spelen 3 bekerwedstrijden (voor ons mooie oefenwedstrijden) voor we op 22 september beginnen aan de competitie. We hopen op net zo’n spannend seizoen als vorig seizoen. We gaan het zien, ik zal jullie af en toe via het bekende kanaal op de hoogte houden.

Overigens beginnen niet alleen wij aanstaande zaterdag aan de bekercompetitie. Wij van Musketiers 3 wensen alle dames, meiden, jongens en mannen die voetballen bij de Mussen veel succes komend seizoen!