v.v. Musketiers

JO11-1

Teamfoto: JO11-1

Sponsoren

Van Verseveld Infra Azero adviesgroep

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/jo11-1-18-19

***
Musketiers Kampioen SVMM Jeugdcup 2019

Met een fitte selectie speelden we vandaag ons laatste toernooi en de laatste paar wedstrijden van
het seizoen. We wilden nog één keer goed gas geven om een mooi resultaat neer zetten. Op het
mooie complex van SVMM speelden we de eerste wedstrijd tegen VSV Vreeswijk.

In deze eerste wedstrijd begonnen we niet al te sterk en het kon zeker allemaal wat beter. Toch
kwamen we redelijk snel op voorsprong via een goal van Lukas. Na een goede aanval via Dennis en
Niels, liep Lukas goed tegen de bal aan en zorgde voor de voorsprong. Daarna misten we tal van
kansen en verzuimden we om de score uit te bouwen. Net voor het eind van de wedstrijd kwam
Vreeswijk, na een fout van ons, op 1-1.

In de tweede wedstrijd tegen SVMM ging het even stuk soepeler. Al snel bepaalden wij het
wedstrijdbeeld en hadden we de wedstrijd geheel onder controle. Via een goede uitbraak kwamen
we al snel op voorsprong. Lukas gaf een goede voorzet af, Niels maakte het goed af. Halverwege de
wedstrijd maakte Irianah na een fout van de verdediging de 0-2. Kort daarna had de tegenstander
behoorlijk pech. De uittrap van Dennis kwam bij een verdediger terecht, die de bal ongelukkig in
eigen doel werkte. Het slotakkoord kwam van Luca, die een voorzet van Dennis binnenwerkte, 0-4.

In de laatste wedstrijd speelden we tegen Top Oss. De wedstrijd ging gelijk op en aan beide kanten
waren er volop kansen. De eerste goal kwam van ons. Op aangeven van Sieme maakte Joël de 0-1.
Niet snel daarna maakte Top gelijk na een kluts in onze verdediging. Niels zette de score weer in ons
voordeel na een voorzet van Lukas. Kort voor tijd werd het 2-2. Het leek erop dat we niet meer tot
score zouden komen, maar in de laatste seconden ging Joël goed door na een diepe bal van Dennis.
Hij veroverde de bal en tikte hem langs de keeper het doel in. 2-3 winst!

Na een korte pauze was de prijsuitreiking. Als laatste klonk onze clubnaam. Winnaar van de Jeugdcup.
Sieme mocht de gigantische beker in ontvangst nemen. Een leuke afsluiter van het seizoen. Voor nu
zit het er op..tot volgend seizoen....!

Statistieken:
Musketiers - VSV Vreeswijk 1-1
1-0 Lukas (Niels)

SVMM - Musketiers 0-4
0-1 Niels (Lukas)
0-2 Irianah
0-3 Ed
0-4 Luca (Dennis)

sv TOP Oss - Musketiers 2-3
0-1 Joël (Sieme)
1-2 Niels (Lukas)
2-3 Joël (Dennis)

***
3de plaats toernooi v.v. Musketiers

Op een winderige zaterdagochtend deden we mee aan het thuistoernooi in Elst. De competitie is al weer twee weken voorbij en het is altijd leuk om daarna nog één of twee toernooien te spelen. We zaten in de poule met DVSA, DFS en de meiden van onze club. Tegen de laatste speelden we de eerste wedstrijd. Van onze kant verliep de wedstrijd behoorlijk stroef. De dames speelden ook een goede pot. Uiteindelijk scoorde Niels uit een voorzet van Joël de winnende.

In de tweede wedstrijd hadden we grote moeite met de wind. We speelden tegen de keiharde wind in. We kwamen er daarom niet echt goed aan te pas tegen DVSA. Ook de tegenstander kwam, ondanks wind mee, nauwelijks tot grote kansen. Uiteindelijk scoorden ze toch nog vlak voor tijd.

In de laatste poule wedstrijd tegen DFS ging het makkelijker. We speelden sterk en de combinaties liepen goed. Al snel poeierde Joep de 1-0 binnen na een voorzet van Joël. De tegenstander was daarna wel dicht bij de gelijkmaker, maar Tim dook goed de hoek in. Halverwege had DFS de pech dat een voorzet door een eigen speler in eigen doel werd gewerkt. Kort voor tijd liep Lukas goed door op een dieptepass van Joep en zette de eindstand op 3-0.

We werden 2de in de poule dus moesten spelen voor de 3de plek. Daarin troffen we het tweede team van DFS. Het was een beetje een makke wedstrijd. Hier en daar maakten we wat foutjes waardoor we de wedstrijd nog bijna weggaven. Uiteindelijk scoorde Niels de bevrijdende 1-0 op aangeven van Sieme en werden we 3de op ons eigen toernooi. Prima prestatie!

Statistieken:
Poule:
Musketiers MO13-1 - Musketiers JO11-1: 0-1
0-1 Niels (Joël)

Musketiers JO11-1 - DFS JO11-1: 0-1

DFS JO11-2 - Musketiers JO11-1: 0-3
0-1 Joep (Joël)
0-2 E.d.
0-3 Lukas (Joep)

Wedstrijd om derde plek:
DFS JO11-2 - Musketiers JO11-1: 0-1
0-1 Niels (Sieme)

***
25.05.2019
Hoogland JO11-4 - Musketiers JO11-1: 3-1 (1-0) / Uiteindelijk 5de in de competitie

De laatste wedstrijd van het seizoen. Het is weer voorbij gevlogen. Met een complete selectie gingen we in alle vroegte (07:15uur!) richting Hoogland. Het duurde even voordat we een bespeelbaar veld hadden. Uiteindelijk hadden we er een, maar daar moesten we na 15 minuten al weer vanaf. We begonnen goed aan de wedstrijd. Dennis/Matthijs en Joep starten op het middenveld om wat extra power te brengen. Dit werkte goed. We waren veelal in de aanval. Achterin deed Lukas het prima op de rechtsback en Niels als laatste man liet geen steek vallen. We hadden het eerste kwart onder controle. Grote kansen waren er voor Dennis (hard op de keeper en een keer naast) en Joël (twee keer op de keeper en een keer op de paal). Na het kwart moesten we verhuizen naar het veld dat we oorspronkelijk hadden. Ook nu begonnen we sterk. Siem kreeg twee grote kansen, maar schoot beide keren in de handen van de keeper. Luca schoot vervolgens naast en Joël prikte de bal ook naast de paal. Achterin hadden we tot dan toe geen steek laten vallen......maar...een uitval. De aanvaller ging heel makkelijk door onze verdediging heen en liet Tim kansloos. Volledig, tot dan toe, tegen de verhouding in, maar de thuisclub stond wel op 1-0. De scheidsrechter vond het daarna nodig om na 7 minuten al voor rust te fluiten.

In de tweede helft probeerden we wel op zoek te gaan naar de goal. We kregen wel de kansen, maar we hadden de pech dat de keeper op de goede plek stond. En daar waar je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander het wel. Een uitbraak en weer raak. 2-0 achter. We bleven maar pech hebben. Lukas kreeg een goede kans en schoot net over en Joël vond weer eens de keeper. We bleven er toch voor gaan. Diep in de tweede helft kwamen we op 2-1. Niels ging op wilskracht door en ramde de bal binnen. Net toen we weer een beetje hoop kregen vloog de 3-1 er in. De laatste kans kwam van Joël, die uit een voorzet van Joep op de lat kopte. Veel pech vandaag en de tegenstander was voor de goal veel scherper dan dat wij waren.

Een vijfde plek in de competitie is een prima resultaat dit seizoen.

Statistieken:
2-1 Niels (-) '51

***
18.05.2019
Musketiers JO11-1 - VRC 11-3: 2-2 (1-1) / Musketiers en VRC delen de punten

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen al weer. Na de slechte wedstrijd van vorige week hadden we nu en een ander recht te zetten. Helaas zaten we een beetje krap in de spelers door het ontbreken van Joep en Sieme. We begonnen de wedstrijd scherp en heel goed. Er werd goed druk naar voren gezet en VRC kwam er het eerste kwart niet echt uit. Al snel kregen we een grote kans op de voorsprong. Lukas ging, na een pass van Victor, diep en gaf hard voor. Joël kwam inlopen en schoot in. De keeper redde uitstekend en hield de score op 0-0. In een volgende aanval gaf Niels voor. Joël zocht de hoek, maar ook nu redde de keeper prima. Met de punt van de schoen tikte hij de bal weg. VRC kwam zo nu en dan in de buurt van Tim. Het blok met Dennis, Victor en Matthijs stond goed. Ze lieten in de minuten niets door. Dus probeerde VRC het zo nu en dan van afstand. Tim tikte de bal een keer over de lat en vervolgens had hij een prima safe door de bal uit de hoek weg te tikken. De 1-0 hing in de lucht en die kwam er ook in de 10de minuut. Matthijs passte op Lukas op rechts. Hij draaide goed van zijn tegenstander weg en gaf een scherpe steekpass op Joël dwars door de verdediging heen. Joëls loopactie was goed en hij sprintte op de keeper af. Hij schoot goed de rechterhoek binnen en zette ons op 1-0.
Na de time-out probeerden we door te drukken, 1-0 was nog een beetje krap. Als snel kregen we een reuze kans. Joël stuurde Irianah op rechts weg. De voorzet kwam bij de tweede paal, waar Luca ongedekt stond. Hij schoot goed diagonaal de bal in, maar de keeper had ook nu weer een hele goede redding. De volgende aanval was voor VRC. Op rechts gingen ze er vandoor. Wij lieten de linkerkant ongedekt en inderdaad, daar ging de bal heen. De aanvaller kon simpel in de korte hoek de 1-1 binnenschieten. Het leek kort voor rust nog erger te worden. VRC kon van afstand vrij inschieten. Gelukkig hield Tim ons op de been en voorkwam de voorsprong van VRC.

Na de rust begonnen we weer ijzersterk. Goede aanvallen op rechts via Niels en op links via Lukas. De eerste aanval werd opgezet door Dennis. Hij kon meters pakken. Gaf de bal aan Lukas die voorgaf op Joël. Hij legde de bal meteen breed naar Niels die voor de keeper kwam. De poging ging helaas voorlangs. De volgende kans was wel raak. Nu was het Niels die voorbij zijn tegenstander kwam. Hij zocht de achterlijn, gaf voor aan Joël, die zich iets liet zakken voor het schot. De bal ging hard, recht en laag de hoek van de goal in, 2-1. Tot nu toe wel verdiend voor. Daarna kantelde de wedstrijd en werd het van onze kant wat rommeliger. De krachten werden ook wat minder. De beste kans kwam toch meteen voor ons, Joël zette met een goede beweging Luca voor de goal vrij. Hij schoot in, maar de keeper dook op de bal. VRC was er al een paar keer goed uitgekomen. Schoten voorlangs en tot twee keer toe bij Tim in de handen. Nog net voor de time-out kwamen ze op gelijke hoogte. Een verdedigingsfout bij ons, niet vol het duel ingaan, luidde de 2-2 in. De aanvaller kroop zo door onze verdediging en schoot de gelijkmaker binnen. In het laatste kwart ging het op en neer. De twee teams waren even sterk en aan elkaar gewaagd. Tot kansen kwam het niet meer. Uiteindelijk na een prima wedstrijd een goede uitslag.

Statistieken:
1-0 Joël (Lukas) '10
2-1 Joël (Niels) '34

***
11.05.2019
Roda'46 JO11-4 - Musketiers JO11-1: 6-3 (3-0) / 't Was niet goed....

Na een onderbreking van 2 weken was het vandaag weer zover. Op Victor na, gingen we met een compleet team naar Leusden. Roda was een directe concurrent en om nog eventueel een gooi te doen naar de tweede plek moesten we vandaag winnen.

We begonnen prima aan de wedstrijd. Het eerste kwart kwamen we zelf niet in de problemen en waren we veelvuldig in balbezit. De meeste aanvallen gingen via Niels op rechts. Een aantal kansen kwamen uit voorzetten van rechts. Lukas schoot daaruit een keer naast en Joël prikte de bal ook net een keer naast de paal. De grootste kans kwam van Dennis . Na zelf goed de bal onderschept te hebben, stak hij het veld over en was sneller dan zijn tegenstanders. Uiteindelijk poeierde hij de bal keihard richting korte hoek. De keeper had er veel moeite mee, maar wist de bal toch te keren. De 0-1 hing in de lucht maar tot aan de eerste time-out bleven we op 0-0 steken.
Wat er na de time-out gebeurde, was alles behalve goed. We waren de draad behoorlijk kwijt. Passes kwamen niet aan, en als er al een bal werd gespeeld bleven we stilstaan zodat de tegenstander tijden had om er tussen te komen. Roda profiteerde daar optimaal van. Zonder ook maar een kans te hebben gehad, schoten ze de bal van grote afstand raak. De bal had een raar effect, maar viel precies onder de lat binnen. Nog geen twee minuten later weer een afstandsschot. Ongestoord mocht Roda het middenveld oversteken, werd bij het schieten niet belemmerd en de bal verdween easy de verre hoek binnen. En of dat nog niet genoeg was het daarna weer raak bij een aanval over rechts. Een voorzet die via Matthijs achter Tim in de goal verdween. Gelukkig was het rust!

Na de rust dachten we dat we weer wat scherper zouden zijn, maar ook dit kwart was echt niet goed. We zochten wel de aanval, maar helaas vonden we de omschakeling bij balverlies niet zo belangrijk waardoor na korte tijd de 4-0 er al weer in lag. Kort daarna raakte Roda een keer de paal en ook nog de lat. Voorin kregen we gelukkig wel wat meer kansen, maar de keeper stond vaak op de goede plek of werd niet genoeg de hoeken in gedwongen.
Na de laatste time-out begonnen de Musketiers eindelijk wat meer pit te vertonen. Eindelijk kwamen er betere combinaties, werden de ruimtes meer benut en kwamen er meer voorzetten. Vlak voor tijd, werd na het missen van een handvol kansen, de bal eindelijk tegen de touwen geschoten. Joël gooide de beuk erin en wurmde zich langs de verdediger en prikte de bal hoog buiten bereik van de keeper binnen, 4-1. Eindelijk een klein beetje gejuich..dat binnen een minuut al weer over was. Een uitbraak, 3 tegen 1 en het stond 5-1. Vervolgens werd de bal achterin niet weggewerkt en kreeg Roda weer een doelpunt van de Musketiers cadeau. De laatste 5 minuten deden we nog iets terug. Joël scoorde na een combinatie met Sieme de 6-2. En vervolgens gaf hij een pass naar Niels die de eindstand op 6-3 zette. Eerlijk is eerlijk, we speelden vanaf de 15de tot de 50ste minuut als een natte krant. Het eerste kwart was prima, maar wat er daarna precies gebeurde? Hopen dat we dit volgende week gaan rechtzetten!

Statistieken:
4-1 Joël (-) '55
6-2 Joël (Sieme) '58
6-3 Niels (Joël) '59

***
20.04.2019
Musketiers JO11-1 - DOVO JO11-5: 2-1 (1-0) / Ging niet makkelijk, maar wel 3 punten

In de zon, dit keer op een later tijdstip dan gewend, speelden we vandaag tegen rechtstreekse “concurrent” Dovo. Bij winst zouden we richting 3de of 4de plaats kunnen gaan. Dus reden genoeg om er voor te gaan!
Door vakantie waren vandaag Lukas en Joep helaas er niet bij. Net als de vorige wedstrijd begonnen we wat mak aan de wedstrijd. We waren het meest in balbezit, maar het was allemaal te gehaast en onnauwkeurig. Er werden weinig kansen gecreëerd. De grootste kwam uit een hoekschop van Joël, waar de bal de paal raakte. Voor de goal van Tim gebeurde ook nog weinig. Victor speelde sterk en aan de andere kant was Matthijs zijn tegenstander de baas. Na de time-out kwamen er meer kansen. Wessel had na een goede actie al een keer scherp voor gegeven. Het voetje hoefde er nog alleen maar tegenaan gezet te worden. Helaas ging hij bij drie spelers voorlangs. Daarna speelde Joël zich op links vrij en ging op de goal af. De bal ging net naast de paal in de verre hoek. Gelukkig was het daarna wel raak. Niels werd door Dennis diep gestuurd. Op wilskracht ging hij langs twee man en passeerde hij vervolgens de doelman, 1-0.

Na de rust kwam Dovo iets beter in de wedstrijd. Tim moest in het begin al twee keer een schot tegenhouden, daartegenover kregen we kansjes via Sieme (over) en Joël (zijnet). Na een volgende afgeslagen aanval, kregen we een counter om de oren. We stonden achterin wel met drie man, maar doordat er te laat op de man met de bal werd afgegaan, kon deze makkelijk een pass breed leggen, waar vervolgens uit gescoord kon worden 1-1. Gezien het spelbeeld, kwam de goal toch wat uit de lucht vallen. Tot aan de time out kwam het niet meer tot grote kansen. In het laatste kwart gingen we toch weer op zoek naar de 2-1. We waren al snel dichtbij. Uit een vrije trap van Dennis, vloog de bal op de lat. Toch kwam de bevrijdende 2-1. Na een uittrap van Tim, kwam de bal uiteindelijk terecht bij Irianah op rechts. Hij ging goed door tot aan de achterlijn. Hij schoot de bal hard voor en via de rug van de tegenstander veranderde de bal van richting en vloog het doel in, 2-1. Met nog een paar minuten op de klok, gingen we meer op safe spelen. De Musketiers speelden het goed uit en trokken de drie punten over de streep.

Statistieken:
1-0 Niels (-) ‘18
2-1 E.d. ‘54

***
13.04.2019
Amsvorde JO11-2 - Musketiers JO11-1: 1-8 (0-3) / Geen problemen voor de Musketiers

Op Sieme na gingen we compleet richting Amersfoort. Na een lekkere warming-up begon de wedstrijd. Iedereen had er veel zin in en de spirit was goed. We begonnen goed met druk zetten. Lukas en Niels wisselden zo nu en dan van positie op het middenveld en dat kwam de aanvallen vaak ten goede. Niels kwam er in het begin al een paar keer goed voorbij en gaf vaak dreigend voor. Het eerste schot kwam van Joël op aangeven van Niels. De keeper dook de goede hoek in en tikte de bal uit het doel. Vanuit achteren konden Dennis en Joep vaak meeschuiven en daardoor was de afvallende bal meestal ook voor ons. Een volgende kans kwam uit een aanval opgezet door Dennis. Hij speelde Niels aan die Lukas voor de goal vrij zette. Zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Lukas nam zelf de corner. Bij de tweede bal schoot Joël meteen hard en laag in, maar weer lag de keeper op de juiste plek. Toch gingen we met een voorsprong de rust in. In de 15de minuut kreeg Joël van Lukas vanaf links de bal bij de tweede paal. Hij tikte de bal goed in de hoek binnen buiten bereik van de keeper dit keer, 0-1. Na de time-out gingen de aanvalsgolven door. Meteen al in de eerste aanval kreeg Irianah een grote kans. Op aangeven van Niels schoot hij naast. Amsvorde kreeg de bal niet echt weg, zo ook in de 18de minuut. Joep stond ergens rond het midden van het veld. Bij het uitverdedigen van de tegenstander ving hij de bal op. Van grote afstand legde hij aan. De bal vloog hard richting doel. De keeper kon hem niet meer keren en het stond 0-2. Het verzet van Amsvorde was wel een beetje gebroken nu. Er kwamen steeds meer kansen voor ons. Niels was tot twee keer toe erg dichtbij een goal. Eerst werd hij vanaf links door Joël vrij gezet voor de goal. De bal kwam tegen de paal. Vervolgens kon hij uit een corner van Joël op goal schieten, maar de bal kwam op de lat. Vervolgens was hij zelf de aangever. Na een goede actie op rechts kwam de voorzet, die Lukas goed afrondde, 0-3.

Kort na de rust was het binnen een paar seconde al weer raak. Niels ging goed door op rechts. Zocht de achterlijn, trok de bal voor en Joël rondde goed af, 0-4. We waren alleen nog maar op de helft van de tegenstander en daarom konden Matthijs, Victor en Dennis ook steeds meer mee naar voren. Zowel Victor en Matthijs waren nog dichtbij een goal, beiden uit een corner van Joël. Een vijfde goal liet niet heel lang op zich wachten. Niels mocht de zoveelste corner nemen. Via Jöel kwam de bal bij Irianah, die hem hoog binnenschoot. Net voor de laatste time-out lag de zesde er ook in. Wederom was het Niels die een duel op rechts won. Hij gaf de bal hard voor. Iedereen miste de bal behalve Lukas, die schoot hem binnen. Daarna waren we met ons hoofd al bij de time-out. Amsvorde kon na balverlies op het middenveld ongestoord naar de goal gaan. De verdediging bleef staan en de aanvaller kon zonder moeite de bal binnenschieten.

In het laatste kwart wisselden we van keeper. Tim ging voorin spelen en Luca nam de plaats over onder de lat. Doordat we continu druk naar voren hadden en we een beetje laks in de omschakeling waren en de verdediging een beetje lieten voor wat het was, moest Luca nog twee keer redding brengen. Gelukkig had hij tot twee keer een goede redding in huis. Ook in de laatste minuten kwamen we weer tot scoren, nadat we eerst via Tim (over) en Joël (naast) nog aardige kansen hadden gehad. Eerst mocht Irianah op aangeven van Niels de 1-7 binnenschieten. Het slotakkoord was voor Niels die aanvallend gezien een prima wedstrijd speelde. Joep nam de corner en hij schoot de bal richting Joël. Met een hakje legde hij de bal klaar voor Niels die de eindstand bepaalde op 1-8. Aanvallend gezien speelden we een hele goede wedstrijd. Verdedigend hadden we geen problemen met de tegenstander. Prima wedstrijd!

Statistieken:
0-1 Joël (Lukas) '15
0-2 Joep (-) '26
0-3 Lukas (Niels) '29
0-4 Joël (Niels) '31
0-5 Irianah (Joël) '34
0-6 Lukas (Niels) '41
1-7 Irianah (Niels) '52
1-8 Niels (Joël) '54

***
06.04.2019
Musketiers JO11-1 - 't Vliegdorp JO11-2: 4-2 (0-1) / Niet al te best, maar wel winst.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen 't Vliegdorp. Voor deze wedstrijd ontbraken Lukas en Luca. Om bij de eerste 5 teams op de ranglijst te blijven, moesten we deze wedstrijd wel winnen. We begonnen het eerst kwartier afwachtend. We hadden wel veel balbezit en we gaven achterin niet echt wat weg, maar echte dreiging naar de goal van de tegenstander was er ook niet. Omdat we veel duels er veel te slap ingingen, verloren we de slag op het middenveld een beetje. Het was vaak te lief en soms als we de bal hadden, speelden we deze zo weer in de voeten van de tegenstander. Het enige hoogtepunt uit het eerste kwart, was een vrije trap van Joël die op de lat kwam.
Na de time-out leek het er even op dat er wat meer snelheid en felheid in het spel kwam. Al snel kon Niels een goede bal voor geven op Sieme, maar zijn schot ging net naast. Vervolgens was het Niels die op aangeven van Joël mocht schieten, maar zijn bal ging voorlangs. Daarna was het de beurt aan Joël. Irianah leverde een goede pass af. Joël ging op de keeper af. Daar waar hij in de hoek moest schieten, schoot hij in de handen van de keeper. 't Vliegdorp was een keer gevaarlijk geweest met een afstandschot. Toch waren zij het die op voorsprong kwamen en met een 0-1 voorsprong de rust ingingen. De tegentreffer werd ingeluid door balverlies op het middenveld. Vervolgens kon een speler ongedekt het middenveld oversteken en goed laag binnen schieten.

In de rust moest de boel echt even op scherp worden gezet, want het team kan veel beter dan het de eerste helft had laten zien. Het effect was meteen zichtbaar bij de eerste de beste aanval. Matthijs kon een pass onderscheppen en schoot de bal naar voren. Sieme pikte op rechts op, ging goed door en gaf voor op Joël. Hij kwam in bij de eerste paal en schoot de bal binnen in de verre hoek, 1-1. We hadden de smaak te pakken en gingen veel scherper de duels in. De meeste werden gewonnen en daardoor werden de aanvallen ook steeds gevaarlijker. Al snel stonden we op voorsprong. Na een corner van Joël werd de bal half weggewerkt. In de kluts kon Irianah de bal bij Niels krijgen die nog bij de rechterpaal stond. Via de keeper schoot hij de 2-1 binnen. Daarna volgden nog een paar kansen. Een mooie aanval die opgezet werd door Dennis. Sieme werd diep gestuurd op recht, gaf strak voor en Niels schoot in een keer. De bal ging voorlangs. Vervolgens passte Joep richting Joël, die vlak voor de goal onderuit werd gehaald. De vrije trap ging naar Joep, die tegen de keeper op schoot. De volgende poging ging er wel in. 't Vliegveld had achterin de bal, Irianah jaagde de boel flink op en kreeg de bal te pakken. Hij gaf voor op Joël, die de 3-1 binnenschoot. Kort voor de laatste time-out kreeg Sieme nog een kans. Victor gaf een lange bal op hem van achteruit. Sieme probeerde het in de korte hoek, maar de keeper kon redding brengen.
Na de time-out ging het spel wat trager. De tegenstander voetbalde wat meer op onze helft en zo nu en dan, moest Tim reddend optreden. Hierdoor kwam er bij ons voorin wel weer wat meer ruimte te liggen. We speelden meer de lange bal in de hoop dat Irianah of Sieme voor de keeper zou komen. Dit lukte. Matthijs won een duel achterin. Speelde naar voren richting Niels op rechts. Na een kapbeweging gaf hij de bal voor richting linkerpaal. Irianah was er sneller bij dan zijn tegenstander en schoot de 4-1 binnen. Nog geen drie minuten later kon ook 't Vliegdorp weer scoren.Net als bij de eerste goal werd bij balverlies niet goed mee terugverdedigd en kon de speler ongestoord van afstand aanleggen. Hij schoot hem goed strak in het hoekie buiten bereik van Tim binnen. De eindstand 4-2. Na de goede bekerwedstrijd van vorige week, was het deze wedstrijd niet al te best. Met name de eerste helft was heel slap. Gelukkig herpakten we ons in de tweede helft en hebben we zeker verdiend de drie punten gepakt.

Statistieken:
1-1 Joël (Sieme) '31
2-1 Niels (Irianah) '35
3-1 Joël (Irianah) '43
4-1 Irianah (Niels) '51

***
30.03.2019 Bekerwedstrijd - kwartfinale
Musketiers JO11-1 - Olympia'25 JO11-1: Met opgeheven hoofd uit de beker

De kwartfinale van de beker stond op het programma. Het zou een pittige wedstrijd worden vandaag. De tegenstander voetbalt twee klassen hoger en staat daar bovendien ook bovenaan. We gooiden daarom ons standaard systeem voor deze wedstrijd overboord en gingen op de verdediging spelen. Hierdoor kwam Joël vandaag op het middenveld erbij en moesten Luca of Sieme het voorin doen. Helaas hadden we voor de wedstrijd ook de pech dat Niels toch niet mee kon doen en ook Irianah ontbrak door een blessure opgelopen eerder deze week.

We begonnen goed aan de wedstrijd. De afspraken werden goed nagekomen en Olympia had moeite met ons verdedigend spel. Ze waren wel veel in balbezit, maar vaak wisten ze er voorin niet al te veel raad mee. Dennis was het slot op de deur en hield het goed dicht achterin. Matthijs en Victor op de flanken hadden het heel druk, maar stonden beiden hun mannetje. Joël maakte veel meters, maar knokte zich goed in zijn rol op het middenveld. Het ging dus redelijk in het eerste kwart en daarom ging Olympia het maar van afstand proberen. Veel ballen gingen naast, maar er moet ook gezegd worden dat we soms geluk hadden. Twee keer schampte de bal de lat en een keer stond de paal precies ook de goede plek. Het was 0-0 tot de eerste time-out.
Na de time-out bleef de tegenstander drukken. Wie hielden het lang vol, maar uiteindelijk in de 20ste minuut was het toch raak. We namen teveel tijd om de bal achterin weg te werken. Verloren de bal daardoor en een afstandsschot volgde. Tim zat er nog wel aan met zijn hand, maar helaas moesten we de 0-1 toestaan. 3 Minuten voor de rust wederom een afstandsschot en het stond 0-2. Kort voor de rust waren wij in de aanval. De bal ging via Joël naar Sieme op rechts. Met een goede beweging ging hij zijn man voorbij. Een goede voorzet volgde. Lukas kwam inlopen, maar kon net niet bij de bal komen.

Na de rust hadden we de pech dat zeer snel de 0-3 erin vloog. Olympia kreeg een corner op links. We lieten bij de tweede paal 2 spelers ongedekt staan en juist een van hen kreeg de bal en kon simpel de bal binnentikken. Hierna gingen de spelers van de tegenstander meer voor zichzelf spelen en gingen ze vaak voor eigen succes. Wij profiteerden hier van en veroverden meer de bal. Op het middenveld hadden we een sterke fase op dat moment, waardoor we ook gevaarlijker werden. Na een uittrap van Tim, tikte Joël in een keer de bal door en Sieme kon alleen op de keeper af. Hij haalde uit, maar raakte de paal. Nog geen twee minuten later weer een uitgespeelde kans. Joep ging mee naar voren. Speelde Lukas vrij, maar zijn schot in de korte hoek werd door de keeper gekeerd.
Na de laatste time-out bleven we op zoek naar een doelpunt. Al heel snel kregen we weer een reuze kans. Na een voorzet van Joël, stond de keeper verkeerd. Lukas kwam inlopen, maar schoot de bal over het doel. Toch kwam het doelpunt. Na een kluts waar Luca, Joël en Sieme betrokken waren, schoot de keeper de bal weg. Sieme stond in de baan van het schot en via zijn lichaam viel de bal binnen, 1-3. Het liep inmiddels tegen het eind van de wedstrijd en de meeste spelers zaten er helemaal doorheen. De tegenstander kreeg bovendien nog een vrije trap. Via een goed bekeken 1-2 ging deze vrije trap er in. Uiteindelijk waren we daarna te laat om een schot te blokken, waardoor we met 1-5 verloren. Absoluut geen schande. We hebben zeer goed gevoetbald in een systeem dat we normaal niet gewend zijn. We hebben een zeer goede eerste helft gespeeld en een prima aanvallende fase in de tweede helft. We zijn tot de kwartfinale beker gekomen en hebben en paar mooie wedstrijd gewonnen. We stappen met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi.

Statistieken:
1-3 Sieme (-) ' 51

***
23.03.2019
ASC Nieuwland JO11-3 – Musketiers JO11-1: 2-3 (1-1) / Door het oog van de naald

Naar aanleiding van de aanslag in Utrecht afgelopen week en omdat een team van DESTO ook in Nieuwland speelde, werd er voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden. In de basis begon Joep dit keer op het middenveld en zakte Lukas een linie naar de backpositie. Dit had effect op het spel, want in het eerste kwart waren we veruit de beter voetballende ploeg. De duels werden gewonnen, met name op het middenveld en achterin kwamen we niet echt in de problemen. Qua aanvallen liep het echter niet zo soepel. We waren wel veel voor de goal te vinden, maar de juiste pass of het laatste zetje werd niet gegeven. Het was net even te lief en in balbezit waren we niet fel genoeg om een goal te maken. Grote kansen kregen we dan ook niet. Niels schoot een keer voorlangs en Joël net over. We kregen wel veel corners, maar ook daaruit werden we niet gevaarlijk.
Na de time-out kwamen we gelukkig snel op een 0-1 voorsprong. Via Matthijs werd Sieme op rechts diep gestuurd. Hij liep zijn tegenstander eruit, gaf hard en laag voor en Lukas schoot de bal binnen. Prima uitgespeeld! Daarna pakten we niet door en lieten we Nieuwland in de wedstrijd komen. We lieten de tegenstanders lopen en veel passen naar elkaar kwamen niet aan. Hierdoor kwam de thuisclub er aanvallend gezien steeds vaker door en moest Tim al twee keer redding brengen. Halverwege het tweede kwart kwam Nieuwland op gelijke hoogte. We waren in de aanval, verloren de bal, gingen er niet achteraan en achterin stond Mathijs tegen drie tegenstanders. Er volgde een afstandsschot. De bal knalde op de linkerpaal en vervolgens op de rechterpaal en ketste helaas toen via Tim in het doel. We kwamen nauwelijks meer tot goede combinaties en het werd al snel rust zonder dat er iets voor beide goals gebeurde.

Na rust werd het er niet beter op. Moet wel gezegd worden dat Nieuwland met 4 of 5 verdedigers achterin liep te voetballen. Als wij de bal voorin hadden, liepen we vaak tegen een muur van verdedigers op. En als we al daar doorheen kwamen, dan stond de keepster er nog. Ze keepte een prima wedstrijd en hield veel ballen tegen. Voorin kwamen we er niet doorheen en op het middenveld werd bijna elke duel verloren. Het leek of we het even kwijt waren. Dit resulteerde in de 2-1 achterstand. Op het middenveld keken we hoe Nieuwland alleen op de bal afging. Zonder mee te lopen, tikten ze heel eenvoudig door onze verdediging en lag de 2-1 er in. Nieuwland gooide het achterin dicht en tot de laatste time-out hielden ze de stand makkelijk vast. De time-out kwam als geroepen. We zetten de boel weer even op scherp en het leek of dat had geholpen. Eindelijk speelden we weer met een beetje power. De duels werden weer aangegaan en er kwamen meteen kansen. Een hard schot van Joep vloog maar net over de goal (de vijver in). Sieme probeerde de keeper te verrassen. Ze kon nog net de bal voor de lijn tegenhouden. Daarna probeerde Joël het hoog in de hoeken, maar ook nu dook ze er heen en prikte de bal uit de lucht. We kregen corner na corner en twee indirecte vrije schoppen vlak voor de goal. Een daarvan werd ook nog maar net gekeerd door de keepster. De tijd tikte weg, maar we hadden ons nog niet neergelegd bij een nederlaag. Die zou gezien wedstrijd beeld en kansen ook niet geheel terecht zijn geweest. 4 Minuten voor tijd maakten we gelijk. We waren ernstig op zoek naar de goal en via Lukas viel de bal nu goed voor de voeten van Joël. Hij slalomde twee meter en prikte nog net met zijn teen de bal richting verre hoek. De inzet was niet heel hard maar net genoeg en buiten bereik van de keepster, 2-2. Er was nog tijd. Vanaf de aftrap gingen we meteen door en al snel waren we weer in balbezit. We kregen drie corners achter elkaar en uit twee konden we op goal vuren. De laatste minuut liep al. Op rechts mocht Joep indribbelen. De voorzet werd er uitgehaald en weer mocht Joep indribbelen. Hij had net een meter ruimte om de bal om de verdediger heen te krullen richting Joël. Hij nam de bal aan en schoot meteen op goal. De keepster dook naar rechts, maar de bal was al achter haar, 2-3 ! Het was meteen afgelopen. Echt door het oog van de naald. We hebben het ons wel moeilijk gemaakt in deze wedstrijd. Soms leek het wel of we de bal niet wilden hebben. Gelukkig gingen we het laatste kwartier er vol voor en dat had meteen resultaat. Drie punten mee naar Elst!

Statistieken:
0-1 Lukas (Sieme) ‘18
2-2 Joël (Lukas) ‘56
2-3 Joël (Joep) ‘60

***
16.03.2019
Musketiers JO11-1 - CJVV JO11-2: 5-9 (3-4) / Veel regen, veel wind, het was koud en de wedstrijd was ook niet al te best...

Wat een weer vandaag. Het goot als een malle, er stond veel wind en voordat het veld uitgezet was en de goals stonden, waren we al helemaal doorweekt. Maar goed, de wedstrijd ging door. Aan het begin van de wedstrijd waren we nog compleet, maar na een half uur moest Luca afhaken. We begonnen niet al te best aan de wedstrijd. Zeker, we hadden wind tegen, maar elke bal vanuit de verdediging naar voren ging verloren. De tegenstander speelde scherp en gefocust en zat er dicht op als wij de bal hadden. Bij een aanval van ons trokken ze massaal de verdediging in en bij balbezit kwamen ze er meteen met 4 á 5 man uit. Dit hadden wij totaal niet onder controle. Ze staken het middenveld vaak zonder problemen over en hadden al snel een goede kans, maar de paal stond gelukkig in de weg. In de beginfase ging het vaak mis bij balverlies en gelukkig stond Tim er nog, want hij moest regelmatig ingrijpen en tegenhouden. Er stonden niet echt veel kansen tegenover, maar dit waren wel meteen grote kansen. De eerste was van Joël. Hij nam de corner op links. Deze draaide richting goal. De keeper kon nog net de bal uit het netje halen. Waarschijnlijk verdraaide hij zijn knie daarmee en moest er geblesseerd af. Daarna kon Niels uithalen, maar raakte het zijnet. CJVV had al een paar keer gedreigd en op het eind van het eerste kwart, speelde ze vrij simpel door onze laatste linie en schoten de 0-1 binnen. Kort na de time-out stonden we weer te kijken hoe ze makkelijk op rechts doorliepen, voor konden geven en bij de tweede paal simpel konden afmaken, 0-2. Wakker worden Musketiers! Tot dan toe stond daar alleen een halve omhaal van Joël tegenover, maar die verdween over het doel. Halverwege het tweede kwart, kreeg CJVV een corner op rechts. De bal werd voor de goal in gebracht. We werkten de bal niet weg. CJVV wist daar wel raad mee en knalde de 0-3 binnen. Gelukkig begon het daarna beter te lopen. Niels en Lukas vonden meer de ruimte over de flanken en konden meer voorzetten afleveren. Uit eentje kregen we een corner op rechts. Lukas schoot de bal hoog richting tweede paal. Niels plukte hem uit de lucht en schoot de 1-3 binnen. Nog geen twee minuten later scoorden we weer. Dennis had de bal naar voren geroeid. Joël schoot eigenlijk voorlangs. De keeper had de bal in eerste instantie, maar liet toch weer los. Sieme lette goed op en schoot de 2-3 binnen. Net toen we dachten door te gaan, lag de bal er na een simpele counter al weer in 2-4 . Kort voor rust kwamen we weer dichterbij. Niels gaf voor op rechts, Joël maakte hem af en schoot de 3-4 binnen.

Na de rust werd het spel niet echt beter. CJVV was continu aanwezig in de aanval en loste schot naar schot. We werden naar achteren gedrukt. De paal werd weer geraakt en de bal ging maar net naast. Tim stond goed te keepen, maar kon vervolgens een afstandsschot niet keren 3-5. We zochten toch de aanval en Joep nam de leiding daarin in. Hij veroverde achterin de bal en ging op wilskracht door richting de goal van de tegenstander. Hij kon zelf maar legde goed af op Sieme, die de 4-5 maakte. Drie minuten later konden we de wedstrijd doen kantelen. Victor joeg de balk richting goal. Joël controleerde hem en ging via rechts om een verdediger heen. Niels stond vrij en kreeg de bal. Hij draaide richting de goal, maar schoot op de keeper. In de rebound raakte hij een verdediger. In de volgende rebound raakte Sieme de verdediger. En tenslotte kreeg Lukas de bal maar zijn schot verdween in het zijnet. Dit was wel de kans om gelijk te komen. CJVV was niet echt geschrokken en gooide het vol op de aanval in het laatste kwart. We hadden daar echt een slechte fase. We lieten het lopen en het leek wel of een black-out hadden. Misschien waren het de regen en de kou wel. CJVV liep in zeer korte tijd uit naar 4-9. De zesde was weer een afstandsschot. De overige 3 waren goed uitgespeeld, maar echt gehinderd werden ze ook niet. Het slotakkoord kwam van ons. Sieme had een goede voorzet op Joël, hij zette de eindstand van 5-9 op het scorebord. 5 doelpunten scoren in een wedstrijd is hartstikke goed en dat moet normaal ook wel genoeg zijn. Maar het aantal tegendoelpunten dit keer (en hoe) was niet al te best. Snel vergeten, volgende week weer beter!

Statistieken:
1-3 Niels (Lukas) '19
2-3 Sieme (-) '21
3-4 Joël (Niels) '28
4-5 Sieme (Joep) '42
5-9 Joël (Sieme) '57

***
09.03.2019
v.v.Veenendaal JO11-1 - v.v. Musketiers JO11-1: 1-7 (0-1) / Musketiers scoort er op los na de rust.

Vandaag werd de competitie weer hervat na drie weken. Op de wedstrijddag moesten Lukas en Matthijs helaas afhaken en gingen we de wedstrijd in met één wissel. Ook vandaag stond er weer veel wind. In de eerste helft speelden we met de wind tegen. We zouden bij de uittrappen de spitsen laten zakken en de middenvelders zouden voor hen positie nemen, waardoor de bal meteen of eerder in ons bezit zou komen. Dit werkte prima. Ondanks de tegenwind hadden we bijna elke lange bal en kwamen we zo goed toe aan voetballen. De bal kon vaak meteen door worden gespeeld richting zijkant of goal, waardoor er al meteen wat kansjes kwamen. De tegenstander had vooralsnog nog wat moeite met de wind mee. Ze zochten vaak de aanval met een lange bal naar voren, maar de bal rolde door de wind vaak over de achterlijn of de zijlijn. Ook de voorzetten verdwenen vaak over de achterlijn. In de tiende minuut kwamen we verdient op voorsprong. Irianah veroverde de bal op links en gaf de bal mee aan Joël. Hij legde breed naar rechts waar Niels in kwam lopen. Hij raakte de bal minimaal, maar genoeg om de keeper te passeren, 0-1. Kort voor de time-out kon Veenendaal van afstand aanleggen. De bal werd goed gedrukt en door de wind vloog de bal hard richting goal. Tim stond goed en had de bal klemvast.
Na de time-out voerden we de druk wat op. Daaruit kwamen de nodige kansen, maar helaas gingen ze er niet in. Niels mocht in het begin van het tweede kwart op rechts uithalen, na een pass van Joep. De bal verdween in de handen van de keeper. Daarna kreeg Sieme een voorzet van Joël. De bal ging goed naar de korte hoek, maar weer stond de keeper op de goede plaats. Daarna kreeg Niels de bal bij Joël. De hoek was klein, te klein, want ook nu kon de keeper de inzet keren. Ondanks de kansen stond het met de rust dus nog maar 0-1.

Na de rust hadden wij wind mee. We zouden veel de lange bal spelen en daarmee hopen dat de bal achter de verdediging zou vallen. Achteraf hebben we nauwelijks gebruik gemaakt van de wind. Er werd veel gecombineerd en over de flanken gespeeld. En dat werkte ook prima. De druk op Veenendaal was groot en al snel lag de 0-2 er in. Joël jaagde goed door en kwam in balbezit en scoorde. Daarna was het de beurt aan Sieme. Victor kon achterin opruimen en schoot de bal naar voren. Niels die even op links stond gaf voor. Sieme was het eerst bij de bal en schoot de 0-3 binnen. Veenendaal kwam er zo nu en dan ook goed door, maar Joep was er vaak als eerste bij op de counter eruit te halen. En Tim had al een paar goede reddingen verricht. Nadat Niels een counter had onderbroken, konden we snel omschakelen. De bal ging naar Joël, maar hij werd op een redelijke afstand van de goal onderuit gehaald. Dennis mocht de vrije trap nemen. Met de wind in de rug, drukte hij de bal perfect. De bal ging in een rechte streep keihard op de keeper af en vloog hard het doel in, 0-4. Net voor de time-out liep een speler van Veenendaal onze verdediging eruit en schoot hard de verre hoek binnen, 1-4. Na de time out veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Veenendaal kwam er niet echt meer uit en bij ons ging het steeds makkelijker. Sieme ging goed door er veroverde de bal en schoot de 1-5 binnen. Daarna ging de keeper in de fout en schoot de bal in de voeten van Luca. Hij bleef cool en schoot de 1-6 binnen. De goal van Dennis was al heel mooi, maar de laatste mocht er ook wezen. Joël mocht op rechts de corner nemen. Hij schoot de bal richting tweede paal. Joep kwam in lopen en schoot de bal uit de lucht strak tegen het netje aan, 1-7.

Een mooie en terechte uitslag. We hebben vandaag prima gespeeld. De verdediging stond goed en op het middenveld werd er veel werk verzet. In de eerste helft hadden we wat scherper moeten zijn in de afronding, maar in de tweede helft werd dit dubbel en dwars goed gemaakt.

Statistieken:
0-1 Niels (Joël) '10
0-2 Joël (-) '32
0-3 Sieme (Niels) '35
0-4 Dennis (vrije trap) '40
1-5 Sieme (-) '47
1-6 Luca (-) '49
1-7 Joep (Joël) '58

***
23.02.2019 Bekerwedstrijd
Victoria 1893 JO11-5 – Musketiers JO11-1: 1-6 (0-5) / Musketiers door in de beker: Naar de kwartfinale!

De achtste finale van de beker! Er wordt weleens gezegd hoe verder je komt in de beker, des te verder de uitwedstrijden zijn. Nou inderdaad. Vandaag moesten we naar Loosdrecht, naar Victoria. Zijn we daar ook eens geweest! Na een lekker lange warming up met het zonnetje erbij waren we klaar voor de wedstrijd. We schoten uit de startblokken. We waren er op gebrand om meteen gevaarlijk te worden door veel druk te zetten. Voor het begin hadden we Joep naast Joël in de spits gezet om veel te storen, zodat we hopelijk snel in hun opbouw konden verstoren en veel in balbezit zouden zijn. Dit werkte meteen goed. De druk bleef op de helft van Victoria en zij kregen de bal maar niet goed weg. In de derde minuut was het al raak. Mathijs en Dennis bouwden aan een nieuwe aanval. De bal ging naar rechts waar Niels diep ging. Hij gaf voor, Joël nam aan en schoot in de hoek de 0-1 binnen. Kansen volgden ook daarna. Joël schoot op een pass van Joep net voorlangs. Raymon stak het veld op links over en schoot in het zijnet. En Lukas schoot in de korte hoek binnen, maar de keeper kon redden. Rond de elfde minuut nam Lukas een corner vanaf links. De bal kwam bij Joël die afrondde en de bal binnenschoot, 0-2. Kort voor de time-out kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Een schot van rechts in de korte hoek, maar Tim kon de bal pakken. Na de time-out gaven we nog wat meer gas. De combinaties liepen lekker en we schoten de derde er al snel in. Wessel ging er op rechts vandoor. Hij gaf de bal hard voor. De keeper zat er half aan. Lukas was er snel bij en kon uit de rebound de 0-3 scoren. In de volgende aanval kreeg Wessel vol de bal op het oor en moest gewisseld worden met Niels. Niels was veelvuldig aan de bal en had prima acties op rechts. Na de uittrap van Dennis, kon hij de bal controleren en ging hij zijn tegenstander op snelheid voorbij. Hij gaf halfhoog voor en Joël schoot de bal in een keer binnen, 0-4. Nog voor de rust was het weer raak. Een soortgelijke situatie waar Niels weer goed zijn man voorbij ging. Hij gaf hard voor. Lukas kwam inlopen en schoot de bal hard en hoog in het dak van het doel, 0-5.

Tot zover prima gespeeld. Veel kansen, goed voetbal en eigenlijk niets achterin weggegeven. Na de rust ging het tempo meer en meer uit de wedstrijd. Na een paar minuten gingen we achterin in de fout. Na een lange bal van Victoria van achteruit, letten we niet op. De aanvaller profiteerde hier optimaal van en schoot zonder al te veel moeite de eerste treffer van Victoria binnen. Niet alleen het tempo was een stuk lager, maar ook de scherpte voorin was wat minder. Kansen kwamen er zeker wel. Op een pass van Luca schoot Raymon over. Wessel stond tot twee keer toe een op een met de keeper, maar de keeper speelde een goede tweede helft en had bijna alle ballen te pakken. Niels was nog het dichtst bij een goal. Uit een corner van Lukas op rechts, kopte hij goed de bal richting de kruising. De keeper had een prima redding en hield de bal voor de lijn tegen. In het laatste kwart had de keeper van Victoria nog meer ballen te pakken. Joël, Wessel, Niels, Lukas en Joep…allen mochten ze het proberen, maar elke keer zat de keeper er goed bij. Tot kort voor tijd. Wessel was de verdediging te slim af en ging op de keeper af. Hij bleef kalm en schoof de bal goed binnen, 1-6. In de laatste seconde kreeg Raymon nog een kans. Na een goede rush schoot hij hard in het zijnet. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en gaan we door in de beker..naar de kwartfinale…prima resultaat!

Statistieken:
0-1 Joël (Niels) ‘3
0-2 Joël (Lukas) ‘11
0-3 Lukas (rebound) ‘17
0-4 Joël (Niels) ‘24
0-5 Lukas (Niels) ‘28
1-6 Wessel (-) ‘55

***
16.02.19
Hooglanderveen JO11-4 – vv Musketiers JO11-1: 5 -1 (1-1) / We hielden lang stand….

We zitten deze competitie echt in een uithoek…vandaag reisden we af naar Hooglanderveen, niet echt naast de deur. Maar goed de zon scheen, het voelde aan als lente en de sfeer zat er goed in na de winst van vorige week.

We waren compleet, maar Sieme moest net voor aanvang toch afhaken met een knieblessure. Na een ruime warming-up begon de wedstrijd. De tegenstander probeerde al snel al combinerend door onze verdediging te komen. Met het blok achterin bestaande uit Victor, Dennis en Matthijs konden we aardig stand houden. Zo nu en dan kwamen ze er toch doorheen, maar Tim pakte alle ballen. De kansjes voor ons kwamen er zeker ook. Met name de lange bal door Dennis op Joël was een wapen. Al een paar keer viel de pass over de verdediging heen waardoor Joël en Niels al een kans hadden gehad. Het ging in het begin op en neer. De middenvelders Niels en Lukas afgewisseld met Joep en Irianah moesten behoorlijk wat meters af leggen. Dat was ook zeker nodig, want Hooglanderveen kwam er altijd met veel man uit. De gevaarlijkste kans in het begin eindigde op de paal. Het spelbeeld ging het redelijk gelijk op, maar wij wisten de kans meteen te verzilveren. Dennis mocht de uittrap nemen. De bal vloog naar Joël, die zich al draaiende van zijn tegenstander ontdeed. Hij ging op de keeper af en schoot de bal in de linkerhoek binnen 0-1! Na de eerste time-out bleef het spelbeeld ongeveer gelijk. Dennis mocht van afstand aanhalen, maar schoot over. Ook Lukas kon vuren, maar schoot voorlangs. Luca kreeg daarna de beste kans op aangeven van Joël. Hij kon schieten maar de keeper konden redden. Ook de thuisploeg kreeg een aantal kansen, waarvan er een wel heel groot. Een hard schot van afstand ging naar de hoek. Tim plukte hem al vallend uit het doel. Tijdens zijn val kon hij de bal nog net vastpakken voor de doellijn. Kort voor rust ging het toch mis. We mochten een corner nemen. Die werd niet goed door ons verwerkt. Hooglanderveen kon erg makkelijk overnemen en counteren. Met een paar simpele passen stonden ze voor Tim en schoten ze kalm de gelijkmaker binnen.

We voetbalden redelijk voor de rust, konden goed meekomen en kregen zelf ook de kansen. We hadden ons voorgenomen dit door te zetten in de tweede helft…het werd helaas toch anders. We waren koud begonnen of we gaven de tegenstander alle tijd en ruimte om uit te halen. Tim was kansloos en moest de 2-1 incasseren. Het leek wel of we van slag waren, want de thuisploeg kreeg te veel ruimte en kreeg kans na kans. Eerst redde de lat ons al en daarna stompte Tim tot twee keer een bal uit de hoek. Na wederom een counter, dit keer op rechts, kon de aanvaller tot aan de eerste paal ongestoord doorlopen. Hij schoot zelf hard, hoog en droog de 3-1 binnen. Kort daarvoor hadden we ons tot twee keer toe terug in de wedstrijd kunnen spelen. Eerst kon Lukas, na een uitstekende pass van Niels, door op de keeper. Daar waar hij misschien beter zelf kon schieten, koos hij er voor om op Joël breed te leeg. Een verdediger lag er uiteindelijk tussen. Daarna een zelfde soort actie van Joël. Na diep te zijn gestuurd door Lukas kon hij in de korte hoek inschieten, maar hij koos voor breed leggen op Niels, maar ook dit werd doorzien door een verdediger. Pal voor de time-out mocht Dennis een vrije trap nemen. De bal zweefde naar de kruising. Via de lat knalde de bal maar beneden naar de doellijn. Volgens de aanwezigen had de keeper hem net voor de lijn te pakken. Na de laatste time -out probeerden we nog wel om dichterbij te komen, maar we hadden wel pech. Joep raakte de paal nog na een goede actie op links en ook Lukas zag nog zijn schot gekeerd. De tegenstander wist wel raad met de ruimte die we weggaven en scoorde nog van afstand en kort voor tijd nog uit de rebound.

Toch wel grote nederlaag vandaag hoewel, gezien de eerste helft, hij wel wat lager had mogen zijn. Focus op volgende week beker….helemaal naar Loosdrecht….lekker KNVB!

Statistieken:
0-1 Joël (Dennis) ‘12

***
09.02.19
VV Musketiers JO11-1 - AFC Quick1890 JO11-5: 7-2 (3-0) / Flitsende start!

Het heeft even geduurd, mede door het slechte weer van de afgelopen weken, maar vandaag mochten we voor het eerst dit jaar weer op zaterdag de wei in. Nieuwe competitie, weer op 0 punten. We zijn tot nu toe nog redelijk intact door de griepgolf gekomen, alleen Victor ontbrak vandaag.

Er stond een behoorlijke wind. We kozen er voor om in de eerste helft met de wind mee te spelen. De openingsfase was voor Quick. De tegenstander combineerde iets beter in het begin en daardoor was er al snel wat dreiging. Na een eerste schot voorlangs, spatte het tweede schot van afstand op de paal uiteen. We waren dus gewaarschuwd! En het schudde ons team inderdaad wakker, want hierna begonnen we beter te voetballen. We zochten zowel over links als over rechts de aanval. Op links kon Lukas er vaak overheen komen en voorgeven richting Luca en Joël. Op rechts speelde Niels een goede pot en was zijn tegenstander vaak te slim af. Achterin begonnen we goed en Joep en Dennis konden veelvuldig mee opkomen. Matthijs bleef dan het slot op de deur en stopte een paar tegenaanvallen. Na ruim 8 minuten werd het goede spel bekroond met een treffer. Na goed uitverdedigen van Matthijs, ging Niels weer voorbij zijn tegenstander. De bal ging naar het midden naar Joël. Hij speelde zich vrij en schoot de bal in de rechterhoek binnen, 1-0. Kansen op de tweede kwamen meteen daarna. Sieme schoot een keer naast en stuitte daarna op de keeper. Lukas schoot na een goede actie naast. Quick was toch redelijk vaak in de aanval, maar wij hadden het geluk dat de bal de lat raakte. Daarna werd onze verdediging uitgespeeld, maar Tim zag vervolgens dat het schot in het zijnet verdween. Op slag van de time-out, mocht Dennis een indribbel nemen. Hij schoot hard richting eerste paal. Joël schoot in één keer uit de draai diagonaal binnen, 2-0.
Na de time-out drukten we door. Irianah ging op wilskracht door, veroverde de bal en schoot maar net naast. Kort daarna was het weer raak. Lukas ging er op links vandoor. Zijn voorzet was op maat naar Sieme, die hem alleen maar binnen hoefde te tikken, 3-0. Door de harde wind probeerden we het ook zo nu en dan van afstand. Dennis had na een indribbel een streep van grote afstand, maar de keeper kon de bal tegenhouden. Joël had een hard schot van afstand. De keeper zat er met zijn vuisten aan. In de rebound was het Luca die een hard schot vuurde, maar weer keerde de keeper de bal. We gingen met een prima stand de rust in.

Na rust hadden we de wind dus tegen. We spraken af om bij uittrappen dieper te zakken. Dit werkte goed. Joël, Irianah en Lukas konden zo ervoor zorgen dat de bal binnen de ploeg bleef. Quick had nu het voordeel van de wind. Ze waren ook gevaarlijk. Ze losten een aantal schoten op rij. Tim keerde een paar harde schoten en de paal hielp nog een keer mee. Toch kwam er weer een doelpunt van onze kant. Niels mocht een corner nemen. Hij dribbelde een aantal meters, gaf voor en Joël tikte de bal binnen, 4-0. De aanvallen liepen aardig goed. Joep en Dennis konden afwisselend mee opkomen en dat versterkte ons behoorlijk op het middenveld, waardoor we continu gevaarlijk werden. Sieme kreeg na een pass van Luca een goede kans, maar schoot de bal naast. Lukas vervolgens schoot al glijdend een voorzet van Joël over en daarna werd Niels door Joël alleen voor de keeper gezet, maar hij schoot helaas naast. Quick zocht meer de aanval op en scoorde uit een counter. Ze gingen er op rechts vandoor. We lieten de aanvaller te ver komen, grepen niet in. De voorzet van rechts volgde en werd door iedereen gemist, behalve de Quickspeler bij de tweede paal, 4-1. Het antwoord op de tegengoal kwam meteen. Irianah poeierde te bal naar voren. Joël veroverde de bal en begon aan een solo die uiteindelijk in de 5-1 resulteerde. Hierna was het weer de beurt aan Quick. Op rechts kwam een corner. De bal werd niet weggewerkt en Quick schoot de bal tegen de touwen, 5-2. Nog net voor de laatste time-out scoorde Lukas. Een schot van Dennis werd half gekeerd door de keeper. Lukas was er als de kippen bij en scoorde de 6-2 uit de rebound.
Het laatste doelpunt kwam van Sieme. Joël gaf de voorzet van rechts. Sieme maakte hem goed af en zette de eindstand op 7-2. De tegenstander speelde een redelijke wedstrijd, maar we hadden verdiend gewonnen vandaag. De combinaties en de aanvallen waren soms erg goed. Prima begin van de competitie.

Statistieken:
1-0 Joël (Niels) '9
2-0 Joël (Dennis) '13
3-0 Sieme (Lukas) '18
4-0 Joël (Niels) '35
5-1 Joël (-) '40
6-2 Lukas (rebound) '45
7-2 Sieme (Joël) '54

***
15.12.18 Bekerwedstrijd
Jonathan JO11-6 - Musketiers JO11-1: 2-10 (0-5) / IJzersterk spelend Musketiers overwintert in de beker!

Vandaag stond de tweede knock out wedstrijd in de beker op het programma. Na een goede trainingsweek hadden we er veel zin in, hoewel we van te voren hadden ingeschat dat het geen makkelijke pot zou worden. Joël en Twan begonnen op de bank, waardoor Lukas naast Sieme mocht beginnen in de spits. Raymon nam de plaats van Lukas over op het middenveld waardoor Joep als linksback begon. We begonnen goed aan de wedstrijd en bepaalden het spel. De meeste duels werden op het middenveld door ons gewonnen, waardoor we ook gevaarlijker waren dan de tegenstander. In de tweede minuut kregen we een grote kans. Raymon gaf een strakke voorzet van rechts en Lukas haalde in één keer uit. Hij had de pech dat de paal in de weg stond. De volgende grote kans kwam een tien minuten later. Dennis stoomde op over de as van het veld, gaf de pass op Lukas die bij de tweede paal vrij stond. Hij schoot de bal in het zijnet. Net voor de time-out kregen we nog een goede kans. Weer stak Dennis het veld over. Hij speelde de bal af op Joël. Hij kon hard uithalen, maar schoot helaas net naast.

In het tweede kwartier waren we nog iets feller in de duels, creëerden hierdoor nog meer kansen en gelukkig waren we nu wel scherp voor de goal. Ballen werden door de verdedigers en middenvelders snel veroverd. Er werd heel goed overgespeeld, de vrije man werd steeds gevonden en daardoor werd de ene na de andere kans gecreëerd. We waren net drie minuten aan de gang toen Joël op rechts de voorzet op Sieme gaf. Zijn kopbal miste kracht, waardoor de keeper deze kans nog kon keren. Een doelpunt hing in de lucht en twee minuten later was het eindelijk raak. Weer ging Joël er op rechts vandoor. Hij gaf strak voor. De verdediger raakte de bal volkomen verkeerd. Via een andere verdediger en de keeper rolde de bal uiteindelijk het doel in, 0-1. Nu gingen we ook een versnelling hoger spelen. Een minuut later ging Twan alleen op de keeper af, maar deze had een goede redding in huis. De volgende aanval was wel raak. Een lange bal van achteruit belande in het doelgebied. Verdedigers en keeper aarzelden een beetje, maar Joël niet…..hij was er als de kippen bij en schoot de bal rustig binnen, 0-2. Twan die eerder miste, kreeg het nu op zijn heupen. In de 23ste minuut kreeg hij de bal 10 meter over de middenlijn, hij dribbelde een stukje door, haalde met rechts uit en krulde de bal heel fraai in de rechterhoek, 0-3. Twee minuten later slingerde Lukas een corner voor de goal, die goed werd binnengekopt door Twan, 0-4. En de zuivere hattrick kwam ook nog voor Twan. Nu mocht Lukas vanaf de linkerkant een corner nemen. Twan liep goed in en tikte de 0-5 binnen. Een geweldige tweede kwart van de wedstrijd. De combinaties liepen goed en we maakten veel doelpunten. Achterin stond het als een huis. Mathijs speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en Dennis en Joep waren vandaag niet te passeren. Tim had de hele eerste helft maar 2 ballen gehad. Twee afstandsschoten die hij makkelijk kon pakken.

Na de rust namen we iets gas terug en soms ontbrak het aan concentratie. Dit gaf mogelijkheden voor Jonathan. De eerste vijf minuten na rust kreeg Jonathan al twee goede kansen, die Tim nog wist te keren. Daarna was het wel raak. Een speler van Jonathan brak door over onze linkerkant en haalde uit. Tim wist het schot nog te keren, maar in de rebound was een andere speler van Jonathan sneller dan onze verdedigers. Het antwoord van ons volgde meteen een minuut later. Een goede voorzet van Joël vanaf rechts. Raymon haalde verwoestend uit, maar de bal ging maar net naast…
Jonathan probeerde op te bouwen, maar Joep veroverde de bal al weer op het middenveld en stoomde op richting het doel van de tegenstander. Hij speelde goed over naar Joel. Deze schoot beheerst de 1-6 tegen de touwen. Meteen er na kregen we een kopie van de vorige aanval te zien. Weer was het Joep die meters maakte. Een goede steekbal volgde, waardoor Joël 1 tegen 1 kwam met de keeper. Dit keer ging de bal naast. In de 44ste minuut was het weer raak. Na een goede redding van Tim werd de lange bal lang gespeeld richting Joël. Hij draaide knap in 1 beweging weg bij zijn verdediger, dribbelde een aantal meter en passeerde de keeper kalm met een schuiver in de hoek, 1-7.

Voor het laatste kwartier kon de verkleumde Tim nog even in de spits spelen en nam Raymon zijn plek over in het doel. Dit deed hij overigens prima met een paar hele mooie reddingen! We speelden het laatste kwartier verder goed uit. Tim prikte zijn doelpuntje ook mee in de 52ste minuut. Twan speelde zichzelf goed vrij op een meter of 15 van het doel van de tegenstander…..hij kon zelf schieten, maar zag Tim vrij staan bij de tweede paal en speelde goed over. Tim kon de bal rustig binnen tikken 1-8. Jonathan deed toch nog wat terug en maakte een mooie goal. De speler draaide knap weg bij 1 van onze verdedigers en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Het was nog niet gedaan, er zouden nog twee doelpunten volgen. Eerst was het de beurt aan Niels. Hij kwam vanaf het middenveld en zette goed door en knokte zich door de verdediging heen. Zijn eerste schot werd nog gekraakt, maar in tweede instantie schoot hij toch raak 2-9. Het slotakkoord kwam van Dennis. Hij snelde een aantal Jonathanspelers voorbij en van dichtbij poeierde hij de tiende goal binnen.

Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Iedereen, niemand uitgezonderd, speelde vandaag op de toppen van hun kunnen. Bijna alle duels werden gewonnen, er werd goed vrijgelopen en (mede daarom) ook goed overgespeeld. Strakke corners en mooie voorzetten van de flanken. 10 doelpunten gemaakt en weinig kansen weggegeven. Een top-wedstrijd…..genieten voor de verkleumde, trouwe supporters aan de zijlijn! Door in de beker!

Statistieken:
0-1 e.d. '20
0-2 Joël (-) '22
0-3 Twan (-) '23
0-4 Twan (Lukas) '25
0-5 Twan (Lukas) '27
1-6 Joël (Joep) '42
1-7 Joël (-) '44
1-8 Tim (Twan) '52
2-9 Niels (-) '56
2-10 Dennis (-) '57

***
08.12.18
CDW JO11-4 - Musketiers JO11-1: 0-16 (0-4) / Het was eenrichtingsverkeer

Vandaag de laatste competitie wedstrijd van de najaarscompetitie. Ondanks het belabberde weer en het modderige veld, hadden we er veel zin in. De eerste helft speelden we tegen de wind in. Normaal komt Dennis behoorlijk ver met zijn uittrappen, maar nu in de eerste helft kwam de bal niet ver. Hierdoor misten we toch dat "extra wapen." Ondanks dat gingen we flitsend van start en scoorden al snel twee keer. Daarna gingen we slordig met de kansen om. Schoten uit moeilijke hoeken die ver naast gingen, acties die te ver werden doorgevoerd en te weinig combinaties. CDW had de wind mee en kwam daardoor zo nu en dan in de buurt van Tim. Hij had een mooie grote plas voor zijn goal liggen en vooraf hoopten we al dat hij een keer een redding zou moeten maken. Die kwam er ook aan het eind van het eerste kwart. Hij redde mooi en dook vol de plas modder in. Na de time out bleven we last houden van de wind. Ballen door de lucht hadden geen zin, omdat ze niet aankwamen. Achterin zat het goed dicht en met name Irianah liep veel gaten dicht. De achterste linie met Matthijs, Dennis en Victor speelde sowieso prima. Ze hielden het goed dicht. De goals vielen net voor de rust en met een comfortabele 0-4 voorsprong en de wind mee begonnen we aan de tweede helft. Er was na de rust geen houden meer aan. Dennis stond op goal en had op een schotje na niet veel te doen. Victor stond laatste man en hield alles tegen. Door de wind schoven we Mathijs en Joep ook mee naar voren, waardoor we volledige controle hadden op het middenveld. Niels, Irianah en Lukas werden halve spitsen en omdat CDW eigenlijk maar met twee verdedigers bleef spelen, hadden we voorin elke keer meer man. Hierdoor ging het kansen regenen en de score liep wel erg hoog op. Ook omdat Joël, Tim en Luca met scherp schoten. Uiteindelijk werd het een monsterscore en wonnen we zonder problemen deze wedstrijd. We stegen van de 6de plaats naar de 4de op de ranglijst. Een mooi resultaat zo aan het eind van deze competitie.

Statistieken:
0-1 Lukas (Dennis) '4
0-2 Lukas (Joël) '7
0-3 Luca (Joël) '22
0-4 Joël (Joep) '30
0-5 Niels (-) '32
0-6 Joël (-) '34
0-7 Tim (-) '36
0-8 Lukas (rebound) '38
0-9 Joël (Niels) '39
0-10 Luca (Joep) '42
0-11 Tim (Irianah) '43
0-12 Joël (Joep) '46
0-13 Joël (Niels) '48
0-14 Luca (Joël) '51
0-15 Joël (Tim) '53
0-16 Joël (Niels) '56

***
01.12.208
Musketiers JO11-1 - Jonathan JO11-7: 3-2 (3-1) / Geknokt tot het eindsignaal

Het is alweer december en dat betekent dat we het einde van de competitie naderen. Na vorige week zijn we op de ranglijst gezakt, maar vandaag konden we dat weer recht zetten en weer een sprong maken naar boven. We begonnen goed aan de wedstrijd. We voetbalden ver van de goal af en zochten veel de aanval. Niels en Lukas kregen veel ruimte op beide flanken en konden zo nu en dan een voorzet afgeven. Kleine kansjes waren er al snel voor Sieme en Joël. De tegenstander kwam er zo nu en dan ook gevaarlijk uit. Doordat we veel op de aanval speelden, werden we in de omschakeling soms verrast door de snelheid van de aanvallers. Joep zat er goed op en kon veel aanvallen onschadelijk maken. Matthijs en Victor stonden veel onder druk op de backposities, maar kregen goed steun van Dennis. Toch kregen de bezoekers een paar goede kansen. Het was Tim die een paar keer de bal uit de goal hield. Maar in die eerste fase waren wij toch beter. Halverwege het eerste kwart kwamen we verdient op voorsprong. Lukas mocht ter hoogte van de cornervlag op links de bal indribbelen. Hij speelde Joël op de achterlijn aan. Niemand kwam op Joël af. Hij pakte een paar meter en schoot in de korte hoek de 1-0 binnen. Prima eerste kwart!
Na de time out kwamen we meteen op 2-0. Irianah had de bal op het middenveld veroverd. De bal ging met Niels mee. Hij passte naar Sieme. De bal leek onderschept te worden, maar met een gelukje kreeg Sieme de bal in de voeten. Met een schot in het uiterste hoekje rolde de bal binnen en stonden we op 2-0. Jonathan was eerder al een paar keer gevaarlijk er uit gekomen. Nadat we de bal hadden verloren, kwamen ze er snel uit op rechts. Tim probeerde de bal nog te onderscheppen, maar de aanvaller was snel en maakte beheerst de 2-1. Gelukkig kwamen we meteen daarna al weer op 3-1. Een corner van Joël werd eerste nog door Sieme net naast geschoten. De keeper raakte vervolgens bij de uittrap de bal verkeerd en schoot de bal in de voeten van Lukas. Lukas bleef cool en schoot de bal hoog binnen. Het werd nog even spannend daarna, maar we haalden de rust met een redelijke voorsprong.

Na de rust ging Jonathan druk zetten. Hierdoor kwam er veel ruimte voorin te liggen, maar we gingen hier erg slordig mee om. Te gehaast schoten we als we het op de counter probeerden uit te spelen. Hierdoor gingen schoten van Luca, Niels en Dennis ver naast. Jonathan daarentegen kwam steeds dichter bij de aansluitingstreffer. Maar Tim keepte prima en hield veel ballen tegen. We hielden het in dit kwart knap tegen.
Met nog 15 minuten te gaan zou het laatste kwart nog spannend worden. Zeker omdat we er voetballend erg slecht eruit kwamen. Hierdoor brachten we ons te veel in de problemen. Je kon er op wachten dat die aan de verkeerde kant zou vallen. Al snel lag de bal in het netje. Door een keurig uitgevoerde counter werd het 3-2. We moesten nog een minuut of 8 voor het einde van de wedstrijd. Het waren spannende minuten. De Musketiers streden voor de drie punten. Ze gingen er vol voor en uiteindelijk sleepten ze de drie punten over de streep. Complimenten aan het team. Een geweldig spannende wedstrijd en keihard geknokt voor de overwinning!

Statistieken:
1-0 Joël (Lukas) '12
2-0 Sieme (-) '17
3-1 Lukas (-) '26

***
24.11.2018
Amsvorde JO11-1 – Musketiers JO11-1: 8-0 (4-0) / Was niet best…

Vandaag hadden we een soort van off day. We hielden toch nog enige tijd de 0. We gingen met een 2-0 achterstand de eerste time out in. De 1-0 werd gemaakt nadat we na een corner de bal niet wegwerkten. De bal bleef tot drie keer liggen en de tegenstander profiteerde daar uiteindelijk vol van. De 2-0 was een eigen doelpunt van ons. Uit een corner raakten we de bal ongelukkig en deze vloog tegen de touwen. Na de time out werden er nog twee ingeprikt. Beide goals kwamen tot stand door schoten uit de tweede lijn.
We konden daar eigenlijk niets tegenover zetten. De schoten die op doel werden gevuurd gingen ruim over.

Na de rust het zelfde spelbeeld. Als snel kregen we via een counter de 5-0 tegen. De 6-0 was weer van afstand en ging via onderkant lat binnen. Het was pas na de laatste time out, dat we iets meer naar voren gingen voetballen. Het resulteerde in een grote kans uit een corner. Het schot belandde in het zijnet naast en in een situatie daarna konden we alleen op de goal af, maar redde de keeper knap. Uiteindelijk gingen we met 8-0 van het veld af...erg matig van ons. Volgende week moeten we wat recht zetten!

***
17.11.18
Dovo JO11-6 - Musketiers JO11-1: 2-8 (1-3) / Musketiers zonder problemen naar de overwinning

Het was koud vandaag, maar de zon scheen. De wedstrijd was pas om 11:00 uur, dus dat scheelde ook nog wel in de temperatuur. Irianah was ziek en hij was de enige die ontbrak vandaag. Vandaag begonnen we met Joep op het middenveld, met de bedoeling om de gaten in de omschakeling eerder dicht te lopen. Het eerste schot van de wedstrijd kwam van Dovo en was best hard. Op rechts kon de aanvaller te makkelijk door komen en mocht hij van afstand aanleggen. Zijn schot ging maar net over de lat. Het veldspel en was redelijk en we kwamen al snel aan een doelpunt. Victor stuurde Joep op links er vandaar. Hij draaide naar binnen toe en gaf de bal aan Joël. Een korte draai volgde en de bal lag er in 0-1. Kort daarna was Joep aan de beurt. Nadat Niels een corner verdiend had, kon Lukas deze inbrengen. De verdediger miste de bal bij de eerste paal. Joep controleerde de bal en schoot hard door het midden van de goal, 0-2. Dovo probeerde snel te herstellen Na een overtreding van Victor, schoten ze de bal maar net voorlangs. Kort voor de time out kreeg Dovo voor onze goal teveel ruimte. Een schot van afstand dat door ons nog gemist werd, vloog achter Tim het doel in. Na de time out gingen we wel heel slordig om met de kansen. Als we rustig hadden overgespeeld en de kansen ook aan de medespelers gunden, dan zouden ze er achter elkaar zijn ingevlogen. Er waren misschien wel 10 kansen in dit gedeelte van de wedstrijd, maar alleen die van Dennis vloog er in. Matthijs voorkwam een tegenaanval van Dovo en Dennis kreeg de bal mee. Hij slalomde richting de goal. Hij probeerde uit te halen, maar de bal werd eerst nog geblokt. In tweede instantie schoot Dennis de bal binnen. Het was vooral een kwart wedstrijd van kansen missen. Joël, Lukas en Niels schoten vooral vanuit de meest moeilijk hoeken op de goal. Sieme en Luca kregen daarnaast in vrije positie de bal, maar vonden elke keer de keeper die de schoten tegen hield.

Na de rust werd er goed overgespeeld. De bal ging vrij soepel van achteruit naar voren. Er zaten een paar goede 1-2tjes tussen en niet geheel onbelangrijk, de doelpunten kwamen ook voort uit goed overspelen. De eerste na rust was voor Lukas. Op rechts speelde Joël zijn tegenstander uit. De voorzet die volgde werd door Lukas na een goede aanname afgerond 1-4. Daarna was Lukas de aangever. Uit een corner dribbelde hij het veld in. Hij gaf de bal breed en Niels schoot de bal hoog de hoek binnen, 1-5. Vervolgens was Niels de aangever. Op links stak hij de bal door de verdediging. Sieme lette goed op en was het eerst bij de bal en maakte de 1-6. Het laatste kwart was inmiddels begonnen. De Musketiers namen iets gas terug en daardoor kreeg Tim iets meer te doen. Nadat een aanvaller alleen op hem af kwam, hield hij het hoofd koel. Hij kwam op het juiste moment uit en gooide zich in de baan van het schot. De bal ging naast. Een corner volgde. Net voordat een Dovo speler bij de tweede paal kon inkoppen, tikte Tim de bal net over hem heen. Een minuut later kregen we een counter tegen. Op links ging de speler er vandoor. Met een mooi laag diagonaal schot tegen het zijnetje, maakte hij de 2-6. Hiervoor had Joël op aangeven van Luca nog de paal gehaald. De volgende Musketiers aanval was wel raak. Een lang bal van Dennis kwam bij Lukas. Hij gaf breed op Joël en het stond 2-7. De laatste goal kwam van Niels. Weer was de aangever Lukas. Nadat hij zijn man uitspeelde gaf hij voor. Niels liep er tegenaan en scoorde de 2-8.

Het was een prima wedstrijd. We gingen de eerste helft wel slordig om met de ruimte en de kansen, maar de tweede helft werd er prima gecombineerd en kwamen de doelpunten daarna vanzelf.

Statistieken:
0-1 Joël (Joep) ‘5
0-2 Joep (Lukas) ‘11
1-3 Dennis (-) ‘21
1-4 Lukas (Joël) ‘33
1-5 Niels (Lukas) ‘36
1-6 Sieme (Niels) ‘38
2-7 Joël (Lukas) ‘50
2-8 Niels (Lukas) ‘55

***
10.11.2018
Musketiers JO11-1 - FC Driebergen JO11-3: 4-6 (0-4) / Musketiers verliest de wedstrijd in de eerste helft.

Vandaag op deze druilerige zaterdagochtend speelden we tegen "directe concurrent" Driebergen.
De selectie was vandaag weer compleet en Dennis nam zijn plaats weer in de verdediging in. De eerste kansjes kwamen van de thuisploeg. Een schotje voorlangs van Sieme en een voorzet van Joël dat in het zijnet belandde. Je zou zeggen dat dit zou ontwikkelen tot een goed begin van de wedstrijd zou, maar helaas was dat niet het geval. Driebergen kreeg alle ruimte om te voetballen en de aanvallers kregen alle tijd en stonden te vaak vrij. De opbouw daarentegen van de Musketiers verliep niet vlekkeloos. De bal kon niet lang in de ploeg worden gehouden, de pass naar de medespeler was niet zuiver of bij de afwerking werd er te gehaast geschoten. Toch kwam Driebergen niet tot uit gespeelde kansen. Uiteindelijk werden ze een handje geholpen doordat een aanvaller uit het niets de bal in zijn voeten kreeg, Tim was kansloos. Kort voor de eerste time-out kreeg Driebergen een vrije trap. Wij waren te druk met de muur neer te zetten en Driebergen profiteerde optimaal daarvan en schoot de bal binnen voor 0-2.
Na de time-out ging het niet beter. Het liep gewoon niet lekker en we konden geen vuist naar voren maken. Het duurde even, maar Driebergen kon uiteindelijk na een corner de 0-3 binnenschieten, waar wij de bal niet wegschoten. Kort voor de rust werd het zelfs 0-4. Een bal werd weer bij een aanvaller in de voeten geschoten en zonder al te veel moeite kon hij simpel binnentikken.

Gelukkig was het rust. Dit moest echt anders. Iedereen was het er over eens dat de eerste helft niet goed was. We pepten elkaar goed op voor de tweede helft. Het had geholpen. De wedstrijd kantelde meteen. We zaten er strak op. Duels werden nu wel gewonnen, combinaties waren veel beter en de kansen kwamen nu ook. Binnen drie minuten lag de eerste goal van de Musketiers er in. Niels ging er op rechts van door en gaf de voorzet op Lukas bij de tweede paal. De keeper miste de bal en Lukas kon van dichtbij binnenschieten. Nog geen 4 minuten later was het weer raak. Dit keer stond Victor aan de basis. Hij schoot de bal richting de goal. Sieme werd aangespeeld en speelde zich vrij en wilde schieten. Zijn schot kwam bij Lukas terecht, die zijn tweede binnenschoot. En 5 minuten voor de time-out vloog de derde er in. Niels werd op rechts er vandoor gestuurd door Irianah. Joël dook op rechts het gat in, kreeg de bal en schoot diagonaal laag via de binnenkant van de paal binnen, 3-4. Nog een goal en het stond weer gelijk. We zochten vol de aanval op en daarom lieten we achterin logischerwijs gaten vallen. Daar waar we zaten te wachten op de gelijkmaker, viel een minuut voor de time-out de 3-5. De aanvaller werd volledig vrij aangespeeld en liftte de bal over de kansloze Tim heen.
Meteen na de time-out was het gedaan. Een counter van Driebergen, onze verdediging die uit elkaar getrokken werd door een overtal van aanvallers en de definitieve knock-out, 3-6. Hier zouden we met nog 5 minuten spelen niet meer overheen komen. Toch scoorden we nog wel. Een mooie aanval via Matthijs en Luca, naar Sieme. Sieme behield het overzicht, zag Lukas vrij staan en Lukas prikte zijn derde er in.

Na afloop was iedereen het er wel over eens. De eerste helft was echt niet goed van ons en daar hebben we de wedstrijd wel verloren. We kwamen erg goed terug in de tweede helft, complimenten. We waren dichtbij de gelijkmaker, maar helaas dit keer geen punten aan de wedstrijd overgehouden.

Statistieken:
1-4 Lukas (Niels) '33
2-4 Lukas (Sieme) '37
3-4 Joël (Niels) '40
4-6 Lukas (Sieme) '58

***
03.11.2018
Delta Sport JO11-7 – Musketiers JO11-1: 1-10 (0-5) / Een makkelijke overwinning

Op deze frisse zaterdagmorgen, maar met veel zon, gingen we richting Houten. We hadden er weer veel zin in, zeker na de bekeroverwinning van afgelopen woensdag. Vandaag ontbrak Dennis, maar was Wessel weer van de partij. Dennis werd achterin deels vervangen door Irianah en Niels. De Musketiers zaten er vanaf minuut 1 goed op. De tegenstander werd teruggedrongen en er werd onderling goed overgespeeld. Binnen 4 minuten lag de bal er al in. Een voorzet van Lukas vloog naar de tweede paal waar Joël de bal probeerde binnen te werken. De keeper reageerde half waardoor Joël in de rebound de 0-1 binnenschoot. Nog geen twee minuten later kon Niels opkomen en voorgeven op Joël. Hij werkte de bal goed af en het stond 0-2. Delta Sport kwam niet echt tot een aanval en moest het tot die tijd alleen doen met een schotje van grote afstand. Tim had hier geen problemen mee. In de 9de minuut mochten we een corner nemen. Joël legde de bal iets voorbij de eerste paal. Sieme schoot via de rug van een verdediger de 0-3 binnen. Nog voor de time-out werd het 0-4. Halverwege de rechter helft van de tegenstander, mocht Joep een indribbel nemen. Hij schoot de bal naar voren. Niemand raakte de bal en deze vloog het doel binnen. We speelden met prima combinatie voetbal het eerste kwart en dat resulteerde in veel doelpunten.
Na de time-out namen de Musketiers flink wat gas terug. De passing werd onzorgvuldig en we gingen slordig met de kansen om. Wessel kreeg twee grote kansen. De eerste schoot hij voorlangs en de tweede ging maar net over de kruising heen. Ook Lukas was dicht bij. Hij ging er op links vandoor na een pass van Luca. Zijn schot ging uiteindelijk via de keeper naast. Hieruit volgden maar liefst 6 corners achter elkaar, maar de bal ging er niet in. Toch kwam er dit kwart nog een doelpunt. Vlak voor het eindsignaal schoot Victor de bal naar voren. Joël ging alleen op de keeper af. Hij omspeelde de keeper en schoot binnen, ruststand 0-5.

Ook in het kwart na de rust leek het of de Musketiers drie versnellingen langzamer speelden. Er waren niet veel kansen. Kleine kansjes kwamen er voor Wessel, die voorlangs schoot en Niels die tot twee keer toe naast schoot. Ook Joël schoot uit een corner nog een keer op de lat. Toch werd er dit kwart wel gescoord. Matthijs stond goed te voetballen en verdedigde goed uit. De bal kwam via Delta Sport uiteindelijk bij Niels. Hij stak het halve veld over en schoot uiteindelijk de bal hoog en buiten bereik van de keeper binnen, 0-6.
In het laatste kwart ging Sieme op goal staan en Tim ging de spits in. Net als in het eerste kwart ging het tempo weer omhoog. Er was veel druk op de verdediging van de tegenstander en al snel maakte Tim ook zijn doelpunt. Op links werd hij door Joël uit een corner aangespeeld. Hij draaide goed weg en schoot de bal hoog in de verre hoek binnen, 0-7. Lukas prikte ook zijn goaltje er in. Na een afgeslagen aanval van de tegenstander door Irianah gingen Joël, Tim en Lukas op een verdediger en de keeper af. Luca gaf de bal mee aan Tim, hij legde breed en Lukas kon de bal in een leeg doel binnenschuiven 0-8. De Musketiers schoven massaal naar voren, waardoor er achterin veel ruimte kwam te liggen. Delta Sport profiteerde hiervan en ging er op rechts van door. Ze schoten goed de eretreffer binnen. Met nog een paar minuten op de klok waren de Musketiers spelers nog niet klaar. Weer een aanval die afgeslagen was. Dit keer kon Joep “opruimen.” Hij stuurde Joël weg. Het tikje op Niels kwam net op tijd en Niels schoot de bal hoog binnen, 1-9. Het laatste doelpunt kwam van Joël. Ter hoogte van het midden passte Lukas naar Joël. Een schot van grote afstand volgde. De bal ging niet eens zo hard, maar was wel laag en precies in het hoekje. Einstand 1-10. Mede dankzij een heel goed begin werd het verdere verloop van de wedstrijd bepaald. Goed gespeeld Musketiers.

Statistieken:
0-1 Joël (rebound) ‘4
0-2 Joël (Niels) ‘6
0-3 Sieme (Joël) ‘9
0-4 Joep (-) ‘11
0-5 Joël (Victor) ‘27
0-6 Niels (-) ‘42
0-7 Tim (Joël) ‘48
0-8 Lukas (Tim) ‘50
1-9 Niels (Joël) ‘54
1-10 Joël (Lukas) ‘58

***
31.10.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers JO11-1 - Merino's JO11-1: 10-3 (6-2) / Door naar de volgende ronde!

De knock-out fase is aangebroken. Vandaag de inhaalwedstrijd voor de beker tegen de Merino's.
Afgelopen weekend is de klok verzet, dus het was de eerste avondwedstrijd in het donker (met de
lichten aan). We schoten uit de startblokken en gingen meteen richting de goal van de tegenstander.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op 1-0. Dennis mocht halverwege de helft van de tegenstander
indribbelen. Een lange bal naar voren volgde. Joël controleerde en prikte de 1-0 binnen. Ondanks de
goede start gaven de Musketiers de controle uit handen. De Merino's wonnen de duels op het
middenveld en via een goede bal tussendoor en een ongedekte speler, kwamen ze op gelijke hoogte.
Nog geen 5 minuten later kreeg we weer een tik. De Merino's kon op links erg makkelijk door komen.
Een voorzet volgde en jammer genoeg ging deze via Dennis de goal in. Zo stonden we al weer tegen
een tegenstand aan te kijken. Merino's kwam nog een paar keer goed door, maar de grootste kansen
kwamen van onze kant. Eerst een voorzet van Niels (halfhoog), die Joël uit de lucht plukte en op de
paal schoot. Vervolgens ging Joep goed door. Zijn schot vloog ook op de paal.
Na de time-out zat de thuisploeg er veel scherper op. De duels werden veelal gewonnen, we stonden
goed en er werd goed druk gezet op de tegenstander. Binnen korte tijd stonden we op 2-2. Lukas ging
goed door op links. Joep kwam er overheen, pikte de bal op. De voorzet kwam naar Joël. Hij speelde
zich vrij en schoot de 2-2 binnen. Joep zelf was ook op zoek naar een goal. Na een voorzet van
Matthijs kwam de afvallende bal voor zijn voeten. Daar waar hij eerst de paal raakte, had hij nu ook
pech en raakte hij de lat. Gelukkig hoefde hij niet lang te wachten op zijn goal. Hij onderschepte een
schot van de tegenstander uit een indribbel. Ging vervolgens goed door naar de goal en zette de
Musketiers op een 3-2 voorsprong. De Merino's kwamen er niet meer uit en de druk op hen nam
meer en meer toe. De volgende goal was al weer in de maak. Victor kon een aanval afslaan. Schoot
de bal naar voren. Sieme tikte de bal meteen door. Deze ging tussen twee verdedigers door en kwam
bij Joël uit. Hij ging op de keeper af en schoot de 4-2 binnen. Nog voor de rust werd de voorsprong
nog meer uitgebreid. Eerst ging Lukas op een pass van Dennis door richting de goal. Hij kapte zijn
tegenstander uit en schoot in de korte hoek binnen. De laatste goal voor rust kwam van Wessel. Joël
veroverde de bal, legde breed en de bal vloog in de kruising binnen..ruststand 6-2.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. We hadden veel de bal. Irianah maakte enorm veel
meters en joeg de tegenstander goed op, waardoor we snel weer in balbezit kwamen. De eerste kans
was voor de Merino's. Een goed geplaatst schot richting verre hoek werd er door Tim goed
uitgehaald. Kansen daarop waren voor Sieme en Niels. De eerste schoot over en Niels schoot
vervolgens op de paal. Daarna speelde Joël Wessel vrij en deze bal ging er wel in, 7-2. Niels stond nog
niet op het lijstje doelpuntenmakers en ook hij was op zoek naar een goal. Daar waar hij eerst nog de
paal raakte, was het volgende schot wel raak. Uit een corner van Lukas, schoot hij de 8-2 binnen. Na
de laatste time-out ging Joël op goal staan en ging Tim de spits in. Al snel was hij succesvol. Uit een
corner van Lukas op rechts, knikte hij de bal binnen. Ook was Lukas de aangever voor de 10de goal en
weer was het Tim die scoorde. Het laatste doelpunt kwam van de bezoekers. De aanvaller ging er op
rechts vandoor. Hij ging tussen twee man door en schoot van ver de eindstand 10-3 binnen. Door in
de beker! Een prima overwinning. We lieten het even lopen na de 1-0, maar daarna zaten we er goed
op en dat resulteerde in goed spel en mooie doelpunten.

Statistieken:​
1-0 Joël (Dennis) '3
2-2 Joël (Joep) '16
3-2 Joep (-) '18
4-2 Joël (Sieme) '22
5-2 Lukas (Dennis) '26
6-2 Wessel (Joël) '29
7-2 Wessel (Joël) '35
8-2 Niels (Lukas) '39
9-2 Tim (Lukas) '51
10-2 Tim (Lukas) '55

***
27.10.2018
Musketiers JO11-1 - Renswoude JO11-2: 1-4 (0-2) / Het zat er helaas niet in vandaag

Aan het einde van deze herfstvakantie, mochten de jongens nog even tegen de bal trappen. Op Irianah na was iedereen er. Het was al een stuk kouder, maar gelukkig was het droog weer. Na de verliespartij van twee weken geleden moesten we vandaag een resultaat neerzetten om bovenin nog mee te kunnen doen. De wedstrijd ging de eerste minuten wat op en neer. Tot kansen kwamen beide teams nog niet. Renswoude was net iets feller en scherper, waardoor de Musketiers bij balverlies veel moesten omschakelen en dus ook veel (extra) meters moesten maken. Dat kostte elke keer energie en dat had zeker voorkomen kunnen worden als we net iets rustiger en zorgvuldiger aan de bal zouden zijn. Bij omschakeling stonden we ook vaak niet goed gepositioneerd, waardoor het meer en meer voorkwam dat Renswoude bij aanvallen een man meer had. Twee schoten waren al over gegaan en Joep had met een sliding al een keer een schot eruit gehaald. Toch kwamen ze in de 10de minuut tot een goal. Uit een aanval op links werd de bal breed gelegd. De speler schoot van een 9 meter binnen. Veel konden de Musketiers daar niet tegenover zetten. Joël werd wel vrij gespeeld door Niels, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Na de time out lag de bal er meteen in. Een schot van Renswoude, dat een soort verdwaald schot was, vloog de goal in. Het spel werd wel beter. Dennis schoof vaker door, waardoor er meer dreiging voorin kwam. Sieme en Matthijs gaven op dat moment het goede voorbeeld en zaten fel op de tegenstander en waren goed op de tegenstander aan het jagen. De wedstrijd ging zo langzamerhand naar de rust. Een grote kans was er nog wel op de aansluitingstreffer. Uit een corner van Joël kon Niels vrij koppen, maar zijn kopbal vloog over de lat.

Na de rust was het spel nog niet veel anders. Renswoude leek wat meer met de rem er op te spelen, maar kwam toch na rust al vrij snel weer tot een goal. Via links weer een afstandsschot, die binnenvloog. Tot echte tegenaanvallen van de Musketiers kwam het nog niet. We kregen wel meer grip op de wedstrijd en achterin kwam niet veel meer door. De opbouw met het middenveld ging ook wel redelijk, maar tot uiteindelijke grote kansen kwam het maar niet. De laatste time out was inmiddels ook geweest. Met nog 15 minuten te gaan moest er nu echt wat gebeuren. Het leek of het besef nu ook kwam. Er werd harder gespeeld en gestreden om de bal. Meteen kwam er ook druk op tegenstander en daarmee ook de kansen. Renswoude kon de bal niet goed in de ploeg houden en uiteindelijk resulteerde het goede spel ook in een goal. Dennis stoomde op rechts op. Hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en van grote afstand vloog de bal diagonaal in de linkerhoek binnen, 1-3. Nog 10 minuten te gaan. Het spel was goed, kansen kwamen er steeds meer, dus het kon nog..... Helaas werd kort na de goal de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Uit het niets op rechts vloog de bal er bij de eerste paal binnen. De achterstand was te groot en meer zat er niet in vandaag. De tegenstander had verdiend gewonnen. Het laatste kwart hadden we goed gespeeld. Zó moeten we starten in de komende wedstrijd!

Statistieken:
Dennis (-) '55

***
13.10.2018
Veenendaal JO11-1 - Musketiers JO11-1: 6-3 (3-0) / Was niet al te best....

Midden oktober en het was nog steeds warm, niks koukleumen langs de lijn. Met de opkomende zon trapten we af in Veenendaal tegen de plaatselijk v.v. We begonnen erg...heel erg nerveus aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap eigenlijk al. Daar waar we rustig aan de bal hadden moeten zijn, schoven we de bal of meteen in de voeten van de dichtstbijzijnde tegenstander of we schoten hem ergens heen waar niemand stond. Positioneel ging het helaas ook niet goed, waardoor de v.v. bij elke tegenstoot een of twee spelers meer had en continu gevaarlijk kon worden. Tim had de bal al een paar keer uit de goal gestompt en een aantal schoten gingen al over de goal heen. De Musketiers kregen wel een paar corners en een grote kans in het eerste kwart. Lukas kon op een pass van Joep op de keeper af, maar de keeper stond op de goede plaats. Kort voor de time out mocht Veenendaal aanleggen van grote afstand. De bal vloog binnen 1-0.
Na de time out ging het helaas nog niet beter. Een aanvaller mocht de corner nemen en ongestoord 10 meter het veld in lopen. Hij schoot de bal voorlangs. Een voetje van ons zat er het laatst tegenaan en de bal vloog in eigen doel. Nog voor de rust werd het zelfs 3-0. Een uitbal was eigenlijk voor ons. Veenendaal mocht echter in dribbelen. We letten niet op en de bal lag er weer in. Een kans voor de Musketiers was er nog wel. Joël kon een omhaal maken. De bal ging helaas langs de verkeerde kant van de paal.

In de rust bespraken we dat het echt anders moest. Scherper, feller en vanuit de positie voetballen. We begonnen veel sterker na de rust. Er was meteen dreiging. Niels kon herhaaldelijk opstomen aan de rechterkant en Joep stond vaak met Dennis aan de basis van de aanvallen. Al snel hadden we een doelpunt te pakken. Niels kon de voorzet op rechts geven naar Joël, met een draai en een schot prikte hij de 3-1 binnen. Meteen daarna waren we weer in de aanval. Sieme kon uithalen, maar schoot net naast. Ook Niels en Lukas schoten naast. Veenendaal werd meer en meer naar achteren gedrukt, maar scoorde toch vanuit een counter. Toch waren wij meer voor de goal van de tegenstander te vinden. De aanvallen gingen beter en een tweede goal kwam er ook. Dit keer opgezet door Victor en Joep. Joep kwam een eind en gaf het laatste zetje naar Joël die op links in de korte hoek binnenschoot 4-2. Toch was het Veenendaal die kort voor de laatste time out uit het niets en weer van afstand een goal kon binnen prikken.
Na de laatste time out hadden we nog maar 15 minuten om iets aan de achterstand te doen. Eigenlijk was het al te laat en was het doelpuntenverschil wel heel groot. Helemaal toen Joep met een knieblessure uitviel en vervolgens Lukas en Irianah op het hoofd en in de buik geraakt werden. Toch konden we nog een keer een goal scoren. Dennis kon met een spelhervatting de bal naar voren schieten, waar Joël één op één stond. Hij speelde zijn man uit en schoot vanaf rechts de 6-3 binnen. De laatste goal werd gemaakt door de thuisclub. De aanvaller liep de bal zelf over de achterlijn en Matthijs stond een meter achter hem. Maar Veenendaal mocht toch een corner nemen. Daaruit scoorden ze ook....Het eerste verlies deze competitie. Eerlijk is eerlijk de eerste helft was niet al te best van ons. Het eerste tegendoelpunt en het laatste waren niet kosher. Daar hadden wij de indribbel en uittrap moeten krijgen. Verder een eigen doelpunt en drie afstandsschoten. Als we iets scherper waren...zeker met de goede inzet en het sterk terugkomen in de tweede helft..maar goed dat is achteraf...over twee weken weer knallen!

Statistieken:
3-1 Joël (Niels) '34
4-2 Joël (Joep) '39
5-3 Joël (Dennis) '49

***
06.10.2018
Musketiers JO11-1 - VRC JO11-3: 6-6 (3-4) / Een spannende wedstrijd met een terechte uitslag

We waren vandaag iets eerder op de club aanwezig, want we kregen nieuwe trainingspakken overhandigd van onze nieuwe sponsor AZERO Adviesgroep uit Veenendaal (www.azero.nl). Ziet er heel netjes uit allemaal! Na de fotoshoot was het de hoogste tijd om de wedstrijd te beginnen. De eerste minuten was een beetje aftasten van beide zijden. Het spel ging van de ene naar de andere kant en beide ploegen kregen de tijd en ruimte om op te bouwen. Na een 5-tal minuten schoot VRC van grote afstand binnen. De speler kreeg in het midden buiten het doelgebied de bal aangespeeld en had alle tijd om uit te halen. Het antwoord volgde meteen van de Musketiers. Niels ging goed door op rechts. Via Sieme ging de bal naar Joël. Zijn schot werd door de keeper gekeerd. Een 4 minuten later was het wel raak. Lukas zette de aanval op. Hij gaf voor, Irianah tikte de bal door en Joël schoof de bal langs de keeper, 1-1. Het ging gelijk op. Wij waren vooral gevaarlijk met de aanvallen, die uiteindelijk vaak tot kansen resulteerden. VRC had niet echt uitgespeelde kansen, maar was wel erg gevaarlijk van afstand. Kort voor de time out zaten we er niet goed op bij een tegenaanval. Weer werd de speler in het midden vrij gelaten. Hij kreeg van ons alle tijd om uit te halen, dus dat deed hij maar. De bal vloog hoog de goal in.
Tijdens de time out werd er nadrukkelijk gezegd om het schot er uit te halen als VRC in de buurt van Tim zou komen. Veel hielp het niet want na de time out vloog de bal er weer in. Helaas weer een precies zelfde situatie. Van grote afstand kon weer aangelegd worden voor een schot. Tim was kansloos. Gelukkig lieten we de kopjes niet hangen. Lukas kreeg al snel een grote kans. Hij speelde zijn man uit en ging schuin op de goal af. Hij schoot net voorlangs. Niels won steeds meer duels op het middenveld en kon zo meer aanvallen opzetten. Dennis schoof door en Matthijs en Victor waren het slot op de deur. VRC werd meer en meer vastgezet op eigen helft en kreeg de bal niet echt weg. Een doelpunt hing nu in de lucht en al snel kwam deze er ook. Joep had net de bal naar voren geschoten. Niels ging het duel aan en tikte de bal tussen twee verdedigers door. Sieme was eerder bij de bal en schoot de bal binnen. En de Musketiers drukten door. Dennis had een tegenaanval onschadelijk gemaakt en verdedigde met Victor uit. De bal ging van Lukas en Luca door naar Irianah, die de bal op rechts weer meegaf aan Niels. Niels speelde Joël hard in en hij schoot uit de draai de bal hard en hoog binnen, 3-3. De achterstand was maar eventjes weggepoetst, want net voor de rust...jawel..mocht VRC het weer van afstand proberen. Dit keer een andere speler, maar wel weer van grote afstand en ook hij kreeg van ons alle tijd. Echt jammer, maar we stonden weer achter.

Na de rust gingen we in een hoger tempo spelen. Eerst moest Tim nog een redding verrichten, maar daarna was voornamelijk richting de goal van VRC. Er waren al wat waarschuwingsschoten van Sieme en Joep afgevuurd voordat Lukas de gelijkmaker kon maken. Victor stond aan de basis en gaf de bal aan Lukas mee. Hij ging goed door en speelde zijn man uit. Via een een-tweetje met Sieme kreeg hij de bal terug. Hij behield het overzicht en prikte de gelijkmaker binnen! VRC speelde op snelheid in balbezit en dat leverde een paar corners achter elkaar op. Het resultaat was een schot in het zijnet en een bal klemvast van Tim. In de aanval waren wij toch dreigender op dat moment. Ook van afstand werden wij gevaarlijker. Joël had al twee keer uitgehaald en Dennis schoot een vrije trap net over. Een corner kort daarna werd half weggewerkt door VRC. Joep zat er goed tussen en haalde verwoestend uit. De bal vloog keihard de goal in, 5-4. We stonden voor het eerst voor in deze wedstrijd. Kort voor de time out gaven we het toch weer weg. Na een aanval van ons werden we in de counter overlopen op het middenveld. De aanvaller ging alleen op Tim af. Hij kwam wel goed zijn doel uit, maar de aanvaller stiftte de bal mooi (dat moet wel gezegd worden) over Tim de goal in. Nog 15 minuten te gaan. Het ging gelijk op en het was echt spannend. De bal kon er aan allebei de kanten binnen vliegen. Kort voor het eind kreeg Joël de bal op rechts. Van grote afstand schoot hij de bal in de verre hoek buiten bereik van de keeper binnen. En nu uitspelen die laatste minuten! Toch verliep het anders. VRC was al dicht bij de gelijkmaker, maar schoot eerst nog uit een counter op de paal. Zou toch een waarschuwing moeten zijn. De bal moest weg bij onze goal. Helaas ging het drie minuten voor tijd toch mis. Vanuit het midden zaten we er niet goed op. VRC speelde het knap uit en via de binnenkant van de paal vloog helaas de gelijkmaker binnen. Het was echt een spannende pot met een aantal hele mooie goals, maar toch wel een terechte uitslag.

Statistieken:
1-1 Joël (Irianah) '10
2-3 Sieme (Niels) '21
3-3 Joël (Niels) '24
4-4 Lukas (Sieme) '34
5-4 Joep (-) '39
6-5 Joël (Dennis) '53

***
29.09.2018
Musketiers JO11-1 - Aurora JO11-2: 4-3 (2-1) / Tot het eind spannend!

Na de keurige uitoverwinning van vorige week moesten we het vandaag thuis opnemen tegen Aurora. Vandaag hadden we een complete selectie, maar er waren hier en daar toch wat spelers met wat pijntjes en wat verkoudheidsverschijnselen. Hoe dan ook, we moesten er tegenaan en gaan voor de overwinning. Het eerste kwartier verliep een beetje moeizaam van beide kanten. Er gebeurde weinig voor beide goals. Schotjes van Niels, Joël en Sieme werden makkelijk gepakt door de keeper. Het middenveld stond op zich goed en had veel de bal. Lukas en Niels waren het meest in balbezit, maar dat konden we nog niet omzetten tot grote kansen. Dennis en Joep kwamen goed mee op. Luca stoorde goed en Irianah kon met zijn snelheid veel gaten dichtlopen. Naarmate het eind van het eerste kwart naderde, kwam Aurora beter in de wedstrijd. Er viel een paar keer wat gaten in onze verdediging. Dat resulteerde eerst al een giga kans voor de tegenstander. Een aanvaller kon zo alleen op Tim af. Kennelijk schrok hij er zelf ook van, want hij schoot naast. Toch vloog de bal er daarna in. Een voorzet kwam van rechts. De bal schoot door voor de goal langs, maar werd door ons voor de goal langs weer teruggespeeld. De aanvaller was alert en profiteerde optimaal van dit cadeautje.

Na de time out gingen de Musketiers er vol op. De twee minuten time out hadden goed gewerkt. Al snel was het weer gelijk. De keeper ging de fout in, Joël pikte de bal op en schoot de bal binnen, 1-1. Zo'n 15 minuten voor de rust kon Victor aan de opbouw beginnen. Hij passte de bal naar Matthijs en hij stuurde Dennis weg. Hij stak het halve veld over om vervolgens snoeihard de bal in de korte hoek binnen te schieten. De keeper was kansloos en moest de 2-1 toestaan.

Na de rust werden de Musketiers slordig (vooral in de omschakeling). Sieme en Niels kregen de grootste kansen, maar schoten beide naast. In balbezit was het spel nog redelijk, maar als er iets zorgvuldiger werd gespeeld in de eindpass, hadden we de voorsprong makkelijk kunnen pakken. Aurora daarentegen kwam meer en meer door onze verdediging. Ze hadden een paar goede afstandsschoten, maar Tim keepte een geweldige tweede helft en haalde met mooie duiken het ene schot na het andere schot tegen. Toch moesten we de gelijkmaker uiteindelijk toestaan. Er werden twee spelers vrij gelaten en ook nu weer profiteerde Aurora optimaal. Ze behielden het overzicht...tikkie breed en goed binnenschieten.

Nog een kwartier te gaan. Al snel was de stand weer in ons voordeel. Een schot van Niels werd door de keeper half weggewerkt. Lukas was er als de kippen bij en scoorde de 3-2 in de rebound. Met nog 10 minuten op de klok kreeg Aurora een vrije trap op zo'n 15 meter van de goal. Het schot ging hoog richting lat. Tim kon er nog wel een vinger tegenaan zetten, maar de bal was toch net iets te hoog en viel binnen. Het spel ging meer en meer op en neer. We hadden ons al neergelegd bij een 3-3 gelijkspel, maar twee minuten voor tijd sleepten de jongens toch nog de drie punten binnen. Niels mocht indribbelen op rechts ter hoogte van de hoekvlag. Hij gaf hoog voor, net voor de goal waar Joël en Lukas stonden. Joël kon er maar half bij, maar via de borst viel de bal voor de voeten van Lukas. Met een mooi rustig schot maakte hij de winnende 4-3 en werd zo matchwinnaar van deze wedstrijd.
Vooral de tweede helft was enorm spannend. Tim hield ons op de been en dat gaf ook de energie om toch voor de overwinning te gaan!

Statistieken:
1-1 Joël (-) '17
1-2 Dennis (-) '26
3-2 Lukas (rebound) '48
4-3 Lukas (Joël) '58

***
22.09.2018
SVF Cothen JO11-2 - Musketiers JO11-1: 2-6 (0-4) / Eerste 3 punten binnen & Joël maakt zijn 100ste

Na de succesvolle eerste reeks in de beker, begonnen we vandaag aan een gloednieuwe competitie. Om kwart voor 9 werd er afgetrapt in Cothen. Victor was er helaas niet bij. De Musketiers begonnen uiterst scherp aan de wedstrijd. Er werd fel op de man gevoetbald, goed overgespeeld en de posities werden goed gehouden. Het resulteerde al meteen in gevaar voor de goal van SVF. Na goed overspelen van Luca en Niels, kwam de voorzet naar Joël die met links de bal in de verre hoek prikte. Nog geen twee minuten later lag de volgende bal er in. Joep had een één tweetje met Lukas. Joep kapte zijn man goed uit en gaf voor met rechts. Joël prikte de voorzet uit de lucht en schoot de 0-2 binnen. Een bliksemstart! Nog eens drie minuten later was het al 0-3. Lukas ging goed door, gaf de voorzet en Joël tikte binnen. SVF had op dat moment geen antwoord op ons spel. Dennis stond ijzersterk te verdedigen en was met zijn verre uittrappen heel gevaarlijk. Matthijs zat goed op zijn man en vocht voor elke bal. Irianah liep de gaten goed dicht. Sieme was met zijn felheid goed aanwezig en gaf uiteindelijk ook de beslissende pass op Niels voor de 0-4. Nadat Sieme eerst zelf de kans kreeg en de keeper redde, legde hij daarna de bal goed op zij, zodat Niels kon binnenschieten. Na de eerste time out veranderde ons spel behoorlijk. De controle was weg, de posities werden niet gehouden en SVF kwam er te vaak gevaarlijk door heen. Gelukkig was Tim wel bij de les. Hij pakte de ene na de andere bal. Moest tot twee keer toe gestrekt, maar tikte de bal prima uit het doel. Dankzij hem gingen we met 0-4 de rust in.

Ook na de rust speelden we niet meer zoals in het eerste kwartier. SVF kreeg meer en meer ruimte en ook nu weer werd Tim een paar keer getest. Hij hield zijn doel schoon. Toch kregen wij een enorme kans op een goal. Luca ging op rechts weg en schoof de bal naar Joep. Hij omspeelde zijn tegenstander en ging op de keeper af. Hij deed alles goed en omspeelde ook de keeper, maar schoot vervolgens op de paal. In de rebound werd de paal ook geraakt en uiteindelijk schoot Niels de bal naast. Op rechts kwamen een paar goede voorzetten van Lukas en Niels, maar de ballen gingen er niet in. Tot kort voor de laatste time out. Na een schot van Luca mocht de keeper uittrappen. Hij legde de bal echter op de grond en wilde een aanloop nemen. Joël zag het en sprintte op de bal af. Hij plukte de bal voor de keeper weg en scoorde de 0-5. Na de laatste time out ging Tim de spits in en Dennis gingen keepen. SVF bleef voetballen en zocht nadrukkelijk naar een goal. Een aanval werd door ons niet goed gestopt. Teveel voetballers als een kluitje op elkaar en de bal werd niet weggetrapt. Uiteindelijk was Joep een seconde te laat en haalde zijn tegenstander onderuit. Penalty! De aanvaller schoot goed binnen in de rechter bovenhoek. Een paar minuten later kwam er toch nog een doelpunt van ons. Lukas was op links weg en gaf de bal breed op Joël. Hij schoot de 1-6 hoog binnen. Ook een speciale goal want, het was zijn 100ste voor de Musketiers. De laatste goal was voor SVF. Nadat Lukas de bal in het gezicht had gekregen, waren we niet helemaal bij de les. SVF ging goed door en schoot de bal achter Dennis binnen. Eindstand 2-6. Een prima pot voetbal! Vooral het eerste kwartier was ijzersterk van ons. De eerste 3 punten zijn binnen!

Statistieken:
0-1 Joël (Niels) '3
0-2 Joël (Joep) '5
0-3 Joël (Lukas) '8
0-4 NIels (Sieme) '11
0-5 Joël (-) '43
1-6 Joël (Lukas) '53

***
15.09.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers Jo11-1 - Vriendenschaar Jo11-2: 5-0 (3-0) / Door naar de knock-out fase in de beker

Na de nederlaag vorige week tegen SVL, hadden we het vandaag niet helemaal meer in eigen hand. We moesten gewoon vol voor de winst gaan en dan maar afwachten wat de uitslag van de andere wedstrijd zou zijn. Op Irianah na waren we compleet.
De Musketiers begonnen goed en scherp aan de wedstrijd. Vooral achterin werd er geconcentreerd gevoetbald. Dennis en Joep waren met hun snelheid de aanvallers steeds weer te baas. Matthijs en Victor bleven strak op de man verdedigen waardoor er weinig kansen voor de tegenstander kwamen. Als er al geschoten werd lag Tim op de goede plek. Zoals gezegd begonnen we goed en was de eerste grote kans voor Niels die na een voorzet van Joël op links voorlangs mikte. Daarna kon Sieme na een pass van Lukas alleen op de keeper af. Hij schoot hard, maar recht in de handen van de keeper. Kort voor de eerste time out was het raak. Dennis nam de doeltrap en kwam ver. De bal kwam bij Joël, die goed wegdraaide bij de verdediger. Hij ging op de keeper af en prikte de bal in de hoek, 1-0.
Na de time out drukte de thuisploeg door. Na een goede pass van Niels ging Luca op links richting de goal. Hij aarzelde met zijn schot. Uiteindelijk kon Sieme overnemen en hij scoorde de 2-0. Nog voor de rust werd het 3-0. Na stoorwerk van Joël, kwam de bal bij Luca die van dichtbij binnenschoot.

Na de rust speelde Vriendschaar iets aanvallender. Vooral Joep stond goed te voetballen en haalde veel gevaar weg voor de goal Tim. Joep was ook de aangever voor de 4-0. Na goed uitverdedigen van Matthijs ging Joep er vandoor en maakte de oversteek naar de andere kant van het veld. Net voordat hij door twee verdedigers zou worden ingesloten, gaf hij net tijd een tikkie naar Niels, die goed de bal binnenschoot. Hierna konden de Musketiers nog meer scoren, maar we waren niet scherp genoeg in het geven van een goede laatste pass. Toch werd het op randje van de laatste time out nog 5-0 voor de thuisploeg. Na goede combinaties tussen Joël en Sieme, schoot de laatste op goal. De keeper duwde de bal naar rechts. Lukas lette goed op en schoot de bal knap met links binnen.
In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet heel veel meer. Er waren een paar kansjes, maar het bleef, ook doordat de wedstrijd 5 minuten eerder stopte, 5-0. Een prima wedstrijd. Goed geconcentreerd gespeeld vanaf het begin. De concurrent SVL had inmiddels verloren van CDW en dat betekende dat wij eerste in de poule zijn geworden. Door dus naar de knock-out fase!

Statistieken:
1-0 Joël (Dennis) ‘9
2-0 Sieme (Luca) ‘18
3-0 Luca (Joël) ‘26
4-0 Niels (Joep) ‘35
5-0 Lukas (Rebound) ‘44

***
08.09.2018 - Bekerwedstrijd
Musketiers Jo11-1 - SVL Jo11-2: 5-6 (3-3) / SVL krijgt de drie punten toch wel makkelijk mee.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vandaag ontbrak Luca, verder was iedereen er. Nadat het veld uitgezet was (nieuwe regels :-I ) konden we eindelijk beginnen. De Musketiers waren vast onder de indruk van al die pionnen die er stonden, want ze raakten geen pepernoot in de eerst 10 minuten. SVL kreeg alle ruimte om de bal van voet naar voet te laten gaan en kon al heel snel druk op onze verdediging zetten. Al na 4 minuten was het raak. Op rechts schoot de aanvaller de bal voor. Door een inschattingsfout rolde de bal niet voorlangs, maar in de verre hoek binnen. Een paar minuten later was het al weer raak. De verdediging stond te ver in het veld opgesteld. Een simpel balletje er tussendoor en de aanvaller kwam oog in oog te staan met Tim, 0-2. En of dat nog niet genoeg was, lag kort daarna de bal er weer in door een zelfde soort actie. De Musketiers waren totaal niet bij de les en hadden weinig in te brengen tot dan toe. Gelukkig, op slag van de eerste time out, hadden we toch uit het niets een treffer te pakken. Dennis was goed bezig achterin en veroverde de bal. Ter hoogte van de middenlijn schoot hij richting goal. De bal schoot omhoog, was lang onderweg en vloog in de kruising binnen, een schitterende 1-3. De time out kwam als geroepen. We konden kort de boel weer even op scherp zetten. Zoals we stonden te voetballen, was echt niet goed. Het hielp. De scherpte was meteen terug. De verdedigers zaten er goed en bovenal strak op en lieten niets meer door tot aan de rust. We gingen beter voetballen. Vooral Niels op links was balvast en Joep op rechts. Hierdoor kwam de bal ook meer voorin. Al snel resulteerde dat in een goal. Na de opbouw van Matthijs en Dennis, kon de laatste een pass richting Sieme geven. De verdediger schatte de move verkeerd in en Sieme kon de aansluitingstreffer maken. SVL kwam er niet uit en de Musketiers drukten nu door. Kort voor de rust gaf Lukas de bal op links aan Joël. Hij sleepte met links de bal om de verdediger en schoot het hetzelfde been de bal laag in de rechterhoek binnen. We stonden weer gelijk met de rust!

Na de rust kwam SVL wat terug in de wedstrijd en kon zo nu en dan een schot lossen op het doel van Tim. De beste kansen kwamen toch van de Musketiers. In de afronding ging het helaas niet altijd goed. Joël kreeg een dot van een kans en Niels schoot maar net voorlangs. Toch kwam de voorsprong. Na een pass van Irianah ging Joël er op links vandoor. Hij speelde zijn man uit en schoot met links nu hoog rechts binnen, 4-3. Was dik verdiend. Kort voor de laatste time out kregen we de mogelijkheid met een uitbraak om de winst veilig te stellen. Helaas speelden we dat niet goed uit, waardoor de kans voorbij ging. Na de time out ging SVL drukken. Al heel snel kwamen ze te eenvoudig op een 4-4. En of dat niet genoeg was volgende de knock out al meteen daarna. Een afstandschot betekende de 4-5 en een man die helemaal vrij stond zorgde voor de 4-6. Erg jammer dat we zo de voorsprong in korte tijd weggaven. We kwamen daarna nog een aantal keren goed door en Sieme maakte nog wel de 5-6, maar inmiddels waren de speelminuten ook op. Erg jammer dat we uiteindelijk zonder punten stonden. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel misschien wel terecht geweest.

Statistieken:
1-3 Dennis (-) '15
2-3 Sieme (Dennis) '17
3-3 Joël (Lukas) '23
4-3 Joël (Irianah) '38
5-6 Sieme (-) '60

***
01.09.2018 - Bekerwedstrijd
CDW JO11-4 - Musketiers JO11-1: 2-11 (1-6) / Musketiers begint het seizoen goed.

De aftrap van het nieuwe seizoen was voor ons in Wijk bij Duurstede bij CDW. Na de eerste trainingen deze week de eerste echte test, een bekerwedstrijd. Wij waren deels in een nieuwe bezetting. Een aantal spelers had ons verlaten en vandaag maakten Sieme, Niels, Luca en Irianah hun debuut en of rentree in ons team. Helaas na één week ook al blessures. Tim kon niet aan de wedstrijd beginnen (enkel) en Joël zou kijken hoe zijn knie het zou houden.
Het veld was aanzienlijk kleiner dan we gewend waren en een aantal spelregels, zoals terugspelen op de keeper en indribbelen waren nieuw voor ons. De scheidrechter leidde de wedstrijd keurig, zodat de jongens het vrij snel oppikten.

We begonnen wat slapjes aan de wedstrijd. CDW mocht ver komen en al wat schoten op Sieme afvuren. Gelukkig realiseerden de Musketiers zich dat ze een tikkie feller moesten gaan ballen en al vrij snel namen we de controle over. Na wat kleine kansjes was het in de 9de minuut raak. Niels die kort daarvoor al dicht bij de openingstreffer was, kreeg de bal voor de voeten en schoot hard de bal binnen. Joël kwam daarna het veld in en was ook meteen aanwezig. Eerst ronde hij een voorzet van Luca op links goed af. Daarna slalomde hij richting doel en liet Luca het laatste tikje geven voor de 0-3. Nog twee minuten later stuurde Irianah Joël op rechts weg. Hij schoot hard de 0-4 binnen en in principe waren de drie punten nu al binnen. De Musketiers gingen door. Nadat Joël er af was gegaan, meldde Joep zich meer voorin. Op de middenlijn veroverde hij de bal. Hij begon zelf aan een solo. Ging goed door en schoot mooi buitenkant rechts binnen, 0-5. CDW kreeg daarna een mogelijkheid op rechts, die ze meteen benutte. De aanvaller ging door richting eerste paal en knalde de bal knap hoog diagonaal binnen. Net voor de rust leek Dennis voor zijn eerste goal te gaan. Uiteindelijk werd het een assist op Joep, die zijn tweede maakte.

Na de rust ging Sieme voorin voetballen. Joël wilde het wel onder de lat proberen. In de tweede helft was er weinig aan het spelbeeld veranderd. Kansen kwamen er al snel. Niels had twee keer de kans om te scoren, maar schoot in beide gevallen naast. Ook Lukas was dicht bij, maar vond de keeper in de korte hoek. Na ongeveer zes minuten ging Lukas er op links vandoor. Hij gaf de bal goed mee aan Sieme, die zijn eerste binnenschoot. Ook Dennis loerde op zijn eerste Musketiers goal. Voor de rust was hij al dicht bij en nu ging hij alleen richting de goal. Hij omspeelde 3 man. Uiteindelijk werd het ook nu weer een assist. Joep legde aan en scoorde de 1-8. Joël had in de tussentijd toch ook al het nodige reddingswerk moeten verrichten. En na de goal van Joep moest ook hij een tegentreffer incasseren. De aanvaller schoot goed in. Joël zat er nog wel aan met de hand, maar de bal vloog toch tegen de touwen. Lukas pakte ook zijn goaltje mee. Niels hield het overzicht en gaf de assist op Lukas voor de 2-9. Daarna was het eindelijk de beurt aan Dennis. Na 4 seizoenen een goal! Ook nu weer hield Niels het overzicht. Hij zag Dennis gaan, gaf de bal op maat en Dennis schoot zijn eerste goal binnen. Wat een ontlading! Iedereen langs de kant (van de Musketiers dan) juichte met Dennis mee. Het slotakkoord kwam van Sieme. Via de kluts kreeg hij de bal en zette de eindstand op het scorebord 2-11. Prima wedstrijd vandaag! Volgende week weer goed trainen voor de volgende pot!

Statistieken:
0-1 Niels (-) '9
0-2 Joël (Luca) '11
0-3 Luca (Joël) '13
0-4 Joël (Irianah) '15
0-5 Joep (-) '20
1-6 Joep (Dennis) '26
1-7 Sieme (Lukas) '36
1-8 Joep (Dennis) '39
2-9 Lukas (Niels) '44
2-10 Dennis (Niels) '53
2-11 Sieme (-) '58