v.v. Musketiers

JO11-1

Teamfoto: JO11-1

Sponsoren

Van Verseveld Infra Azero adviesgroep

Foto's: http://vvmusketiers.nl/galerij/jo11-1-nj-2018

***
15.12.18 Bekerwedstrijd
Jonathan JO11-6 - Musketiers JO11-1: 2-10 (0-5) / IJzersterk spelend Musketiers overwintert in de beker!

Vandaag stond de tweede knock out wedstrijd in de beker op het programma. Na een goede trainingsweek hadden we er veel zin in, hoewel we van te voren hadden ingeschat dat het geen makkelijke pot zou worden. Joël en Twan begonnen op de bank, waardoor Lukas naast Sieme mocht beginnen in de spits. Raymon nam de plaats van Lukas over op het middenveld waardoor Joep als linksback begon. We begonnen goed aan de wedstrijd en bepaalden het spel. De meeste duels werden op het middenveld door ons gewonnen, waardoor we ook gevaarlijker waren dan de tegenstander. In de tweede minuut kregen we een grote kans. Raymon gaf een strakke voorzet van rechts en Lukas haalde in één keer uit. Hij had de pech dat de paal in de weg stond. De volgende grote kans kwam een tien minuten later. Dennis stoomde op over de as van het veld, gaf de pass op Lukas die bij de tweede paal vrij stond. Hij schoot de bal in het zijnet. Net voor de time-out kregen we nog een goede kans. Weer stak Dennis het veld over. Hij speelde de bal af op Joël. Hij kon hard uithalen, maar schoot helaas net naast.

In het tweede kwartier waren we nog iets feller in de duels, creëerden hierdoor nog meer kansen en gelukkig waren we nu wel scherp voor de goal. Ballen werden door de verdedigers en middenvelders snel veroverd. Er werd heel goed overgespeeld, de vrije man werd steeds gevonden en daardoor werd de ene na de andere kans gecreëerd. We waren net drie minuten aan de gang toen Joël op rechts de voorzet op Sieme gaf. Zijn kopbal miste kracht, waardoor de keeper deze kans nog kon keren. Een doelpunt hing in de lucht en twee minuten later was het eindelijk raak. Weer ging Joël er op rechts vandoor. Hij gaf strak voor. De verdediger raakte de bal volkomen verkeerd. Via een andere verdediger en de keeper rolde de bal uiteindelijk het doel in, 0-1. Nu gingen we ook een versnelling hoger spelen. Een minuut later ging Twan alleen op de keeper af, maar deze had een goede redding in huis. De volgende aanval was wel raak. Een lange bal van achteruit belande in het doelgebied. Verdedigers en keeper aarzelden een beetje, maar Joël niet…..hij was er als de kippen bij en schoot de bal rustig binnen, 0-2. Twan die eerder miste, kreeg het nu op zijn heupen. In de 23ste minuut kreeg hij de bal 10 meter over de middenlijn, hij dribbelde een stukje door, haalde met rechts uit en krulde de bal heel fraai in de rechterhoek, 0-3. Twee minuten later slingerde Lukas een corner voor de goal, die goed werd binnengekopt door Twan, 0-4. En de zuivere hattrick kwam ook nog voor Twan. Nu mocht Lukas vanaf de linkerkant een corner nemen. Twan liep goed in en tikte de 0-5 binnen. Een geweldige tweede kwart van de wedstrijd. De combinaties liepen goed en we maakten veel doelpunten. Achterin stond het als een huis. Mathijs speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en Dennis en Joep waren vandaag niet te passeren. Tim had de hele eerste helft maar 2 ballen gehad. Twee afstandsschoten die hij makkelijk kon pakken.

Na de rust namen we iets gas terug en soms ontbrak het aan concentratie. Dit gaf mogelijkheden voor Jonathan. De eerste vijf minuten na rust kreeg Jonathan al twee goede kansen, die Tim nog wist te keren. Daarna was het wel raak. Een speler van Jonathan brak door over onze linkerkant en haalde uit. Tim wist het schot nog te keren, maar in de rebound was een andere speler van Jonathan sneller dan onze verdedigers. Het antwoord van ons volgde meteen een minuut later. Een goede voorzet van Joël vanaf rechts. Raymon haalde verwoestend uit, maar de bal ging maar net naast…
Jonathan probeerde op te bouwen, maar Joep veroverde de bal al weer op het middenveld en stoomde op richting het doel van de tegenstander. Hij speelde goed over naar Joel. Deze schoot beheerst de 1-6 tegen de touwen. Meteen er na kregen we een kopie van de vorige aanval te zien. Weer was het Joep die meters maakte. Een goede steekbal volgde, waardoor Joël 1 tegen 1 kwam met de keeper. Dit keer ging de bal naast. In de 44ste minuut was het weer raak. Na een goede redding van Tim werd de lange bal lang gespeeld richting Joël. Hij draaide knap in 1 beweging weg bij zijn verdediger, dribbelde een aantal meter en passeerde de keeper kalm met een schuiver in de hoek, 1-7.

Voor het laatste kwartier kon de verkleumde Tim nog even in de spits spelen en nam Raymon zijn plek over in het doel. Dit deed hij overigens prima met een paar hele mooie reddingen! We speelden het laatste kwartier verder goed uit. Tim prikte zijn doelpuntje ook mee in de 52ste minuut. Twan speelde zichzelf goed vrij op een meter of 15 van het doel van de tegenstander…..hij kon zelf schieten, maar zag Tim vrij staan bij de tweede paal en speelde goed over. Tim kon de bal rustig binnen tikken 1-8. Jonathan deed toch nog wat terug en maakte een mooie goal. De speler draaide knap weg bij 1 van onze verdedigers en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Het was nog niet gedaan, er zouden nog twee doelpunten volgen. Eerst was het de beurt aan Niels. Hij kwam vanaf het middenveld en zette goed door en knokte zich door de verdediging heen. Zijn eerste schot werd nog gekraakt, maar in tweede instantie schoot hij toch raak 2-9. Het slotakkoord kwam van Dennis. Hij snelde een aantal Jonathanspelers voorbij en van dichtbij poeierde hij de tiende goal binnen.

Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Iedereen, niemand uitgezonderd, speelde vandaag op de toppen van hun kunnen. Bijna alle duels werden gewonnen, er werd goed vrijgelopen en (mede daarom) ook goed overgespeeld. Strakke corners en mooie voorzetten van de flanken. 10 doelpunten gemaakt en weinig kansen weggegeven. Een top-wedstrijd…..genieten voor de verkleumde, trouwe supporters aan de zijlijn! Door in de beker!

Statistieken:
0-1 e.d. '20
0-2 Joël (-) '22
0-3 Twan (-) '23
0-4 Twan (Lukas) '25
0-5 Twan (Lukas) '27
1-6 Joël (Joep) '42
1-7 Joël (-) '44
1-8 Tim (Twan) '52
2-9 Niels (-) '56
2-10 Dennis (-) '57

***
08.12.18
CDW JO11-4 - Musketiers JO11-1: 0-16 (0-4) / Het was eenrichtingsverkeer

Vandaag de laatste competitie wedstrijd van de najaarscompetitie. Ondanks het belabberde weer en het modderige veld, hadden we er veel zin in. De eerste helft speelden we tegen de wind in. Normaal komt Dennis behoorlijk ver met zijn uittrappen, maar nu in de eerste helft kwam de bal niet ver. Hierdoor misten we toch dat "extra wapen." Ondanks dat gingen we flitsend van start en scoorden al snel twee keer. Daarna gingen we slordig met de kansen om. Schoten uit moeilijke hoeken die ver naast gingen, acties die te ver werden doorgevoerd en te weinig combinaties. CDW had de wind mee en kwam daardoor zo nu en dan in de buurt van Tim. Hij had een mooie grote plas voor zijn goal liggen en vooraf hoopten we al dat hij een keer een redding zou moeten maken. Die kwam er ook aan het eind van het eerste kwart. Hij redde mooi en dook vol de plas modder in. Na de time out bleven we last houden van de wind. Ballen door de lucht hadden geen zin, omdat ze niet aankwamen. Achterin zat het goed dicht en met name Irianah liep veel gaten dicht. De achterste linie met Matthijs, Dennis en Victor speelde sowieso prima. Ze hielden het goed dicht. De goals vielen net voor de rust en met een comfortabele 0-4 voorsprong en de wind mee begonnen we aan de tweede helft. Er was na de rust geen houden meer aan. Dennis stond op goal en had op een schotje na niet veel te doen. Victor stond laatste man en hield alles tegen. Door de wind schoven we Mathijs en Joep ook mee naar voren, waardoor we volledige controle hadden op het middenveld. Niels, Irianah en Lukas werden halve spitsen en omdat CDW eigenlijk maar met twee verdedigers bleef spelen, hadden we voorin elke keer meer man. Hierdoor ging het kansen regenen en de score liep wel erg hoog op. Ook omdat Joël, Tim en Luca met scherp schoten. Uiteindelijk werd het een monsterscore en wonnen we zonder problemen deze wedstrijd. We stegen van de 6de plaats naar de 4de op de ranglijst. Een mooi resultaat zo aan het eind van deze competitie.

Statistieken:
0-1 Lukas (Dennis) '4
0-2 Lukas (Joël) '7
0-3 Luca (Joël) '22
0-4 Joël (Joep) '30
0-5 Niels (-) '32
0-6 Joël (-) '34
0-7 Tim (-) '36
0-8 Lukas (rebound) '38
0-9 Joël (Niels) '39
0-10 Luca (Joep) '42
0-11 Tim (Irianah) '43
0-12 Joël (Joep) '46
0-13 Joël (Niels) '48
0-14 Luca (Joël) '51
0-15 Joël (Tim) '53
0-16 Joël (Niels) '56

***
01.12.208
Musketiers JO11-1 - Jonathan JO11-7: 3-2 (3-1) / Geknokt tot het eindsignaal

Het is alweer december en dat betekent dat we het einde van de competitie naderen. Na vorige week zijn we op de ranglijst gezakt, maar vandaag konden we dat weer recht zetten en weer een sprong maken naar boven. We begonnen goed aan de wedstrijd. We voetbalden ver van de goal af en zochten veel de aanval. Niels en Lukas kregen veel ruimte op beide flanken en konden zo nu en dan een voorzet afgeven. Kleine kansjes waren er al snel voor Sieme en Joël. De tegenstander kwam er zo nu en dan ook gevaarlijk uit. Doordat we veel op de aanval speelden, werden we in de omschakeling soms verrast door de snelheid van de aanvallers. Joep zat er goed op en kon veel aanvallen onschadelijk maken. Matthijs en Victor stonden veel onder druk op de backposities, maar kregen goed steun van Dennis. Toch kregen de bezoekers een paar goede kansen. Het was Tim die een paar keer de bal uit de goal hield. Maar in die eerste fase waren wij toch beter. Halverwege het eerste kwart kwamen we verdient op voorsprong. Lukas mocht ter hoogte van de cornervlag op links de bal indribbelen. Hij speelde Joël op de achterlijn aan. Niemand kwam op Joël af. Hij pakte een paar meter en schoot in de korte hoek de 1-0 binnen. Prima eerste kwart!
Na de time out kwamen we meteen op 2-0. Irianah had de bal op het middenveld veroverd. De bal ging met Niels mee. Hij passte naar Sieme. De bal leek onderschept te worden, maar met een gelukje kreeg Sieme de bal in de voeten. Met een schot in het uiterste hoekje rolde de bal binnen en stonden we op 2-0. Jonathan was eerder al een paar keer gevaarlijk er uit gekomen. Nadat we de bal hadden verloren, kwamen ze er snel uit op rechts. Tim probeerde de bal nog te onderscheppen, maar de aanvaller was snel en maakte beheerst de 2-1. Gelukkig kwamen we meteen daarna al weer op 3-1. Een corner van Joël werd eerste nog door Sieme net naast geschoten. De keeper raakte vervolgens bij de uittrap de bal verkeerd en schoot de bal in de voeten van Lukas. Lukas bleef cool en schoot de bal hoog binnen. Het werd nog even spannend daarna, maar we haalden de rust met een redelijke voorsprong.

Na de rust ging Jonathan druk zetten. Hierdoor kwam er veel ruimte voorin te liggen, maar we gingen hier erg slordig mee om. Te gehaast schoten we als we het op de counter probeerden uit te spelen. Hierdoor gingen schoten van Luca, Niels en Dennis ver naast. Jonathan daarentegen kwam steeds dichter bij de aansluitingstreffer. Maar Tim keepte prima en hield veel ballen tegen. We hielden het in dit kwart knap tegen.
Met nog 15 minuten te gaan zou het laatste kwart nog spannend worden. Zeker omdat we er voetballend erg slecht eruit kwamen. Hierdoor brachten we ons te veel in de problemen. Je kon er op wachten dat die aan de verkeerde kant zou vallen. Al snel lag de bal in het netje. Door een keurig uitgevoerde counter werd het 3-2. We moesten nog een minuut of 8 voor het einde van de wedstrijd. Het waren spannende minuten. De Musketiers streden voor de drie punten. Ze gingen er vol voor en uiteindelijk sleepten ze de drie punten over de streep. Complimenten aan het team. Een geweldig spannende wedstrijd en keihard geknokt voor de overwinning!

Statistieken:
1-0 Joël (Lukas) '12
2-0 Sieme (-) '17
3-1 Lukas (-) '26

***
24.11.2018
Amsvorde JO11-1 – Musketiers JO11-1: 8-0 (4-0) / Was niet best…

Vandaag hadden we een soort van off day. We hielden toch nog enige tijd de 0. We gingen met een 2-0 achterstand de eerste time out in. De 1-0 werd gemaakt nadat we na een corner de bal niet wegwerkten. De bal bleef tot drie keer liggen en de tegenstander profiteerde daar uiteindelijk vol van. De 2-0 was een eigen doelpunt van ons. Uit een corner raakten we de bal ongelukkig en deze vloog tegen de touwen. Na de time out werden er nog twee ingeprikt. Beide goals kwamen tot stand door schoten uit de tweede lijn.
We konden daar eigenlijk niets tegenover zetten. De schoten die op doel werden gevuurd gingen ruim over.

Na de rust het zelfde spelbeeld. Als snel kregen we via een counter de 5-0 tegen. De 6-0 was weer van afstand en ging via onderkant lat binnen. Het was pas na de laatste time out, dat we iets meer naar voren gingen voetballen. Het resulteerde in een grote kans uit een corner. Het schot belandde in het zijnet naast en in een situatie daarna konden we alleen op de goal af, maar redde de keeper knap. Uiteindelijk gingen we met 8-0 van het veld af...erg matig van ons. Volgende week moeten we wat recht zetten!

***
17.11.18
Dovo JO11-6 - Musketiers JO11-1: 2-8 (1-3) / Musketiers zonder problemen naar de overwinning

Het was koud vandaag, maar de zon scheen. De wedstrijd was pas om 11:00 uur, dus dat scheelde ook nog wel in de temperatuur. Irianah was ziek en hij was de enige die ontbrak vandaag. Vandaag begonnen we met Joep op het middenveld, met de bedoeling om de gaten in de omschakeling eerder dicht te lopen. Het eerste schot van de wedstrijd kwam van Dovo en was best hard. Op rechts kon de aanvaller te makkelijk door komen en mocht hij van afstand aanleggen. Zijn schot ging maar net over de lat. Het veldspel en was redelijk en we kwamen al snel aan een doelpunt. Victor stuurde Joep op links er vandaar. Hij draaide naar binnen toe en gaf de bal aan Joël. Een korte draai volgde en de bal lag er in 0-1. Kort daarna was Joep aan de beurt. Nadat Niels een corner verdiend had, kon Lukas deze inbrengen. De verdediger miste de bal bij de eerste paal. Joep controleerde de bal en schoot hard door het midden van de goal, 0-2. Dovo probeerde snel te herstellen Na een overtreding van Victor, schoten ze de bal maar net voorlangs. Kort voor de time out kreeg Dovo voor onze goal teveel ruimte. Een schot van afstand dat door ons nog gemist werd, vloog achter Tim het doel in. Na de time out gingen we wel heel slordig om met de kansen. Als we rustig hadden overgespeeld en de kansen ook aan de medespelers gunden, dan zouden ze er achter elkaar zijn ingevlogen. Er waren misschien wel 10 kansen in dit gedeelte van de wedstrijd, maar alleen die van Dennis vloog er in. Matthijs voorkwam een tegenaanval van Dovo en Dennis kreeg de bal mee. Hij slalomde richting de goal. Hij probeerde uit te halen, maar de bal werd eerst nog geblokt. In tweede instantie schoot Dennis de bal binnen. Het was vooral een kwart wedstrijd van kansen missen. Joël, Lukas en Niels schoten vooral vanuit de meest moeilijk hoeken op de goal. Sieme en Luca kregen daarnaast in vrije positie de bal, maar vonden elke keer de keeper die de schoten tegen hield.

Na de rust werd er goed overgespeeld. De bal ging vrij soepel van achteruit naar voren. Er zaten een paar goede 1-2tjes tussen en niet geheel onbelangrijk, de doelpunten kwamen ook voort uit goed overspelen. De eerste na rust was voor Lukas. Op rechts speelde Joël zijn tegenstander uit. De voorzet die volgde werd door Lukas na een goede aanname afgerond 1-4. Daarna was Lukas de aangever. Uit een corner dribbelde hij het veld in. Hij gaf de bal breed en Niels schoot de bal hoog de hoek binnen, 1-5. Vervolgens was Niels de aangever. Op links stak hij de bal door de verdediging. Sieme lette goed op en was het eerst bij de bal en maakte de 1-6. Het laatste kwart was inmiddels begonnen. De Musketiers namen iets gas terug en daardoor kreeg Tim iets meer te doen. Nadat een aanvaller alleen op hem af kwam, hield hij het hoofd koel. Hij kwam op het juiste moment uit en gooide zich in de baan van het schot. De bal ging naast. Een corner volgde. Net voordat een Dovo speler bij de tweede paal kon inkoppen, tikte Tim de bal net over hem heen. Een minuut later kregen we een counter tegen. Op links ging de speler er vandoor. Met een mooi laag diagonaal schot tegen het zijnetje, maakte hij de 2-6. Hiervoor had Joël op aangeven van Luca nog de paal gehaald. De volgende Musketiers aanval was wel raak. Een lang bal van Dennis kwam bij Lukas. Hij gaf breed op Joël en het stond 2-7. De laatste goal kwam van Niels. Weer was de aangever Lukas. Nadat hij zijn man uitspeelde gaf hij voor. Niels liep er tegenaan en scoorde de 2-8.

Het was een prima wedstrijd. We gingen de eerste helft wel slordig om met de ruimte en de kansen, maar de tweede helft werd er prima gecombineerd en kwamen de doelpunten daarna vanzelf.

Statistieken:
0-1 Joël (Joep) ‘5
0-2 Joep (Lukas) ‘11
1-3 Dennis (-) ‘21
1-4 Lukas (Joël) ‘33
1-5 Niels (Lukas) ‘36
1-6 Sieme (Niels) ‘38
2-7 Joël (Lukas) ‘50
2-8 Niels (Lukas) ‘55

***
10.11.2018
Musketiers JO11-1 - FC Driebergen JO11-3: 4-6 (0-4) / Musketiers verliest de wedstrijd in de eerste helft.

Vandaag op deze druilerige zaterdagochtend speelden we tegen "directe concurrent" Driebergen.
De selectie was vandaag weer compleet en Dennis nam zijn plaats weer in de verdediging in. De eerste kansjes kwamen van de thuisploeg. Een schotje voorlangs van Sieme en een voorzet van Joël dat in het zijnet belandde. Je zou zeggen dat dit zou ontwikkelen tot een goed begin van de wedstrijd zou, maar helaas was dat niet het geval. Driebergen kreeg alle ruimte om te voetballen en de aanvallers kregen alle tijd en stonden te vaak vrij. De opbouw daarentegen van de Musketiers verliep niet vlekkeloos. De bal kon niet lang in de ploeg worden gehouden, de pass naar de medespeler was niet zuiver of bij de afwerking werd er te gehaast geschoten. Toch kwam Driebergen niet tot uit gespeelde kansen. Uiteindelijk werden ze een handje geholpen doordat een aanvaller uit het niets de bal in zijn voeten kreeg, Tim was kansloos. Kort voor de eerste time-out kreeg Driebergen een vrije trap. Wij waren te druk met de muur neer te zetten en Driebergen profiteerde optimaal daarvan en schoot de bal binnen voor 0-2.
Na de time-out ging het niet beter. Het liep gewoon niet lekker en we konden geen vuist naar voren maken. Het duurde even, maar Driebergen kon uiteindelijk na een corner de 0-3 binnenschieten, waar wij de bal niet wegschoten. Kort voor de rust werd het zelfs 0-4. Een bal werd weer bij een aanvaller in de voeten geschoten en zonder al te veel moeite kon hij simpel binnentikken.

Gelukkig was het rust. Dit moest echt anders. Iedereen was het er over eens dat de eerste helft niet goed was. We pepten elkaar goed op voor de tweede helft. Het had geholpen. De wedstrijd kantelde meteen. We zaten er strak op. Duels werden nu wel gewonnen, combinaties waren veel beter en de kansen kwamen nu ook. Binnen drie minuten lag de eerste goal van de Musketiers er in. Niels ging er op rechts van door en gaf de voorzet op Lukas bij de tweede paal. De keeper miste de bal en Lukas kon van dichtbij binnenschieten. Nog geen 4 minuten later was het weer raak. Dit keer stond Victor aan de basis. Hij schoot de bal richting de goal. Sieme werd aangespeeld en speelde zich vrij en wilde schieten. Zijn schot kwam bij Lukas terecht, die zijn tweede binnenschoot. En 5 minuten voor de time-out vloog de derde er in. Niels werd op rechts er vandoor gestuurd door Irianah. Joël dook op rechts het gat in, kreeg de bal en schoot diagonaal laag via de binnenkant van de paal binnen, 3-4. Nog een goal en het stond weer gelijk. We zochten vol de aanval op en daarom lieten we achterin logischerwijs gaten vallen. Daar waar we zaten te wachten op de gelijkmaker, viel een minuut voor de time-out de 3-5. De aanvaller werd volledig vrij aangespeeld en liftte de bal over de kansloze Tim heen.
Meteen na de time-out was het gedaan. Een counter van Driebergen, onze verdediging die uit elkaar getrokken werd door een overtal van aanvallers en de definitieve knock-out, 3-6. Hier zouden we met nog 5 minuten spelen niet meer overheen komen. Toch scoorden we nog wel. Een mooie aanval via Matthijs en Luca, naar Sieme. Sieme behield het overzicht, zag Lukas vrij staan en Lukas prikte zijn derde er in.

Na afloop was iedereen het er wel over eens. De eerste helft was echt niet goed van ons en daar hebben we de wedstrijd wel verloren. We kwamen erg goed terug in de tweede helft, complimenten. We waren dichtbij de gelijkmaker, maar helaas dit keer geen punten aan de wedstrijd overgehouden.

Statistieken:
1-4 Lukas (Niels) '33
2-4 Lukas (Sieme) '37
3-4 Joël (Niels) '40
4-6 Lukas (Sieme) '58

***
03.11.2018
Delta Sport JO11-7 – Musketiers JO11-1: 1-10 (0-5) / Een makkelijke overwinning

Op deze frisse zaterdagmorgen, maar met veel zon, gingen we richting Houten. We hadden er weer veel zin in, zeker na de bekeroverwinning van afgelopen woensdag. Vandaag ontbrak Dennis, maar was Wessel weer van de partij. Dennis werd achterin deels vervangen door Irianah en Niels. De Musketiers zaten er vanaf minuut 1 goed op. De tegenstander werd teruggedrongen en er werd onderling goed overgespeeld. Binnen 4 minuten lag de bal er al in. Een voorzet van Lukas vloog naar de tweede paal waar Joël de bal probeerde binnen te werken. De keeper reageerde half waardoor Joël in de rebound de 0-1 binnenschoot. Nog geen twee minuten later kon Niels opkomen en voorgeven op Joël. Hij werkte de bal goed af en het stond 0-2. Delta Sport kwam niet echt tot een aanval en moest het tot die tijd alleen doen met een schotje van grote afstand. Tim had hier geen problemen mee. In de 9de minuut mochten we een corner nemen. Joël legde de bal iets voorbij de eerste paal. Sieme schoot via de rug van een verdediger de 0-3 binnen. Nog voor de time-out werd het 0-4. Halverwege de rechter helft van de tegenstander, mocht Joep een indribbel nemen. Hij schoot de bal naar voren. Niemand raakte de bal en deze vloog het doel binnen. We speelden met prima combinatie voetbal het eerste kwart en dat resulteerde in veel doelpunten.
Na de time-out namen de Musketiers flink wat gas terug. De passing werd onzorgvuldig en we gingen slordig met de kansen om. Wessel kreeg twee grote kansen. De eerste schoot hij voorlangs en de tweede ging maar net over de kruising heen. Ook Lukas was dicht bij. Hij ging er op links vandoor na een pass van Luca. Zijn schot ging uiteindelijk via de keeper naast. Hieruit volgden maar liefst 6 corners achter elkaar, maar de bal ging er niet in. Toch kwam er dit kwart nog een doelpunt. Vlak voor het eindsignaal schoot Victor de bal naar voren. Joël ging alleen op de keeper af. Hij omspeelde de keeper en schoot binnen, ruststand 0-5.

Ook in het kwart na de rust leek het of de Musketiers drie versnellingen langzamer speelden. Er waren niet veel kansen. Kleine kansjes kwamen er voor Wessel, die voorlangs schoot en Niels die tot twee keer toe naast schoot. Ook Joël schoot uit een corner nog een keer op de lat. Toch werd er dit kwart wel gescoord. Matthijs stond goed te voetballen en verdedigde goed uit. De bal kwam via Delta Sport uiteindelijk bij Niels. Hij stak het halve veld over en schoot uiteindelijk de bal hoog en buiten bereik van de keeper binnen, 0-6.
In het laatste kwart ging Sieme op goal staan en Tim ging de spits in. Net als in het eerste kwart ging het tempo weer omhoog. Er was veel druk op de verdediging van de tegenstander en al snel maakte Tim ook zijn doelpunt. Op links werd hij door Joël uit een corner aangespeeld. Hij draaide goed weg en schoot de bal hoog in de verre hoek binnen, 0-7. Lukas prikte ook zijn goaltje er in. Na een afgeslagen aanval van de tegenstander door Irianah gingen Joël, Tim en Lukas op een verdediger en de keeper af. Luca gaf de bal mee aan Tim, hij legde breed en Lukas kon de bal in een leeg doel binnenschuiven 0-8. De Musketiers schoven massaal naar voren, waardoor er achterin veel ruimte kwam te liggen. Delta Sport profiteerde hiervan en ging er op rechts van door. Ze schoten goed de eretreffer binnen. Met nog een paar minuten op de klok waren de Musketiers spelers nog niet klaar. Weer een aanval die afgeslagen was. Dit keer kon Joep “opruimen.” Hij stuurde Joël weg. Het tikje op Niels kwam net op tijd en Niels schoot de bal hoog binnen, 1-9. Het laatste doelpunt kwam van Joël. Ter hoogte van het midden passte Lukas naar Joël. Een schot van grote afstand volgde. De bal ging niet eens zo hard, maar was wel laag en precies in het hoekje. Einstand 1-10. Mede dankzij een heel goed begin werd het verdere verloop van de wedstrijd bepaald. Goed gespeeld Musketiers.

Statistieken:
0-1 Joël (rebound) ‘4
0-2 Joël (Niels) ‘6
0-3 Sieme (Joël) ‘9
0-4 Joep (-) ‘11
0-5 Joël (Victor) ‘27
0-6 Niels (-) ‘42
0-7 Tim (Joël) ‘48
0-8 Lukas (Tim) ‘50
1-9 Niels (Joël) ‘54
1-10 Joël (Lukas) ‘58

***
31.10.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers JO11-1 - Merino's JO11-1: 10-3 (6-2) / Door naar de volgende ronde!

De knock-out fase is aangebroken. Vandaag de inhaalwedstrijd voor de beker tegen de Merino's.
Afgelopen weekend is de klok verzet, dus het was de eerste avondwedstrijd in het donker (met de
lichten aan). We schoten uit de startblokken en gingen meteen richting de goal van de tegenstander.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op 1-0. Dennis mocht halverwege de helft van de tegenstander
indribbelen. Een lange bal naar voren volgde. Joël controleerde en prikte de 1-0 binnen. Ondanks de
goede start gaven de Musketiers de controle uit handen. De Merino's wonnen de duels op het
middenveld en via een goede bal tussendoor en een ongedekte speler, kwamen ze op gelijke hoogte.
Nog geen 5 minuten later kreeg we weer een tik. De Merino's kon op links erg makkelijk door komen.
Een voorzet volgde en jammer genoeg ging deze via Dennis de goal in. Zo stonden we al weer tegen
een tegenstand aan te kijken. Merino's kwam nog een paar keer goed door, maar de grootste kansen
kwamen van onze kant. Eerst een voorzet van Niels (halfhoog), die Joël uit de lucht plukte en op de
paal schoot. Vervolgens ging Joep goed door. Zijn schot vloog ook op de paal.
Na de time-out zat de thuisploeg er veel scherper op. De duels werden veelal gewonnen, we stonden
goed en er werd goed druk gezet op de tegenstander. Binnen korte tijd stonden we op 2-2. Lukas ging
goed door op links. Joep kwam er overheen, pikte de bal op. De voorzet kwam naar Joël. Hij speelde
zich vrij en schoot de 2-2 binnen. Joep zelf was ook op zoek naar een goal. Na een voorzet van
Matthijs kwam de afvallende bal voor zijn voeten. Daar waar hij eerst de paal raakte, had hij nu ook
pech en raakte hij de lat. Gelukkig hoefde hij niet lang te wachten op zijn goal. Hij onderschepte een
schot van de tegenstander uit een indribbel. Ging vervolgens goed door naar de goal en zette de
Musketiers op een 3-2 voorsprong. De Merino's kwamen er niet meer uit en de druk op hen nam
meer en meer toe. De volgende goal was al weer in de maak. Victor kon een aanval afslaan. Schoot
de bal naar voren. Sieme tikte de bal meteen door. Deze ging tussen twee verdedigers door en kwam
bij Joël uit. Hij ging op de keeper af en schoot de 4-2 binnen. Nog voor de rust werd de voorsprong
nog meer uitgebreid. Eerst ging Lukas op een pass van Dennis door richting de goal. Hij kapte zijn
tegenstander uit en schoot in de korte hoek binnen. De laatste goal voor rust kwam van Wessel. Joël
veroverde de bal, legde breed en de bal vloog in de kruising binnen..ruststand 6-2.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. We hadden veel de bal. Irianah maakte enorm veel
meters en joeg de tegenstander goed op, waardoor we snel weer in balbezit kwamen. De eerste kans
was voor de Merino's. Een goed geplaatst schot richting verre hoek werd er door Tim goed
uitgehaald. Kansen daarop waren voor Sieme en Niels. De eerste schoot over en Niels schoot
vervolgens op de paal. Daarna speelde Joël Wessel vrij en deze bal ging er wel in, 7-2. Niels stond nog
niet op het lijstje doelpuntenmakers en ook hij was op zoek naar een goal. Daar waar hij eerst nog de
paal raakte, was het volgende schot wel raak. Uit een corner van Lukas, schoot hij de 8-2 binnen. Na
de laatste time-out ging Joël op goal staan en ging Tim de spits in. Al snel was hij succesvol. Uit een
corner van Lukas op rechts, knikte hij de bal binnen. Ook was Lukas de aangever voor de 10de goal en
weer was het Tim die scoorde. Het laatste doelpunt kwam van de bezoekers. De aanvaller ging er op
rechts vandoor. Hij ging tussen twee man door en schoot van ver de eindstand 10-3 binnen. Door in
de beker! Een prima overwinning. We lieten het even lopen na de 1-0, maar daarna zaten we er goed
op en dat resulteerde in goed spel en mooie doelpunten.

Statistieken:​
1-0 Joël (Dennis) '3
2-2 Joël (Joep) '16
3-2 Joep (-) '18
4-2 Joël (Sieme) '22
5-2 Lukas (Dennis) '26
6-2 Wessel (Joël) '29
7-2 Wessel (Joël) '35
8-2 Niels (Lukas) '39
9-2 Tim (Lukas) '51
10-2 Tim (Lukas) '55

***
27.10.2018
Musketiers JO11-1 - Renswoude JO11-2: 1-4 (0-2) / Het zat er helaas niet in vandaag

Aan het einde van deze herfstvakantie, mochten de jongens nog even tegen de bal trappen. Op Irianah na was iedereen er. Het was al een stuk kouder, maar gelukkig was het droog weer. Na de verliespartij van twee weken geleden moesten we vandaag een resultaat neerzetten om bovenin nog mee te kunnen doen. De wedstrijd ging de eerste minuten wat op en neer. Tot kansen kwamen beide teams nog niet. Renswoude was net iets feller en scherper, waardoor de Musketiers bij balverlies veel moesten omschakelen en dus ook veel (extra) meters moesten maken. Dat kostte elke keer energie en dat had zeker voorkomen kunnen worden als we net iets rustiger en zorgvuldiger aan de bal zouden zijn. Bij omschakeling stonden we ook vaak niet goed gepositioneerd, waardoor het meer en meer voorkwam dat Renswoude bij aanvallen een man meer had. Twee schoten waren al over gegaan en Joep had met een sliding al een keer een schot eruit gehaald. Toch kwamen ze in de 10de minuut tot een goal. Uit een aanval op links werd de bal breed gelegd. De speler schoot van een 9 meter binnen. Veel konden de Musketiers daar niet tegenover zetten. Joël werd wel vrij gespeeld door Niels, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Na de time out lag de bal er meteen in. Een schot van Renswoude, dat een soort verdwaald schot was, vloog de goal in. Het spel werd wel beter. Dennis schoof vaker door, waardoor er meer dreiging voorin kwam. Sieme en Matthijs gaven op dat moment het goede voorbeeld en zaten fel op de tegenstander en waren goed op de tegenstander aan het jagen. De wedstrijd ging zo langzamerhand naar de rust. Een grote kans was er nog wel op de aansluitingstreffer. Uit een corner van Joël kon Niels vrij koppen, maar zijn kopbal vloog over de lat.

Na de rust was het spel nog niet veel anders. Renswoude leek wat meer met de rem er op te spelen, maar kwam toch na rust al vrij snel weer tot een goal. Via links weer een afstandsschot, die binnenvloog. Tot echte tegenaanvallen van de Musketiers kwam het nog niet. We kregen wel meer grip op de wedstrijd en achterin kwam niet veel meer door. De opbouw met het middenveld ging ook wel redelijk, maar tot uiteindelijke grote kansen kwam het maar niet. De laatste time out was inmiddels ook geweest. Met nog 15 minuten te gaan moest er nu echt wat gebeuren. Het leek of het besef nu ook kwam. Er werd harder gespeeld en gestreden om de bal. Meteen kwam er ook druk op tegenstander en daarmee ook de kansen. Renswoude kon de bal niet goed in de ploeg houden en uiteindelijk resulteerde het goede spel ook in een goal. Dennis stoomde op rechts op. Hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en van grote afstand vloog de bal diagonaal in de linkerhoek binnen, 1-3. Nog 10 minuten te gaan. Het spel was goed, kansen kwamen er steeds meer, dus het kon nog..... Helaas werd kort na de goal de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Uit het niets op rechts vloog de bal er bij de eerste paal binnen. De achterstand was te groot en meer zat er niet in vandaag. De tegenstander had verdiend gewonnen. Het laatste kwart hadden we goed gespeeld. Zó moeten we starten in de komende wedstrijd!

Statistieken:
Dennis (-) '55

***
13.10.2018
Veenendaal JO11-1 - Musketiers JO11-1: 6-3 (3-0) / Was niet al te best....

Midden oktober en het was nog steeds warm, niks koukleumen langs de lijn. Met de opkomende zon trapten we af in Veenendaal tegen de plaatselijk v.v. We begonnen erg...heel erg nerveus aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap eigenlijk al. Daar waar we rustig aan de bal hadden moeten zijn, schoven we de bal of meteen in de voeten van de dichtstbijzijnde tegenstander of we schoten hem ergens heen waar niemand stond. Positioneel ging het helaas ook niet goed, waardoor de v.v. bij elke tegenstoot een of twee spelers meer had en continu gevaarlijk kon worden. Tim had de bal al een paar keer uit de goal gestompt en een aantal schoten gingen al over de goal heen. De Musketiers kregen wel een paar corners en een grote kans in het eerste kwart. Lukas kon op een pass van Joep op de keeper af, maar de keeper stond op de goede plaats. Kort voor de time out mocht Veenendaal aanleggen van grote afstand. De bal vloog binnen 1-0.
Na de time out ging het helaas nog niet beter. Een aanvaller mocht de corner nemen en ongestoord 10 meter het veld in lopen. Hij schoot de bal voorlangs. Een voetje van ons zat er het laatst tegenaan en de bal vloog in eigen doel. Nog voor de rust werd het zelfs 3-0. Een uitbal was eigenlijk voor ons. Veenendaal mocht echter in dribbelen. We letten niet op en de bal lag er weer in. Een kans voor de Musketiers was er nog wel. Joël kon een omhaal maken. De bal ging helaas langs de verkeerde kant van de paal.

In de rust bespraken we dat het echt anders moest. Scherper, feller en vanuit de positie voetballen. We begonnen veel sterker na de rust. Er was meteen dreiging. Niels kon herhaaldelijk opstomen aan de rechterkant en Joep stond vaak met Dennis aan de basis van de aanvallen. Al snel hadden we een doelpunt te pakken. Niels kon de voorzet op rechts geven naar Joël, met een draai en een schot prikte hij de 3-1 binnen. Meteen daarna waren we weer in de aanval. Sieme kon uithalen, maar schoot net naast. Ook Niels en Lukas schoten naast. Veenendaal werd meer en meer naar achteren gedrukt, maar scoorde toch vanuit een counter. Toch waren wij meer voor de goal van de tegenstander te vinden. De aanvallen gingen beter en een tweede goal kwam er ook. Dit keer opgezet door Victor en Joep. Joep kwam een eind en gaf het laatste zetje naar Joël die op links in de korte hoek binnenschoot 4-2. Toch was het Veenendaal die kort voor de laatste time out uit het niets en weer van afstand een goal kon binnen prikken.
Na de laatste time out hadden we nog maar 15 minuten om iets aan de achterstand te doen. Eigenlijk was het al te laat en was het doelpuntenverschil wel heel groot. Helemaal toen Joep met een knieblessure uitviel en vervolgens Lukas en Irianah op het hoofd en in de buik geraakt werden. Toch konden we nog een keer een goal scoren. Dennis kon met een spelhervatting de bal naar voren schieten, waar Joël één op één stond. Hij speelde zijn man uit en schoot vanaf rechts de 6-3 binnen. De laatste goal werd gemaakt door de thuisclub. De aanvaller liep de bal zelf over de achterlijn en Matthijs stond een meter achter hem. Maar Veenendaal mocht toch een corner nemen. Daaruit scoorden ze ook....Het eerste verlies deze competitie. Eerlijk is eerlijk de eerste helft was niet al te best van ons. Het eerste tegendoelpunt en het laatste waren niet kosher. Daar hadden wij de indribbel en uittrap moeten krijgen. Verder een eigen doelpunt en drie afstandsschoten. Als we iets scherper waren...zeker met de goede inzet en het sterk terugkomen in de tweede helft..maar goed dat is achteraf...over twee weken weer knallen!

Statistieken:
3-1 Joël (Niels) '34
4-2 Joël (Joep) '39
5-3 Joël (Dennis) '49

***
06.10.2018
Musketiers JO11-1 - VRC JO11-3: 6-6 (3-4) / Een spannende wedstrijd met een terechte uitslag

We waren vandaag iets eerder op de club aanwezig, want we kregen nieuwe trainingspakken overhandigd van onze nieuwe sponsor AZERO Adviesgroep uit Veenendaal (www.azero.nl). Ziet er heel netjes uit allemaal! Na de fotoshoot was het de hoogste tijd om de wedstrijd te beginnen. De eerste minuten was een beetje aftasten van beide zijden. Het spel ging van de ene naar de andere kant en beide ploegen kregen de tijd en ruimte om op te bouwen. Na een 5-tal minuten schoot VRC van grote afstand binnen. De speler kreeg in het midden buiten het doelgebied de bal aangespeeld en had alle tijd om uit te halen. Het antwoord volgde meteen van de Musketiers. Niels ging goed door op rechts. Via Sieme ging de bal naar Joël. Zijn schot werd door de keeper gekeerd. Een 4 minuten later was het wel raak. Lukas zette de aanval op. Hij gaf voor, Irianah tikte de bal door en Joël schoof de bal langs de keeper, 1-1. Het ging gelijk op. Wij waren vooral gevaarlijk met de aanvallen, die uiteindelijk vaak tot kansen resulteerden. VRC had niet echt uitgespeelde kansen, maar was wel erg gevaarlijk van afstand. Kort voor de time out zaten we er niet goed op bij een tegenaanval. Weer werd de speler in het midden vrij gelaten. Hij kreeg van ons alle tijd om uit te halen, dus dat deed hij maar. De bal vloog hoog de goal in.
Tijdens de time out werd er nadrukkelijk gezegd om het schot er uit te halen als VRC in de buurt van Tim zou komen. Veel hielp het niet want na de time out vloog de bal er weer in. Helaas weer een precies zelfde situatie. Van grote afstand kon weer aangelegd worden voor een schot. Tim was kansloos. Gelukkig lieten we de kopjes niet hangen. Lukas kreeg al snel een grote kans. Hij speelde zijn man uit en ging schuin op de goal af. Hij schoot net voorlangs. Niels won steeds meer duels op het middenveld en kon zo meer aanvallen opzetten. Dennis schoof door en Matthijs en Victor waren het slot op de deur. VRC werd meer en meer vastgezet op eigen helft en kreeg de bal niet echt weg. Een doelpunt hing nu in de lucht en al snel kwam deze er ook. Joep had net de bal naar voren geschoten. Niels ging het duel aan en tikte de bal tussen twee verdedigers door. Sieme was eerder bij de bal en schoot de bal binnen. En de Musketiers drukten door. Dennis had een tegenaanval onschadelijk gemaakt en verdedigde met Victor uit. De bal ging van Lukas en Luca door naar Irianah, die de bal op rechts weer meegaf aan Niels. Niels speelde Joël hard in en hij schoot uit de draai de bal hard en hoog binnen, 3-3. De achterstand was maar eventjes weggepoetst, want net voor de rust...jawel..mocht VRC het weer van afstand proberen. Dit keer een andere speler, maar wel weer van grote afstand en ook hij kreeg van ons alle tijd. Echt jammer, maar we stonden weer achter.

Na de rust gingen we in een hoger tempo spelen. Eerst moest Tim nog een redding verrichten, maar daarna was voornamelijk richting de goal van VRC. Er waren al wat waarschuwingsschoten van Sieme en Joep afgevuurd voordat Lukas de gelijkmaker kon maken. Victor stond aan de basis en gaf de bal aan Lukas mee. Hij ging goed door en speelde zijn man uit. Via een een-tweetje met Sieme kreeg hij de bal terug. Hij behield het overzicht en prikte de gelijkmaker binnen! VRC speelde op snelheid in balbezit en dat leverde een paar corners achter elkaar op. Het resultaat was een schot in het zijnet en een bal klemvast van Tim. In de aanval waren wij toch dreigender op dat moment. Ook van afstand werden wij gevaarlijker. Joël had al twee keer uitgehaald en Dennis schoot een vrije trap net over. Een corner kort daarna werd half weggewerkt door VRC. Joep zat er goed tussen en haalde verwoestend uit. De bal vloog keihard de goal in, 5-4. We stonden voor het eerst voor in deze wedstrijd. Kort voor de time out gaven we het toch weer weg. Na een aanval van ons werden we in de counter overlopen op het middenveld. De aanvaller ging alleen op Tim af. Hij kwam wel goed zijn doel uit, maar de aanvaller stiftte de bal mooi (dat moet wel gezegd worden) over Tim de goal in. Nog 15 minuten te gaan. Het ging gelijk op en het was echt spannend. De bal kon er aan allebei de kanten binnen vliegen. Kort voor het eind kreeg Joël de bal op rechts. Van grote afstand schoot hij de bal in de verre hoek buiten bereik van de keeper binnen. En nu uitspelen die laatste minuten! Toch verliep het anders. VRC was al dicht bij de gelijkmaker, maar schoot eerst nog uit een counter op de paal. Zou toch een waarschuwing moeten zijn. De bal moest weg bij onze goal. Helaas ging het drie minuten voor tijd toch mis. Vanuit het midden zaten we er niet goed op. VRC speelde het knap uit en via de binnenkant van de paal vloog helaas de gelijkmaker binnen. Het was echt een spannende pot met een aantal hele mooie goals, maar toch wel een terechte uitslag.

Statistieken:
1-1 Joël (Irianah) '10
2-3 Sieme (Niels) '21
3-3 Joël (Niels) '24
4-4 Lukas (Sieme) '34
5-4 Joep (-) '39
6-5 Joël (Dennis) '53

***
29.09.2018
Musketiers JO11-1 - Aurora JO11-2: 4-3 (2-1) / Tot het eind spannend!

Na de keurige uitoverwinning van vorige week moesten we het vandaag thuis opnemen tegen Aurora. Vandaag hadden we een complete selectie, maar er waren hier en daar toch wat spelers met wat pijntjes en wat verkoudheidsverschijnselen. Hoe dan ook, we moesten er tegenaan en gaan voor de overwinning. Het eerste kwartier verliep een beetje moeizaam van beide kanten. Er gebeurde weinig voor beide goals. Schotjes van Niels, Joël en Sieme werden makkelijk gepakt door de keeper. Het middenveld stond op zich goed en had veel de bal. Lukas en Niels waren het meest in balbezit, maar dat konden we nog niet omzetten tot grote kansen. Dennis en Joep kwamen goed mee op. Luca stoorde goed en Irianah kon met zijn snelheid veel gaten dichtlopen. Naarmate het eind van het eerste kwart naderde, kwam Aurora beter in de wedstrijd. Er viel een paar keer wat gaten in onze verdediging. Dat resulteerde eerst al een giga kans voor de tegenstander. Een aanvaller kon zo alleen op Tim af. Kennelijk schrok hij er zelf ook van, want hij schoot naast. Toch vloog de bal er daarna in. Een voorzet kwam van rechts. De bal schoot door voor de goal langs, maar werd door ons voor de goal langs weer teruggespeeld. De aanvaller was alert en profiteerde optimaal van dit cadeautje.

Na de time out gingen de Musketiers er vol op. De twee minuten time out hadden goed gewerkt. Al snel was het weer gelijk. De keeper ging de fout in, Joël pikte de bal op en schoot de bal binnen, 1-1. Zo'n 15 minuten voor de rust kon Victor aan de opbouw beginnen. Hij passte de bal naar Matthijs en hij stuurde Dennis weg. Hij stak het halve veld over om vervolgens snoeihard de bal in de korte hoek binnen te schieten. De keeper was kansloos en moest de 2-1 toestaan.

Na de rust werden de Musketiers slordig (vooral in de omschakeling). Sieme en Niels kregen de grootste kansen, maar schoten beide naast. In balbezit was het spel nog redelijk, maar als er iets zorgvuldiger werd gespeeld in de eindpass, hadden we de voorsprong makkelijk kunnen pakken. Aurora daarentegen kwam meer en meer door onze verdediging. Ze hadden een paar goede afstandsschoten, maar Tim keepte een geweldige tweede helft en haalde met mooie duiken het ene schot na het andere schot tegen. Toch moesten we de gelijkmaker uiteindelijk toestaan. Er werden twee spelers vrij gelaten en ook nu weer profiteerde Aurora optimaal. Ze behielden het overzicht...tikkie breed en goed binnenschieten.

Nog een kwartier te gaan. Al snel was de stand weer in ons voordeel. Een schot van Niels werd door de keeper half weggewerkt. Lukas was er als de kippen bij en scoorde de 3-2 in de rebound. Met nog 10 minuten op de klok kreeg Aurora een vrije trap op zo'n 15 meter van de goal. Het schot ging hoog richting lat. Tim kon er nog wel een vinger tegenaan zetten, maar de bal was toch net iets te hoog en viel binnen. Het spel ging meer en meer op en neer. We hadden ons al neergelegd bij een 3-3 gelijkspel, maar twee minuten voor tijd sleepten de jongens toch nog de drie punten binnen. Niels mocht indribbelen op rechts ter hoogte van de hoekvlag. Hij gaf hoog voor, net voor de goal waar Joël en Lukas stonden. Joël kon er maar half bij, maar via de borst viel de bal voor de voeten van Lukas. Met een mooi rustig schot maakte hij de winnende 4-3 en werd zo matchwinnaar van deze wedstrijd.
Vooral de tweede helft was enorm spannend. Tim hield ons op de been en dat gaf ook de energie om toch voor de overwinning te gaan!

Statistieken:
1-1 Joël (-) '17
1-2 Dennis (-) '26
3-2 Lukas (rebound) '48
4-3 Lukas (Joël) '58

***
22.09.2018
SVF Cothen JO11-2 - Musketiers JO11-1: 2-6 (0-4) / Eerste 3 punten binnen & Joël maakt zijn 100ste

Na de succesvolle eerste reeks in de beker, begonnen we vandaag aan een gloednieuwe competitie. Om kwart voor 9 werd er afgetrapt in Cothen. Victor was er helaas niet bij. De Musketiers begonnen uiterst scherp aan de wedstrijd. Er werd fel op de man gevoetbald, goed overgespeeld en de posities werden goed gehouden. Het resulteerde al meteen in gevaar voor de goal van SVF. Na goed overspelen van Luca en Niels, kwam de voorzet naar Joël die met links de bal in de verre hoek prikte. Nog geen twee minuten later lag de volgende bal er in. Joep had een één tweetje met Lukas. Joep kapte zijn man goed uit en gaf voor met rechts. Joël prikte de voorzet uit de lucht en schoot de 0-2 binnen. Een bliksemstart! Nog eens drie minuten later was het al 0-3. Lukas ging goed door, gaf de voorzet en Joël tikte binnen. SVF had op dat moment geen antwoord op ons spel. Dennis stond ijzersterk te verdedigen en was met zijn verre uittrappen heel gevaarlijk. Matthijs zat goed op zijn man en vocht voor elke bal. Irianah liep de gaten goed dicht. Sieme was met zijn felheid goed aanwezig en gaf uiteindelijk ook de beslissende pass op Niels voor de 0-4. Nadat Sieme eerst zelf de kans kreeg en de keeper redde, legde hij daarna de bal goed op zij, zodat Niels kon binnenschieten. Na de eerste time out veranderde ons spel behoorlijk. De controle was weg, de posities werden niet gehouden en SVF kwam er te vaak gevaarlijk door heen. Gelukkig was Tim wel bij de les. Hij pakte de ene na de andere bal. Moest tot twee keer toe gestrekt, maar tikte de bal prima uit het doel. Dankzij hem gingen we met 0-4 de rust in.

Ook na de rust speelden we niet meer zoals in het eerste kwartier. SVF kreeg meer en meer ruimte en ook nu weer werd Tim een paar keer getest. Hij hield zijn doel schoon. Toch kregen wij een enorme kans op een goal. Luca ging op rechts weg en schoof de bal naar Joep. Hij omspeelde zijn tegenstander en ging op de keeper af. Hij deed alles goed en omspeelde ook de keeper, maar schoot vervolgens op de paal. In de rebound werd de paal ook geraakt en uiteindelijk schoot Niels de bal naast. Op rechts kwamen een paar goede voorzetten van Lukas en Niels, maar de ballen gingen er niet in. Tot kort voor de laatste time out. Na een schot van Luca mocht de keeper uittrappen. Hij legde de bal echter op de grond en wilde een aanloop nemen. Joël zag het en sprintte op de bal af. Hij plukte de bal voor de keeper weg en scoorde de 0-5. Na de laatste time out ging Tim de spits in en Dennis gingen keepen. SVF bleef voetballen en zocht nadrukkelijk naar een goal. Een aanval werd door ons niet goed gestopt. Teveel voetballers als een kluitje op elkaar en de bal werd niet weggetrapt. Uiteindelijk was Joep een seconde te laat en haalde zijn tegenstander onderuit. Penalty! De aanvaller schoot goed binnen in de rechter bovenhoek. Een paar minuten later kwam er toch nog een doelpunt van ons. Lukas was op links weg en gaf de bal breed op Joël. Hij schoot de 1-6 hoog binnen. Ook een speciale goal want, het was zijn 100ste voor de Musketiers. De laatste goal was voor SVF. Nadat Lukas de bal in het gezicht had gekregen, waren we niet helemaal bij de les. SVF ging goed door en schoot de bal achter Dennis binnen. Eindstand 2-6. Een prima pot voetbal! Vooral het eerste kwartier was ijzersterk van ons. De eerste 3 punten zijn binnen!

Statistieken:
0-1 Joël (Niels) '3
0-2 Joël (Joep) '5
0-3 Joël (Lukas) '8
0-4 NIels (Sieme) '11
0-5 Joël (-) '43
1-6 Joël (Lukas) '53

***
15.09.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers Jo11-1 - Vriendenschaar Jo11-2: 5-0 (3-0) / Door naar de knock-out fase in de beker

Na de nederlaag vorige week tegen SVL, hadden we het vandaag niet helemaal meer in eigen hand. We moesten gewoon vol voor de winst gaan en dan maar afwachten wat de uitslag van de andere wedstrijd zou zijn. Op Irianah na waren we compleet.
De Musketiers begonnen goed en scherp aan de wedstrijd. Vooral achterin werd er geconcentreerd gevoetbald. Dennis en Joep waren met hun snelheid de aanvallers steeds weer te baas. Matthijs en Victor bleven strak op de man verdedigen waardoor er weinig kansen voor de tegenstander kwamen. Als er al geschoten werd lag Tim op de goede plek. Zoals gezegd begonnen we goed en was de eerste grote kans voor Niels die na een voorzet van Joël op links voorlangs mikte. Daarna kon Sieme na een pass van Lukas alleen op de keeper af. Hij schoot hard, maar recht in de handen van de keeper. Kort voor de eerste time out was het raak. Dennis nam de doeltrap en kwam ver. De bal kwam bij Joël, die goed wegdraaide bij de verdediger. Hij ging op de keeper af en prikte de bal in de hoek, 1-0.
Na de time out drukte de thuisploeg door. Na een goede pass van Niels ging Luca op links richting de goal. Hij aarzelde met zijn schot. Uiteindelijk kon Sieme overnemen en hij scoorde de 2-0. Nog voor de rust werd het 3-0. Na stoorwerk van Joël, kwam de bal bij Luca die van dichtbij binnenschoot.

Na de rust speelde Vriendschaar iets aanvallender. Vooral Joep stond goed te voetballen en haalde veel gevaar weg voor de goal Tim. Joep was ook de aangever voor de 4-0. Na goed uitverdedigen van Matthijs ging Joep er vandoor en maakte de oversteek naar de andere kant van het veld. Net voordat hij door twee verdedigers zou worden ingesloten, gaf hij net tijd een tikkie naar Niels, die goed de bal binnenschoot. Hierna konden de Musketiers nog meer scoren, maar we waren niet scherp genoeg in het geven van een goede laatste pass. Toch werd het op randje van de laatste time out nog 5-0 voor de thuisploeg. Na goede combinaties tussen Joël en Sieme, schoot de laatste op goal. De keeper duwde de bal naar rechts. Lukas lette goed op en schoot de bal knap met links binnen.
In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet heel veel meer. Er waren een paar kansjes, maar het bleef, ook doordat de wedstrijd 5 minuten eerder stopte, 5-0. Een prima wedstrijd. Goed geconcentreerd gespeeld vanaf het begin. De concurrent SVL had inmiddels verloren van CDW en dat betekende dat wij eerste in de poule zijn geworden. Door dus naar de knock-out fase!

Statistieken:
1-0 Joël (Dennis) ‘9
2-0 Sieme (Luca) ‘18
3-0 Luca (Joël) ‘26
4-0 Niels (Joep) ‘35
5-0 Lukas (Rebound) ‘44

***
08.09.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers Jo11-1 - SVL Jo11-2: 5-6 (3-3) / SVL krijgt de drie punten toch wel makkelijk mee.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vandaag ontbrak Luca, verder was iedereen er. Nadat het veld uitgezet was (nieuwe regels :-I ) konden we eindelijk beginnen. De Musketiers waren vast onder de indruk van al die pionnen die er stonden, want ze raakten geen pepernoot in de eerst 10 minuten. SVL kreeg alle ruimte om de bal van voet naar voet te laten gaan en kon al heel snel druk op onze verdediging zetten. Al na 4 minuten was het raak. Op rechts schoot de aanvaller de bal voor. Door een inschattingsfout rolde de bal niet voorlangs, maar in de verre hoek binnen. Een paar minuten later was het al weer raak. De verdediging stond te ver in het veld opgesteld. Een simpel balletje er tussendoor en de aanvaller kwam oog in oog te staan met Tim, 0-2. En of dat nog niet genoeg was, lag kort daarna de bal er weer in door een zelfde soort actie. De Musketiers waren totaal niet bij de les en hadden weinig in te brengen tot dan toe. Gelukkig, op slag van de eerste time out, hadden we toch uit het niets een treffer te pakken. Dennis was goed bezig achterin en veroverde de bal. Ter hoogte van de middenlijn schoot hij richting goal. De bal schoot omhoog, was lang onderweg en vloog in de kruising binnen, een schitterende 1-3. De time out kwam als geroepen. We konden kort de boel weer even op scherp zetten. Zoals we stonden te voetballen, was echt niet goed. Het hielp. De scherpte was meteen terug. De verdedigers zaten er goed en bovenal strak op en lieten niets meer door tot aan de rust. We gingen beter voetballen. Vooral Niels op links was balvast en Joep op rechts. Hierdoor kwam de bal ook meer voorin. Al snel resulteerde dat in een goal. Na de opbouw van Matthijs en Dennis, kon de laatste een pass richting Sieme geven. De verdediger schatte de move verkeerd in en Sieme kon de aansluitingstreffer maken. SVL kwam er niet uit en de Musketiers drukten nu door. Kort voor de rust gaf Lukas de bal op links aan Joël. Hij sleepte met links de bal om de verdediger en schoot het hetzelfde been de bal laag in de rechterhoek binnen. We stonden weer gelijk met de rust!

Na de rust kwam SVL wat terug in de wedstrijd en kon zo nu en dan een schot lossen op het doel van Tim. De beste kansen kwamen toch van de Musketiers. In de afronding ging het helaas niet altijd goed. Joël kreeg een dot van een kans en Niels schoot maar net voorlangs. Toch kwam de voorsprong. Na een pass van Irianah ging Joël er op links vandoor. Hij speelde zijn man uit en schoot met links nu hoog rechts binnen, 4-3. Was dik verdiend. Kort voor de laatste time out kregen we de mogelijkheid met een uitbraak om de winst veilig te stellen. Helaas speelden we dat niet goed uit, waardoor de kans voorbij ging. Na de time out ging SVL drukken. Al heel snel kwamen ze te eenvoudig op een 4-4. En of dat niet genoeg was volgende de knock out al meteen daarna. Een afstandschot betekende de 4-5 en een man die helemaal vrij stond zorgde voor de 4-6. Erg jammer dat we zo de voorsprong in korte tijd weggaven. We kwamen daarna nog een aantal keren goed door en Sieme maakte nog wel de 5-6, maar inmiddels waren de speelminuten ook op. Erg jammer dat we uiteindelijk zonder punten stonden. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel misschien wel terecht geweest.

Statistieken:
1-3 Dennis (-) '15
2-3 Sieme (Dennis) '17
3-3 Joël (Lukas) '23
4-3 Joël (Irianah) '38
5-6 Sieme (-) '60

***
01.09.2018 - Bekerwedstrijd
CDW JO11-4 - Musketiers JO11-1: 2-11 (1-6) / Musketiers begint het seizoen goed.

De aftrap van het nieuwe seizoen was voor ons in Wijk bij Duurstede bij CDW. Na de eerste trainingen deze week de eerste echte test, een bekerwedstrijd. Wij waren deels in een nieuwe bezetting. Een aantal spelers had ons verlaten en vandaag maakten Sieme, Niels, Luca en Irianah hun debuut en of rentree in ons team. Helaas na één week ook al blessures. Tim kon niet aan de wedstrijd beginnen (enkel) en Joël zou kijken hoe zijn knie het zou houden.
Het veld was aanzienlijk kleiner dan we gewend waren en een aantal spelregels, zoals terugspelen op de keeper en indribbelen waren nieuw voor ons. De scheidrechter leidde de wedstrijd keurig, zodat de jongens het vrij snel oppikten.

We begonnen wat slapjes aan de wedstrijd. CDW mocht ver komen en al wat schoten op Sieme afvuren. Gelukkig realiseerden de Musketiers zich dat ze een tikkie feller moesten gaan ballen en al vrij snel namen we de controle over. Na wat kleine kansjes was het in de 9de minuut raak. Niels die kort daarvoor al dicht bij de openingstreffer was, kreeg de bal voor de voeten en schoot hard de bal binnen. Joël kwam daarna het veld in en was ook meteen aanwezig. Eerst ronde hij een voorzet van Luca op links goed af. Daarna slalomde hij richting doel en liet Luca het laatste tikje geven voor de 0-3. Nog twee minuten later stuurde Irianah Joël op rechts weg. Hij schoot hard de 0-4 binnen en in principe waren de drie punten nu al binnen. De Musketiers gingen door. Nadat Joël er af was gegaan, meldde Joep zich meer voorin. Op de middenlijn veroverde hij de bal. Hij begon zelf aan een solo. Ging goed door en schoot mooi buitenkant rechts binnen, 0-5. CDW kreeg daarna een mogelijkheid op rechts, die ze meteen benutte. De aanvaller ging door richting eerste paal en knalde de bal knap hoog diagonaal binnen. Net voor de rust leek Dennis voor zijn eerste goal te gaan. Uiteindelijk werd het een assist op Joep, die zijn tweede maakte.

Na de rust ging Sieme voorin voetballen. Joël wilde het wel onder de lat proberen. In de tweede helft was er weinig aan het spelbeeld veranderd. Kansen kwamen er al snel. Niels had twee keer de kans om te scoren, maar schoot in beide gevallen naast. Ook Lukas was dicht bij, maar vond de keeper in de korte hoek. Na ongeveer zes minuten ging Lukas er op links vandoor. Hij gaf de bal goed mee aan Sieme, die zijn eerste binnenschoot. Ook Dennis loerde op zijn eerste Musketiers goal. Voor de rust was hij al dicht bij en nu ging hij alleen richting de goal. Hij omspeelde 3 man. Uiteindelijk werd het ook nu weer een assist. Joep legde aan en scoorde de 1-8. Joël had in de tussentijd toch ook al het nodige reddingswerk moeten verrichten. En na de goal van Joep moest ook hij een tegentreffer incasseren. De aanvaller schoot goed in. Joël zat er nog wel aan met de hand, maar de bal vloog toch tegen de touwen. Lukas pakte ook zijn goaltje mee. Niels hield het overzicht en gaf de assist op Lukas voor de 2-9. Daarna was het eindelijk de beurt aan Dennis. Na 4 seizoenen een goal! Ook nu weer hield Niels het overzicht. Hij zag Dennis gaan, gaf de bal op maat en Dennis schoot zijn eerste goal binnen. Wat een ontlading! Iedereen langs de kant (van de Musketiers dan) juichte met Dennis mee. Het slotakkoord kwam van Sieme. Via de kluts kreeg hij de bal en zette de eindstand op het scorebord 2-11. Prima wedstrijd vandaag! Volgende week weer goed trainen voor de volgende pot!

Statistieken:
0-1 Niels (-) '9
0-2 Joël (Luca) '11
0-3 Luca (Joël) '13
0-4 Joël (Irianah) '15
0-5 Joep (-) '20
1-6 Joep (Dennis) '26
1-7 Sieme (Lukas) '36
1-8 Joep (Dennis) '39
2-9 Lukas (Niels) '44
2-10 Dennis (Niels) '53
2-11 Sieme (-) '58